Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ένωση




Κεφάλαιο: «Μέλη»
1+1=7x2=64...Δεν τα λέω καλά? Αφού ο παππούς μου από την πλευρά της μητέρας μου έχει 7 αδέρφια. Η γιαγιά μου από την ίδια πλευρά έχει 8 αδέρφια. Ο μέσος όρος παιδιών του καθενός από τα αδέρφια είναι 2, τα οποία όλα πλην ενός είναι παντρεμένα και έχουν από 2 παιδιά! Ερώτησις 1η: πόσο μεγάλο είναι το σόι μου από πλευράς της μητέρας μου? Πιάστε κομπιουτεράκια και υπολογίστε! Εμείς έχουμε σταματήσει το μέτρημα. Το μόνο που κάνουμε είναι να αναρωτιόμαστε γιατί είναι παροιμιώδης του Κουτρούλη ο γάμος και όχι του Μαγκούφη! Που όπως αποδεικνύεται, μόνο Μαγκούφη δεν τον λες τον προπάππο μου… Διότι,  κάθε 9 με 12 μήνες έχουμε τουλάχιστον έναν γάμο, αν όχι βάφτιση! Ερώτησις 2η: Φταίω εγώ που με λένε Βασίλω για το όπου γάμος και χαρά? Βασίλης ήτανε ο προπάππος μου και Ελένη η προγιαγιά μου. Έχουμε έναν Βασίλη, μία Βασιλική και πέντε Ελένες. Τη χάρη της Βασίλως όμως την έχουνε όλοι, διότι…

Κεφάλαιο: «Κοινοβούλιο-Επιτροπές-Συμβούλια»
…τους γάμους κάποτε τους κάναμε χωρίς λίστες. Α λα παλαιά! Καθόταν ο καθένας όπου έβρισκε. Τώρα, σε «εκπολιτισμένα» μαγαζιά, που δεν είναι το καφενείο του παππού του Βασίλη, μήτε η ταβέρνα, αλλά τα κτήματα συνεστιάσεων,οι αίθουσες συνεδριάσεων και τα συναφή, δίνουμε λίστες με ονόματα για να καθίσουμε σε τραπέζια! Ματαιότης ματαιοτήτων! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ! «Γκιζιρνούμι»* από θέση σε θέση σαν να παίζουμε τις μουσικές καρέκλες! Επιπλέον…

Κεφάλαιο: «Κινητικότητα-Σταθερότητα»
…πέρα από τους γάμους, έχουμε όλοι ένα άτυπο ραντεβού κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο στο ορεινό μας χωριό και θα πρέπει να υπολογίζουμε πολλές στρωματσάδες, καζάνια με φαΐ και πολλά ταψιά με πίτες χωριάτικες. Σαν βγούμε έξω, έστω οι μισοί έχουμε ρεζερβέ τουλάχιστον τη μισή καφετέρια ή ταβέρνα και γενικά η βόλτα στα σοκάκια του χωριού θυμίζει διαδήλωση του ΚΚΕ. Κατά τι περισσότεροι φυσικά από τη συντροφική παράταξη…

Κεφάλαιο: «Ισονομία, Ισηγορία, Ισοπολιτεία και Ανθρώπινα Δικαιώματα»
Συζητάμε... Τρόπον τινά! Διότι η πολυλογού -μαντέψτε!- δεν είμαι εγώ. Πολλές φορές έχουνε γίνει αναρίθμητες προσπάθειες να καθίσουμε όλοι αντάμα και να πούμε τα νέα μας ή τις απόψεις μας, αλλά τελικά περισσότερο θυμίζουμε χάβρα Ιουδαίων. Καταλήγουμε πηγαδάκια, πηγαδάκια, πηγαδάκια, κι ο Θεός να σε φυλάει μην πέσεις σε κανένα μέσα!!! Μιλάει ο ένας και δεν προλαβαίνει ποτέ να ολοκληρώσει. Να πάρει σειρά? Από και κλείεται! Διότι έχει πολλές πιθανότητες να τον διακόψει κάποιος άλλος που θέλει να μιλήσει επάνω στη φωνή του άλλου και να πει τα δικά του. Ήτοι, όλοι έχουμε δικαίωμα να διακόψουμε τον άλλον!

