Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τα πρόσημα... το +

Αυτό το συν (+) ναι μεν θετικό, ναι μεν λέει «ναι» σε όλα, αλλά κουβαλάει όσο να πεις και έναν σταυρό. Άλλωστε αυτοί που είναι συγκαταβατικοί σε όλα, είναι συνάμα καταδικασμένοι να τραβούν τα περισσότερα βάσανα. Δεν ξέρουν τι είναι το «όχι». Δεν αρνούνται ποτέ! Γι’ αυτό,  αυτό το + πονάει πολύ!
Απ’ την άλλη πάλι το + οριοθετεί τα πράγματα. Θέτει συντεταγμένες, άξονες x και y, βάζει σε τάξη τις αταξίες. Προσανατολίζει δείχνοντάς σου τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ταυτόχρονα όμως στοχοποιεί. Προδίδει το σημείο όπου βρίσκεσαι, καθώς κεντράρει πάντοτε τον στόχο. Και ο κόσμος πυροβολεί πάντοτε αυτόν που είναι στο επίκεντρο, που γίνεται εξ ορισμού στόχος!
Επιπλέον, το + τιμάει τη δημοκρατία, την ελευθερία της ψήφου, την αυτοδιάθεση. Οι δημοκρατίες θεμελιώνονται στην πλειοψηφία των + και κρύβουν σε αυτήν την πεμπτουσία τους. Το εκλογικό σώμα σταυρώνει τους υποψήφιους, ώστε μετά από λίγο να βρεθεί το ίδιο του στη θέση του εσταυρωμένου, αφού έχει σηκώσει το σταυρό + στην πλάτη του ανεβαίνοντας τον Γολγοθά. Είναι και η άγνοια βλέπεις. Ίσως αυτή να πονάει περισσότερο από έναν Γολγοθά. Πονάει όταν η άγνοια, η έλλειψη στοιχειώδους γνώσης, η αγραμματοσύνη υπογράφεται ως + !!! Γι’ αυτό δεν πρέπει να απαιτείς από την άγνοια. Έχει άλλοθι. Είναι αντικείμενο υπεράσπισης από την ανωνυμία της, γιατί το + οφείλεις να το υπερασπίζεσαι για να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Από την άγνοια δεν απαιτείς. Απλά τη δέχεσαι.
Το + όμως είναι και δοκιμή. Σου επαληθεύει ή διαψεύδει όσα πολλαπλασίασες με ένα γερμένο στο πλάι x. Αναθεωρείς λοιπόν, εάν στη ζωή σου άφησες να αυγατίσουν λάθος πράγματα, διογκώθηκαν και γίνανε πολλά. Χωρίς λόγο. Λάθος πράγματα πολλαπλασίαζες! Και φυσικά λάθος πρόσθετες! Τότε τα βουτάς από τον λαιμό και τα σκοτώνεις, έστω κι αργά! Και τα παραχώνεις. Τα θάβεις και δεν τα μνημονεύεις ποτέ. Βάζεις και επάνω ένα + και αιωνία τους η μνήμη! Έχει και η μνήμη τις αρρώστιες της. Κενά τις λένε.
Αλλά όταν γέρνει, θυμώνει κιόλας! Δείχνει πως τραβάει ένα x. Και αποκλείει...
Από το +, ίσως μπορείς να κρατήσεις μόνο τη διασταύρωση. Τα σταυροδρόμια δυο δρόμων, δυο ζωών, τα σημεία όπου έστω για λίγο δυο άνθρωποι, από διαφορετικούς κόσμους, χρόνους ή τόπους ο καθένας, (προ)έρχεται, μετά συναντιούνται σε ένα σημείο και στο τέλος... συνεχίζει ο καθένας την πορεία μόνος του...Ο ένας τραβάει στην Ανατολή και ο άλλος στον Νότο με νόστο ή χωρίς σε μια επιστροφή. Κι ας ξέρει πως για να προχωρήσει μπροστά το μόνο που έχει να κάνει είναι απλά να αφαιρέσει τέτοια σημεία τομής-καμπής από τη ζωή του!
Στο κάτω-κάτω υπήρξαν προσωπικότητες στην ανθρωπότητα που δεν συναντήθηκαν ποτέ, κι όμως πολύ αργότερα τους ένωσε απλά κάποιο σταυροδρόμι... «Φανταζόταν» ο Ιωάννη Τσιμισκής ότι θα συναντηθεί δέκα περίπου αιώνες μετά θάνατον με τον Αριστοτέλη? Αφού το μόνο κοινό που έχουν αυτοί οι δύο είναι τα patafritas στη γωνία, άντε και ο Τερκενλής με τα τσουρέκια απέναντι!


43 σχόλια:

  1. Προς το παρόν είμαστε στο μείον!! Μείον 100 ευρω χαράτσι...μείον 50 ευρώ ΦΑΠ...κλπ..κλπ!!Όσο για τα τσουρέκια του Τερκενλή....είναι απλώς απαράδεκτα πλέον!!Ωμά...άψητα..πέφτουν σαν μολύβι στο στομάχι!!ΟΥΦ....ευτυχώς που μπορώ και βγαζω τις κακίες μου στα blogs!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποια οπτική τα βλέπεις τα πράγματα?
      Έτσι όπως τα λες, είμαστε στο συν:
      + ΦΠΑ
      +χαράτσια
      +ΦΕ
      ++++
      ++++
      +++
      ++
      +

      Δεν ξέρω τι λες εσυ για τα τσουρέκια,
      εγώ ξέρω ότι είναι νόστιμα (όπως όλα
      τα βρόμικα:):):) ) Χαλλλλ...αρα!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλη!!!! Το σηματάκι + στις γυναικείες τουαλέτες ξέχασες.... παρ' όλο που ήταν η αφορμή για την έμπνευση σου... Πολύ ωραία η προσέγγιση, πολύ με(-ου) άρεσε! Μ' αρέσει να σ' ακούω και να σε διαβάζω έτσι ΘΕΤΙΚΗ ++++!!!!! φιλιάααα

      Διαγραφή
    3. Χαχα!!! Καλα λες!!! Το ξεχασα! Βασικα ξεχασα να το συμπληρωσω!!! Γιατι οταν το λεγαμε στις 28 του Σεπτεμβρη, το κειμενο ηταν ηδη γραμμενο (απο τις 30 Αυγουστου)!! Εσυ το ξεχασες:D!!! Χαχα!
      Φιλακια καλο μου!!

      Διαγραφή
  2. 3 φορές προσπάθησα να δημοσιοποιήσω το σχόλιο μου και τις 3 μου αρνήθηκε! Με όλη μου την θετική διάθεση, θα προσπαθήσω μία τελευταία φορά!
    Καλημέρα φίλη!
    Το σηματάκι + στις γυναικείες τουαλέτες ξέχασες...., κι ας ήταν η αφορμή για την έμπνευση... Πολύ ωραία η προσέγγισή σου! Μ' αρέσει να σε νιώθω έτσι ... ΘΕΤΙΚΗ ++++++ ακόμα κ αν είναι για το ΦΠΑ και τους φόρους! Φιλάκια με πολύ θετική ενέργεια και βαθμούς θερμοκρασίας στην Στοκχόλμη ακόμα +9!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελιζα, απο οσο θυμαμαι ποντια δεν εισαι! Τα σχολια περνουν απο "λογοκρισια"... Χαχα! Αφου εχω face control λεμε!! Ωστοσο σου το ξαναανεβαζω για να το θυμασαι....

