Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η δε γυνή... αλλά και ο μεν ανήρ...

Το πρόβλημα, λέει μία πολύ καλή μου φίλη, είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ! Είναι έτσι, ρε  παιδί μου, από τη φύση τους. Ελάχιστες εξαιρέσεις λόγω θέσης τους αναγκάζουν να υπερβούν τον εαυτό τους -όχι όμως τις απαιτήσεις της ζωής- και να δείχνουν λιγάκι διαφορετικοί. Να δείχνουν όμως. Όχι να είναι! Για παράδειγμα, στο σπίτι μας καταλαβαίνεις ποιος πήγε σούπερ μάρκετ την εβδομάδα που μας πέρασε. Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων είναι γίγας! Άρα? Ο μπαμπάς! Αντίστοιχα, στης φίλης μου της Άννας το σπίτι, όταν βλέπεις διπλές και τριπλές συσκευασίες καταλαβαίνεις ότι πήγε ο άντρας της. Γιατί? Για να μην τους ξαναστείλεις σύντομα. Τις προάλλες η θεία μου έστειλε τον θείο μου να αγοράσει μικρές σουπιές να τις μαγειρέψει κι αντ’ αυτών της έφερε μία σουπιά από δω μέχρι απέναντι με τόσο μελάνι που περίσσευε, λέει, και για τον εκτυπωτή να βγάλει καμιά 300αριά φωτοτυπίες.... Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις απόδειξη του: α. να μη με ξαναστείλεις σύντομα για ψώνια β. μου μιλάς, μου εξηγείς, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να σε ακούσω γ. λεφτά υπάρχουν. Εγώ τα φέρνω στο σπίτι. δ. ε όχι! δε φτάνει το μυαλό μου πού θα τα βολέψεις. Αν δεν έχεις χώρο στα ράφια, βάλ’ τα στο πάτωμα...
Ρατσίστρια όχι, δεν είμαι. Οι σεξισμοί ως εκ τούτου δε μου ταιριάζουν. Στους άντρες πιστεύω. Ωραίο φύλο είναι. Καλά που υπάρχουνε να ομορφαίνουνε τη ζωή μας. Υπάρχει νόημα. Υπάρχει παιχνίδι. Υπάρχει ενδιαφέρον. Όμως... Θα διαφωνήσω με τον Θεό. Ή με τον κάθε θεό, μ’ αυτόν τέλος πάντων που θεωρεί τον άντρα ΙΣΧΥΡΟ φύλο... Διότι αναρωτιέμαι «Από πού κι ως πού?». Ισχυρό σε τι? Σε δύναμη μυϊκή? Οκ! Του το δίνω! Αλλά για εποχές caveman. Τότε ίσως και να είχε σημασία: «Άντρας κυνηγάει, γυναίκα συλλέγει». Τη σήμερον, σας παρακαλώ πείτε μου, για ποια δύναμη μιλάμε? Που και τη μυϊκή να μην διέθετε, όλα μια χαρά μοναχές μας, με τη βοήθεια του θεού και της τεχνολογίας τα καταφέρνουμε. Και τα βαζάκια ανοίγουμε, που λέει ο λόγος. Στη μηχανολογία? Οκ! Στο καζανάκι του μπάνιου που χάλασε? Στη ρόδα του αυτοκινήτου που ξεφούσκωσε? Καλέ εδώ η γυναίκα φέρνει βόλτα ένα σπίτι από μόνο του, θα δυσκολευτεί να αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο? Το μόνο που θα φοβηθεί είναι μη σπάσει κανα νύχι.
 Όχι δεν ισοπεδώνω, αλλά ώρες-ώρες απορώ με τα πιο απλά πράγματα: γιατί να μην μπορεί κανείς να συνδυάσει κινήσεις, να συνταιριάξει σκέψεις, να επεξεργαστεί ρε παιδί μου δεδομένα και να βγάλει στο λεπτό αποφάσεις, να διαχειριστεί κρίσεις, να καταστρώσει σχέδιο επί χάρτου και να το εφαρμόσει, να υπάρξει πανικός και να τον εξοντώσει.
Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Μόνο δουλειά-σπίτι-δουλειά. Ορισμένοι δουλεύουν και υπέρ το δέον. Κι όταν γυρίζουνε στο σπίτι πρέπει να αράξουνε να ξεκουραστούνε. Να αράξουνε μπροστά σε μία τηλεόραση. Να καθίσουνε ξάπλα και να ταβανοσκοπήσουνε. Να τους πάρει ο ύπνος έστω και με τα ρούχα. Αυτές είναι αντοχές?
 Και όλα τα υπόλοιπα μέσα σε ένα σπίτι πώς γίνονται? Ποιος το συμμαζεύει? Τα ρούχα ποιος τα πλένει και ποιος τα σιδερώνει? Το φαγητό ποιος το μαγειρεύει, τα παιδιά ποιος τα διαβάζει, τα λουλούδια ποιος τα ποτίζει, τους λογαριασμούς ποιος τους τακτοποιεί, τα κρεβάτια ποιος τα στρώνει, τα σεντόνια ποιος τα αερίζει, τα ψώνια ποιος τα τακτοποιεί, τα χαλιά ποιος τα απλώνει, τη διακόσμηση ποιος τη φροντίζει, το σπίτι ποιος το ορίζει, ποιος το διοικεί, ποιος το φέρνει βόλτα τέλος πάντων? Όχι! Απαντήσεις μεμονωμένες στα ως άνω περιστατικά δε γίνονται δεκτές. Μιλούμε για ικανότητα συνδυαστική που συνδέεται με κέντρο λήψης αποφάσεων στον εγκέφαλο και βρίσκεται σε εκείνο το κεφάλι που έχει μέσα κάτι χρήσιμο προς επιβίωση και όχι απλή διαιώνιση... Θου, Κύριε!
Και να το πάω πιο πέρα: Η γυναίκα είναι φύσει και θέσει multitask. Οk? Οk? Το δεχόμαστε και το αποδεχόμαστε αυτό. Θα παρακολουθεί τηλεόραση μιλώντας ταυτόχρονα στο τηλέφωνο, ενώ σιδερώνει και ενώ μαγειρεύει καθώς ο γιος της της λέει το μάθημα της ιστορίας για τους Βαλκανικούς απ’ έξω. Οι άντρες, όλα αυτά με μαθηματική ακρίβεια ή δεν θα τα κάνουν όλα μαζί ή στην καλύτερη κάτι θα θυσιάσουν: ή το πουκάμισο στο σιδέρωμα θα κάψουν ή η τηλεόραση ένα βουιτό θα τους φανεί ή ο γιος τους θα πει πως οι Βαλκανικοί γίνανε το 1821 και θα συμφωνήσουν και θα το προσπεράσουν... μια φορά όλα μαζί ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα παρακολουθήσουν χωρίς παράπλευρες απώλειες. Δεν το απαιτούμε! Το κατανοούμε. Αλλά σε καταστάσεις κρίσεις, πανικού, γιατί μια ζωή αυτοί οι «άντρηδες» –που λέει κι η γιαγιά μου- θα πρέπει να φέρουν την καταστροφή? Γιατί θα πρέπει να χάσουν την ψυχραιμία τους? (Θα μου πείτε ποιος την έχασε να τη βρουν εκείνοι?) Γιατί θα πρέπει να αναστατώσουν το σύμπαν? Γιατί θα βρεθεί το πιο απλό πρόβλημα και θα πρέπει να το θεωρήσουν το πιο σύνθετο? Γιατί να πελαγώσουν, να τα ανακατώσουν και από πάνω να στραβώσουν?
Και επειδή η απάντηση είναι γνωστή, ίσως θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό που λένε: «από τότε που η γυναίκα ζήτησε ισότητα με τον άντρα, έπεσε στο επίπεδό του...»


