Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μήνυμα χωρίς (υπο)χρέωση!


«Είστε σε γραμμή αβεβαιότητας. Παρακαλώ περιμένετε! Για την ανασφάλειά σας, οι κλήσεις σας διαγράφονται!»
Άλλο ένα χαρτάκι έσκισα σήμερα στο ημερολόγιο. Από εκείνα που από πίσω έχουν το ρητό της ημέρας. «Μην υποτιμάς τον αντίπαλο» έλεγε! Λες και συνεννοήθηκε η μέρα με τις δυνατότητες και τις φουρτούνες που σήκωσε η διαφωνία μου η χθεσινή για άτομα ή ατομάκια, «ανθρωπάκια» που δε θα αλλάξουνε ΠΟΤΕ! Άκου «μην υποτιμάς τον αντίπαλο»!!!
 Κι αν υποτίμησες ή υπερεκτίμησες τι σημασία να ‘χει? Και στις δυο περιπτώσεις βγαίνεις χαμένος. Στη μία αδιαφορείς, ενώ στην άλλη αδιαφορεί. Η δίοδος συνομιλίας υπερβαίνει ενσύρματες και ασύρματες επικοινωνίες, καλωδιώσεις και δικτυώσεις κοινωνικού ή επαγγελματικού περιεχομένου. Εδώ μιλάμε για άλλη συχνότητα. Ο ένας εκπέμπει σε τόσα Hertz κι ο άλλος ούτε στα μισά.
«Τι να σου κάνει αγάπη μου ο γρήγορος επεξεργαστής και το τετραπύρηνό σου κινητό ακόμη κι αν οι ταχύτητες υπερβαίνουν εκείνη των ταχυδρομικών νεύρων που στέλνει ο εγκέφαλος στα ζωτικά σου όργανα να πάρουν μπρος? Όπως στη γλώσσα. Φυσικά και θα σε ξεπεράσει η Mac, αφού δεν έχεις καν συνάψεις στον εγκέφαλο! Και «γιατί να έχεις?» θα μου πεις. Αφού με την καρδιά κοιτάς καλύτερα! Να ‘ταν τόσο ηλίθιος ο Μικρός μας Πρίγκιπας σαν το ‘λεγε ή μεγάλωσε πια και είναι ξεπερασμένος? Χρειάζεται και εκείνος update ε? Ε βέβαια! Διότι εάν έχει έκδοση 2.1.8 και τώρα τρέχει η 9.7.1 δε θέλει απλά ενημέρωση, αλλά να τον στείλεις για ανακύκλωση και να τον κάνεις delete μια για πάντα! Και ασχολήσου με άλλες εφαρμογές. Την καρδιά άσ’ την στην άκρη! Μ’ αυτήν ασχολούνται οι καρδιολόγοι! Εσύ να κοιτάξεις να κάνεις κανένα downloading σε πιο χρήσιμες εφαρμογές. Να αξίζουν και τον κόπο και τον χώρο στη μνήμη βρε αδερφέ! Μη σου πιάνει μόνο GB από άλλα πράγματα που τρώνε και τρέφονται με μνήμη! Χαλάλι τους στο κάτω-κάτω! Αλλά και χάλι τους μερικές φορές. Αρκεί να το καταλάβεις νωρίς! Η μνήμη στον εγκέφαλο θα έπρεπε ώρες ώρες να είναι σαν αυτή του κινητού. Μια καρτούλα! Το ξεκοιλιάζεις και ωπ! Όλα σβήστηκαν με τη μία. Και πάμε πάλι από την αρχή! Φορμαρισμένο και με καινούργιο λειτουργικό πάει ο κόσμος μας μπροστά! Με άλλες ταχύτητες, πιο γρήγορες και με καινούργια γραφικά! Κι ας σε λένε γραφικό! Ένας γραφικός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τη γραφικότητά του φοράει και καινούργια γραφικά! Γκλαμουριά, δε λέω! Αλλά... χωρίς εφέ πού πας βρε μπάρμπα? Στο κάτω κάτω δεν επιβιώνεις στον κόσμο της εικόνας σήμερα!   Ωστόσο έχε κατά νου, εκεί, στο πίσω μέρος της SD σου, πως  ό,τι λειτουργικό και να φοράς, όσα update κι αν κάνεις στο software και όσο συχνά, μια μπακατέλα θεωρείσαι στο hardware πια, τόσο παλιά, όσο η μέρα που γεννήθηκες κι αυτό σου το σκαρί δεν αλλάζει. Και avatar να αλλάξεις, και το μαλλί να κόψεις και να βάψεις, και καινούργια μπαταρία να αποκτήσεις, θα ‘σαι ένα παλιό ξεκούδουνο μηχάνημα. Είδες πολλά pc να γίνονται καινούργια, επειδή τα έβαψες απ’ έξω με λαδομπογιά?
 Γι’ αυτό σου λέω...η επικοινωνία μας εις το εξής ή διακόπτεται ή θα γίνεται παραδοσιακά: άλλοτε με ταχυδρομικά περιστέρια και άλλοτε με καπνό στην ταράτσα!