      Διαγραφή
  3. Μα το πρόβλημα δεν ήταν η λογοκρισία δεν μου' βγαζε την ειδοποιήση ότι θα με κοντρολάρεις πρώτα κ μετά θα μ' αναρτήσεις! :-Ρ αλλά απ' ότι βλέπω καλά τα πήγα! κοντά το ένα με το άλλο εεε.. πρόσθεσα κ κάτι παραπάνω...! φιλάκιαααα , να μην γράφω πάλι τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ε; Κι αλλοι μου το ´πανε αυτο! Με σαμποταρουν....
      Φιλια

      Διαγραφή
  4. Αυτό το + & το - στις μπαταρίες το χειρότερό μου. Πάντα ανάποδα τις βάζω...
    Το + είναι ζεστό, γλυκό με θετική αύρα!
    Το - είναι κρύο, ξινό...

    Τα σταυροδρόμια μου αρέσουν πάρα πολύ. Τα σημεία που ενώνονται διαφορετικοί δρόμοι, άνθρωποι, καταστάσεις.

    Με το + βέβαια όπως λες προσθέτεις ή αν το γύρεις πολλαπλασιάζεις και μετά πρέπει να αφαιρείς. Δεν πειράζει, υγεία είναι που και που ένα ξεκαθάρισμα! Σαν την ντουλάπα...περνάει η μόδα, δεν σου χωράνε άλλο τα ρούχα, μετάνιωσες που τα πήρες...
    Πολλά φιλιά! κι ένα βιντεάκι για να μην προσθέτουμε πολλά...
    http://www.videoman.gr/4236

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axaxaxaxaxaxaxaaaaaaa!!!!!!!!!!!
      εχω πεσει κατω απο τα γελια!!!!!
      Απο προχθες μου συνεβη ακριβως
      το αντιθετο! Ποναει ο κ@@@ μου
      και φριχτα η μεση μου! Δεν βολευουμαι!
      Δεν μπορω να καθισω πουθενα!
      Σημερα η γιαγια μου ολη μερα
      με τριβει να ξεπιαστω!
      Δλδ δεν ειμαι θετικος ανθρωπος!!
      Ε?σνιφ!

      ΥΓ: αυτο με τις μπαταριες το 'χω
      κανει κι εγω! Εβγαλα αχρηστο
      το μηχανημα, η αχρηστη!

      Διαγραφή
  5. Τι μαθηματικός συνειρμός ήταν αυτός!? Πολύ ωραίο κείμενο!
    Καλημέρα και περαστικά! Αν δεν προκόψει το μασαζ της γιαγιάς έλα να σε πατήσει νήπιο! φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Εις το εξης με συνειρμους θα πορευομαι!
      Κρατα γερα! Τι να μου κανει ο Νικητας Georgina
      μου?! Οδοστρωτηρα
      θελω!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Respect στο κείμενο και στον καρκίνο του κώλου...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αυτα παθαινει καποιος οταν λεει σε ολα "ναι"!!!!
      Ιδου ο Γολγοθας...

      Διαγραφή
  7. Ειναι όμως απόλυτο το συν και πρεπει να το παρα δεχτείς. Σαν είπε ότι θα ναι συν, εκεί... Συν θα μείνει ο κόσμος να χαλάσει. Ενώ το πλην... εχει τους ορίζοντες του ανοιχτούς. Ξεκινάει πιστεύοντας το πλην, αλλα αν βρει ακόμα ένα πλην και πειστεί ότι ειναι πλην... τσουπ...Γίνεται συν!!!
    Ευελιξία και αποτελεσματικότητα μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ! Εξαρταται! Το ότι το συν μενει εκει βρεξει -χιονισει δειχνει απολυτοτητα ή σταθεροτητα? Το οτι το πλην πάει μια από δω μια απο κει δειχνει ευελιξία ή όπου φυσαει ο ανεμος παει και εχει ελλειψη ταυτοτητας?
      Και με το άλλο πλην τι ακριβως κανει? Προστιθεται ή πολλαπλασιαζεται? Διοτι τι προκύπτει (-) + (-) και τι (-) x (-)???

      Περισσοτερα για το πλην, την επόμενη Τεταρτη...
      (ο πόλεμος των προσήμων!)

