Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το σύμπαν έχει σίγουρα όρια...



«Φτωχός πλην τίμιος εντάξει. Όμως, τίμιος, πλην βλαξ; Ανάμεσα σ’ έναν τίμιο πλην βλάκα και έναν ανέντιμο πλην έξυπνο, θα διάλεγα τον δεύτερο. Διότι ο έντιμος πλην βλαξ δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει ένας έντιμος έξυπνος, ενώ ο ανέντιμος πλην έξυπνος, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την εξυπνάδα, θα μπορούσε κάποτε να γίνει και έντιμος...»
Βασιλ. Ραφαηλίδης

«Κυρία είστε ρατσίστρια!» μου εκστόμισε ένας μαθητής μου τις προάλλες σε μια συζήτηση επάνω στο μάθημα. «Ασφαλώς και είμαι! Και ρατσίστρια και αλλεργική! Και δεν το αρνήθηκα ποτέ!» του ανταπάντησα. Τέσσερα στοματάκια κεχηνότα από κάτω και άλλα οχτώ ματάκια γουρλώσανε ξαφνικά στην απάντησή μου. Και δια τι να κρύψωμεν άλλωστε? Όταν αρνηθώ τη ρετσινιά του ρατσιστή θα πρέπει να πάψει η βλακεία αυτού του κόσμου να μου την προκαλεί. Διότι το σύμπαν έχει όντως μεγαλύτερες πιθανότητες, όπως είπε περίπου ο θείος Αλβέρτος, να αποκτήσει όρια, από ό,τι εκείνη.  
Το να ζεις σε έναν κόσμο που έχει πλάσει νοητά το μυαλό σου και τον έχει εξιδανικεύσει είναι τουλάχιστον ανόητο. Κι ούτε υπεραμύνομαι αυτού στοχεύοντας σε ανεφάρμοστους ιδεαλισμούς. Αναγνωρίζω την ύπαρξη της βλακείας. Σέβομαι την ύπαρξή της, όχι όμως την ίδια. Η βλακεία είναι ανίκητη και ως εκ τούτου επιβιώνει επί παντός καιρού. Το να υπάρχουν ηλίθιοι, κακοί, ζηλιάρηδες, απερίσκεπτοι, κακοποιοί, παράνομοι, άνομοι, υπερόπτες, βλαμμένοι, ημίτρελοι, μπσόχαζ (που λεν και στο φανταστικό χωριό μου) δεν είναι από μόνο του ως φαινόμενο ούτε περίεργο, ούτε κακό, ούτε αφύσικο. Το περίεργο και το ενοχλητικό γεννιέται αφ’ ης στιγμής χάνεται ο έλεγχος. Δεν με ενοχλεί η ύπαρξη της βλακείας. Στο κάτω-κάτω της γραφής καλά κάνει και υπάρχει για να τονίζεται εξ αντιθέτου τουλάχιστον η αβρότητα και η σύνεση.
Με ενοχλεί όμως η ποσόστωση! Το να είναι τα πράγματα 80% στη σφαίρα της λογικής και ένα 20% εκτός αυτής, δεν με πειράζει. Το να μοιράζονται το 70% και το 30% αντίστοιχα ούτε αυτό με ενοχλεί. Το να ισχύουν τα ποσοστά όμως αντίστροφα, και να ψάχνεις τον λογικό σαν να κοιτάς για ψύλλο στ’ άχυρα, αυτό πραγματικά με εκνευρίζει εκτός του ότι με λυπεί. Και πάνω από όλα με ενοχλεί που ένας βλάκας και μισός θέλει να πιστεύει πως είναι όχι απλά εξυπνότερος από ορισμένους άλλους, αλλά αντικειμενικά έξυπνος. Αυτό φυσικά είναι εξ ορισμού ανόητο, διότι το ότι είσαι εξυπνότερος ή λιγότερο βλάκας από έναν άλλον βλάκα ή λιγότερο έξυπνο δεν σε κάνει απαραίτητα και αναγκαστικά έξυπνο. Τα μεγέθη δεν πρέπει να είναι συγκριτικά. Το έμβλημά σου εάν είναι «το μη χείρον βέλτιστον» είσαι απλά άνθρωπος των εκπτώσεων. Άλλωστε σημασία δεν έχει τι πιστεύει ένας βλάκας για τον εαυτό του, αλλά τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνον. Βέβαια η υποκειμενικότητα είναι δεδομένη και με αυτήν τη λογική κανένας -πόσω δε μάλλον ο βλάκας- δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της βλακείας του. Ωστόσο, ίσως και αυτό να μην είναι τόσο ανέφικτο, εάν σκεφτεί κανείς πως ακόμη και εδώ υπάρχει μία τάξη μεγέθους: από εδώ μέχρις εδώ, για παράδειγμα, δικαιολογείται μία ποσότητα x βλακείας, και ηλιθιότητας, και ανεμυαλιάς, και χαζομάρας, και... και ... και...
Παρ’ όλα αυτά η βλακεία είναι γεγονός. Βασιλεύει και κυριαρχεί παντού! Και ποιος είπε ότι μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο θα επιβιώσουν μόνο οι κατσαρίδες? Κάτι μου λέει ότι θα έχουνε παρέα και τους βλάκες!