ΥΓ: Χρόνια μας πολλά. Ευτυχώς το προσδόκιμο στις γυναίκες είναι μεγαλύτερο, γιατί οι χήροι δίχως χείρα βοηθείας καταντούν σαν χοίροι, ενώ τη χήρα μια φορά «μη χειρότερα» δεν τη λες! Δυστυχώς όμως από την άλλη, γιατί ζωή χωρίς άντρα είναι κυρία Κοκοβίκου δίχως τον Αντωνάκη της....

31 σχόλια:

  1. Sabrina my angel,
    Πάνω που έλεγα να μην σχολιάσω, ήρθε ακόμη ένα εκρηκτικό σου κείμενο να πυροδοτήσει την ήδη, από την κρίση, τεταμένη ατμόσφαιρα. Ναι, συμφωνώ το πρόβλημα είναι κατασκευαστικό. Από τη φύση σας είσαστε γκρινιάρες και όλες, μα όλες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, αποκρούετε μετά βδελυγμίας τον χαρακτηρισμό αυτό.
    - Εγώ γκρινιάρα; Θα ‘πρεπε να είχες καμιάν άλλη!
    Όλα όσα περιγράφεις σαν multitask ικανότητες ξεκινάνε από ένα complex που σας οδηγεί σε υπερβολικές απαιτήσεις τις οποίες εμείς θεωρούμε ανούσιες και ανάξιες να ασχοληθούμε.
    Όχι, δεν θα μπω στην διαδικασία να αντικρούσω ένα προς ένα τα περιστατικά - αποδείξεις της ανωτερότητας των γυναικών, σεβόμενος την μεθαυριανή σας γιορτή. Άλλωστε μας το απαγόρευσες εντελώς δημοκρατικά!

    Χρόνια πολλά!
    Να είστε πάντα γερές να μας παιδεύετε (και όχι να μας εκ-παιδεύετε)

    Φιλιά

    James

    Υ.Γ.1 Πάντως, τα καπάκια ακόμα δεν μπορείτε να τα ανοίξετε
    Υ.Γ.2 Το προσδόκιμο ζωής στις γυναίκες είναι μεγαλύτερο για τον απλούστατο λόγο ότι μας «πεθαίνετε» μια ώρα αρχύτερα.
    Υ.Γ.3 Φέτος δεν έχει στη μέρα της γυναίκας καμία φοβερή παρουσίαση σαν την περυσινή;
    Υ.Γ.4 Δεν πιστεύω να με θεωρείς μισογύνη. Τις γυναίκες τις λατρεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. James,
      είδες που όλες μας, μα όλες μας είμαστε ίδιες!?
      Κι εγω απορώ, αφού όλες είμαστε ίδιες,
      γιατι εσεις εξαντλείτε την πολυγαμία
      σας επάνω μας?(αυτο ειναι ενα θεμα που
      δεν το εθιξα. Ευχαριστω που μου δινεις
      την ευκαιρια!!!).
      Τι διαφορετικό νομίζετε πως θα εχει η
      επόμενη γυναικα που ΜΟΝΙΜΩΣ ψαχνετε
      ακομη κι αν εχετε βρει τον άνθρωπό σας
      (όπως λέτε)?

      Όσο για την γκρινια, εχεις δικιο. Ξεκιναει
      παντα απο το γεγονος οτι θελουμε τον αλλον
      όπως ακριβως είμαστε εμείς! Εκει, μας λεω
      άμυαλες! Πώς να απαιτήσεις από κάποιον που
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ? Να σου δώσει τι?

      ΥΓ4: ουτε εγω μισω τους άντρες! Η ενσταση μου
      αφορα τον χαρακτηρισμό ΙΣΧΥΡΟ φύλο - ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!!

      ΥΓ1: εγω τα ανοιγω μόνη μου-Γι' αυτο δεν θα βρω
      αντρα ποτε! χαχα!

      ΥΓ3: Όσο και να μας ισοπεδωνεις όλες, μην ψαχνεις να βρεις Κων/νες παντού! Ξερω ότι σας άφησα ανεξιτηλη την περσινη τετοια μερα!χαχαχα:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      ΥΓ2: καλό, αλλά παλιό. Κατι πιο πρωτοτυπο?

      Διαγραφή
  2. "άνδρες πεταμένα λεφτά..."χαχαχα!!!
    Είσαι μια γλωσσοκοπάνα....πω πω!!!
    Ο αιώνιος πόλεμος " γυναίκες απ την Αφροδίτη, άνδρες απ τον Άρη". Δεν ξέρω, εγώ είμαι λίγο μπερδεμένη.
    Ο πατέρας μου και ψώνιζε κανονικά, και μαγείρευε και στο γιατρό μας πήγαινε και στο θέατρο και και....ίσως επειδή έπρεπε. Άρα δεν είναι έτσι φτιαγμένοι αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Μετά ο επόμενος άνδρας της ζωής μου ο Μάκης κάνει τόσα άλλα που δε με νοιάζει αν δεν σφουγγαρίζει ή αν ψωνίζει πάντα λάθος και μετά από 3 τηλεφωνήματα απ το σούπερ μάρκετ!!!Εξ άλλου ούτε εγώ κόβω τα κλαδιά απ τα δέντρα ή περνάω καλώδια και μπρίζες. Δεν έχει να κάνει με το αν μπορώ ή μπορεί. Έχει να κάνει μάλλον με μια άτυπη συμφωνία μοιράσματος των ΠΡΕΠΕΙ.
    Στα θέλω εντοπίζω περισσότερα προβλήματα χαχαχα!
    Θα έχει ενδιαφέρον το σημερινό κείμενο.
    Προβλέπεται μάχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα νομιζουν Ευεγενια μου ότι τους μισω, αν και στους λατρευω!
      Οι εξαιρεσεις βρισκονται και στα δυο στρατοπεδα!
      Το θεμα ειναι τα στερεοτυπα που μας θελουν αυτο, εκεινο, το αλλο, το παρα(λ)λο(γο)! Το οτι οτι μια γυναικα δε συμμαζευει το σπιτι της ειναι αυτοματως ανοικοκυρευτη. Το οτι ενας αντρας δε συμμαζευει, ειναι απλα ΑΝΤΡΑΣ!Και εαν συμμαζευει για τι ειδους συμμαζεμα μιλαμε?Και ενταξει φτιαχνουν καλωδια, σωληνες, κλαδευουν...
      Αλλα ισχυροι???Ε οχι δα! Καλε εδω αιμα πανε να δωσουνε και σε 5' λιποθυμανε και δεν μπορουμε να τους μαζεψουμε απο το πατωμα! Ποιος Αρης?

      Διαγραφή
    2. δεν τους μισείς και το ξέρω! Ένα θα πω.
      ΓΥΝΑΙΚΕΣ τους μεγαλώνουν, ας προσέχουν το πως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Έχω ακούσει και δει απίστευτες καταστάσεις από γυναίκες που κατακρίνουν τους άντρες τους για διάφορα ελαττώματα ενώ μεγαλώνουν τους γιούς τους με τρισχειρότερα!
      όπως διάβασα τελευταία: " Δεν δέχομαι απ την πεθερά μου συμβουλές για το πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου , γιατί με το δικό της δεν έκανε και τόσο καλή δουλειά...." Φιλιά σ όλη την ανδρική παρέα!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Καλομελετα κι ερχεται Ευγενια μου και το κειμενο για τις (Υ)Ιοκάστες της ελληνικής οικογενειας!

      Διαγραφή
    4. Ευγενία συμφωνώ πέρα για πέρα με τα όσα γράφεις , εγω δε να προσθέσω ότι καμία σουρλουλού ανεπρόκοπη δεν θα μου πάρει το αγοράκι μου...
      Τζίνα

      Διαγραφή
    5. Axxx Παναγιώτη Παναγιώτη!!!!!Αχ! Σε παντρευει η μανα σου?????

      Ειμαι προκομμενη!

      αχαχαχαχχαχαα

      Διαγραφή
    6. Να αυτές τις ακαμάτρες νύφες ειναι να φοβάται κανείς. Μόνο στο ανεπρόκοπη απάντησε.
      ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΎ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!
      Τζινα

      Διαγραφή
    7. Καλε το αντιθετο της ανεπροκοπης ειναι το προκομμενη!
      Το αντιθετο της σουρλουλους ποιο ειναι;;;; Το σοβαρη;
      Αφου δεν ειμαι....

      ΥΓ: τα αλλα που εχω δε σΕ καμουν!; Μας φανδαζεσαι νυφη
      και πεθερα εμας τις δυο;

      Διαγραφή
  3. Υπάρχει ένα βιβλίο με τον τίτλο:"Γυναίκες από την Αφροδίτη,άνδρες από τον Άρη".Δεν το έχω διαβάσει.Ίσως δε χρειάζεται.Συμφωνώ Α Π Ο Λ Υ Τ Α.
    Χρόνια πολλά σε όλες μας!Να μας χαίρονται και να τους χαιρόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι υπαρχει! Το εχω δει. Απ' έξω. Όχι απο μεσα.
      Αλλά το ξερω απ' εξω!χαχα!

      Διαγραφή
  4. Μια προσθήκη στα λεγόμενά σας θα κάνω μόνο: Οπως λέει και η σύμπασχουσα γυνή Πορτοκάλος απο το Γάμος αλά Ελληνικά, ο άντρας ειναι η κεφαλή της οικογένειας και η γυναίκα ειναι ο λαιμός που την παει όπου θέλει. Τα λοιπά περί δύναμης είναι περιττά.
    Α... Και όσον αφορά στον James: δεν το περίμενα ποτέ αυτό απο σένα
    Μάνα Γυναίκα Εργαζόμενη Δουλα και κυρά Τζίνα Παναγιωταρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Νυφη της Τζινας Παναγιωταρα...6 Μαρτίου 2013 στις 6:42 μ.μ.

      Λοιπον πεθερούλα, άκου!
      1. Ποτε θα παντρευτω τον Παναγιωτη?
      Ό,τι πειτε Μητερα...
      2. Εγω ειμαι με το μερος σου γιατι
      ο κακος ο James δεν παραδεχεται τα
      λαθη που εκανε μαζι τους η φυση....
      3. Η συνταγη της Πορτοκαλος ειναι η
      πιο σοφη! Παλια καραβανα λεμε....

      Διαγραφή
  5. Βασικα, περιμενα να γινει "πολεμος" με αυτο το θεμα αλλα οπως φαινεται .... καλο αυτο !!!

    Αυτο που πιστευω ειναι οτι ολα καταληγουν σε εμας τους ιδιους, αντρες και γυναικες. Τι ανθρωποι ειμαστε, τι δινουμε και τι θελουμε απο τους αλλους κ.ο.κ. Απλα πραγματα.
    Τωρα τα κοινωνικα ταμπου που υπαρχουν, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.

    Ομως θα μου πεις οτι υπαρχουν και αυτοι(αντρες και γυναικες), που λογο καποιας ανασφαλειας, παραπονιουνται για τους αλλους, βγαζοντας μια αρνητικη εικονα, που σε γενικες γραμμες, παιρνει μπαλα και τους υπολοιπους.

    Απο την φυση μας ομως, ειμαστε δυο διαφορετικα πλασματα οπου οι διαφορες ειναι τεραστιες, και νομιζω αποδεκτες, (αν και δεν πιστευω να υπαρχει μετρο συγκρισης) παρολα αυτα, υπαρχουν καποια κοινα σημεια.
    Η περιεργια του αντιθετου αρχικα μας ελκυει, και στην πορεια δημιουργει τις σχεσεις που ειναι βασισμενες στην προσωπικοτητα του καθενος, και οχι στο φυλο.
    Οποτε ολα αυτα που προαναφερεις ειναι βασισμενα στον χαρακτηρα του καθενος μας. Αν θες εσυ να συμπεριφερεσαι με αυτον τον τροπο ειναι δικαιωμα σου οπως ειναι και δικο μου.
    Με λιγα λογια να αγαπιομαστε: ΣΕΒΑΣΜΟΣ και ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

    Υ.Γ. Το ωραιτερο σημειο της ζωης θα μπορουσα να πω ειναι, οταν μια γυναικα γεννα (τικτει) εναν καινουργιο ανθρωπο, παρολο τους φυσικους πονους, και αυτες που το περασαν, θα καταλαβαινουν τι εννοω .....

    Χρονια σας Πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα τα λες πολυ ωραία. Ψυχολογος εισαι?
      Δεν καταλαβα τα "ταμπου"...τι βρισκεις οτι απο τα παραπανω ειναι ταμπου? Το να εχεις τον νου σου οταν η γυναικα σου σου λεει να πας στο σουπερ μαρκετ?
      Θα συμφωνησω για τον σεβασμο, αλλα η απλη αποδοχη χωρις υποχωρησεις (και απο τις δυο πλευρες) χωριο δεν κανει...
      Και ποιον συμφερει η υποχωρηση ...ετσι? ειναι ενα αλλο θεμα κι αυτο!Γιατι να υποχωρεις σε καποιον που κανει λιγα ειναι δυσκολοτερο απο το να υποχωρεις μπροστα σε εκεινον που κανει πολλα...

      ΥΓ:!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Οχι ψυχολόγος δεν ειμαι αλλα ειμαι ανθρωπος (πίστεψε το)!!
      Καταρχήν, δεν ειναι ταμπού ο τίτλος ο οποιος ξεκιναει και ειναι βασισμενος στην θρησκεία και εχει εδραιωθεί ως κατεστημένο ;;; Δεν το καταλαβαινω δλδ, τι ειναι αυτο που πρεπει να φοβάται η γυναικα, ας μου το εξηγήσει καποιος. Το να εχει απαίτηση καποιος οτι οι δουλειες του σπιτιού πρεπει να γινονται αποκλειστικά απο την γυναικα ;;;; Προφανώς ή μαμοθρεφτα μεγάλωσαν ή δεν θα εχουν φυγει απο το σπιτι τους για να δουν τι δουλειες χρειαζεται γυρω απο ενα σπιτι, και αν το εχουν κανει (να μείνουν μονοι/ες τους) και δεν βοηθάνε μεσα σε ενα γαμο ή σε μια συμβίωση, τοτε θα εχουν χασει την έννοια της κατανόησης ή θα το κανουν εσκεμμένα γιατι τους/τις βολευει. Ολα αυτα δεν ειναι ταμπού;;;;;;;;;
      Το να ακους την γυναικα σου ή τον αντρα σου τι ψώνια να κανει τι ρόλο παιζει. Ολοι μας εχουμε παει στο σούπερ μάρκετ και ψωνισαμε, δεν ειναι ταμπού αυτο αντιθέτως μας κανει υπεύθυνους. Το προβλημα θα ηταν αν πηγαίναμε και δεν επιστρεφαμε .....


      Στην ζωη μας, η καθημερινοτητα μας αντικατροπτιζει τον εαυτο μας, ποιοι ειμαστε, πως μεγαλώσαμε και απο που ερχόμαστε ..... και σε τελικη αναλυση επιλέγουμε το πως εμεις θα την ζήσουμε.

      Και στο θεμα της υποχώρησης, τι θα πει "υποχώρηση και απο τις δυο πλευρές γιατι χωριο δεν κανει"; Σημερα εκανα εγω υποχώρηση αυριο εκανες εσυ κ.ο.κ. Τωρα αν υπαρχει θεμα με το ο ενας να κανει συνεχεια υποχωρισεις τοτε παει αλλου η δουλεια. Και αν μιλαμε για συμφέροντα, τοτε το θεμέλιο της συμβίωσης ηδη εχει ρωγμές και η σχεση δεν θα κρατήσει. Απλα πραγματα.

      Για αυτο λοιπον σεβασμός και κατανόηση

      Διαγραφή
    3. Καλα εσυ ψυχολογος δεν εισαι, εγω ομως ειμαι φιλολογος και θελω να σε ηρεμησω λεγοντας σου πως το "η δε γυνη να φοβηται τον άνδρα..." δεν ειναι ταμπου εξ εκκλησιας προερχόμενο, αλλά λανθασμένη ερμηνεία των κοινών θνητών Νεοελληνων που δεν γνωριζουν Αρχαια Ελληνικα.
      Φόβος, Ανωνυμε, στα αρχαία, ειναι ακριβως αυτο που θιγεις: ο Σεβασμος. Φοβουμαι στα Α.Ε. σημαινει "σέβομαι". Συνεπως τις παρερμηνειες για να γινεται χαβαλες τις δινει ο ανθρωπος και τον βολευει λιγο να χτυπαει κατ' αυτον τον τροπο την εκκλησια.
      Τελος παντων ομως δεν ειναι εκει το θεμα.

      Τα στερεοτυπα, τις προκαταληψεις και τα κοινωνικα προτυπα τα κατασκευαζει η ιδια η κοινωνια. Απο εκει ξεκιναει το κακο. Πλην ομως οτι και η φυση βαζει το χερακι της. Υπαρχουν ρολοι επομένως εκ φυσεως διακριτοι και εκ θεσεως. Το θεμα ειναι οταν αρχιζουμε και ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ τα φυσει με τα θεσει πραγματα που μας αναλογουν.... εκει αρχιζει το πανηγυρι....
      Συμφωνείς?

      Διαγραφή
    4. Για αυτο δεν ειμαι ψυχολόγος και για αυτο εισαι εσυ φιλόλογος, για να διευκρινίσεις αυτες τις μικρές λεπτομεριες, και απο οτι καταλαβαινω κανεις πολυ καλα την δουλεια σου και αυτο σε τιμά.
      Οσο για την εκκλησία δεν εχω κανενα προβλημα με αυτην και δεν σχολίασα με καμια κακία.
      Επειδη ομως βρήκαμε απο που ξεκιναει το κακο, δεν νομιζεις οτι ηρθε η ωρα να το διορθώσουμε ;;; Και λέγοντας αυτο, θα ξεκινήσω απο εμενα και θα σεβαστό (δεν θα φοβηθώ) την γνωμη σου και θα χτισω πανω σε αυτην.
      Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου (και αμα μου πεις που εχει καποιο πανηγύρι για να παμε να χορέψουμε, θα ερθει το καπάκι και θα δέσει χαχα)
      Καλο σου βραδυ

      Διαγραφή
    5. ωραια τοτε! το resume ειναι οτι καλα θα κανει
      ο καθενας μεσα απο τη σχεση του να ψαξει να
      βρει τι εχει να δουλεψει!
      Καλο βραδυ και σε σενα

      Διαγραφή
  6. Όπως το εισέπραξα εγώ, ναι μεν... αλλά.
    Όλοι είμαστε καλά παιδιά, φτάνει να ξέρουμε τί ζητάμε ο ένας από τον άλλο.
    Να είσαι καλά... και Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα παιδιά είμαστε, βρε Δεσποινα, αλλα Καλό Πάσχα που λεει κι ενας καλος μου φιλος. Και καλά είναι και τα μαρουλια, αλλά είν' μαρούλια...
      Αυτο το "ξερουμε" ειναι το ζητουμενο. Ξερουμε?

      Διαγραφή
    2. κομματάκι εκπρόθεσμο μεν...αλλά..

      Οταν ο Νίτσε υμνούσε τις γυναίκες - Φράσεις μεγάλων ανδρών για το ωραίο φύλο
      Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και τι καλύτερο δώρο μπορεί να τους κάνει κανείς, από μία τρυφερή κουβέντα κι έναν καλό λόγο; Ειδικά όταν αυτή η κουβέντα προέρχεται από την αφρόκρεμα των μεγαλύτερων συγγραφέων ποιητών και φιλοσόφων του κόσμου.
      Μητέρα, ερωμένη, κόρη, φίλη, αδελφή, βάλσαμο και πληγή, η γυναίκα είναι το αλάτι της Γης και αυτό οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι και συγγραφείς του κόσμου το γνώριζαν καλά. Ακολουθούν λοιπόν μερικές από τις διασημότερες φράσεις επιφανών ανδρών για το ωραίο φύλο:
      «Αχ... Γυναίκες.. Κάνουν τα ύψη ψηλότερα και την πτώση πιο υποφερτή»
      Φρίντριχ Νίτσε
      «Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία»
      Αριστοτέλης Ωνάσης
      «Αν μορφώσεις έναν άνδρα, μόρφωσες έναν άνδρα. Αν μορφώσεις μία γυναίκα, μορφώνεις μια γενιά»
      Μπριγκχαμ Γιανγκ
      «Τι θα ήταν οι άνδρες, χωρίς γυναίκες; Σπάνιοι κύριε... σπάνιοι»
      Μαρκ Τουέιν
      «Το πρόσωπο ενός άνδρα είναι η αυτοβιογραφία του. Το πρόσωπο της γυναίκας το έργο τέχνης της»
      Όσκαρ Γουαιλντ
      «Η ηλικία της γυναίκας δεν σημαίνει τίποτα. Οι καλύτερες μελωδίες παίζονται στα παλαιότερα βιολιά»
      Ραλφ Γουαλντο Έμερσον
      «Τα μάτια μίας γυναίκας έχουν ανοίξει περισσότερες πληγές απ' ό,τι οι σφαίρες στο πεδίο της μάχης»
      Γουίλιαμ Σκοτ Ντάουνι
      «Δεν έχω πει ακόμη την τελευταία μου λέξη για τις γυναίκες. Πιστεύω ότι αν μια γυναίκα καταφέρνει να αποσυρθεί από τη μάζα, ή μάλλον τον εαυτό της όπως τον διαμορφώνει η μάζα, τότε μεγαλώνει ασταμάτητα και περισσότερο από έναν κοινό άνθρωπο»
      Άρθουρ Σόπεναουερ
      «Για μια γυναίκα, όλη της η ανάσταση, όλη της η σωτηρία, βρίσκεται στον έρωτα αλλά στην πραγματικότητα, είναι ο μόνος της δρόμος προς τα εκεί.»
      Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
      «Αγαπώ τους άνδρες που έχουν μέλλον και τις γυναίκες που έχουν παρελθόν»
      Όσκαρ Γουάιλντ
      «Με τα χρόνια διαπίστωσα ότι το πιο σημαντικό σε ένα φουστάνι είναι η γυναίκα που το φοράει»
      Ιβ Σεν Λοράν

      Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/94024#ixzz2N246OJIF

      to be continued..

      Οταν ο Σαίξπηρ κατηγορούσε τις γυναίκες - Φράσεις μεγάλων ανδρών κατά του «αδύναμου» φύλουQ

      Ημέρα της γυναίκας είναι σήμερα και τι καλύτερο από το να πεις μερικά καλά λόγια γι' αυτές; Κάτι ακόμα καλύτερο, να αναδείξεις και τα αρνητικά τους, ειδικά όταν προέρχονται από διάσημους άνδρες αλλά και γυναίκες.
      Η γυναίκα λένε, δίνει το αλατοπίπερο στη ζωή μας. Τι γίνεται όμως όταν το αλατοπίπερο είναι σε τεράστιες δόσεις με αποτέλεσμα να πιάνει τους άνδρες «λύσσα»; Ακολουθούν μερικές διάσημες φράσεις ανδρών και γυναικών που λένε και την άλλη όψη για το «αδύναμο» φύλο και μπορείτε να τις αφιερώσετε στην πεθερά σας, τη γυναίκα σας, τη σύντροφό σας, ή όποια άλλη εκπρόσωπο του ωραίου φύλου αισθάνεστε ότι σας ταλαιπωρεί.
      Δείτε τις φράσεις διάσημων ανδρών:

      «Αδυναμία, το όνομά σου είναι γυναικείο» - Ουίλιαμ Σαιξπηρ (Αμλετ)

      «Μη διαφωνείς μαζί της είναι τρελή» - Ουίλιαμ Σαίξπηρ

      «Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν πάντα ό,τι θέλουν, τα σκυλιά και οι άνδρες πρέπει απλά να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν την ιδέα» - Ρόμπερτ Χέινλειν

      «Ελπίζω να είναι χαζή - Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να είναι μια γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο, μια μικρή όμορφη χαζή» - Σκοτ Φιτζέραλντ

      «Η γυναίκα είναι φτιαγμένη από τη φύση για να υπακούει» - Αρθουρ Σοπενχάουερ

      «Ενα όμορφο άλογο είναι σαν μια όμορφη γυναίκα. Και οι δύο είναι πάντα μεγαλύτερος μπελάς από ό,τι αξίζουν. Αυτό που χρειάζεται ένας άνδρας είναι απλά μια που θα κάνει τη δουλειά» - Κόρμακ Μακ Κάρθυ

      «Κάθε γυναίκα έχει πάντα άδικο σε οποιοδήποτε θέμα, μέχρι τη στιγμή που θα κλάψει. Τότε αμέσως έχει πάντα δίκιο» - Τόμας Χάλιμπερτον

      «Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μια γυναίκα είναι να εντοπίζει γυναίκες που είναι πιο χοντρές από αυτήν» - Ελεν Ρόουλαντ

      «Μισώ τις γυναίκες, γιατί πάντα ξέρουν πού βρίσκονται όλα τα αντικείμενα» - Βολταίρος

      «Μισογύνης: Ενας άνδρας που μισεί τις γυναίκες όσο μισούν αυτές η μία την άλλη - Χένρι Λούις Μένκε


      Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/94037#ixzz2N24nE223


      Διαγραφή
  7. Δυστυχώς εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, είναι έτσι όπως τα περιγράφεις και χειρότερα. Εαν θες να φερθείς έξυπνα το παίρνεις απόφαση και πορεύεσαι με τις Ελληνικές συνήθειες της πατριαρχικής οικογένειας. Επειδή δεν γίνεται να είσαι συνεχώς στην κόντρα με όλους και με όλα (γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει), εαν είσαι τυχερή, θα βρείς κάποιον που θα θεωρεί δεδομένο εκτός την superwoman και τον δικό του σεβασμό και εκτίμηση προς αυτήν, τουλάχιστον με το να μην της δημιουργεί περισσότερα προβλήματα....Και αυτό για τους Έλληνες άντρες είναι υπεραρκετό και λέγεται αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μετα λενε πώς αλλαζουνε οι λεξεις νοημα στην πορεια των χρονων
    και οχι μονο! Και ειναι αυτο που λεω συνεχεια οτι ολα τα θεματα ξεκινουν
    εξ ορισμου, δλδ πες μου τι οριζεις ως τι για να τα βρουμε (γιατι εγω οριζω
    μαλλον κατι αλλο κλπ)! Ναι! Εκει νομιζω πως μπορει να λυθει το θεμα!
    Το τι ειναι εξυπνο με αυτον τον τροπο το διδασκουν οι μεγαλες γυναικες,
    αν θες να κρατησεις σπιτι!!!!
    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά...και αφού το λένε και οι "μεγάλες γυναίκες" νιώθω ξαφνικά να με φορτώσανε μερικά χρόνια ακόμα....Θέλω όμως, στον αντίποδα να προσθέσω, ότι υπάρχουν και μερικές γυναίκες που δεν κάνουν τίποτα απολύτως και περιμένουν τα πάντα όλα σαν αντάλλαγμα. Ευτυχώς είναι λίγες...

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστη σε βρισκω!
      Οντως υπαρχουν και κυκλοφορουν
      αναμεσα μας!Μη σου πω οτι τελευταια
      αυξανονται και πληθυνονται! Μου κανει
      εντυπωση που βλεπω γυναικες να τα εχουν
      ολα ετοιμα και να ειναι ΜΟΝΙΜΩΣ κουρασμενες!
      Μονιμως ομως!

      Διαγραφή
  9. Της παιρνω που λετε δωρο ενα ποντικι, ασυρματο. Κουραστηκα να τη βλεπω να μπερδευεται μεσα στα καλωδια καθε φορα που εκανε μια αλλαγη στασης στον καναπε. Ολα ωραια και καλα. Ευχαριστω πολυ, επιτελους μου πηρες κατι που χρειαζομουν χωρις να μου πεις "παρε εκατο ευρω να παρεις οτι θες"...κλπ. Μετα απο μια μερα....τηλεφωνο!-Ψωφιο το ποντικι που με πηρες (νευρα!) -Τι εγινε? -Τιποτα...ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΕΙΕΙ! - Μπαταρια εβαλες? - Δεν ειμαι ξανθια! -(Οχι ρε πο@στη, ρομπα γιναμε)Εεε...καλα να το αλλαξουμε.. - Εεε ναι, να το αλλαξεις. - Οκ, καλα θα το αλλαξω. Το παιρνω και ειμαι ετοιμος να παω να το αλλαξω. Πριν παω ομως...λεω..δεν το ριχνεις μια ματια μωρε...ντεφι να γινει! Ε...και του ριχνω μια ματια....και...διαπιστώνω οτι 1. εχει μπαταρια....αλλα ειναι ΑΝΑΠΟΔΑ (το + με το -) και 2. η μπαταρια ειναι ΑΔΕΙΑ! Ετσι ηθελα να μοιραστω αυτη την εμπειρια μου μαζι σας (σου)! Τα σχολια περισσευουν νομιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλα κι εσυ πως κανεις ετσι?
      Μπερδεψε το - με το + !!!
      Οι γυναικες ειναι πιο θεωρητικα
      μυαλα!
      Αλλα μεταξυ μας, πολυ καλο!!!
      Σιγουρα η γυναικα σου δεν ειναι ξανθια?
      Ξερεις, σημασια εχει η ριζα...ασε τι
      φαινεται!!

      ΥΓ: εγω δεν ξερω εαν θα το εκανα αυτο!
      Δυνητικα ομως και μονο επειδη ειμαι
      γυναικα ισως το πετυχαινα με τη δευτερη...

      χαχαχαχαχαχαχα!!! Με εκανες να κλαιω απο τα
      γελια παντως! Η καημενη! Ποιος ξερει τι ακουσε!

      Διαγραφή
    2. Μπα, δεν ιδρωσε τ αυτακι της, θα το πετυχαινε λεει αμα προσπαθουσε αλλη μια φορα!

      ΥΓ : Ξερεις πολυ καλα!

      Διαγραφή
    3. Ε βλεπεις λοιπον?
      Ολες οι γυναικες ιδιες
      ειναι!χαχαχαχαχα!
      Προβλεψιμες παιδι μου!
      Σαν τους αντρες!

      Διαγραφή