      Διαγραφή
    2. Χα! Ήμουν σίγουρη για το ση(ν)κουελ. "Πλην" όμως ελπίζω ότι δεν θα "συν" θλίψεις ,κατα την "συν"γραφή σου αυτή , το εύπροσαρμοστο "πλην" και θα το χρησιμοποιήσεις σαν "συν"οδοί πόρο στο ταξίδι των προσημων.

      Διαγραφή
    3. Ε καλα, για να καταλαβεις εαν θα υπαρχει συνεχεια φτανει να εισαι συν-κεντρωμενος καθως διαβαζεις τον τιτλο! Για να λεει "τα πρόσημα...το συν", ε τι θα μπορουσε να λειπει? το πλην! Αλλιως θα ειναι λειψο!

      Αλλα ετσι ειναι: το πλην μια ζωή λειψό. Ομως, δεν θα αποκαλυψω τιποτα παρακατω! Στο ενδιαμεσο εαν εχεις καμια παραγγελια για τη σημειολογια του πλην στειλ' την! Πολυ "αρνητικη" σε κοβω! Τι λατρεια ειναι αυτη με το πλην? Επειδη καθε μερα εχεις να κανεις με το ταμειον που ειναι μειον?:Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια ειναι ότι με συν- επήρε ο τίτλος. Επι- σημαινω ωστόσο ότι , όσο και αν θέλεις να δια- βάλεις το πλην, αυτο θα βρίσκεται πάντα εκεί , ετοιμοπολεμο, έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα αλλα προσημα, και να παρουσιάζει την άλλη όψη του νομίσματος.
      Ποιος είπε ότι το ταμείο ειναι μείον; Λεφτά υπάρχουν

      Διαγραφή
    5. κατσε τωρα γιατι μπερδευτηκα! Τα προσημα ειναι δυο: το συν και το πλην. Σωστα? Αρα πού παει το "όλα τα άλλα" πρόσημα?
      Διότι εαν εννοεις το επί και το δια τοτε πρεπει να φτιαξω αλλα δυο κειμενα!!!χαχαχα!
      Λεφτα υπαρχουν εαν μπροστα από τον αριθμο που δηλωνει το ελλειμμα της Ελλαδας, αντι για προσημο πλην βαλεις ή δεν βαλεις το προσημο συν! Τοτε και μονον τοτε!

      Διαγραφή
    6. Υπάρχουν και τα μικτά πρόσημα, τα οποία υποδηλώνουν μεγάλο εύρος και βάθος στις αγορές. Τα μαθηματικά όμως έχουν εφαρμογή παντού ε;

      Διαγραφή
    7. Ε δλδ τωρα τι να κανω?
      Να γραψω κι αλλα κειμενα,
      να ξαναπαω σχολειο να μαθω
      και τα μ(ε)ικτα προσημα ή να
      βγω στις αγορες και με αλλα
      προσημα για να αποδειξω οτι λεφτα
      υπαρχουν?χαχαχαχα

      Διαγραφή
  8. Ωραίο κείμενο δε θα διαφωνήσω. Παρατηρώ όμως ότι υπάρχει μονόπλευρη προσέγγιση. Μάλλον, θα έλεγα καλύτερα πως υπάρχει μια διάθεση εξωραϊσμού του (+) και υποβάθμισης, υποτίμησης, αποστροφής του (-).

    Ακόμη πιο απλά, όπως διάβασα σε κάποιο σχόλιο παραπάνω “το (+) είναι γλυκό, ζεστό με θετική αύρα, ενώ το (-) ξινό και κρύο”...