ΥΓ: η γράφουσα δεν εξαιρεί τον εαυτό της από περιπτώσεις όπου αποδεικνύεται αυτιστικά πολύ βλάκας!

25 σχόλια:

  1. POLU MEGALH BLAKEIA NA XODEUEIS XRONO GRAFONTAS GIA THN BLAKEIA KAI HLI8IOTHTA KAPOION..EGW 8A 8ELA NA MA8W THN AFORMH POU SE ODHGHSAI NA GRAYEIS AYTO TO KEIMENO...PANTWS AN META APO PURHNIKO POLEMO OI BLAKES EPIBIWSOUN MHPWS EINAI BLAKEIA SOU NA EPIMENEIS EXUPNA???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι επιμένω "έξυπνα" όπως λες με κάνει έξυπνη ή έστω επίμονα έξυπνη? Εάν είναι όντως έτσι, θα συνεχίσω να επιμένω μπας και χαρακτηριστώ έξυπνη (επιτέλους!)...
      Μετά από όσα διάβασες, δεν είναι απορίας άξιο να αναρωτιέσαι για την αφορμή?

      Διαγραφή
  2. WABI-SABI,IAPWNIKH LEXH POU SHMAINEI TEXNH THS ATELEIAS.SE AUTO POU EINAI ANOLOKLHRWTO UPARXEI OMORFIA KAI ZWH GIATI EMERIEXEI THN LAXTARA THS FUSHS NA TELEIOPOIHSEI TON EAUTO THS.MH BIAZESAI NA XARAKTHRISTEIS EXUPNH LOIPON.,XALARWSE KAI APOLAUSE THN OMOFIA THS PROSPA8EIAS...ALLWSTE TO N FTASEIS EKEI MALLON 8A SUNEPAGETAI MEGALH MONAXIA AN OLOI OI UPOLOIPOI EINAI AKOMH STHN ARXH TOU DROMOU..ME TIS KATSARIDES...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βιάστηκα. Αν και θα ήθελα πολύ να είμαι έξυπνη. Ρώτησα.
      Εσύ γιατί επιμένεις? Και κυρίως γιατί δε διαβάζεις? (ΠΡΟ-ΣΕ-ΚΤΙ-ΚΑ!)!!Βλακεία δεν είναι?

      ΥΓ1: ωστόσο δε σε χαρακτηρίζω βλάκα. Το να κανει κανεις (αποσπασματικά) βλακείες ή έξυπνες κινήσεις ή να λέει απλά εξυπνάδες, δεν τον χαρακτηρίζει αυτομάτως ούτε βλάκα ούτε έξυπνο!

      ΥΓ2: ιαπωνικα δεν ξέρω. Ξερω ελληνικά:"εντελέχεια" το λενε σε μικρη παραλλαγή και ο σκοπός είναι να φτάσει καθε ον στην τελείωσή του εκ φύσεως. Του ανθρώπου η πορεία είναι η πραγμάτωση της ανώτερης φύσης του, αλλέως "παιδεία". Αλίμονο εάν ο σκοπός ήταν να πάει προς τον κατήφορο

      ΥΓ3: Υρια γιατι δεν καταλαβαίνεις ότι μιλαω για βλακεία και όχι για ατέλεια?

      ΕΑΝ ΒΛΑΚΕΙΑ=ΑΤΕΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ...

      Διαγραφή
    2. Ολα αυτα που γραφεις ειναι δικη σου γνωμη. Αν και θα συμφωνήσουμε ως προς τι σημαίνει βλακεια, την εννοια αυτην ομως, την αντιλαμβανομαστε διαφορετικά. Βλεπεις ο τροπος ανάλυσης των δεδομένων ειναι διαφορετικός αναμεσα στους ανθρώπους και μονο ενα περιπου 20-30% θα συμφωνισει στο κοινο αποτελεσμα ή την κοινή λογική που λενε ολοι. Οσο για την εξυπναδα, δεν είναι απαραίτητο ενας ανθρωπος να ειναι εξυπνος υπεράνω ολων. Ειναι φύσιν αδυνατον. Εσυ για παράδειγμα μπορει να εισαι εξυπνη σε κατι που εγω δεν σκαμπαζω αλλα παράλληλα να εισαι στουρναρι (υπουργός δλδ) σε αλλα. Εξάλλου σαν δασκαλα που εισαι θα πεσεις εσυ στο δικο μου το επιπεδο και οχι να προσπαθω να ανεβω εγω στο δικο σου. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολοι και ολα χρειάζονται στην ζωη για να υπαρχει μια ισορροπία. Ο νόμος της φύσης δλδ.

      Διαγραφή
    3. Καλημερα! Προφανως και ειναι δικη μου γνωμη και κανεις δε ζητησε να την ασπαστει ο αλλος! Ωστοσο δε νομιζω οτι μπορουμε να συμφωνησουμε ολοι με ολους στο τι ειναι βλακεια (διαφωνω λοιπον σε αυτο που λες) γιατι απλουστατα κανεις δεν εχει θεσει τα ορια αφου:
      α. ειναι ελαστικα
      β. δεν ξερουμε με ποιο μετρο να την μετρησουμε (υποκειμενισμος)

      Συνεπως, ο καθενας οριζει καποιον βλακα ως προς τη δικη του μαλλον λογική. Επομενως, σιγουρα ολοι μας για καποιους αλλους ειμαστε βλακες!

      Και να ξεκαθαρισω κατι αφου δε βλεπω να γινεται κατανοητο: οι τιμες δε ειναι απόλυτες! Βλάκας ή Έξυπνος.
      Υπαρχουν γκριζες ζωνες: Βλάκας-Μη βλακας (ή Εξυπνος-Μη Έξυπνος) άλλα οπου Μη βλακας ή Μη έξυπνος δε συνεπαγεται Εξυνος ή Βλακας αντίστοιχα αλλα πολλές-πολλες διαβαθμισεις σε μια κλιμακα x. (ορισε την εσυ-με τη δικη σου λογικη)

      Επιπλέον, το κανουμε καποιες φορες βλακειες ή εξυπνα πραγματα εαν δεν επαναλαμβανονται συνειδητα (βλ. συνειδηση και εξη κλπ). Δεν μας χαρακτηριζει ουτε βλακες ούτε εξυπνους!

      Διαγραφή
  3. Περί βλακείας...
    Νομίζω ότι αυτό που ενοχλεί είναι ότι ο βλάκας θέλει να κάνει τη δουλειά του έξυπνου και να έχει τον έλεγχο καταστάσεων που μόνο έξυπνοι μπορούν να χειριστούν. Γιατί αν ο βλάκας ήξερε κι ένιωθε την κατάσταση του εγκεφάλου του δεν θα έκανε πράγματα ενοχλητικά για τους υπόλοιπους.
    Σχεδόν κανένας βλάκας δεν παραδεχτεί την βλακεία του όπως κι ο τρελός την τρέλα του, αντίθετα ο έξυπνος θα κάνει τον χαζό γιατί πολλές φορές ξέρει ότι μόνο έτσι θα επιβιώσει. Φιλιά !!!http://youtu.be/3usnNpM-FPY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω μαζι σου γιατι σχεδον παντα συμφωνω!
      Ο βλακας επιμενει, ο εξυπνος υποχωρει!

      ΥΓ: ημουν σιγουρη και για τον κινηματογραφικο
      σου συνειρμο!χαχα

      Διαγραφή
    2. Έχω συναντήσει πολλούς για μένα βλάκες με υψηλό IQ!!! Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά νομίζω ότι η βλακεία έχει να κάνει περισσότερο με το EQ και όχι με το IQ!
      Όταν δεν έχεις υψηλό IQ αλλά έχεις συναισθηματική νοημοσύνη ξέρεις τα όρια σου και γνωρίζεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Το αντίθετο είναι επικίνδυνο κι εκνευριστικό!

      Διαγραφή
    3. επισης σωστο! πολυ σωστο το βρισκω!
      γιατι και η εξυπναδα ετσι οριζεται κατα μια εννοια:
      τι να το κανω το δαιμονιο μυαλο σου που λυνει
      μαθηματικη παρασταση στο δευτερολεπτο, εαν δεν ξερεις
      και δεν μπορεις να διαχειριστεις περιπτωσεις κρισεων!

      Τελικα ολα εξ ορισμου ξεκινανε! το λεω συνεχεια και το πιστευω!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα στην παρέα! Όλοι έχουμε βλέπω να πούμε πολλά για την βλακεία...Σας φέρνω κι άλλο ένα βιβλίο να διαβάσεις Κωνσταντίνα μου.
    Εχω ξαναπεί κι εδώ για το συγκεκριμένο βιβλίο http://profanws8adunatisw.blogspot.gr/2012/01/blog-post_6730.html
    αλλά φέρνω και ένα απόσπασμα που βρήκα στο νετ και είναι επίκαιρο και διαφωτιστικό.

    "1) Η βλακεία είναι ασυναίσθητη και υποτροπιάζει. «Ο κίνδυνος της βλακείας προέρχεται από τον βλάκα που δεν ξέρει ότι είναι βλάκας». Αυτό δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα στην καταστρεπτική δράση της. Ο βλάκας δε γνωρίζει τα όριά του, παραμένει προσκολλημένος στις πεποιθήσεις του και δεν ξέρει πώς να αλλάξει, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει επ’ άπειρον τα ίδια λάθη. Σε κλινικό επίπεδο, η βλακεία είναι η χειρότερη ασθένεια, γιατί είναι αθεράπευτη. Ο βλάκας έχει την τάση να επαναλαμβάνει πάντα την ίδια συμπεριφορά, γιατί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλεί και συνεπώς δεν μπορεί να αυτοδιορθωθεί. Αυτός είναι και ο ορισμός της Σχιζοφρένειας, “η επανάληψη της βλακείας”.
    2) Η βλακεία είναι μεταδοτική. Το πλήθος, δηλαδή, συμπεριφέρεται με περισσότερο βλακώδη τρόπο από τα μεμονωμένα άτομα που το συνθέτουν. Αυτό εξηγεί γιατί ολόκληροι λαοί (όπως η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία) μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν, ώστε να επιδιώκουν τρελούς σκοπούς. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα γνωστό στην ψυχολογία. Η συναισθηματική μετάδοση, που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας, μειώνει την κριτική ικανότητα. Παρατηρείται τότε η «πόλωση της λήψης αποφάσεων»: επιλέγεται η πιο απλή λύση,που συνήθως είναι και η λιγότερο έξυπνη.
    3) Εκτός από το πλήθος, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που γιγαντώνει τη βλακεία: η εξουσία. «Η εξουσία αποβλακώνει», έγραψε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Τα άτομα που έχουν εξουσία τείνουν να πιστεύουν ότι, ακριβώς επειδή έχουν εξουσία, είναι οι καλύτεροι, οι πιο ικανοί, οι πιο έξυπνοι, οι πιο σοφοί από όλη την ανθρωπότητα. Εξάλλου, περιστοιχίζονται από αυλικούς, οπαδούς και κερδοσκόπους, που ενισχύουν διαρκώς αυτή την ψευδαίσθηση. Με αυτό τον τρόπο όποιος βρίσκεται στην εξουσία καταλήγει να διαπράττει κατά γενική ομολογία τις μεγαλύτερες ανοησίες."
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε Georgina μου για την εμπεριστατωμενη και επιστημονικη αποψη περι βλακειας! Χαιρομαι που τιθεται
      κατι αντικειμενικο στο τραπεζι και δεν ειναι ολα τοσο σχετικα!
      Εχω πολυ διαβασμα μπροστα μου κατα πως φαινεται!
      Το μονο που μπορω να κανω σε πρωτη φαση ειναι να αντιλαμβανομαι και να νιωθω! Σε δευτερο πλανο να περιγραφω!
      Μου λειπει το τριτο: η ερμηνεια!

      Διαγραφή
  5. Αγάπη μου, στο ξαναείπα.. Ο βλάκας είναι πάντα βλάκας, άρα ο βλάκας έχει πείρα. Και ακριβώς λόγω εμπειρίας τελικά σε ρίχνει στο επίπεδο του και μετά αναρωτιέσαι "μα πώς έφτασα ως εδώ" κτλ. Η απάντηση μάλλον είναι ότι ο έξυπνος άνθρωπος έχει μάθει να προσαρμόζεται σε ρόλους και να τους υποδύεται, καθώς το μυαλό είναι πάντα μπροστά από αυτόν (τι κούραση Θεέ μου...). Για 'μενα, το να είναι κανείς πάντως έξυπνος σημαίνει τελικά το πολύ παλιό κλισέ, το να ξέρει πότε είναι απαραίτητο να είναι βλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα!! Γι' αυτο διαλεγω τους δασκαλους μου! Γιατι εχουν κι αλλες πτυχες! Guten morgen fr.Dora!
      συμφωνω σε αυτο που λες και ειναι οντως σωστη τοποθετηση!
      Η βλακεια εχει πειρα...και το χειροτερο ειναι να πεσεις στο επιπεδο του και να παιξεις το παιχνιδι του.

      Διαγραφή
  6. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η βλακεία αυτή καθ΄εαυτή.
    Το πρόβλημα είναι αλλού, και θα σας πω που.
    Ένας παλιός φίλος, που η δουλειά του είχε να κάνει με κόσμο, είπε καποια στιγμή: " Θεέ μου δεν με πειράζει που έχω να κανω με βλάκες, με πειράζει που δεν τους έχεις βάλει ένα μεγάλο "Β" στο μέτωπο, να ξέρω με ποιόν έχω να κάνω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!δλδ το προβλημα ειναι και στο οτι χρειαζεται και μια
      x ψυχολογικη προετοιμασια?

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι οτι πέρνεις τα μέτρα σου, ξέρεις ποιόν έχεις απέναντι σου!!!!!

      Διαγραφή
    3. Όχι βρε, το πρόβλημα σου λέει ο ανώνυμος είναι που δεν επιλήφθηκε ο Θεός να βάλει στους Βλάκες ένα "Β". Αλλά μην φοβάσαι να έχεις πίστη στους έξυπνους πεφωτισμένους! Ξέρεις ε, οι Ναζιστές έβαζαν τους Εβραίους να φορούν το διακριτικό τους, για να τους ξεχωρίζουν οι Γερμανοί οι καθαρόαιμοι.
      Από την πολλή εξυπνάδα το έκαναν αυτό οι Ναζιστές θα συμφωνήσω!
      Πάρτε τα μέτρα σας λοιπόν κύριε ανώνυμε!
      Αν δεν έχετε μεζούρα όλοι πάνω κάτω 2 μέτρα γης πιάνουμε, μην κουράζεστε!

      Διαγραφή
  7. Δεν ξέρω εαν μπορείς να μετρήσεις την βλακεία, αλλά προφανώς όταν προσπαθείς να συνενοηθείς λογικά μ'έναν άνθρωπο και συνεχώς πέφτεις σε τοίχο ή σε βγάζει μονίμως απο τα ρούχα σου, τότε είναι πολυυυυύ μεγααααάλος βλάκας!!
    Και μείς είμαστε ακόμη μεγαλύτεροι βλάκες όταν τους κάνουμε παρέα, όταν τους ψηφίζουμε, όταν τους ακολουθούμε ή γενικά όταν τους αφήνουμε να μπαίνουν στην ζωή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης συμφωνω! Και φυσικα εχει να κανει με την πολιτικη και τους πολιτικους και την κατασταση την επικρατουσα κλπ κλπ!!! Φυσικα!

      Διαγραφή
  8. παρεμπιπτοντως:

    ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:

    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14-5-2013!!!! ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΑΥΤΟΥΣΙΟ) ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ! ΣΥΝΕΠΩΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ/ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ! ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ Ή ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΟΥΣΑ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

    (τωρα εγω γιατι πεφτω στο επιπεδο της καθεμιας βλακειας που συμβαινει και απολογουμαι ως γνησιος βλακας δεν ξερω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταρχην δεν εχει αποδειχθει(ακομα τουλαχιστον) πως το συμπαν εχει ορια. Ισως η διαπιστωση σας πως οι βλακες ειναι περισσοτεροι απο τους "εξυπνους" εχει να κανει με τον τοπο τον οποιο ζειτε,εννοω την Ελλαδα.Μεχρι και λιγους μηνες ισως χρονια πριν το να ησουν βλακας σου εξασφαλιζε μια θεση στο δημοσιο τομεα με ικανοποιητικες αποδοχες και με λιγη τυχη και πονηρια ισως να εφτιαχνες και κανα εξοχικο προς Χαλκιδικη μερια.Ελατε ομως που ηρθε η ΚΑΚΙΑ η Τροικα και το ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ για το αιμα των ελληνων ΔΝΤ και θελει να κανει αυτη την τελεια χωρα μια Ουγκαντα.Πως? Με την τρισθλεια αξιολογηση που ζηταει να κανει στους εκπαιδευτικους και γενικοτερο στον δημοσιο τομεα.Τις δυο πρωτες εβδομαδες,απο την αρχη τις σχολικης χρονια ζητημα να εχω κανει 3-4 ωρες μαθηματος λογω των απεργιακων κινητοποιησεων.Ενα απο τα αιτηματα των απεργων-καθηγητων ειναι να μην γινει αξιολογηση στους εκπαιδευτικους.Σαν να μας λενε δηλαδη οι ιδιοι πως μερικοι απο αυτους δεν αξιζουν την θεση τους και θα επρεπε να απολυθουν.Με τετοια λοιπον νοοτροπια ειναι λογικο καποιο να γινονται βλακες ετσι ωστε να επιβιωσουν η και επειδη τους αρεσει ισως να ειναι βολεμενοι στην μεγαλη αγκαλια του αντιπαραγωγικου δημοσιου τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις των Θετικων επιστημων δεν καταλαβαινετε και το ΧΟΥΜΟΡ μας...σχηματα λογου κλπ... Αχ Δημητρη!Εγω ειμαι η αρμοδια να σου απαντησω εαν εχει το συμπαν ορια?
      Τελος παντων! Από ολο αυτο που περιγραφεις πού ειναι η βλακεία?
      Στην αρνηση της αξιολογησης?Στις απεργίες? Στην ΤΡΟΙΚΑ? Στον χαζο τροπο με τον οποιο ζουσε εως χθες το Ελλαδισταν? Διοτι μπερδευουμε πολλες φορες το αποτελεσμα με την αιτια. Η αιτια που δεν κανεις μαθημα ειναι οι απεργιες, αλλα ταυτοχρονα οι απεργιες ειναι το αποτελεσμα της ΚΑΚΙΑΣ ΤΡΟΙΚΑς οπως λες...αλλα η ΤΡΟΙΚΑ ειναι με τη σειρα της αποτελεσμα του "μαζι τα τρωγαμε" και παει λεγοντας! Σωστα?
      Ποιος ειναι ο καλός, ποιος ο κακός, ποιος ο λυκος και ποιο το προβατο?
      Ο υδροκεφαλος και αντιπαραγωγικός δημόσιος τομεας ειναι αιτια της ΤΡΟΙΚΑς αλλα αποτελεσμα ποιων βλακων που εκαναν τα παντα για να τον υδρο- και εν τελει πονο-κεφαλιάσουν?

      Ρωταω σαν ο πιο μεγαλος βλακας που υπαρχει!

      Διαγραφή
  10. Kala ola afta pou grafeies alla tha sumfwnhsw kai me orismenous apo tous prolalhsantes pou orizoun th vlakeia ws atherapefh kai metadotikh astheneia. Vevaiws vevaiws to xeirotero einai oti o idios o vlakas exei agnoia ths katastashs tou kai thn kukloforei (thn agnoia ths vlakeias tou) stous idious xwrous opou perifereati biologika. Dustuxws orismenes fores oloi aftoi oi ''uperoxoi kai panexupnoi'' vlakes me xepernoun.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνω με τους προλαλησαντες. Αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια τους: να με συμπληρωνουν κ δη να με συμπληρωνουν!

      Διαγραφή