Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έν οίδα...



Πόση ενάργεια μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα «Δεν το ξέρω». Δείχνει μία οριοθέτηση του γνωστικού αντικειμένου που κατέχεις. Ή ... που νομίζουν οι άλλοι ότι κατέχεις. Βέβαια, μία τέτοια απάντηση μπορεί να ισούται με μετριοφροσύνη, κατά άλλους δε -κυρίως απερίσκεπτους- με άγνοια του αντικειμένου σου, όμως... ένα «Δεν το ξέρω» δείχνει και πυγμή. Δείχνει πως δεν έχεις στόμα απύλωτο, αλλά πως η οποιαδήποτε κουβέντα βγει από αυτό είναι δοκιμασμένη, μετριασμένη και όχι μέτρια ή μετριότητα. Δείχνει πως είσαι μετρημένος στα όσα λες, στα όσα ξέρεις, στα όσα ισχυρίζεσαι πως ξέρεις. Το «Δεν ξέρω» ίσως είναι αλλιώς ως απάντηση! Αυτό το «το» που λείπει εκεί ανάμεσα στο «δεν» και στο «ξέρω» κάνει μια μεγάλη διαφορά. Δείχνει πως ο άλλος περιμένει από εσένα να ξέρεις κάτι που ενδεχομένως εμπίπτει στο γνωστικό σου αντικείμενο και συ ειλικρινώς απαντάς πως αυτό το κάτι σου ξεφεύγει ή πως αναφέρεται σε πιο ειδικές περιπτώσεις που δεν έχεις καταφέρει ή προλάβει να μελετήσεις, να γνωρίσεις έστω να ακούσεις! Το «Δεν ξέρω» πάλι, χωρίς εκείνο το ενοχλητικό «το» ανάμεσα στο αδιαίρετο ζεύγος της άγνοιας δηλώνει μία απουσία που αφήνει μετέωρη τη γνώση. «Δεν ξέρω γενικά ή δεν θέλω να ξέρω ή εν πάση περιπτώσει κάνω πως δεν ξέρω για να απαλλαγώ από τις ερωτήσεις σου!!! Με ενοχλείς! Φύγε! Δεν ξέρω!»
Γι’ αυτό το «Δεν ΤΟ ξέρω» σε κάνει να τρως ένα σκάλωμα! Να θαυμάζεις ένα μυαλό που έχεις απέναντί σου, το οποίο μυαλό ξέρεις από τη συζήτηση ότι ξέρει πολλά, ίσως ότι έχει ακούσει περισσότερα, αλλά κάποτε στη διεξαγωγή της έρευνας τού μάθανε να μη λέει ό,τι ακούει, εάν δεν το διηθεί και να μην το μεταφέρει ως ακατέργαστη πληροφορία που περνάει τα καλώδια ενός σπασμένου τηλέφωνου! Άλλωστε το βλέπεις στα μάτια του, πριν ανοίξει το στόμα του. Ακούει, επεξεργάζεται, βαθαίνει το βλέμμα του, γιατί «σκέφτεται» και μετά σου απαντάει το ερεθιστικό «Αυτό δεν το ξέρω»!
 Respect σε όσους έχουνε το σθένος μέσα στον αιώνα του καταιγισμού της πληροφόρησης και του βομβαρδισμού της πληροφορίας να επικαλούνται την άγνοιά τους όχι ως άλλοθι, αλλά ως στάση ζωής!

20 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αμφιβολου περιεχομενου η εκφραση αυτη Πετρο.
      Παλευει αναμεσα στο ΔΕΝ ΞΕΡΩ (=ασε με ησυχο, παρατα με!) και το ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ (=θελει πολλη ερευνα και σκεψη και τοσες πλευρες που εχει το θεμα με μπερδευει, αρα...δεν εχω αποψη)

      Παρεμπιπτοντως, ξερεις κατι?