    Προσωπικά, αυτό και μόνο με κάνει να βλέπω με συμπάθεια το καημένο το (-) που το φαντάζομαι να κάθεται μόνο του σε μια γωνιά, με κατεβασμένο το κεφάλι, δακτυλοδεικτούμενο από όλους, χωρίς φίλους και χωρίς κανέναν να μιλήσει, να του πει τον πόνο του, να του εξηγήσει πως από μόνο του δεν είναι κακό και στην ουσία δεν έχει νόημα να το κρίνουν έτσι.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάνει κάποιος μια μικροβιολογική εξέταση για στρεπτόκοκκο ή σαλμονέλα ή φυματίωση ή AIDS ή ηπατίτιδα ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Πείτε μου ειλικρινά, πόσο γλυκό και ζεστό θα σας φαινόταν το (+) στα αποτελέσματα; Ποιος δεν θα πετούσε τη σκούφια του αν έβλεπε το ξινό και κρύο (-);

    Να πω κι άλλο παράδειγμα; Το (-) ως μαθηματική έννοια εκφράζει το χρέος. Γι αυτό και λέμε ότι το ταμείον είναι μείον, ε; Ωραία, για να είναι το δικό μας ταμείο στο μείον, κάποιου άλλου είναι στο (+). Θα μου πεις και τι μας ενδιαφέρει του άλλου το ταμείο; Σωστά, δεν μας ενδιαφέρει, εκτός κι αν είμαστε ή γίνουμε εμείς οι άλλοι... Τότε είμαι βέβαιος ότι δεν θα ενοχλεί καθόλου το μείον ταμείον...

    Θα μπορούσα να πω κι άλλα παραδείγματα, σε 20 λεπτά όμως ξεκινάει η προπόνηση και δεν κάνει να λείψω...

    Κοντολογίς, άποψή μου είναι πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εξαρτάται η όψη που το βλέπουμε. Και πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αν δεν υπήρχε το ξινό και κρύο (-) δεν θα είχε το παραμικρό νόημα το ζεστό και γλυκό (+)... Και το πόσο γλυκό είναι το (+) εξαρτάται από την περίσταση και όχι από το πρόσημο καθεαυτό...

    Καλό βράδυ σε όλους...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια παρεμβαση.Αλλα οπως ειπα και στην Τζινα παραπανω δεν ολοκληρωθηκε η σκεψη. Τα του μειον ερχονται την επομενη εβδομαδα. Αλλα φυσικα και δε νομιζω να φανηκε πως χαϊδευουμε το συν...πόσα στραβα εχει με τη θετικοτητα του! Επιφυλασσομαι λοιπον. Αλλωστε στην εξ αντιθετου παραθεση πολλες ταυτοτητες οριζονται!
      Καλη προπονηση

      Διαγραφή
    2. αχ και που να έγραφα οτι το + είναι μαυρο και το - κίτρινο...

      ενα δίκιο το χει ο κύριος παραπανω αλλά τι να κάνω με τα κουσουρια μου???

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα!!! αμαν βρε Ευγενια! Κρατησου! Αλλα κι ετσι να 'ναι το μαυρο το βαζεις στο συν...αρα εισαι πιο θετικη για το πλην!

      ΥΓ: πωπω ερωτας για το πλην!!!!
      Δλδ εγω να ειμαι κατσουφα που εχω 0R- στην ομαδα αιματος, ε? (και 0 και αρνητικο)

      Διαγραφή
  9. Μα είναι δυνατόν...και στο αίμα απ τους λίγους είσαι?
    Περιζήτητη όμως για να δώσεις!

    Καλά μην αρχίσουμε με τα χρώματα και τις αισθήσεις γιατί το κίτρινο είναι που μου βγάζει το ξινό και κρύο (το λεμόνι θα φταίει).
    Περιμένουμε όλοι λοιπόν το επόμενο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ, περιζήτητη είναι, όχι όμως για να δώσει... Την χαλάει το αρνητικό Rhesus...

      Και κάποια στοιχεία για το κίτρινο που το έχεις επίσης παρεξηγήσει...;-) (δεν είναι δικά μου, προς Θεού, copy paste τα έκανα)...

      Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό (όχι, θερμό με την έννοια του κόκκινου χρώματος) που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη. Επίσης, χρώμα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά ...και εμπνέει. Εκφράζει τη νεότητα, την χαρά και καθαρίζει το νου που εξαγνίζει τις σκέψεις. Είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας, ενώ στις απαλές αποχρώσεις του ξεκουράζει. Συνδέεται όμως πολλές φορές με την απάτη, τη δειλία και την ζήλια. Στην χρυσαφένια του απόχρωση (χρυσοκίτρινο) αντιπροσωπεύει την πνευματική τελείωση και την ηρεμία. Ακόμα, χρησιμοποιείται πολύ στην θρησκευτική ζωγραφική, στο φωτοστέφανο των αγίων, ενώ το άτονο κίτρινο έχει χρησιμοποιηθεί ως χρώμα προδοσίας στην απεικόνιση του Ιούδα. Το σκοτεινό (σκούρο η «λασπωμένο») κίτρινο συμβολίζει το δόλο, την προδοσία, την φιλοδοξία, τη μυστικοπάθεια, την απιστία και την φιλαργυρία. Γενικότερα, όσοι αποφεύγουν το κίτρινο χρώμα, έχουν την τάση να απογοητεύονται εύκολα ενώ προσπαθούν να «εξηγήσουν» τα ανεξήγητα συναισθήματα τους με την λογική.

      Και το πιο σημαντικό: Παρέα με το μαύρο, είναι το χρώμα του Άρη, της Ντόρτμουντ και της Έλφσμποργκ...;-)

      Διαγραφή
    2. Πω πωωωω!!! Καλα ε? Το λεμονι Ευγενια μου δε φτουραει ντιπ μπροστα σε ολον αυτον τον συμβολισμο!

      Θα το 'χω να το καυχιεμαι δλδ που το σπιτι μου θυμιζει "Κιτρινη Πλατεία"!!!

      Εμενα παλι με το μαυρο κκ.Αδιαβαστοι μου θυμίζει τη μαγια Μελισσα (αγαπημενη παιδικη μου ηρωιδα!)

      Διαγραφή
    3. Σωστά,,, Πώς ξέχασα τη Μάγια... Οι μέλισσες λοιπόν (κιτρινόμαυρες κι αυτές) είναι τόσο σημαντικές για τον πλανήτη μας, που έχει υπολογιστεί πως αν μακριά από εδώ εξαφανιστούν ως είδος, η γη έχει ζωή μόλις 2 χρόνια το μέγιστο!

      Επίσης, ως προπτυχιακός φοιτητής είχα ασχοληθεί στον τομέα της Φυσιολογίας των Ζώων με τις κοιλιές των μελισσών, από τις οποίες βγαίνει μια ουσία που αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα για τους αθλητές και μάλιστα χωρίς να μπορεί κανείς να τους πει ότι ντοπάρονται αφού μεταβολίζεται σχεδόν άμεσα. Διεγείρει τους νευροδιαβιβαστές και κάνει τους μύες να συσπώνται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ένταση, αναστέλλοντας μάλιστα ταυτόχρονα τη διαδικασία του μυικού κάματου, εμποδίζοντας την έκκριση του γαλακτικού οξέος... Το μόνο μειονέκτημα είναι πως για ένα γραμμάριο αυτής της ουσίας, χρειάζονται 20.000 κοιλιές μελισσών!

      Είδες λοιπόν το κίτρινο (και κατ' επέκταση το (-) ) πόσο χρήσιμα όντα χαρακτηρίζει;

      Χε, χε, να δεις που αν το συνεχίσουμε λίγο ακόμη θα αρχίσει να νιώθει παραμελημένο και παραγκωνισμένο το (+)... ;-)

      Διαγραφή
    4. Ο Κεντέρης το ηξερε αυτό?

      ΥΓ: μου θαψατε το συν...

      Διαγραφή
    5. Λάθος ερώτηση έκανες Κωνσταντίνα... "Ο Χρήστος Τζέκος το ήξερε;" είναι η σωστή. Προφανώς όχι... Δε με είχε γνωρίσει τότε να του το πω...;-) ;-)

      ΥΓ. Αρχίζω να συμπονώ τώρα το (+)...;-)

      Διαγραφή
    6. Χμμ!Δλδ εχω περιθωρια μεχρι την Τεταρτη να αλλαξω τα οσα εγραψα για το πλην!

      Διαγραφή
    7. Χε χε, καλά δεν με κατάλαβες ακόμη; Είμαι με τον αδύνατο ή εν πάση περιπτώσει, αυτόν που φαίνεται να είναι στριμωγμένος στα σκοινιά... Αν μου κάνεις το (-) Γολιάθ, ε θα υπερασπιστώ τον Δαυίδ... ;-)

      Διαγραφή
    8. Α! Όλα κι όλα! Εγω ειμαι αντικειμενικη! Ουτε + ουτε -... στη μεση. Τουτεστιν: ΜΕΔΕΝ! Ειμαι ενα μηδενικοοοοο. Κουλουρακι δλδ...κεντραρισμενο, εκει οπου τεμνονται οι αξονες x και y! Δλδ στοχος...βρε μπας και ειμαι στην καρδια του +;;;;;
      Από που να το πιασω?

      Διαγραφή
    9. Μα, το σημείο τομής του Χ και του Υ είναι το απόλυτο σημείο ισορροπίας... Αν βρίσκεσαι εκεί, είσαι ευτυχισμένη... Τι άλλο να ζητήσεις...

      Διαγραφή
    10. Εάν βρισκεσαι εκει εισαι απλα στο μηδεν!
      Δεν κανεις βημα μπρος. Δεν κανεις βημα πισω!
      Δεν προχωρας για να κερδισεις, Δεν υποχωρεις
      κι ας χασεις!Αυτο το λες ευτυχία?

      Διαγραφή
  10. Γιατί το βλέπεις μονοδιάστατα; Αν είσαι εκεί, είσαι όντως στο σημείο μηδέν. Από τους καλύτερους αριθμούς (για μένα). Δε σημαίνει όμως αναγκαστικά ότι δεν κάνεις βήμα εμπρός ή βήμα πίσω... ΜΟΝΟΝ αν δεν θες εσύ στέκεσαι ακίνητη. Κάλλιστα μπορείς να κάνεις 7 βήματα εμπρός, να ζεις αυτό που βρίσκεις εκεί, να γυρνάς 7 βήματα πίσω ώστε να είσαι και πάλι στην απόλυτη ισορροπία. Από την άλλη, μπορείς να κάνεις και μερικά βήματα πίσω για να δεις τι βρίσκεται και στην άλλη πλευρά, εκείνη που δεν σε πολυτραβάει, δε σε πολυεκφράζει, αλλά και ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις, ε; Και πάλι όμως μετά, κάνεις ίσο αριθμό βημάτων μπροστά. Για να βρεθείς στο σημείο τομής. Να κλειδώσεις εκεί που υπάρχει η απόλυτη ισορροπία...

    Συγγνώμη, αλλά αν αυτή η ελεγχόμενη (από σένα) παλινδρόμηση κατά την οποία ταυτόχρονα γεύεσαι όλα όσα βρίσκεις στον δρόμο σου και σου κάνουν κλικ, δεν είναι ευτυχία τότε τι είναι;

    Το μηδέν δεν έχει απόλυτη τιμή. Είναι από μόνο του απόλυτο! Δείχνει την ισορροπία μεταξύ των + και των -. Δε σημαίνει ότι υπάρχει ακινησία. Απλώς ότι όσα έρχονται, τόσα φεύγουν. Και δεν είναι απαραίτητο να σε αφήνουν μόνη. Άλλωστε το σημείο μηδέν το ορίζεις εσύ όπως θες και με όποιες προδιαγραφές θες. Μπορείς να είσαι στο μηδέν μόνη ή να θέσεις το σημείο μαζί με όποιους εσύ θεωρείς πως σου φέρνουν την απόλυτη ισορροπία. Απλώς, οι ταλαντώσεις από το χρονικό σημείο εκείνο και μετά, θα έχουν ως κέντρο το αρχικώς τεθέν σημείο ισορροπίας, με όλους εκείνους που υπήρχαν μέσα εξαρχής...

    Ρε τι λέμε βαθιά μεσάνυχτα; Να σου πω κάτι; Νομίζω πως αν μαζέψεις τα σχόλια, έκανες ένα καινούριο άρθρο... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "7 βηματα" δεν ξερω εαν ηταν τυχαια. "Εφυγα" χθες βραδυ γαι νανι γιατι το πρωι ειχα να τρεξω 7 χιλιομετρα! Οπερ και εγενετο. Και ξαναγυρισα πισω! Εκει από όπου ξεκινησα!

      Σε ευχαριστω πολυ για οσα μου εγραψες. Πολυ σημαντική η θεωρηση σου! Αν και θεωρητικη εχει μεγαλη δοση αληθειας! Για μενα τουλαχιστον!

      Καλημερεεεεεεεεεεεεεεεεεεςςςςςςςς!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. τι να πω τώρα κι εγώ ??? αυτό με εντυπωσίασε :
    "Γενικότερα, όσοι αποφεύγουν το κίτρινο χρώμα, έχουν την τάση να απογοητεύονται εύκολα ενώ προσπαθούν να «εξηγήσουν» τα ανεξήγητα συναισθήματα τους με την λογική."

    Ευχαριστώ πολύ για όσα γράψατε για το κίτρινο.

    Κωνσταντίνα το σπίτι σου δεν έχει το κίτρινο του Άρη ούτε της Μάγιας της Μέλισσας. Αν θυμάμαι καλά έχει ένα άλλο πιο απαλό σαν κρέμα τούρτας!!! Λεμονότουρτας βέβαια αλλά τούρτας!

    Είναι πολύ όμορφο να συν-υπάρχουμε διάφοροι άνθρωποι ο καθένας με την δική του τρέλα και φιλοσοφία κάτω από ένα κείμενο που έγραψες για το + !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενια, μετα τη χθεσινη σου Τουρτα (που δεν ηταν Τερκενλης, εκει που τεμνεται ο Τσιμισκης με τον Αριστοτελη!!!) και που ητανε η δευτερη καλυτερη που εχω φαει (ακριβως επειδη τουρτες ΔΕΝ ΤΡΩΩ!!) θα αρχισω να σκεφτομαι να το βαψω σε σοκολατοφραουλί το σπιτακι μου!

      Και μια σημειωση: το σπιτι μου εχει τις 50 αποχρωσεις του κιτρινου συμφωνα με τους α δ ι α β α σ τ ο υ ς!!!!!!!!!! (κι ας ειναι το γηπεδο του Αρεως παρακατ'!)χαχαχαχαχα!!! αλλα δεν ειναι ακαταλληλο για ανηλικους!

      Διαγραφή
  12. Καλό είναι να μην βάζουμε σε όλα +! Είναι ανάγκη να σκέφτεσαι πριν πείς ναι σε κάποιον ή σε κάτι. Να μην υπερψηφίσεις ένα κόμμα αφού πρώτα δεν είσαι σίγουρος και ενημερωμένος. Να μην ακολουθείς τυφλά ιδέες και ανθρώπους. Όπως λές και συ, αμα προσθέσεις όλα τα συν που έβαλες σε λάθος κατευθύνσεις, θα πέσουν να σε πλακώσουν. Και το κακό είναι ότι δύσκολα υπάρχει επιστροφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με τα κομματα θα κρατησω και τιποτα παραπανω...γιατι εκει τα +++++ ειναι σαν βγηκαν απο το μαντρι και οδευουν για το νεκροταφείο!

      Διαγραφή