 Mail received

17 σχόλια:

  1. Πολύ φουριοζα ρε παιδί μου!
    Ποιος σε πείραξε να τον κουρεψω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοθελητες Θωμα μου παντα υπαρχουνε! Και ξερουνε κ ποιοι ειναι! Μας κρυφοδιαβαζουν κιολας....Αλλα αυτο λεμε! Μην τολμησουν κ με ξαναπειραξουν!

      Διαγραφή
    2. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Kaspersky δεν το τρυπάει τίποτα!

      Διαγραφή
    3. Παιδι μου, εχω mac! Το προβλημα ειναι οτι πια δεν "τολμουν" να χτυπησουν εμενα αλλα άλλους pc του δικτυου με τους οποιους εχουμε κοινο server! Μαλλον θα βγω απ το δικτυο...

      Διαγραφή
  2. Δεν καταλαβες!!
    Εγω δεν μαλωνω με κανεναν!
    Οι αλλοι τρωγονται μαζι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kapote enas filos moy eixe pei pws gia na skotwseis th myga prwta prepei na katanoiseis ton tropo poy ayth exei dialeksei na petaei...
    katalabate agaphmenh moy daskala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή να σταματησει να σε ενοχλει η μυγα όταν πεταει! Απο το να σκοτωσω προτιμω την αναισθησια (μου)... Καταλαβες πιο αγαπημενη μου μαθητρια;

      Διαγραφή
  4. confidence is silent, insecurities are loud... δε μου βγαίνει αυτή τη στιγμή η μετάφραση, για να είναι εξίσου ταιριαστό, αλλά το αφήνω σε εσένα που χειρίζεσαι καλύτερα τη γλώσσα!!!!

    Προσωπικά, έχω επιλέξει εδώ και κάποια χρόνια, να φεύγω μακριά από τη βλακεία.... δεν την παλεύω πλέον!!!! Βέβαια, δεν έχεις πάντα τη δυνατότητα να την αποφύγεις, δυστυχώς, είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, οπότε γυρνάς σπίτι με ένα κεφάλι, μεγαλύτερο από... πανσέληνο!
    Ε, βάζω ένα κρασάκι, ξανασκέφτομαι τα όνειρά μου και όλα όσα θέλω να κάνω για να αλλάζω και να προχωρώ εγώ στη ζωή μου, και πάμε για τα επόμενα!
    Πολλές φορές νιώθω να λέω Α και να μου απαντούν, μετά από ώρα (!!!!), 7!!!! Keep writing λοιπόν! Είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό να βρίσκεις κι άλλους ανθρώπους που δε μπορούν να συνεννοηθούν με... "αντιπάλους"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...and that 's the point!
      Επιτελους γιατι για αλλη μια φορα το κοινο, εμεινε στο "ποιος με πειραξε?" και στο "γιατι (και εαν) βγαζω τις προσωπικες μου διενεξεις στη φορα"και όχι στο οτι όποιος και να ταν ό,τι και να ΄ταν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ (ΟΥΤΕ ΕΓΩ) ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ(!!!) (δεν θα επαναληφθω γιατι με κουραζω!)..αλλα:

      τι κανει καποιος (ο οποιοσδηποτε, όχι εγω) σε τετοιες περιπτωσεις? Κοβει μαχαιρι ή σφαζει με το γαντι? Ιδου η
      απορια! Νομιζω πως η απαντηση ειναι κατα περιπτωση.
      Ωστοσο σε περιπτωσεις πληρους ασυνεννοησίας (έως ανοησίας)
      η πρωτη λύση ειναι μονοδρομος!