      Οσο μεγαλωνω και διαβαζω, διαπιστωνω πως γινομαι λιγοτερο απολυτη, ανακαλύπτω ΠΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ ΕΧΩ και δυσκολευομαι περισσοτερο να υποστηριξω με σθενος μια αποψη...Ισχυουν πολλα τελικα που κανεις δεν μπορει να τα ξερει ολα. Κι αυτο δε σημαινει εκπτωσεις στις αρχες μου. Ισως σημαινει ελαστικοτητα στις ανοχες μου...
      Who knows? που λετε κι εσεις στον Καναντα...

      Διαγραφή
  2. Κωνσταντίνα μου πολύ φοβάμαι πως κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πραγματικά αυτή την ποιότητα της παραδοχής στην άγνοια. Πως λέει κι η παροιμία "δεν ήξερες, δε ρώταγες?" ακούγεται και πολύ τελευταία αυτό. Και είναι λογικό γιατί από πολύ μικρή ηλικία οφείλαμε "να ξέρουμε". Άλλη παροιμία μου ΄ρθε τώρα "γεννήθηκε μαθημένος αυτός". Μα τι λέει ώρες ώρες κι αυτός ο λαός μας?! Ξενυχτώ σήμερα και διαβάζω τα νέα της ημέρας. Αναμφιβόλως η ζωή μας και το μέλλον μας, μας δίνουν την ευκαιρία να το φωνάξουμε όλοι πως "δεν το ξέρουμε" πια! Ούτε το μέλλον, ούτε τη ζωή μας, ούτε το αύριο. Και δεν πέρασε παρά ελάχιστος καιρός που κάναμε σαν να το ξέρουμε. Γιατί ήταν κακό να μην το ξέρεις.
    Σε φιλώ και πάω να πέσω δεν βλέπω μπροστά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω εαν οι παροιμίες που πραγματεύονται θέματα άγνοιας αναφέρονται όλες στην ίδια πλευρα του θέματος!
      Το "δεν ηξερες, δε ρωταγες?" για παραδειγμα μπορει να αναφερεται στην επιπολαιοτητα. Και γενικα ναι, οταν δεν ξερεις, καλο ειναι να ρωτας.
      Παρε π.χ. εσενα. Εσυ κι αν το ψαχνεις!
      Το θεμα ειναι σε αυτες τις περιπτωσεις "Πού ψαχνεις και ποιον ρωτας!!?"...
      Διοτι το να βγαινει ο αλλος μπροστα σου σαν να τα ξερει ολα και να κανει εσενα να αισθανεσαι ηλιθιος, ε τοτε ο αλλος απλα θελει να σε ξεφτιλισει!
      Απο την αλλη παλι, να τα ξεψαχνιζεις και ολα, οχι μονο και μονο απο φιλομάθεια αλλά απλά και για να την λες στον αλλον (ή εστω να εχεις την φιλομαθεια, αλλα να τη χρησιμοποιεις επιδεικτικα και δηκτικα), αυτό κι αν ειναι αγχωτικο από μονο του.
      Εγω πιστευω πως κανενας δε γεννιεται μαθημενος, αλλα απλα γινεται. Το θεμα ειναι να γινεις για σενα και οχι για τους αλλους!

      Ελπιζω να ξυπνησες!

      Διαγραφή
    2. Α! Και για να γελασουμε λιγο:

      Παλια ενας μεγαλος καθηγητης μας στο πανεπιστημιο (απ' τα μερη σου κιολας), δεχομενος το προσκλητηριο μιας συναδελφου για το γαμο της της λεει όλο εκπληξη:

      -τι?παντρεύεσαι??
      -ναι, λεει εκεινη περιχαρης. Γιατι?

      κι ο καθηγητης της απανταει:

      -Ρουτούν κουρίτσι μ'. Ρου-τουν! Γι' αυτό!

      χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Γράφεις μια φορά την εβδομάδα στο μπλογκ σου Κωνσταντίνα. Εγώ πάλι γράφω αυτόματα και πηγαία και μπλογκάρω σε καθημερινή βάση συχνά. Πάντα έλεγες πως δεν με προλαβαίνεις και να κόψω ταχύτητα εξάλλου. Τελευταία έχασα το κέφι μου και δεν το κάνω. Ίσως γιατί η ταχύτητα που ανέπτυξα με πήγε πολύ μακρυά και μπορώ να βλέπω πια τα πράγματα από μια απόσταση.
      Συναναστρέφομαι διαδικτυακά πολύ κόσμο με διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και ποιότητες ψυχής. Οι απαντήσεις μου στα σχόλια θέλουν σβελτάδα, και ευστοχία και πολύ πολύ διαύγεια και αυτοκυριαρχία και θάρρος και ευγένεια και χάρη.
      Έχω απέναντί μου μόνο αγνώστους.
      Καλό θα ήταν να μην παραδίνεσαι στις παρορμήσεις σου αυτή τη μοναδική μέρα που αφιερώνεις στο μπλογκινγκ και να μη φιλοτεχνείς μελετημένη και προσχεδιασμένη επίθεση επί προσωπικού, μέσα από τα βιώματα ή τις εμπειρίες σου, που βέβαια αποτελούν αφορμές για να αναπτύξεις σκέψη πολυεπίπεδη και να φιλοσοφήσεις τη ζωή σου, με σκοπό τη συμμόρφωση των άλλων, όπως εσύ την εννοείς.
      Οφείλεις να το παραδεχθείς πως δεν ξέρεις από μπλόγκινγκ και να αφήσεις όσους ξέρουν κάτι παραπάνω να το κάνουν όπως επιθυμούν. Δεν έχουμε το ίδια θέματα να αντιμετωπίσουμε.
      Εδώ έχεις μόνο γνωστούς σου. Είσαι προστατευμένη και ασφαλής. Περιφρουρείς το χώρο σου όπως νομίζεις και κρατάς μια σταθερή γραμμή.
      Εγώ πάλι μπλογκάρω πολυεπίπεδα και εντελώς αδέσμευτα και θέλω να πιστεύω δημιουργικά.
      Αυτά που γράφω επειδή είναι ενδοσκοπικά συνήθως ενοχλούν τους ανθρώπους, γιατί βλέπουν και τις δικές τους ανεπάρκειες και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Και δεν έχουν την πολυτέλεια να με γνωρίζουν και προσωπικά.
      Η στάση σου είναι σκληρή και άδικη απέναντι σε 'μενα που σε εκτιμώ περισσότερο για το άτομο που γνώρισα, παρά γι' αυτό που αφήνεις να φαίνεται εδώ μέσα.
      Προφανώς εσύ το βιώνεις αντίθετα ή και ίδια δεν ξέρω.
      Μπορείς φυσικά να έρθεις για εκείνον τον καφέ που καιρό κανονίζουμε και να τα πούμε ανθρωπινά, από το να κάθεσαι και να αναλώνεσαι σε εγωισμούς εδώ μέσα.
      Κατάλαβα πως ενοχλείσαι από την παρουσία μου εδώ, ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα και αν θεωρείς πως η παρουσία μου και η συμμετοχή μου σε "εξευτέλισε" με κάποιο τρόπο και αποσύρομαι πια εντελώς από το μπλογκ σου.
      Αυτά που έχω να προσφέρω εδώ δεν είναι ανεκτά.
      Φραγή σχολίων έχεις κι αν και αυτό το μήνυμα σε προσβάλει ή σε εξευτελίζει όπως μου καταλογίζεις, μην το αναρτάς. Είναι εξάλλου το τελευταίο. Αν και θα με αφήσεις εκτεθειμένη διαδικτυακά και αυτό αδυνατώ να πιστέψω πως ανταποκρίνεται στην αλήθεια των προθέσεών σου. Πιστεύω πως είναι αστοχία σου, λόγω ιντερνετικού εγωισμού και δημόσιας έκθεσης του.

      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    4. ...και το αστείο του Δασκάλου που μόλις διάβασα, δεν το κατάλαβα!
      Απιστευτου! Θα χρειαστώ εξήγηση!
      :)

      Διαγραφή
    5. α παπαπαααααα.....
      Georgina τι λες????
      Ξυπνησες σιγουρα κοριτσι μου???
      Γιατι δεν σε καταλαβαινω?
      Ποιος εξευτελισμος? Ποιος εγωισμος?
      Μηπως βιαζεσαι?

      Διαγραφή
    6. Ευτυχως που υπαρχουν και τα τηλεφωνα κ λυνονται οι παρεξηγησεις!!!
      Και ευτυχως που "ξερ-αινόμαστε" γιατί αλλιώς θα παθαινα
      συγκοπη!

      Ζητω Συγνωμη λοιπον για την παρεξηγηση που δημιουργηθηκε λογω ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ της απαντησης μου!
      Το "Παρε π.χ. εσενα. Εσυ κι αν το ψαχνεις! "
      ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ τη Georgina...απο κει και περα το β' ενικο ήτανε ΓΕΝΙΚΟ και ΑΠΡΟΣΩΠΟ!

      Αυτο βεβαια εχει να κανει και με το ποσο χρονο αφιερωνω στις απαντησεις μου! Οοοοοχι! Η απαντηση ηταν μεταξυ ηλεκτρικης, ξεσκονοπανου και τηλεφωνηματος ενω η κατσαρολα στην κουζινα εβραζε....εξ ου και η βιαστικη μου κινηση να απαντησω ασυντακτα!


      Αυτο που νομιζει καποιος οτι επειδη ειμαι φιλολογος δεν εχω δικαιωμα στο λαθος και τα ΞΕΡΩ ΟΛΑ....με ξεπερναει (που λεν και τα ανεκδοτα)...Οποτε καλα με λεει η μανα μου Φελλο-λογο!χαχα

      Georgina η συζητηση μας ηταν εποικοδομητικη πολυ...θα τη λαβω υποψη μου πολυ. Απλα καταλαβαινω πως ολες οι εναλλακτικες που μου εδωσες εχουνε τιμηματα και δεν ξερω ποιον να κακο- ή καλο-καρδισω!

      Διαγραφή
    7. Σε απολαμβάνω και από εδώ και σε πραγματικό χρόνο και το ξέρεις. Γράφεις έντεχνα με μαστοριά και μεράκι, επενδύεις ελεύθερο χρόνο και ενέργεια από επιθυμία έκφρασης και βάζεις πάθος και ορθολογισμό σε πάλη πρώτα εσύ και μετά όλοι μας μέσα από τα γραπτά σου, και να συνεχίσεις για να σε απολαμβάνουν και άλλοι και να έχει το διαδίκτυο τον όμορφο λόγο και σκέψη σου, που είναι απαραίτητα σε τέτοιες εποχές.
      Οι παρανοήσεις γίνονται πάντα όταν υπάρχουν σχόλια ανοιχτά και σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους. Η κακοβουλία είναι μεγάλη και η έλλειψη διαδικτυακής κουλτούρας των Ελλήνων μπλογκερ, είναι η αιτία που ενισχύει την καχυποψία και αυτό πάντα ρίχνει την έκφραση σε μεγάλες φουρτούνες και την ποιότητα της στο βούρκο και τη λάσπη συχνά. Μα πάντα από τη λάσπη όταν υπάρχει σπόρος βγαίνει λουλούδι. Σιγά σιγά θα βελτιωθούν τα πράγματα.
      Για την ώρα όσοι είμαστε εδώ επώνυμα κυρίως, είμαστε ο εύκολος στόχος για τους χ, ψ ανώνυμους κακόβουλους αλλά και καλοπροαίρετους.
      Γιατί όλοι μέσα σε ένα κλίμα τρόμου λειτουργούμε περίεργα. Ακόμα και ως σχολιαστές και αναγνώστες. Δαμορφώνουμε κρίση, θαυμάζουμε ή αποστρεφόμαστε και συμμετέχουμε ανάλογα θετικά ή αρνητικά ή και εντελώς θυμικά γιατί όχι. Τα "σ΄αγαπώ" των σχολίων είναι τα επιθυμητά, αλλά υπάρχουν και τα άλλα δυστυχώς. Τα παράπονα, οι βρισιές, τα δημοσιοσχετίστικα και τα ειρωνικά τα κουραστικά (όπως τα δικά μου!) κτλ...
      Υπάρχουν όπως είπαμε τρόποι, για να προφυλάξουμε την παρουσία μας εδώ από παρανοήσεις και τον εαυτό μας από επιθέσεις ψυχολογικές ή δυσφημιστικές.
      Μπορούμε να έχουμε ανοιχτά τα σχόλια για να καταθέτει ο οποιοσδήποτε προσωπική άποψη και να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να αναπτύξουμε διάλογο.
      Υπάρχει η επιλογή να τα κλείσουμε εντελώς ή να επιλέξουμε μετριασμό σχολίων.
      Αν όμως αποφασίσουμε να μπλογκάρουμε επικοινωνιακά, άρα να τα έχουμε ανοιχτά, επειδή τίποτα δεν κατανοείται ξέχωρα από το θυμικό μας, τις πεποιθήσεις μας και τις γνώσεις μας και στο γραπτό και στον προφορικό λόγο (είμαστε άνθρωποι όχι μηχανές) οφείλουμε να είμαστε απολύτως σαφείς.
      Όχι μόνο ευγενικοί και σωστοί (παρεμπιπτόντως τέτοιοι δεν υπάρχουν), αλλά σαφείς και διαλλακτικοί. Γιατί το ποστ όπως λέει και κάποιος φίλος σε αυτή την περίπτωση γίνεται μόνο η αφορμή πια, το ζουμί είναι στα σχόλια. Πράγμα που απαιτεί χρόνο και πολύ κόπο.
      Ο γραπτός λόγος αφήνει μεγάλα περιθώρια για παρεξηγήσεις και το απρόσωπο του μέσου δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Γι' αυτό το να ξεφύγει η συζήτηση σε εμπλοκή συναισθηματική και να αρχίσουν οι αντιδικίες είναι πανεύκολο κι αυτό αποτελεί την πιο σημαντική τροχοπέδη της ελεύθερης έκφρασης.
      Η διαλεκτική θέλει σαφήνεια και όχι αφαίρεση όπως η λογοτεχνία και άλλε μορφές τέχνης. Στο πεδίο των σχολίων λοιπόν κάνουμε διάλογο. Στο ποστ τέχνη, εισήγηση, έρευνα, σάτιρα ή σάτυρα, την πλάκα μας, προώθηση προϊόντων πάσης φύσεως, από ιδέες μέχρι πινέζες κτλ.
      Τα γράφω αυτά που έμαθα ΄με μεγάλο τίμημα ψυχικό κυρίως, για όλους τους αναγνώστες σου εδώ, και μας εγκαλώ όλους να τα έχουμε κατά νου και να τα εφαρμόζουμε για να διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες, να βγαίνουν συμπεράσματα, να ρέει η επικοινωνία και αυτός ο χώρος των σχολίων να γίνεται μια κοινωνία λειτουργική και ένα σμίξιμο, αντάμωμα και όλα τα ωραία, αν αυτό βέβαια είναι και η επιθυμία του διαχειριστή.
      Η Κωνσταντίνα μας δεν έχει το χρόνο να μπλογκάρει έτσι ακόμα κι αν το επιθυμεί. Κι αυτό το κατανοώ απολύτως εγώ προσωπικά και την υποστηρίζω.
      Σε φιλώ Κωνσταντίνα μου, και ξανά συγνώμη που εστίασα από συναισθηματισμό στο διφορούμενο μέρος της διατύπωσης και προσπάθησα να ξεπλύνω το διαδικτυακό μου μέτωπο.
      Οι άνθρωποι που ξέρουν πόσο συντριπτική είναι η διαδικασία παραγωγής λόγου και σκέψης σε χαιρετούν και σε θέλουν ακμαία και δυνατή και παρούσα!
      Εδώ θα είμαστε να σε στηρίζουμε!

      Διαγραφή
  3. Τι κάθεσαι και σκέφτεσαι??? Πως τώρα ανάλυσες το " δεν το ξέρω " ? και τι διαφορά του με το "δεν ξέρω" γενικώς....
    Ίσως με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσες απ την ανάποδη κι αρνητική πλευρά να αναλύσεις τους " ξερόλες"!!!!
    Έπιασες τη θετική πλευρά των ανθρώπων που ομολογούν την άγνοια που έχουν για κάποια συγκεκριμένα θέματα.
    Το κείμενό σου μου θυμίζει τα σχολικά χρόνια που όταν κάναμε μια ερώτηση περίεργη στο καθηγητή και δεν γνώριζε την απάντηση,έλεγε "αρλούμπες" ή έβρισκε δικαιολογίες για να μην απαντήσει. Από τότε σαν μαθητές εκτιμούσαμε αυτούς που απλά έλεγαν " δεν το γνωρίζω, θα το ψάξω και θα σας απαντήσω αύριο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E!:ε!;ε!;Όχι πες!
      Ειπα να μην γραψω και αυτη τη φορα για αρνητικα!
      Και τα θετικα στους ανθρωπους δεν πρεπει να τα επευφημουμε?
      Το γεγονός ότι συνειρμικα (απ' την αναποδη) μπορει κάποιος να
      σκεφτει τους ξερολες ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!! (χιχιχι)
      Αλλα γιατι να πιασουμε τους ξερολες και οχι τους μετριοφρονες????!

      Οσο για τους δασκαλους, Ευγενια μου, η παιδαγωγικη
      (μαζι και η κοινη λογικη) λεει οτι δεν υπαρχει εντιμοτερο
      πραγμα στο δασκαλο να παραδεχεται οτι δεν ξερει
      κατι, αλλα να υποσχεται στον μαθητη πως θα το ψαξει!!!

      Η γνωμη μου ειναι, οτι αφου το πεπερασμενο δεν χαρακτηριζει τη γνωση, να μεινουμε σε αυτο που μας μαθαινουν τα πανεπιστημια
      και που πρεπει και τα μικροτερα σχολεια να κανουν:

      "Να μαθαινουμε πώς να μαθαίνουμε και από πού!"

      Την καλημερα μου!

      Διαγραφή
  4. Στους περισσότερους απο εμάς λύπει η μετριοφροσύνη και η περισσυλογή πριν κάνουμε μια κίνηση, μια σκέψη, πριν πάρουμε μία απόφαση. Έτσι είμαστε απο την φάρα μας...φαυλατάδες και ξεροκέφαλοι. Μερικοί ποιό (εκ)παιδευμένοι και πιο διαβασμένοι έχουν την άνεση να επισκιάσουν όλη αυτή την οχλαγωγία του συνομιλητή μ' ένα απλό (μα καθόλου επιπόλαιο) "δεν ξέρω"!!! Και δεν εννοώ μόνο αυτούς που νομίζουν ότι μάθανε γράμματα ή πήγαν σε δέκα πανεπιστήμια. Αυτοί μερικές φορές είναι χειρότεροι. Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που σαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, μέσα απο την πάλη στην ζωή αλλά και την ατέρμονη παρατήρηση των πραγμάτων γύρω τους και την εκ-μάθηση απο κάθε τί χρήσιμο που πέφτει στη αντιληψή τους, πέρνουν τις σωστές αποστάσεις απο τα πράγματα και τα συναισθηματά τους και πράτουν και μιλούν με δισταγμό....και σεβασμό! "Βούτα την γλώσσα σου στο μυαλό σου πρίν μιλήσεις" μου έλεγαν οι γονείς μου. Τετριμένο αλλά διαχρονικό! Δυστυχώς πολλές φορές δεν το κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το χειρότερο Κατερίνα μου για μενα ξερεις ποιο ειναι?
      Η "άνεση" με την οποία ορισμενοι κουβαλουν απο στομα σε στομα "ειδησεις" και ειναι τοσο σιγουρο οτι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! Αν ρωτησεις να πας παραπερα, "ποιος σου το 'πε? κλπ" δεν παιρνεις απαντηση σαφη!μονο βλακειες ακους! Και ναι εκει δειχνει ποσο το σχολειο, το μεγαλο η το μικρο δεν κανει σωστα τη δουλεια του. Εχω ακουσει ανθρωπο με πτυχια να υποστηριζει γνωμη που τη στηριζε στο γεγονος οτι ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!!! σε ποια σελιδα, ποιος υπεγραφε, ητανε κριση ή γεγονος????Καμια επαφη! και το υποστηριζε με σθενος! Οπως λεγανε παλια οι γιαγιαδες μας: "Αληθεια ειναι! Το ειπαν στην τηλεόραση!!"
      ΕΛΕΟΣ δλδ!

      Διαγραφή
    2. Ναι, οι πληροφορίες πέφτουν βροχή και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τί υσχύει και τί όχι. Ειδικά σε θέματα επιστημονικά, υγείας, τεχνολογίας κ.α. που είμαστε αδαείς κάνουμε τους έξυπνους χωρίς να ξέρουμε τί μας γίνεται....

      Διαγραφή
    3. Το ακομη χειροτερο ειναι να μπερδευεις την πληροφορια με τη γνωση... Και να νομιζεις οτι εχεις κ επιπεδο.... Εκει να δεις γλεντια!!!

      Διαγραφή
  5. πειράζει αν δεν σχολιάσω???...ως συνήθως δηλαδή, ασχέτως αν σε διαβάζω ανελλειπώς .....φάτσα μου σου έστειλα μειλ....didn't u receive it??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν πειραζει! Κανεναν δεν τον πηραμε απο τον γιακα εδω μεσα. Δημοκρατια εχουμε.
      Ναι το ελαβα! Αλλα θελω να σου απαντησω οταν θα ειμαι ηρεμη και προσεκτικη.
      Καλημερα ελενακι* μου

      Διαγραφή
  6. θαυμασα απειρες φορες αυτο το "δεν ξερω" που ακουσα απο εσας. κ ομως χρονου παρελθοντος αυτο το "δεν ξερω" εγινε "το εψαξα", εγινε "το σκεφτηκα" εγινε "με απασχολησε πολυ", και τελικα απαντηθη.. και μονο που ο νους ξαναγυρνα σε μια απλα ρηση αγνοιας αναζητωντας την επιλυση της, αυτη ειναι αληθινη δυναμη και δυναμικη γνωσης θεωρω...και επειδη ξερω καλα που απευθυνομαι, θαυμαζω και εκτιμω βαθυτατα αυτο το πισωγυρισμα. Αυτα τα πισωγυρίσματα ειναι που αξιζουν.
    δεν προκειται για επιβραβευση, αλλα για αληθινη ειλικρινη εκτιμηση... φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας επισκεπτεσαι συχνοτερα Αγγελικουλα μου, γιατι εγω θαυμασα τις εξυπνες αποριες σου...
      Φιλια μωρο μου. Να εισαι καλά

      Διαγραφή