Κεφάλαιο: «Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, Αναπτυξιακά πακέτα ΕΣΠΑ»
Όλοι οι θείοι είναι πια συνταξιούχοι! Τώρα αρχίσανε και τα ξαδέρφια… Ο αγαπημένος όλων κι ο μέντορας πιο όλων είναι ο θείος από την Αμερική που ζει εν Αθήναις και όχι στην Αμερική, αλλά έχει όλες τις ιδιότητες ενός θείου από την Αμερική! Κανείς δεν κάνει κίνηση στη ζωή του, εάν πρώτα δεν υποβάλει αίτηση και δεν πάρει έγκριση για κινήσεις οικονομικές, πολιτικές και κατ’ επέκταση κοινωνικές! Παρίσταται παντού και πάντα, τρώει ΤΟ δούλεμα από όλους, τον αγαπάνε απαξάπαντες, αγαπάει τους πάντες, αλλά αποδίδει τα του Καίσαρος των Καίσαρι… κάτι σαν το Διεθνές (και όχι απλά το Ευρωπαϊκό) Δικαστήριο της Χάγης!

Κεφάλαιο: «Συμμαχίες-ΝΑΤΟ»
Όχι βέβαια! Ποιος μίλησε μόνο για υπερβάλλουσα και ξεχειλίζουσα αγάπη! Πέφτουν και μαχαιριές! Απλά δεν είναι πισώπλατες! Διότι θα σου την πετάξει ο άλλος με τέτοια ταχύτητα μέχρι να πεις «κύμινο», άρα δεν προλαβαίνεις να την φας στην πλάτη! Πέφτει κατάστηθα!


Το περασμένο, λοιπόν, Σάββατο νυμφεύσαμε τον χαμογελαστό μας Γιαννάκη με την πιο χαμογελαστή Ευρώπη, ους ο θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω: εν ολίγοις ο γάμος μπορεί να ονομαστεί Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου συγκεντρώθηκαν οι G15 και είχε όλα τα χαρακτηριστικά της οικονομικής και πολιτικής ένωσης:
- Ήμασταν όλοι κουστουμαρισμένοι
-Υπήρχανε δείπνα και γεύματα
-Μας χαρακτήριζε μια πολυγλωσσία, καθώς οι μισοί, πριν πάνε στο τραπέζι, «πεινούσανε» και οι άλλοι μισοί «πεινάγανε»
-Η πολιτική συζήτηση πήγαινε σύννεφο, αλλά τα προβλήματα δε λύθηκαν, απεναντίας μπερδεύτηκαν κι άλλο
-Οι μισοί μιλούσαν από θέση ισχύος, συνταξιούχοι γαρ
-Το προλεταριάτο φωνασκούσε σαν την υποψήφια κυβερνώσα αριστερά που ποτέ δε θέλει να κυβερνήσει, αλλά επαναστατεί εν τέλει αναίμακτα και μια χαρά δέχεται τα δανεικά κι αγύριστα από τους δυνατούς κεφαλαιούχους της Δύσης….
-Τι άλλο να σας πως για να σας πείσω πως είμαστε μια Ένωση με όλα τα συμπαρομαρτούντα?

Γιάννη και Ευρώπη ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ και σας ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο Σαββατοκύριακο!
 Να ‘μαστε πάντα καλά και να ανταμώνουμε!

*γυροβολάμε 


Ένα μικρό αφιέρωμα στο πολυαγαπημένο μου σόι:


21 σχόλια:

  1. Ευλογία οι μεγάλες οικογένειες!!! Νιώθω τυχερή γιατί τις έχω και από τις δύο πλευρές ( εννοώ κι από μένα αλλά και από τον Μάκη ).
    Αν μαζευτούμε όλοι μαζί νομίζω ότι φτιάχνουμε ένα μικρό χωριό.
    Τις ευχές μου στους νιοπαντρους.

    Υ.Γ αυτό το πεινούσανε και πεινάγανε με ξετρέλανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Εγενία μου!
      Αν δεν το χεις ζησει ολο αυτό, πιστεύω πως δεν μπορεις να το καταλαβεις!! Εχει τα μπλεξιματα, εχει πανω απ' ολα τη χαρη του!

      ΥΓ: κατάληξη -αγα vs -ουσα! Ξεχωριζει ποιοι μενουν από Λαμία και πανω και ποιοι από Λαμια και κατω!αχαχαχα!

      Διαγραφή
    2. Έχει πολλά μπλεξίματα, πολλά σου πα μου πες, αλλά και πολλές πολλές χαρές. Παραπάνω από τα προβλήματα.
      Μία μικρογραφία όλης της κοινωνίας.

      κασέρι-κιτρινο τυρί...σουβλάκι-καλαμακι κι όλα τα σχετικά.
      Εσύ να δεις που οι δικοί μου οι περισσότεροι είναι από τα εξωτερικά....άλλα λες, άλλα θέλουν να πουν και γενικώς άλλα λόγια, ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!!

      Διαγραφή
    3. καλα Ευγενία μου, εδω μιλαμε την ιδια γλωσσα υποτιθεται και καταλαβαινει ο καθενας αλλ' αντ' αλλων και δε συνεννοουμαστε, θα συνεννοηθουν οι ομογενεις?

      ΥΓ: το πειναγα και το πειναγαμε ειναι πιο καινουργιο (κλασικα τα σουβλακια με τα καλαμακια)...το χει και η νεα γραμματική εξαλλου!!αχαχαχα!!!

      Διαγραφή
  2. ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΛΕΙΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ αγαπητε μου (Βασίλη) ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ λειπεις απο "αναγκαστικη" επιλογη... Η γυναικα σου ειναι στο βινδεο! Υποσχεθηκε να γραψει για τις ντοματες, κοντρα στην Ελλη που μιλαει για μελιτζανες... Στις φωτο λειπουν γιατι "άλλαζε" τον κλωνο σου!!!

      ΥΓ: οχι απλα δεν ελειπες με τον γιο που εφτιαξες, αλλα ησουν εκει σε μικροτερες διαστασεις!!!

      ΥΓ2: μεταξυ μας τωρα: η Ελενη φιλικη συμμετοχη;;;; :Ρ : Ρ :Ρ

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω πως αν ειμασταν ολοι θα χωρουσαμε σε μια φωτογραφια. Οσο για τη μαγειρικη εχω χρονια να ασχοληθω και με μελιτζανες και με ντοματες.

      ΥΓ. Ανηψια απο τα ωραιοτερα που εχεις γραψει. Πολυ καλο και συγκινητικο.

      Να ζησουν ο Γιαννης και η Ευρωπη.

      Διαγραφή
    3. 1000 καλοί χωρανε!!!! Αν δεν χωρανε, παει να πει πως γενικα δεν τους χωραει ο τοπος για αλλους λογους!!
      Ευχαριστω θεία για τα καλα σου λογια!

      ΥΓ: η μαγειρικη μη σε απασχολει! Αλλωστε οι ντοματες εχουν κι αλλη χρηση! Ξερεις που ε; :Ρ

      Διαγραφή
  3. Θείος Γιώργος Μαγκούφης25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:10 μ.μ.

    ΘEPMA ΣYΓXAPHTHPIA ΓIA TO ΔHMIOYPΓHMA , ΛIΓH YΠEPBOΛH. ΠOΛY XIOYMOP. ΠΛOYΣIA YΛH, ΣΩΣTA TAΞINOMHMENH. ME POH KAI AΛΛHΛOYXIA. EKKOΛAΠTOMENH ΣKHNOΘETHΣ KAI ΣENAPIOΓPAΦOΣ TAINIΩN MIKPOY MHKOYΣ. KAΛH EΠITYXIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερασιτεχνισμος θειε! Αλλα μαθε τεχνη κι ας' τηνα! Πού ξερεις; Μπορει να ξανανοιξει η ΕΡΤ με τοσο πλεόνασμα!!! Σε ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα καλα σου λογια!!!

      Μονο που δεν ξερω πού βρηκες την υπερβολη!!!! Ψεματα ειναι το ποσο μας αγαπας και ποσο σ'αγαπαμε; Ή μηπως το οτι η ηλικια της Σταυρουλας κολλησε στα 18 εδω και 15 χρονια;;; (Δεν ειπα ποσο ειναι!!!χαχαχα)...

      Διαγραφή
  4. Ystera apo afto to katapliktiko video akoma den katalava giati stis photos eisai monimws katw sta tsimenta (tha kruwseis lemeeeeeee.) kai ofeilw na epishmanw oti gnwrizw epishs mia oikogeneia me afto to epwnumo Μαγκούφη h opoia tunxanei na einai kai diglwssh.......katagetai apo Kastoria meria...............

    Pozdrawiam z Polsce...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχαμε πει οι ψηλοι να καθισουν κατω...αχαχαχα!!! Τελικα, κολοκυθια δηλωτικο ειναι το επωνυμο!! Σαν τη λερναια υδρα ειμαστε! Που το ειδαν το Μαγκουφης, δεν μπορω να καταλαβω!!

      Διαγραφή
  5. Nα είστε πάντα γεροί και αγαπημένοι και να χαίρεται ο ένας τον άλλον!Πάντα τέτοια!
    Υ.Γ.1Τώρα καταλαβαίνω ,γιατί αυτός ο γάμος δεν ήτανε ΣΑ ΓΑΜΟΣ!
    Υ.Γ2Και στα δικά σας οι λεύτερες-οι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Αθηνα V!!! Πώς με πιανεις!!! Σαίνι!! Εμ ετσι ειναι οι γαμοι;;; Ή μαλλον...μπορει ετσι να ειναι, αλλα εξαρταται τι " σόι" καλεσμενος εισαι (που λεν κ στο φανταστικο χωριο μου!!! Εσυ τουλαχστν το χεις δει ιδιοις ομμασι κ σωμασι!!χαχαχα)!!! :Ρ

      Διαγραφή
  6. κυρία κυρία μια ερώτηξη......Όλοι στο σόι γραμματιζούμενοι είναι????
    χαχαχαχα....είστε όλοι υπέροχοι....το κείμενό σου φάτσα μου....δεν έχω λόγια....όπως και να έχει συγκινήθηκα!!!!

    ....αντε και στη μεγάλη....!!!!! (που λένε και στο χωριό μου!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα μόλις είδα και το βίνδεο και πίστεψε με....κλαίω!!!

      Διαγραφή
    2. Constantina26 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:38 μ.μ.
      Κυρια κυρια!!! Με αυτον τον θειο, πώς το κοβεις; Να χει μεινει κανενας στην απεξω;;; Σημασια ομως εχει η καλλιεργεια η ψυχικη *ελενη μου!! Γιατι ειδαμε και τις δηθεν ακαδημαικες! Μεινανε στις περγαμηνες!!
      Διαγραφή

      Διαγραφή
    3. Κλαις *ελενη μου απο συγκινηση ή απο τα γελια;;; Διοτι οπως ξερεις λογω emoticons μπορει να σημαινει κλαιω απ τα γέλια....

      Διαγραφή
  7. Kων/να μου, αν και διαβασα πρωτη το κείμενό σου (σε τσακωσα στα πρασα μολις το ανεβασες!!!)ειναι η τριτη φορα που προσπαθω να κανω σχολιο..
    Τι εισαι εσυ βρε κοριτσι μου? φιλολογος,συγγραφεας, χορευτρια,
    φωτογραφος,σκηνοθέτις ,τενιστρια,σκιερ,ταξιτζου???Αααα ξεχασα την ιδιοτητα της νοικοκυρας.....(ανοιγεις και φυλλο πιτας εμαθα τελευταια)
    Το κείμενό σου καταπληκτικο, το βιντεο ακομα καλυτερο..η εικονα με την περιγραφη σου εχει αλλη χαρη..
    Οφειλω να παραδεχτω πως περασα μαζι σας ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο.. και σας ευχαριστω ολους γι αυτο.
    Τις ευχες στο Γιαννη και την Ευρωπη αν και τις ειπαμε απο κοντα εγω τους ευχομαι για αλλη μια φορα ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ!!!!!
    Και τωρα η απολογια μου (το συνηθιζω τελευταια)
    Δεν φταιω εγω Κων/να που με παντρεψατε τοσο μακρια στην Α.Μ.Θ.- (τωρα συνειδητοποιώ πως ειμαι πιο μακρια απο ολους). Ημουν όμως παρουσα στις εκδηλωσεις και τελετες που γινονταν πανω απο τα συνορα.Ημουν στο γαμο της Μινας, του Νικου κ.ά., και αν θυμαμαι καλα και στην αποφοιτηση σου...Ηταν πολυ δυσκολο για μενα να ταξιδευω με δυο παιδια και χωρις διπλωμα, ο θειος Τασος δουλευε πολυ και μόνος, για να ταΐζει δεκα, οπότε καταλαβαινεις! Νοιώθω βεβαια ενοχες που σε ειδα να χορευεις παραδοσιακους χορους για πρωτη φορα και θα φροντισω να επανορθώσω...Απο τούδε, δε θα χασω εκδηλωση! Οχι για να εξιλεωθω αλλα γιατι εισαι καταπληκτικη και στο χορο!
    Πηγα σε δυο γαμους μ.θ.θ.Τ. Ο πρωτος πριν ενα χρονο οταν ο θειος απο την Αμερικη παντρεψε την πριγκιπεσσα του Σταυρουλα με κεινον τον καταπληκτικο νέο και πλαστικο χειρουργο Γερασιμο ( δεν μπορω να κανω αλλοιως-μπορει να τον χρειαστουμε μελλοντικα) και η αλλη προχθες στο Πηλιο που ειχα να παω 25 χρονια..
    Δεν θελω να αναφερθω στο θειο Γιωργο γιατι φοβαμαι πως θα τον αδικησω..Εναι ο αφανης ηρωας ολων μας..Τον διακρινει μια απεριγραπτη σεμνοτητα, ευαισθησια και καλοσυνη που εμενα με συγκινει ιδιαιτερως..Ηταν διπλα μου σε ολες τις δυσκολες στιγμες που περασα..Και ειναι γνωστο πως πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται συνήθως μια μεγάλη γυναίκα.και στην προκειμένη περίπτωση η σπουδαία θεια Καιτη.
    Θελω να ευχαριστησω ολους για τις ομορφες στιγμες που περασα.. και ιδιαιτερα,
    τη θεια Σταμάτω,που με στηριξε παρα πολυ με τον δικο της ιδιαιτερο τροπο -ακομα και κει με ζαλισε με τις συμβουλες της....
    τους γονεις σου που ηταν και ειναι παντα διπλα μου (αυτο ειναι δεδομενο)
    Χαρηκα που ειδα την αδελφη μου τη Λιτσα και την ευχαριστω για ό,τι εκανε για μενα και σε μενα..
    ΕΣΕΝΑ , που παιρνω δυναμη απο τη δύναμή σου και τη ζωντανια σου......
    Ευχομαι Κων/να μου ο τριτος γαμος που θα παω μ.θ.θ.Τ.να ειναι ο δικος σου
    Ευχομαι ο αντρας που θα παντρευτεις να χορευει το ΣΑΜΑΤΑ https://www.youtube.com/watch?v=GcCIhZoyufE καλυτερα απο το Γιαννη...
    Ευχομαι να κανεις και πολλα παιδια (στηριξου πανω μου)
    Για να πετυχεις ομως ολα αυτα, πρεπει να σταματησεις να τρεχεις σαν το Βεγγο! Πρωτα καλη νυκοκυρα σαν τη Μαιρη Παναγιωταρα https://www.youtube.com/watch?v=5IyKfE7kgJE και μετα ολα τα αλλα!
    Να εισαι παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Βασιλικούλα,
      στον χορό ο πρώτος και ο τελευταίος φαίνεται....
      Σε ευχαριστώ για τα κοπλιμάντα. Οι άνθρωποι ανήκουν σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που κάνουν ενα πραγμα αλλά καλά και με τα αλλα απλά ασχολούνται και εκεινοι που κανουν πολλά και μέτρια. Προσωπικά από επιλογη ανηκω στην δευτερη κατηγορια: (λεπτομερειες θα παρεις εντος 2 ημερων)...συνεπως δεχομαι τα κοπλιμαντα σου, αλλά ειμαι μια απλη νοικοκυρα σαν τη Μαιρη Παναγιωταρα :Ρ :Ρ :Ρ

      Επισης να ζητησω δημοσιως συγνωμη στη θεία Καίτη, που ειναι ΒΡΑΧΟΣ και δεν κρυβεται πισω απο τον θειο Γιωργο αλλα ειναι διπλα του, στο πλευρο του και τον στηριζει παντου και παντα. Πανω στο μονταζ χαθηκε η λεζαντα και τωρα ειναι πολυ δυσκολο να επανορθωσω!

      Αλλα ρε Βασιλικουλα, σ' αυτον τον γαμο βρηκες κι εσυ να σχολιασεις τον χορό μου! Δε χορεψα καθολου (αναλογως!)! Τελευταια, δεν ξερω γιατι, δεν πολυχορευω... Αλλά χαρηκα τοσο πολυ με την ολη κατασταση που μου φτιαχναν οι αλλοι το κεφι!

      Κι εσυ μην απολογεισαι για το μακρια. Ποτέ δεν είναι αργά! Εχεις άλλα τοσα χρονια μπροστά σου...

      ΥΓ: θα τρεχω οσο με παιρνει, γιατι κοιτα εδω: http://vadasicon.blogspot.gr/2010/10/blog-post_23.html

      Διαγραφή