      Διαγραφή
    2. "Κόβεις πέρα" Κωνσταντίνα μου αν είναι σε διαπροσωπικό επίπεδο. Στα επαγγελματικά πάλι επικρατεί όποιος ξέρει να χειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις. Δεν ξέρω να σου πω πως γίνεται αυτό, ήμουν ανέκαθεν κακή και σ'αυτό. Αλλά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις προέχει η συναισθηματική και ψυχολογική μας υγεία και αν δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας σε κάποιες φάσεις ζωής, γιατί για χ λόγους λειτουργούν επιθετικά ή παράλογα και αλληλεπιδρούμε αναλόγως, τότε φεύγουμε διακριτικά. Προσωπικά έχω πετύχει να το κάνω αυτό καναδυό φορές μόνο διακριτικά. Τις περισσότερες το έχω κάνει με θόρυβο. Πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν ή δύο καλούς φίλους στη ζωή μας, όχι παραπάνω. Αν ευτυχίσουμε και δομήσουμε μια καλή φιλική σχέση με κάποιον έχουμε παρηγοριά στη ζωή μας, τα υπόλοιπα απλά συμβαίνουν κι είναι εκνευριστικά δεν λέω, αλλά άνευ σημασίας αν το καλοσκεφτείς.
      Θα σε πάρω αύριο να κανονίσουμε κανένα καφεδάκι κοριτσάρα! Με έλειψες! Αγκαλιά!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω πολυ σε αυτο που λες Georgina!
      Υπαρχουν περιπτωσεις στις οποιες ομως εσυ θες να κοψεις και οι αλλοι απο γυρω δεν σε αφηνουν γιατι με τον τροπο τους σου τον επιβαλλουν τον αλλον! Μαλλον τους κοβεις ολους μαζι ή αναλογα.

      Ξερεις κατι? Εχω παψει και να θυμωνω/νευριαζω! Απαθη θα με ελεγα ακριβως γιατι η ζωή δεν τα αξιζει αυτα! Τωρα τα κοιταω και γελαω! Πως να το μεταδωσω αυτο στους αλλους ομως δεν ξερω! Κακη δασκαλα!


      Ελα αυριο στην αιθουσα τελετων του ΑΠΘ οπου χορευουμε με το ΛΕΘ! (αποκρυπτογραφηση γραμμικης Γ'...χαχα ΑΠΘ, ΛΕΘ....:Ρ:Ρ:Ρ) στο 1ο Ανταμωμα πασων των φυλων

      http://www.livemedia.gr/album/2655

      Μακια και καλημερες!

      Διαγραφή
  5. σε προσωπικό επίπεδο, ούτε συζήτηση!!! (για τον μονόδρομο). Αλλά πολύ συχνά, έχεις να το αντιμετωπίσεις σε επαγγελματικό, οπότε... απαραίτητο και το γάντι! Μέχρι κι αυτό να γίνει μαχαίρι... και μετά, μην τον είδατε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε οικογενειακο? (Σφαγη!!!???) :) :) :)

      Διαγραφή
    2. Μπααα!!! σε αυτήν την περίπτωση, ακολουθείς την τακτική: "από το ένα μπαίνει, από το άλλο βγαίνει"!!!! Σωτήρια!!! ξέρεις πόσους καβγάδες (μάταιους εντελώς...) μπορείς να αποφύγεις έτσι???!!!!

      Διαγραφή
  6. Εληφθη! Ωραίο που φαίνεται! Θέλω να έρθω αλλά σκέφτομαι την πολυκοσμία και που θα είμαι μόνη με τον μικρό. Λίγο σκιάζομαι...αλλά δεν το αποκλείω όπως σου είπα!
    Μάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμενα με αρεσε πολυ αυτο που ειπες για την καρτα του κινητου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή