Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθεση: Πώς πέρασα το καλοκαίρι;


Φέτος το καλοκαίρι δεν έμοιαζε με τ’ άλλα! Ήτανε ξεχωριστό. Πολύ ξεχωριστό. Πρώτ’ απ’ όλα έβρεχε συνέχεια και παντού. Ήτανε ένα κακοκαίρι. Το θερμόμετρο δεν έπιασε σχεδόν καμία μέρα καύσωνα και οι μπόρες εναλλάσσονταν αρμονικά με τους κατακλυσμούς, τους καταποντισμούς και τα ψιλόβροχα. Οι διακοπές από τη δουλειά δεν κράτησαν πολύ. Η δουλειά ήτανε πολλή, η εφορεία όμως περισσότερη. Η ευφορία αντιστρόφως ανάλογη προς την εφορεία.  Δουλεύαμε όλοι πολύ και σαν οικογένεια βρισκόμασταν λίγο έως καθόλου, όπως κάνουν όλες οι οικογένειες που σέβονται τον εαυτό τους στις εκπολιτισμένες δυτικές κοινωνίες, οι οποίες διασκεδάζουν μόνο κάθε Σάββατο στο super market! Ωστόσο, ότε και αν βρισκόμασταν, τρωγόμασταν και μαλώναμε, γιατί είχαμε όλοι νεύρα από τη δουλειά και από ανούσια πράγματα που αν είχαμε σοβαρότερα, με αυτά δε θα ασχολιόταν κανείς και ποτέ. Μερικούς ανθρώπους όμως η ζωή τούς χαρίζει τέτοια γκρίνια και τέτοια αχαριστία που τους στερεί παραπάνω μυαλό ώστε να καταλάβουν πως υπάρχουν πολύ χειρότερα…  
Επιπλέον, οι διακοπές έγιναν με φειδώ. Αλλά και με φίδια. Από αυτά που τρέφεις στον κόρφο σου. Οι διακοπές πιο πολύ μοιάζανε με κοπές. Κάναμε κάτι διαλείμματα από χαζοπαρεξηγήσεις, ζήλιες και μπερδέματα. Ξεκινήσαμε και το ψάρεμα. Μάθαμε να ψαρεύουμε πληροφορίες από τους συνομιλητές μας, να βγάζουμε λαβράκια από τις συζητήσεις και να ψήνουμε το ψάρι στα χείλη σε ανθρώπους που ισχυριζόμαστε ότι αγαπάμε. Μετά ζητήσαμε συγνώμη και θέλαμε να έρθουν όλα στη θέση τους!
Το καλοκαίρι όμως τελείωσε. Και τολμώ να πω πως έχω παρατηρήσει το εξής: το φθινόπωρο δε δίνει περίοδο χάριτος σχεδόν ποτέ στο καλοκαίρι. Δεν του δίνει ούτε τόσο από τον χρόνο του. Έγραψε το ημερολόγιο «Σεπτέμβρης», το Καλοκαιράκι παίρνει τις ξαπλώστρες του, κλείνει τις ομπρέλες του, διπλώνει τις πετσέτες του, ξεκρεμάει από τους πασσάλους τις αιώρες του, μαζεύει τα κουβαδάκια του και «μπρος!» για άλλες παραλίες. Μετακομίζει στο νότιο ημισφαίριο.
Απλά ευελπιστώ πως το κλίμα μας εδώ θα γίνει κάποια στιγμή τροπικό σαν αυτό της Κούβας, όπου θα έρχονται όλοι οι τουρίστες από τις βόρειες χώρες να κάνουν πάμφθηνες διακοπές. Οι θερμοκρασίες θα γίνουν σταθερά όλον τον χρόνο 20-30 βαθμούς Κελσίου. Οι παραλίες μας και δη η Χαλκιδική δε θα ζηλεύει τίποτε από την Καραϊβική. Τα αυτοκίνητά μας δεν θα τα αλλάζουμε, γιατί προσεχώς, σε 30 χρόνια θα γίνουν αντίκες και δη ανεκτίμητης αξίας. Τα σπίτια μας θα ανήκουν όλα στο Κράτος (εν Κράτει), δλδ στις Τράπεζες. Εκτός από τις φοιτητικές λέσχες θα τρώμε, θα πίνουμε, αλλά και θα ψωνίζουμε και οι υπόλοιποι –μη φοιτητές- με κουπόνια (Groupon, goldendeals κλπ), ωστόσο θα χορεύουμε και θα διασκεδάζουμε ξένοιαστοι στα καφέ της Νέας Κούβας. Το μόνο που θα μας λείπει θα είναι ένας Τσε και ένας Φιντέλ!

Καλό Χειμώνα



15 σχόλια:

  1. Εγω κυρία δε θα σου πω πως πέρασα το καλοκαίρι....Ας είχες κι εσύ facebook να μάθαινες τα νέα μας στην ώρα τους!!!(ή μήπως τα μαθαίνεις!)
    Μα τι σουρτούκη! Μέχρι την Κούβα έφτασε η χάρη σου?
    Αυτό που είδαμε ανήκει στις εκπομπές“Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη”.??Αν είναι έτσι, ήσουν μέσα σε αυτούς που βούλιαξαν την ΕΡΤ!
    Και για να μην αιωρούνται φήμες πως ήσουν μέσα στα φαγοπότια πρέπει να μας δείξεις τον εικονολήπτη ή έστω να κάνεις αναφορά στο όνομά του...Σε αντίθετη περίπτωση θα κατηγορηθείς !
    Τώρα με τρώει η ζήλια που δεν ήμουν κι εγώ εκεί αλλά τέλος πάντων.
    Εύχομαι να περνάς καλά και να έχεις έναν δημιουργικό χειμώνα και να είσαι πάντα ευτυχισμένο σουρτούκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    κι εγω Σ ΑΓΑΠΏ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλικούλα.
      να 'σαι σίγουρη πως αν δούλευα στην ΕΡΤ όχι απλά ΔΕΝ θα χρωστούσε, αλλά θα ΤΗΣ χρωστούσαν κι από πάνω! Επιπλέον η Τσόκλη δεν θα αλώνιζε μόνο τον πλανήτη Γη, αλλά και τους παρακείμενους του Γαλαξία και η επιχειρηση της ΕΡΤ θα ηταν υγιεστατη! ("καντε με μια μερα πρωθυπουργο"...που λενε!χχ)

      Ο εικονολήπτης είναι τόσο σεμνός που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του... Άλλωστε δυο Αστερες (μας το δίδαξαν και οι ταινίες της Βουγιουκλάκη) δεν χωρούν στην κορυφή! Ποιος θυμάται ας πουμε τον αντρα της Τσοκλη που ειναι και ο εικονοληπτης της??? :Ρ :Ρ :Ρ Είναι γνωστό επίσης τοις πάσι θαρρω πως ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ κρυβεται ένας μεγάλος άντρας...:) :) :)

      Η Κούβα ομως Βασιλικουλα μου ειναι παλιο ταξιδι άλλωστε και οχι του καλοκαιριου...Αφήνεις τη Χαλκιδική για την Καραϊβική? ΥΒΡΙΣ! Θα πεσει φωτια να μας καψει...χαχαχαχα! Απλά ήθελα να δειξω πως θα γινει η Ελλάδα εντος ολιγου! ;)

      Αμοιβαια τα αισθηματα...Ευχομαι το αυτο και δι' υμας! Μουατς!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή αρχή!!! Απίθανο,απίθανο,απίθανο!!!
    Πως τα κατάφερες και περιέγραψες ακριβώς το καλοκαίρι μου....???...
    αν και ξέρω ότι δεν είχαμε ούτε ίδιες στιγμές, ούτε ίδια ταξίδια....
    και ξανά ΑΠΙΘΑΝΟ!!!! Καλή συνέχεια...

    http://youtu.be/1s1Z8i-e4hs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ξεκινήσαμε! Με τραγουδια! Άνθρωποι είμαστε Ευγενια μου! Σ' αυτην τη χωρα που κατ' ευφημισμο πια τη λενε Ελλαδα! Αυτοι που προβλεπουν την αναβαφτισαν σε Ελλαδισταν...

      Ξερεις τι μου θυμισες με το τραγουδι? Το καλοκαιρι στο instagram ανεβαζαμε ολοι φωτογραφιες απο το Αιγαιο με τσιτατα του Ελυτη. Οποτε καποια κυρια καποια στιγμη εξεφρασε την απορια: "Τι εγινε ρε παιδια!? Ολοι με τον Ελυτη πηγατε διακοπες φετος?"....χαχαχα!
      Αυτος ο ανθρωπος με τοση ομορφια σ' αυτην τη χωρα, αν δεν υπηρχε θα επρεπε να ειχε εφευρεθει! Παραφράζοντας τον Βολταιρο...(ξερω πως δε συμφωνουν ολοι)...

      Καλημερα!

      Διαγραφή
  3. Καλώς ηλθατε γοητευτική μου κυρια!!!!
    Ναι.....τολμω να πω ότι αυτο το καλοκαίρι ήταν μοναδικό.....!!!
    Θα σου εξομολογηθώ λοιπον κάτι....μονο σε εσένα...κ μη το πεις πουθενά...αυτο το καλοκαίρι ο ήλιος ελουσε ελεύθερα το σώμα μου,η θάλασσα αγκαλιασε ελεύθερα το ειναι μου κ εγώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ απόλαυσα την κάθε του στιγμή όπου κ αν βρισκόμουν!!!!!
    κ ας έβρεχε...κ ας συννεφιαζε....εγω κράτησα τον ήλιο,το ιώδιο κ τα χρήματα του δειλινού....μεχρι κ ποιήτρια έγινα...χαχαχα!!!!
    Βρικα κ τον προορισμό μου.....σαν τον Οδυσσέα....καπου εκει κοντά στην Ιθάκη....μετα από τους Λαιστρυγόνες & τους Κύκλωπες.......
    Ευχή μου κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη για όλους μας...με ένα χαμόγελο...ετσι απλα εύχομαι σε όλους όμορφες στιγμές .....χειμωνιάτικες....
    Καλή χρονια φάτσα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους!!! Πόσο σε χαίρομαι! Μακάρι για όλον τον κοσμο να ειναι καθε φετος και καλυτερα....Τωρα βεβαια θα σου ευχομουν "Να ηταν μακρυς ο δρομος..." αλλα για σενα ειδικα ηταν τοσα χρονια τοσο μακρυς, που...φτάνει! Ντόστα!...που λεν και στο χωριο μας! Δλδ μεχρι και ο Ομηρος πιο συμμαζεμενο το 'χε το σενάριο κι ο Καβαφης αν σε γνωριζε θα σου λεγε: "Αμαν βρε κοριτσι μου! Δεν εννοουσα τοσο μακρυς!!!"..χχχχχ! Καλημερα*

      Διαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχεις!!!

    Το μελαγχολικό φθινόπωρο έχει ξεκινήσει και δυστυχώς δεν υπάρχουν ευχάριστες αναμνήσεις του καλοκαιριού για να απαλύνουν τη μελαγχολία.....
    Με μόνη ενδιαφέρουσα είδηση: "τι θα αποκαλύψει η αρχαιλογική σκαπάνη στο λόφο Καστά". Ποια η γνώμη για το θέμα αυτό Κωνσταντίνα;
    Καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω οτι δεν εχει κανενας ευχαριστες αναμνησεις! Αναλογα πώς το περασε ο καθενας!
      Οσο για το αρχαιολογικο τρικ που με ρωτατε, δεν ειμαι αρμοδια, αλλα ως σκεπτομενος πολιτης θα απαντησω: δεν εκμηδενιζουμε τη σημαντικοτητα, αλλα ολος αυτος ο τζερτζελες ειναι ενα επικοινωνιακο παιχνιδι της κυβερνησης σε συνεργασια με τα ΜΜΕ να αποπροσανατολισουν για αλλη μια φορα την κοινη γνωμη απο τα προβληματα της: Πού να σκεφτεται πια ΕΝΦΙΑ...ας γινει ενας μικρος Ανδρονικος! Ηρθε η ωρα του....

      Διαγραφή
    2. Από τη μια το καταλαβαίνω το παιχνίδι της κυβέρνησης με τη συνεργασία των ΜΜΕ, αλλά από την άλλη με ιντριγκάρει και το μυστήριο της Αμφίπολης. Τόσο κοντά μας να υπάρχει ένα τέτοιο μνημείο που έμενε κρυμμένο για τόσα χρόνια!!!
      Λες να με παρέσυραν με το παιχνίδι τους; άλλά είναι και τόσο εντυπωσιακό μνημείο!!! Τα μυστήρια πάντα με συνέπαιρναν.....

      Διαγραφή
    3. Κανεις δεν αμφισβητει τη μοναδικοτητα της περιπτωσης κ.Παρθενα! Ουτε εγω! Απλα, με τους 106 (αν δεν κανω λαθος) μακεδονικους ταφους μεχρι στιγμης κανεις πλην των ειδημονων δεν ασχοληθηκε παρα με κπς....ολοι λενε πως προκειται για κατι πολυ σπουδαιο κ προφανως ετσι θα ναι! Κοντος ψαλμος αλληλουια... Δεν εχω τις γνωσεις να υποστηριξω ποιανου μπορει να ειναι ή οχι! Προσφατα ακουσα οτι ακομα κ ο ταφος του Φιλιππου ειναι υπο αμφισβητηση στη Βεργινα!
      Τι να σας πω; Δεν ειναι γραμμικες επιστημες! Βασιζονται σε τεκμηρια κ πιθανολογουνται συμπερασματα! Οταν βρεθει πηγη που δεν ηταν γνωστη μπορει να ανατρεψει τα παντα & να τα αναιρεσει! Ο νομος του Κουλομπ ομως δεν αλλαζει γτ δεν εξαρταται απο τις πηγες...

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη ανάρτηση! Καλώς σε βρήκα και καλό φθινόπωρο, αφού καλοκαίρι τέλος... :( Νομίζω ότι το κακοκαίρι μόλις ήρθε... Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετε!! Αντευχομαι...αλλά η ΕΜΥ λεει απο αυριο πάλι καλοκαιρι...Γιουπιιιιιιιιι!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλά πότε ξεκίνησε η σεζόν???? Πως καρφώθηκα έτσι ως αδιάβαστη! Το βίντεο με το σόι σου είναι μεγάλο δεν το βλέπω! Την άλλη φορά να με καλέσεις στο γλέντι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή