Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εσύ τι μέρος του λόγου είσαι?


Άρθρο;
Γιατί να είσαι Άρθρο!? Για να αρθρώνεις και να ενώνεις! Θα μου πεις, τι να αρθρώσεις ως Άρθρο που καμιά φορά τρως τέτοιο άδειασμα με αυτά που βλέπεις γύρω σου που όχι απλά δεν αρθρώνεις κουβέντα, αλλά χάνεις φωνή, μιλιά και λαλιά ταυτόχρονα! Φθόγγος δεν βγαίνει από το στόμα σου! Άσε που τα Άρθρα δεν έχουνε καμία αξία μόνα τους! Εξαρτημένα μια ζωή. Δίπλα σε κάτι! Τρέμουν τη μοναξιά! Γι’ αυτό πάντα σε κάτι δίπλα θα ακουμπούν: Μα δίπλα σε Ουσιαστικό θα βρίσκονται, δίπλα σε Επίθετο θα είναι, σε Αντωνυμία ή σε Μετοχή? Πάντως το Άρθρο μοναχικό δεν το λες! Δεν μένει μόνο του, ο κόσμος να χαλάσει, εκτός εάν κάποιος το διακόψει....Συνήθως τα Αποσιωπητικά...

Ουσιαστικό;
Κάτι μας είπες! Ποιος είναι αυτός που δεν θεωρεί τον εαυτό του Ουσιαστικό?  Όλοι είμαστε Ουσιαστικοί και Ουσιαστικά. Όντα! Από εκείνα που υπάρχουν επί της ουσίας... Και μάλιστα Ουσιαστικά είτε συγκεκριμένα είτε αφηρημένα. Είτε είμαστε πρόσωπα, με προσωπεία ή άνευ, είτε ζώα (όλοι εξ ημών, δίποδα), είτε πράγματα. Και αφηρημένα, γεμάτα από ενέργεια, βρισκόμενα σε μία κατάσταση ή έχοντας απλά μιαν ιδιότητα! Τα Ουσιαστικά είναι οντότητες αυθύπαρκτες. Όχι σαν τα Άρθρα, που φοβούνται τη μοναξιά!

Επίθετο;
Προσδιοριστικό δλδ. Μωρέ μπράβο! Δίνεις μια πινελιά στο ουσιαστικό ε? Κάνεις τον κόσμο ομορφότερο και πιο συγκεκριμένο! Πας πακέτο βέβαια με το ουσιαστικό. Το ελέγχεις τρόπον τινά. Εάν εξαφανιστείς από δίπλα του, «το αδειάζεις». Το αφήνεις μοναχό και απροσδιόριστο. Κενό. Σκέτο. Μην ξεχνάς όμως ότι ως προσδιορισμός λέγεσαι «επιθετικός»!!! Προσδιορισμός ή όχι δεν έχει σημασία. Επιτίθεσαι πάντως! Εναντίον ενός Ουσιαστικού. Επίθεση! Κατά πάνω του! Να του αποδείξεις ότι χωρίς να προσδιορίζεται, δεν υπάρχει! Τέτοια επίθεση το επίθετο. Σφοδρή. Ύπουλη λίγο ε?

Αντωνυμία;
Μια σκιά! Ποτέ δεν ξέρει να απαντήσει. Αμφιταλαντεύεται. Τη μια είναι όλο περιέργεια και ρωτάει. Ποιος? Ποια? Ποιο? Τι? Πόσος? Την άλλη και καλά καταδεικνύει χωρίς να τολμάει να ονοματίζει: Εκείνος, Αυτός εδώ. Την άλλη αόριστη: Κάποιος! Κάποια! Κάποιο! Και την άλλη αναφορικά με κάτι άλλο: Όποιος... Όποιος δεν, δλδ, τότε να μην... Πάντως ονομαστικά και ξεκάθαρα σου το δηλώνει εξ ονόματος! Είναι Αντί- των Ονομάτων! Πλαγίως και αφηρημένα. Άσε που ακόμη και προσωπική Αντωνυμία να είσαι, ένας διπρόσωπος θα είσαι. Ή και τριτοπρόσωπος! Διότι τι σημασία έχει εάν είσαι το Εγώ? Ανάλογα ποιος το λέει, αλλάζει και πρόσωπα. Κι εγώ λέω Εγώ και εσύ λες Εγώ, αλλά είμαστε διαφορετικά πρόσωπα. Όλο κρυψίνοια η Αντωνυμία. Μάντεψε «ποιος»!

Ρήμα;
Δηλ μιλάς! Λες ρε παιδί μου...ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Είσαι ρητός και ξεκάθαρος! Σαν τους αριθμούς! Τους ρητούς όμως, όχι τους άρρητους. Υπάρχεις. Υφίστασαι! Είσαι όλη η ουσία μιας πρότασης! Είσαι ουσιαστικός όρος, όχι όμως Ουσιαστικό. Ρήμα. Χωρίς το ρήμα δε στέκει πρόταση. Χωρίς εσένα δεν υπάρχει ο κόσμος και τέτοια. Όλα περιστρέφονται γύρω από εσένα. Ο κόσμος, η γη, το φεγγάρι. Ακόμη κι ο ήλιος. Ακόμη και ο ίδιος σου ο εαυτός. Πω πωωω εγωκεντρισμός! Μα πού τον βρίσκει τόσο! Κι ό,τι πει αυτό, αυτό ισχύει! Εάν πάλι δεν πει, δεν ισχύει τίποτε! Είσαι το κέντρο του κόσμου! Μπράβο! Συγκεντρωτικό σε βρίσκω, αλλά το παρακάμπτω!

Μετοχή;
Άλλη αλλοπρόσαλλη! Λίγο ρήμα, λίγο επίθετο! Λίγο απ’ όλα και τίποτα. Μισά χαρακτηριστικά από τον έναν, μισά από τον άλλο. Ερμαφρόδιτη δλδ! Τρομερός συνδυασμός πάντως να είσαι και Ουσιαστικό και Επίθετο και Ρήμα μαζί! Ε πώς να μην ανεβαίνουν οι μετοχές σου μετά! Περιζήτητος!

Επίρρημα;
Επί του ρήματος? Ευτυχώς που τα Επιρρήματα δεν υπηρετούν δουλικά μόνο ρήματα, αλλά και ομοίους τους, δλδ άλλα Επιρρήματα ή Επίθετα! Κι αυτά σαν τις Αντωνυμίες περίπου! Μπορείς να θεωρηθείς ότι ανά πάσα στιγμή γνωρίζεις πού βρίσκεσαι, και άλλοτε είσαι εκτός τόπου και χρόνου! Γιατί άραγε? Άλλοτε κουτσομπόλικο γεμάτο περιέργεια, Πού? Πώς? Πότε? Γιατί?.. Ενοχλητικό δλδ! Και άλλοτε αφηρημένο και αόριστο.... Κάποτε, Κάπου... Ε καλά! καμιά φορά συγκεντρώνεται κιόλας! Αλίμονο: Σήμερα, Εκεί, Έτσι! Και φυσικά αναφορικά και σε σχέση με άλλα: Όπου, όποτε. Όπως ξυπνήσεις! Ε δε σε λες και τον πιο σταθερό άνθρωπο στον κόσμο!

 Πρόθεση;
Άλλο κάρο! Σαν το άρθρο. Ποτέ μόνη! Ποτέ! Αλλά σε διπλό ταμπλό! Μην πω τριπλό. Πες μου με ποια πτώση να σου πω τι είσαι! Διπρόσωπη. Διότι άλλο να μου λες «κατά τον Αριστοτέλη...» και άλλο «κατά του Αριστοτέλη!!!» (και ενδεχομένως υπέρ του Πλάτωνα!). Είναι θέμα πτώσης. Συνεπώς δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Ψιλοδεσμεύεσαι από αυτόν που έχεις δίπλα σου. Και όσο καλές προθέσεις και να ‘χεις, να ξέρεις πως οι πτώσεις σε κουμαντάρουν φίλε μου! Εσύ απλά σέρνεσαι από τη μύτη μιας Πτώσης!!! Κεφάλι δεν πρόκειται να σηκώσεις ποτέ!

Σύνδεσμος;
Ποιο απ’ τα δύο είδη? Παρατακτικός? Συνδέεις όμοια? Ή υποτακτικός? Υποτάσσεις τον έναν κάτω από τον άλλον και ναι μεν του κάνεις παρέα, αλλά τον θεωρείς κατώτερο, υποδεέστερο και εξαρτημένο? Όσο να πεις έχει μία διαφορά! Συνδετικός κρίκος. Χάρη σε σένα συνδέονται και τα πιο άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Συνδυάζεις τα ασυνδύαστα. Φέρνεις σε επαφή ανθρώπους που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και μετά ανάλογα τους τακτοποιείς σε κλίμακες, κλίκες και τα συναφή. Αλλά όταν σε πιάνει εκείνη η περηφάνια σου, εσύ είσαι και κανείς άλλος. Όλοι είναι κάτω από σένα και γίνεσαι το πλέον διαλυτικό στοιχείο. Διαζευτικός και πολύ σου είναι!


Επιφώνημα;
Αχ αυτόν τον ενθουσιασμό με τα πάντα πια.... δεν τον μπορώ! Και με τους πόνους και με τις χαρές! Και Ωχ και Αμάν και Πωπώ! Και τι έπαθα! Και Φευ! Και Αλίμονο. Και Ουαί και Αλίμονο! Και Αλί και τρισαλί! Καλά Πια! Κανείς δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη! Ο μόνος στον κόσμο είσαι που έπαθες!? Κοίτα λίγο γύρω σου! Αλλά ούτε και εκείνο το συνεχές «Αχ τι ωραία!!! Τέλεια! Θαυμάσια! Εξαίσια!» Όλα πια μες στην τρελή χαρά! Και η ζωή που είναι έτσι, και γιουβέτσι, και να λέμε ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε όλες τις θυμοσοφίες περί ζωής, μόνο και μόνο για να πείθουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ότι είμαστε κάτι που στην πραγματικότητα δεν είμαστε, αλλά θα θέλαμε να γίνουμε!

Τέλος πάντων! Αποφάσισε! Πάνω-κάτω τα Μέρη του Λόγου σαν τα ζώδια είναι. Με μια μικρή έκπτωση βέβαια: αντί για δώδεκα, μόλις δέκα! Όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Όλα έχουνε χαρακτηριστικά που τα μοιράζονται μεταξύ τους. Κάποια σχετίζονται περισσότερο από ό,τι με άλλα και ορισμένα είναι θανατηφόρος συνδυασμός μεταξύ τους ή απλά ανύπαρκτος. Π.χ. το Άρθρο δεν πάει ΠΟΤΕ δίπλα σε ένα Ρήμα, ούτε η Πρόθεση με Επιφώνημα. Δεν θα στεριώσει ο γάμος εκ προοοιμίου! Περισσότερες πιθανότητες έχει να ταιριάξει Ζυγός με Αιγόκερω παρά αυτά τα δύο!
Και για να πω τη μαύρη αλήθεια, πιο πολύ πιστεύω στο «Τι μέρος του Λόγου» είναι κάποιος, παρά στο τι ζώδιο, γιατί, όπως λένε και οι Φυσικοί, περισσότερη επιρροή την ώρα που γεννιέσαι, ασκεί επάνω σου ο μαιευτήρας που ξεγεννάει τη μάνα σου, παρά οι πλανήτες μεταξύ τους!




32 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εάν οι τοξότες αλλού παταν κι αλλού βρίσκονται, ισως και να σαι!Δεν ειναι ξεκαθαρο ποιον πλευριζεις? Αλλά ας σου απαντησει καποιος που ξερει απο ζωδια! Εγω δεν σκαμπαζω!

      Διαγραφή
  2. Άλλες φορές άρθρο,άλλες ουσιαστικό,άλλες επίθετο κι άλλες μετοχή.
    Αλλά γιατί όχι κι επίρρημα ή και σύνδεσμος. Για να μιλήσεις, γράψεις,ζήσεις όλα χρειαζούμενα είναι!!!
    αχ να πω Ιχθείς που είναι σίγουρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι Ευγενια μου ολα! Και ο Ιχθυς πιο χρειαζουμενο! Επι τη ευκαιρια blogικα Χρονια Πολλα για αυριο!!!!!
      Να πω εγω τι νομιζω πως εισαι??????

      (βασικα το τι ειμαστε καθοριζεται από τη σχεση μας με καποιον/τους αλλους), διοτι αλλιως ειμαστε ολοι Ουσιαστικο! Ή μαλλον Ουσιαστικοι!:):):):):):):)

      Διαγραφή
  3. Εγώ είμαι άλλες φορές μαρίδα κι άλλες χάνος αλλά αν χρειαστεί γίνομαι και καρχαρίας... :P χιχιιιχιι
    Όπως τα λες είναι, για κάποιους είμαστε ουσιαστικοί για άλλους πάλι όχι. Με τις αντωνυμίες έχω ένα θεματάκι αλλά μη νομίζεις κι εγώ ως αφηρημένη πολλές φορές, βαρύκοη κι ονειροπαρμένη πολλές φορές τις μοιάζω...
    Ευχαριστώ πολύ, για τις blogiκες ευχές.
    Αχ τι να κάνουμε έφτασα κι εγώ τα 25 :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν εισαι Ρήμα, Άρθρο ή Προθεση (να εξαρτασαι απο μια πτωση). Επιφωνημα δεν σε λες απο τα Πωπω, Αχ, Αμαν και τετοια...αλλα απο τα "Τι ωραια!" ,"Εγω θα κερδισω το φλουρι" και "θα περασουμε ομορφα" σε λες!χαχαχαχα!

      Εγω ευχομαι και του Χρονου Ευγενια μου, οταν θα κλεινεις τα 24 να τα λεμε και να σε χαιρομαστε! Τι κερνας?

      Διαγραφή
  4. Λιγο μετοχη και ελαχιστες πινελιες αντωνυμιας ο αγαπημενος σας μαθητης Μιχαλης....Υ.Γ ηδη νικηφορο το κειμενο στον διαγωνισμο λογοτεχνιας 2014!!!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και Μετοχη ρε Μιχάλη! Αντωνυμία, Επίρρημα και σιγουρα Πρόθεση! Γιατι Προθεσεις μπορει να εχεις, αλλα εξαρτασαι σιγουρα απο μια Πτωση!!!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      ΥΓ: στους διαγωνισμους διακρινονται σοβαρα κειμενα!

      Διαγραφή
  5. Μάλλον επιφώνημα με ωροσκόπο επίθετο!!!Τώρα για πλανήτες κτλ...δεν ξέρω!!! ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάνταρ Επιφωνημα! Για τον ωροσκοπο δεν ξερω. Ξερω ομως οτι θα μου λειψεις του χρονου πολυ! Και μες στην ταξη εισαι σιγουρα Συνδεσμος ΠΑΡΑΤΑΚΤΙΚΟΣ! (συμπλεκτικος για την ακριβεια)

      Διαγραφή
    2. Και εμένα θα μου λείψετε..αλλά όχι πολύ, γιατί θα ερχόμαστε για καφέ..σπίτι σας όμως, όχι σε καφετέριες :P ξέρετε εσείς ;)

      Διαγραφή
    3. Καλα καλα! Τα παν κι αλλοι αυτα! Αλλα του χρονου θα φτιαχνω εγω τα γλυκα ε? Τι ωραια! Τι καταπληκτικα! Φοβερα! Ε Ανιτακι μου, Επιφωνηματακι μου παραμυθενιο?

      Διαγραφή
  6. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!

    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ!!!

    ΜΑΛΛΟΝ "ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ" ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΘΕΣΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ....

    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μια δασκαλα μονο καταπλητικη θα την εβλεπε την αναλυση! Οι υπολοιποι μαλλον ξεχασανε τα Μερη του Λογου! χαχα!
      Συμφωνω για την περισταση, αλλα ροπες λιγο πολυ ολοι εχουμε σε κατι (περισσοτερο)

      Καλημερα στην Καβαλα!

      Διαγραφή
  7. Πως φαίνεται ο φιλόλογος βρε παιδί μου...Βασικάά.. Ο καλλιεργημένος άνθρωπος..με οίστρο και ιδέες..με εύστοχες παρομοιώσεις και έξυπνες ερμηνείες που αντλούν κάάάθε είδους χαρακτήρα ανθρώπινου όντος!
    Θα 'λεγα πως ανήκω στην κατηγορία των ΡΗΜΆΤΩΝ!!! Και αυτό γιατί όταν λείπω απο κάπου γίνεται αισθητή η απουσία μου..Είτε απουσιάζει η γκρίνια μου, είτε η χαρακτηριστική φωνή μου, είτε το δυνατό γέλιο μου, είτε το κάθε μου σχόλιο για το οτιδήποτε υποθεί....Παντως κατι απουσιαζει! Κατι λειπει! (Όπως λέει και η μαμά το σπίτι είναι άδειο χωρίς εμενα! Χαχα!)
    Βέβαια όπως ένα ρήμα κρύβει ΠΑΝΤΑ απο πίσω του κάποιο υποκείμενο και δεν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεξάρτητο, έτσι θα προσδιόριζα και τον εαυτό μου! Οπότε ίσως με χαρακτηρίζει και σ'ενα κομμάτι το 'άρθρο'!

    Εσείς τι λέτε κυριούλα?? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βεβαια! Εδω κανουμε Προλογο!Οχι αστεια! Η κολακεια συννεφο! (Επιθετο γαρ!)...Ρημα, Ρημα Ελισαβετ μου! Χωρις εσενα θα ξεραμε τι γινεται? Κωφον το ακρατηριον! Ρημα με αναθεσεις σε Αντικειμενα απο κατω (να μπλεξουμε και το Συντακτικο). Οργανωτικη, καθοριζεις το νοημα της Προτασης! Και εχεις ισχυρες Προτασεις (ως γνησια επιδοξη πολιτικος), γι' αυτο τα εχεις με ολους καλα! Εχεις ηγετικες θεσεις, μαλλον προς υποτακτικος συνδεσμος θα θελες/πρεπε να εισαι, αλλα τελικα παρατακτικος παραμενεις!Εχεις πολυ δρομο μπροστα σου! Θα σε ελεγα λοιπον Μετοχη! Για Αρθρο δεν ξερω...πολυ προσωπικο θεμα θαρρω! Ωστοσο εαν ισχυει, καιρος να αρχισεις να ανεξαρτητοποιείσαι!

      Ε?

      Διαγραφή
  8. Εμμ αν δεν παινέψεις τον δάσκαλο σου..! Χαχα..αλήθειες κυριούλα! Ποιος άλλος -εθισμένος θα'λεγα- θα το σκεφτόταν όλο αυτό;;;
    Χμμ..ωραία η αιτιολόγηση σας!!! Μετοχή λέτε ε? Λίγο απ'όλα? Μπα πιστεύω πιο πολύ σ'αυτα που ανέφερα γέρνω.. Αλλα για να το λέτε εσείς... Ισως και να'ναι έτσι.. Αυτο το λιγο απο όλα και τπτ ειναι που με χάλασε..:P Να διευκρινίσω πως αναφέρω το αρθρο με την έννοια οτι δεν μπορώ την μοναξιά.. Ποιος την μπορεί άλλωστε?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω τι βλεπω 8 ωρες την εβδομαδα επι δυο χρονια! Ε δεν μπορει! Και αλλήθωρη να 'μαι μια εκτιμηση x θα την εχω! Κι ας ειναι και λαθος! Τη μοναξια υπαρχουν ανθρωποι που την επιδιωκουν. Πιστεψε με! (τωρα το μετανοιωνουν ή οχι εκ των υστερων...αυτο ειναι αλλο θεμα!) :)

      Διοτι σου ειπα: Να εισαι Αρθρο (να μην αντεχεις τη μοναξια) και να πας να κολλας με το ζορι διπλα σε ρημα ή σε Προθεση (!!!!!!!!) Τρατζικ! ΑΠλα Τρατζικ!!!

      http://www.youtube.com/watch?v=We97I7x6H5w&feature=kp

      Διαγραφή
    2. Καλά αυτό είναι σίγουρο..Και σας ευχαριστώ πολύ που πιστεύετε σε'μένα! :* Την μοναξιά δεν την προσδιόρισα.. Γενικά αναφέρομαι στην έννοια της μοναξιάς.. Δεν νομίζω πως μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς φίλους..Χωρίς να έχει δικά του πρόσωπα κοντά του!.....

      Διαγραφή
    3. Κι εγω σε ολα τα ειδη μοναξιας-παρεας αναφερομαι! Υπαρχουν μονοχνωτοι ανθρωποι καθε ειδους! Και αν θες, ακομη χειροτερο ειναι να θες να κολλας σε "φιλους" που εκεινοι δεν σε θεωρουν καν "φιλο". Να κανεις παρεα ή να θελεις να κανεις παρεα μαζι τους, ενω ειναι σιγουρο πως καλυτερα θα ηταν να εισαι μονος σου! Δυστυχως αυτα τα καταλαβαινεις πολυ αργοτερα! Χανουμε πολυτιμο χρονο με τετοιες παρεες! Απο την αλλη παλι, και ολο αυτο να συμβαινει, ενα σχολειο απο μονο του ειναι!

      Διαγραφή
    4. Σίγουρα θα συναντήσει κανείς στον δρόμο της ζωής του και τέτοιες περιπτώσεις..μα πάντα θα έχει κοντά του την οικογένεια του..Και όσο μεγαλώνεις τόσο ξεκαθαρίζεις και ανακαλύπτεις ποιοι είναι απαραίτητοι για 'σένα! Anyway!!!
      Εσάς Κυριουλαα θα σας καταταξω στην κατηγορία της μετοχής και του ουσιαστικου! Και αυτό γιατί η μετοχή έχει στοιχεία και ρήματος και επιθέτου! Ρήμα γιατί πάντα μιλάτε! Για όλα τα θέματα έχετε άποψη και μάλιστα πάντα τεκμηριωμένη! Ό,τι νιώθετε το λέτε ξεκάθαρα!
      Επίθετο γιατί δίνετε μια πινελιά μόρφωσης (και κάτι παραπάνω θα έλεγα) σε εμάς καθώς και πινελιές χαράς και προσφορας στους γύρω σας! Κ ουσιαστικο διότι είστε μια αυθύπαρκτη οντότητα με πολυυ ενέργεια!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Α! Ευχαριστω καλο μου! Αλλα μαλλον Προθεση με λες! Παω πακετο με τις Πτωσεις! Παντα!
      Για Ρημα δεν ξερω! Ισως επειδη δε βρισκω αντιλογο! Γιατι εαν βρω αντιλογο, δλδ άλλο Ρημα, το πολυ να γινω Επιρρημα, αλλα αυτο που θα ηθελα να γινω ειναι Επιφωνημα!!!!!!!!!! Να ακουσω το αλλο Ρημα, να θαυμασω και απλα να βγαλω το σκασμο!!!!!!!!!!

      Πολύ μΕ αρεσει οταν μΕ συμβαινει!:Ρ:Ρ:Ρ
      (Ρήμα + Επιφώνημα= love!!!!!!!χαχαχχα)

      Διαγραφή
  9. Στο συγκεκριμενο κειμενο με τιτλο "Εσυ τι μερος του λογου εισαι?" η αφηγητρια Κων/να Βαδαση εξεταζει το θεμα περι μερων του λογου καθως μεχρι και στα κειμενα της συντακτικο θελει να μας κανει... Οπως γινεται αντιληπτο αναφερεται εμμεσως στα ζωδια αλλα ως διανοουμενη δεν δεχεται να το δειξει αμεσα και επιλεγει εναν υπερκαταπληκτικοφανταστικοτρελιαρικο τροπο για να προβαλλει ενα δικο της ωροσκοπιο...γυναικες, τι να πεις...

    Εν πάση περιπτώσει, διαβαζοντας ολα τα παραπανω κατεληξα πως οπως σωστα ειπατε και 'σεις, σιγουρα ειμαι το -απο την μεση και πανω- επιφωνημα (μην θυμηθώ τωρα την αναλυση μετοχης που βαλατε και αποδειξω το αληθες του λογου μου) , αλλα παρολα αυτα νομιζω πως περισσοτερο ταιριαζω με την αγαπητη μου Ελσα ως Ρηματακι ... γιατι οπως λεει κ η γνωστη παροιμία (?) ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!! Και συμπληρωνω εγω, ΚΑΙ τους καθηγητες σου (γκουχου γκουχου)

    Much of love, xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα!!!! Πολυ καλο! Δλδ με θεωρεις και κομπλεξικη συν τοις αλλοις!!! Καλααααααααα Τζενακι!!! Και σε ειχα συμπαθησει οσο στριφνο Επιφωνημα (απο τη μεση και πανω) κι αν εισαι! Εισαι τοσο γατουλα που σκεφτομαι οτι εισαι μεν πολυ ιδιαιτερο μερος του λογου!!! Αλλα πρωτα από ολα θα σε ελεγα Επιθετο! Και τι Προσδιορισμος! Δινεις, παιδι μου, πινελιές! Λίγο Επιρρηματάκι κρύβεις εδώ που τα λεμε! Αλλά το Ρημα με Ρημα να το κοιταξεις, διοτι τα ομωνυμα ξερεις τι παθαινουν ε? Απλη φυσικη! (εκτος απο φελλο-λογος!)

      Το οτι δεν πιστευω στα ζωδια δεν ειναι θεμα διανοησης, αλλά ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗΣ που εχουν οι Αιγωκεροι!!!!!! (αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααα!!!!!!). Εμ πες πες τα πιστευω κι εγω!

      Παντως για να καταλαβεις (αναφερομενη σε παλιοτερο μου κειμενο) εχω να πω ενα που ειπε και η φιλη μου η Τζινα: Μία ΒαδΑΣΗ κρυβει μεσα της μιαν Αση (Μπήλιου!!!:):):Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:)

      Διαγραφή
  10. Η αρθρογραφος/συγγραφεας* ΠΡΙΝ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ααααααα μην βαζετε λογια στο στομα μου!!! Κομπλεξικη οχι!!! Αλλα λιγο επιθετικος (προσδιορισμος παντα) ειστε και 'σεις!!! χαχαχα :P Μωρε πιο πολυ με συμπαθητε ως επιφωνημα, δεν θα ειχε νοημα αλλιως!!! Να δω ποιος θα σας γκρινιαζει του χρονου!!! θα περνω τηλ απο θεσσ/νικη και θα παραπονιεμαι σε 'σας μια φορα τον μηνα, ετσι για να περνετε μια δοση Τζενης.. αχαχχα !

    Μαλλον δεν φταιει το "πες πες" γιατι για να ξερετε οτι οι Αιγωκεροι εχουν ασυλληπτη λογικη, σημαινει πως το μελετατε βαθια το θεμα.. Χαιρετισματα στην Λιτσα Πατερα!!!

    Επιπλεον ομως η Βαδαση κρυβει μια diva μεσα της.. ΝΤΙνα ΒΑδαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες? Εσυ με ειπες Επιθετικο προσδιορισμο για να τονισεις τι? Οτι προσδιοριζω παντοτε Ουσιαστικα (παιδια) σαν κι εσας και να μου υπενθυμισεις ποσο Ουσιαστικοι μου ειστε! Ατιμη! Εγω λεω να νοικιασεις το διαμερισμα απο κατω μου να με εχεις παλι πανω απο το κεφαλι σου!:Ρ

      ΥΓ: ειμαι κρυφη θαυμαστρια της Λιτσας και της Βικυς (Παγιατακη), μην πω του Χορταρεα (ή δε λεει ζωδια αυτος?χιχιχι)

      DiVa!!!

      Διαγραφή
  12. καλημέεερααα!!!!!!!
    εγώ πάλι γιατί φαντάστηκα μια κατσαρόλα πάνω σε μια φωτιά ....δεν ξερω!!!!
    σαν ένα φαγητό, που για να είναι επιτυχημένο χρειάζεται αρκετά υλικά και πολύ αγάπη...δηλαδή...μάλλον έχουμε λίγο από όλα μέσα μας το ρήμα του Λέοντα ως ισχυρός, το επιφώνημα του ιχθύς ως ονειροπόλος, την μετοχή του δίδυμου ως αλλοπρόσαλλος, το άρθρο του παρθένου ως μη μοναχικός .....ψάχνω το μέρος του λόγου του σκορπιού ως έρωτα....
    όπως και να έχει όμως το καλό φαγητό θέλει το μέτρο του σε όλα τα υλικά για να πετύχει... ίσως λίγο παραπάνω αλάτι...ίσως παραπάνω αγάπη....

    P.S χαίρομαι που οι μαθητές σου πήραν κάτι από την δασκάλα τους!!!!
    φάτσα γλυκιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα συγνωμη, αλλα πρωι-πρωι, μπαινουμε και σε περιοδο νηστείας, αλλά εαν σε μια κατσαρόλα βάλεις έναν Ιχθυ (απο μαριδα εως ξιφία), εναν Καρκινο (καβουρι δλδ), εναν σκορπιο και υδροχέεις από πάνω, αυτο δεν ειναι συμβαση, αλλά κακαβια!!!! Λαθος κανω? Και δεν μπορω να φανταστω να βραζει μεσα ο Διδυμος, ο Περθένος και ο Τοξοτης! Ειδικά ο Τοξοτης! Να βραζει στο ζουμι του! Αυτος μονο για να βαζει φωτιες ειναι (κατω απο την κατσαρολα)...άρα αυτο το τουρλου, σε εκδοση ψαροσουπας μου κανει λιγο fake! Ε teacher?

      Διαγραφή
  13. άντε πάλι άρχισαν οι διαφωνίες.....!!!!!!!!!
    no my dear it isn't fake...it's just life...που τα έχει όλα μέσα...δεν είμαστε λίγο από όλα....δηλαδή teacher????είμαστε ένα μέρος του λόγου????
    και ναι φιλενάδα, δεν κατάλαβα τι έχει η κακαβιά και το τουρλού????σημασία έχει το αλατοπίπερο και η υπέρβαση αυτού που είσαι....(αμπελοφιλοσοφίες πουρνό πουρνό!!!)
    και για να εξηγούμαστε.....μην έχω ολόκληρο κατεβατό από κάτω γιατί ως λέων και ρήμα....καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει!!!!χαχαχαχα...μάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε γιατι να μην διαφωνουμε?
      Από ο,τι καταλαβα, οσοι με αγαπανε εδω μεσα διαφωνουνε!
      Και τι νοημα εχει να χαϊδευει ο ενας τα αφτια του αλλου!? Βεβαια
      δε λεω να διαφωνουμε για να διαφωνουμε!

      Και δεν ειπα τιποτα για την κακαβια! Πειναω κιολας! Αλλα το Ρημα με το Αρθρο ΔΕΝ ΠΑΕΙ! Τελος. Τωρα εαν για καποιους εισαι
      Ρημα και για αλλους Αρθρο επειδη χωρις εκεινους δεν μπορεις...
      αλλαζει! (Διπροσωπεια! στον Διδυμο αναφερεσαι? μουαχαχαχα).
      Ευχαριστηθηκες τωρα?

      Διαγραφή
    2. Τώρα Μάλιστα, συνεννοηθήκαμε!!!!!
      Καλό τριήμερο σε όλους και ας πετάξουμε κανέναν αετό.....και όχι μόνο την Κ.Δευτέρα....!!!!

      (άρθρο πάντως δεν είμαι!!!!χιχιχιχι!!!)

      Διαγραφή