Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Να σας πω την αμαρτία μου...

Η μόνη μου σχέση πια με τη γεωμετρία είναι η απίστευτη αγάπη που έχω στα Τρίγωνα! Πανοράματος φυσικά! Μέχρι εκεί! Λατρεύω εκείνη την αρμονία των πλευρών που με μαθηματική ακρίβεια αγκαλιάζουν την παχύρρευστη κρέμα, έτοιμη με την πρώτη δαγκωματιά να αποδράσει από το σιροπιασμένο φύλλο κρούστας στους γευστικούς μου κάλυκες! Βέβαια για να μην αδικώ, κι ο μπακλαβάς δεν είν’ κακός, αν και ρομβοειδής! Μη μου πεις ότι μπορείς να αντισταθείς σε μια πολίτικη συνταγή με σοροπιασμένα φύλλα τεμπέλικα ξαπλωμένα το ένα πάνω στο άλλο, αλλά κρατώντας συνάμα αποστάσεις εξ αιτίας των παρενθετικών καρυδιών! Δεν είπα, βέβαια, ότι παραβγαίνει σε νοστιμιά τον ανεξίτηλο και ολοστρόγγυλο κουραμπιέ! Μάλιστα, ανεξίτηλος. Και οχυρωμένος! Αν πεις να τον δαγκώσεις στα κρυφά, μη μου άπτου γαρ, σε πιάσανε! Εγώ έχω σταματήσει να κλέβω κουραμπιέδες! Αφήνω ίχνη. Ακόμη κι ο δίσκος θα το πει! Μένει ίχνος σαν αυτό που αφήνει η πατημασιά στο χιόνι. Γι’ αυτό, το αεροδυναμικό μελομακάρονο θαρρώ πως είναι πιο αθώο! Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως έχει μια ταχύτητα λόγω σχήματος να εισβάλει χωρίς άμυνα στο στόμα και ως εκ τούτου μια υπεροψία. Θανάσιμη μάλιστα! Παχαίνει ύπουλα! Σου χαρίζει τέτοιο υποδόριο λίπος, μέρες που ‘ναι, που πραγματικά καταλαβαίνεις γιορτές! Έχει αυτοπεποίθηση αυτό το γλύκισμα. Ό,τι  και να λένε οι ξενέρωτοι «που δεν είναι του γλυκού» (άκου δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο-να μην σου αρέσουν τα γλυκά!), ένα μελομακαρονάκι για το καλό θα το ψιλοτσιμπήσουν!
Η σοκολάτα πάλι είναι αφενός αγεωμέτρητη, αφετέρου όμως πιο εύρωστη και πιο παιχνιδιάρα! Ερωτική πολύ, γι’ αυτό και ερωτοτροπεί με τους πάντες και τα πάντα. Βουτάει στα ζυμάρια για να γίνουν πιο σκληροπυρηνικά. Χύνεται πάνω από αυτά για να γίνουν πιο εξαρτημένα. Εισχωρεί στα φρούτα για να γίνουν πιο μυστήρια. Ανακατεύεται με την καραμέλα για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Χώνεται ανάμεσα σε καρύδια και φουντούκια για να γίνει πιο αδιάκριτη και ενοχλητική. Άλλοτε συναναστρέφεται το γάλα για να γίνει πιο φθηνή, αλλά αμαρτωλή, κι άλλοτε το αποστρέφεται για να παραμείνει καθαρόαιμη και αυτοκρατορική. Εν ολίγοις είναι εκτός συναγωνισμού.
 Τα κέικ, όμως, και τα κάθε είδους παντεσπάνια είναι λιγάκι ετερόφωτα. Δεν έχουν αίγλη αν δεν πάρουν λίγο από την λάμψη της κρέμας, από τη δόξα του φρούτου και από την illustration έκδοση του σιροπιού. Ωστόσο και σκέτα, φρεσκοκομμένα και αχνιστά τσαλαβουτηγμένα σαν κολυμβητές σε ζεστό μυρωδάτο καφέ ή τσαγάκι αρωματικό χειμωνιάτικο, είναι ικανά να μποτιλιαρίσουν τις λεωφόρους του πεινασμένου σου πεπτικού συστήματος απ’ άκρη σ’ άκρη!
Αλλά και οι φυσικοί καρποί, ξηροί ή αφυδατωμένοι, αποξηραμένοι ή βαφτισμένοι στις γλυκές κολυμπήθρες του ζαχαροπλάστη που βράζουν σαν τα καζάνια της κολάσεως δεν είναι καθόλου άσχημοι. Κρύβουν την αμαρτία τους κάτω από το προσωπείο της φύσης. Τι παραβγαίνει το γλυκό του κουταλιού? Μεταξύ μας όμως ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί τα λεν γλυκά του κουταλιού. Εγώ, εάν ξεκινήσω να τρώω το μελιτζανάκι ή το καστανάκι ή στη χειρότερη το καρυδάκι, σιγά μη μείνω στο κουτάλι! Θα φάω το βάζο ολόκληρο. Διότι, εάν κάνεις μια αμαρτία, οφείλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου και την κάνεις ολόκληρη, από την αρχή μέχρι το τέλος σωστά!
Σωστά? 


Γι’ αυτό κι εγώ σας εύχομαι να περάσετε τα πιο γλυκά και ζαχαροειδώς αμαρτωλά Χριστούγεννα της ζωής σας, να τα νιώσετε όσο πιο ζεστά γίνεται. Από την πόρτα μόλις έρθω να σας πω τα κάλαντα (γιατί θα έρθω, να το ξέρετε, αλήθεια σας λέω, η μαμά μου δε μ’ αφήνει να λέω ψέματα), θέλω να μυρίσω το φρεσκοψημένο κέικ, να σπάσει η μύτη μου από το καμένο βούτυρο που σιγοκαίγεται στην κατσαρόλα, να λιγώσω από το σιγοβρασμένο με λεμόνι -για να μην κόψει- σιρόπι για τον μπακλαβά και να δω επάνω στη σόμπα σας φλούδες μανταρίνι και ένα μεγάλο γυάλινο βάζο γεμάτο καρύδια, κάστανα, φουντούκια, κανέλα και αμύγδαλα στο τραπέζι να περιμένουν να τα παίξετε την Πρωτοχρονιά στο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ! Μη φορέσετε στενούς κορσέδες για να δείχνετε όμορφοι. Είστε! Μην αγχώνεστε αν δεν μπορείτε να διασκεδάσετε «έξω». Να βάλετε απλά ζεστές πυτζάμες, χουχουλιάρικες για να είστε άνετοι. Και να πάρετε κιλά! Θα σας χρειαστούν. Προστατεύουν από το κρύο και έχετε αποθέματα στις πείνες που έρχονται. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να χαρεί την ήττα του από τη ζάχαρη. Και περιμένετε τον Αϊ-Βασίλη να σας φέρει Σ.Υ.Κ.Α. (Σοφία Υγεία, Κουράγιο, Αντοχή)και όχι τον i-Βασίλη να σας φέρει i-phone, i-pad και i-pod! Η επικοινωνία δεν καθορίζεται από την Apple, αλλά από το πόσα ΜΗΛΑ θα σφάξετε στο βωμό της μηλόπιτας που θα μοιραστείτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε!
 Και του χρόνου!

Εμείς θα τα πούμε του χρόνου πια! Όχι όμως του χρόνου τέτοια μέρα, γιατί μου λείπετε και μόνο στην ιδέα! Στη ζωή μου έχω κόψει αρκετές εξαρτήσεις. Αυτή που δεν μπορώ εύκολα να κόψω είναι η εξάρτηση από τη σοκολάτα, από την αγάπη και από την αγάπη σας e-φίλοι μου (και όχι μόνο e-…)!
Καλές Γιορτές, εξομολογηθείτε τις αμαρτίες σας σε όσους αγαπάτε και να θυμάστε ότι εγώ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ!

Φιλιά
Κωνσταντίνα

ΥΓ: αν ξέρετε καμιά καλή χριστουγεννιάτικη συνταγή, ορίστε, μοιραστείτε την!







29 σχόλια:

  1. Sabrina my angel,
    Με έπιασε μια λιγούρα 2.00 το πρωί, αλλά που να βρω καμιά λιχουδιά από αυτές που τόσο λαχταριστά περιγράφεις. Γνωστός γλυκατζής γαρ, υπεύθυνος πατέρας δε, σταμάτησα να έχω το ψυγείο γεμάτο με τρίγωνα από τον Ελλενίδη, τάρτες και τσουρέκια από τον Τερκενλή, σοκολατίνες "Ευφροσύνη" από τον Αγαπητό, πολίτικο από τον Τσάμη, σου-καραμελέ από το Plaisir, πουράκια από τον Χατζηφωτίου, εκλέρ από τον Νεντίμ (αυτός είναι από την Κομοτηνή), προφιτερόλ από τον Ξάιδο, χανούμ μπουρέκ από του Χατζή, σιροπιαστά από την Εμμογλου, μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη και όποια άλλη γευστική απόχρωση του γλυκού μπορείς να φανταστείς. Το μόνο γλυκό που δεν τρώω είναι ο «Εργολάβος». Ισως γιατί το νιώθω σαν κανιβαλισμό.
    Και μένα μου είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε γλυκά.. εκτός κι αν φροντίζουν να γλυκαίνουν διαφορετικά τη ζωή τους.

    Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει κάθε ευτυχία.

    Σε φιλώ, αδημονώντας για τη συνέχεια της e-συντροφιάς σου

    James

    Υ.Γ. Μην τρως πολύ σοκολάτα. Είναι υποκατάστατο του σεξ... Αστειεύομαι! Κι εγώ την λατρεύω και δεν παρατήρησα καμία επίπτωση (έτσι μου λένε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινάω από το ΥΓ:
      Καλά, κόβεται το σεξ?
      χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!
      (οση σοκολατα και να φας, ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ!)

      Το σωστό James,
      αυτες τις μερες δεν ειναι ουτε ο Χατζης (προσκυνω!),
      ουτε ο Εμμογλου, ουτε ο Αγαπητος, ουτε ο Τερκενλης!
      Το σωστο ειναι το: "Φτιαξ' το μόνος σου, μπορεις!"

      Γι' αυτό να πεις στην πολύ άξια γυναικούλα σου, το Μαρακι, που πιανεται με τοοοοοοοσα πραγματα κι εκεινη, να φτιαξει και γλυκα! Αλλωστε και μονο που α. τη διαλεξες για γυναικα σου και β. που μπηκε σε οικογενεια βλαχων, δεν μπορει παρα αξια νοικοκυρα να ειναι! Σωστα!?

      Να της δωσεις πολλα πολλα φιλια!

      Διαγραφή
    2. Μπορεί η γυναίκα μου να μπήκε σε οικογένεια βλάχων αλλά κι εγώ κατα-Ποντίστικα. Δε λέω, φτιάχνει ωραία γλυκά, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τελευταία με έχει ταράξει στο προφιτερόλ και τη σοκολατόπιτα! Μήπως θέλει να πει κάτι;

      Διαγραφή
    3. Τα εν οικω μη εν δημω!
      Εμενα ρωτας για το τι γινεται
      στο σπιτι σου?

      Διαγραφή
  2. Egw eksomologoumai se eksomologo dioti pianei pio polu!!! :))

    Ihtela kai egw na sou steilw tin thermoteres euxes mou.... για ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.... ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΘΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΕΕΕΕΕΕΕΝΙΑ ΣΟΥ!!! ΧΑΧΑ
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΝΑΙ? ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΤΗΛ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ...
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΣΕ ΣΕΝΑ (ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ)... ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!!!!!

    ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ!!!

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ???? ΣΥΜΒΟΥΛΗ: " ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ"

    ΣΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.................... *&lt:-P πάρτι

    ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
    ΑΛΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοροπιασαμε Alex-άκι μου!!!!
      Ειλικρινα νιωθω να μου εχουνε φυγει
      πολλα βαρη με την εξομολογηση (εστω,
      σε αυτους που θελω!)...
      Αλλο πραμα η ψυχη!

      Κανε προς τα πανω ρε!

      Διαγραφή
    2. MPA !!!! tha mas peis kai an swropiasame???
      skliri gunaika exeis ginei mou fainetai!!! xaxaxaxa

      na kanw pros ta panw, kai meta na pesw katakoryfa!
      Ase apogoiteusi trelli , protimw namai katw akoma....

      Ante geia...
      Allo pragma i psuxi! Allo Allo

      Διαγραφή
  3. Πολλές ευχές και σε σένα και "κατά τον πόθο σου",που έλεγαν παλιά. Μας γλύκανες, φιλενάδα,μας ξεσήκωσες και πάνε περίπατο όλες οι αναστολές, που ίσως κάποιοι από μας να είχαμε.
    Σου εύχομαι όλα τα γλυκά του κόσμου.Φιλιά και από τις δυο μας, Δέσποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου εκει αναστολες!
      εγω δεν εχω καμια!χααχα
      φιλια και στις τρεις σας λεω εγω!

      Διαγραφή
  4. Το σε ποιον αρέσουν τα γλυκά φαίνεται, κι αυτά τα χαζά " τρώω αλλά δεν με πιάνει..." τ ακούω βερεσέ!!!
    Πολλές ευχές σ όλους! Έτσι γλυκά να ναι πάντα τα κείμενά σου Κωνσταντίνα. Έτσι γλυκός να ναι ο νέος χρόνος! ( εδώ που τα λέμε ο παλιός, μας πίκρανε όλους λίγο )
    Καλές γιορτές με αγάπη κι υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να πεις οτι φαινεται οτι τρωω γλυκα!
      Με ειπες χοντρη Ευγενια???????

      Διαγραφή
    2. Όχι!
      θέλω να πω ότι τρως ... και δεν σε πιάνει...
      Μισό μελομακάρονο κυρία μου αμαρτία δεν είναι!!! (σίγουρα μισό τρως για να σαι " μινιόν ")

      Διαγραφή
    3. καλα καλα!
      κατσε μια μερα μαζι μου, να δεις αν
      τρωω μισο μελομακαρονο! Απλα εγω ειμαι
      του γλυκου! Χωρις φαΐ μενω. Χωρις γλυκο ΠΟΤΕ!
      Αμ πως τη χτιζουμε την κυτταριτιδα νομιζεις!

      Διαγραφή
  5. Εγώ τώρα πώς να μη νιώθω τύψεις που φέτος δεν έφτιαξα ούτε ένα μελομακάρονο για το καλό;Με βλέπω να έρχομαι με άγριες διαθέσεις και να τσακίζω τα δικά σου...Εκτός αν προλάβουμε να φτιάξουμε τίποτα μαζί!Θυμάσαι τους κουραμπιέδες που κάναμε πρόπερσι στη Θεσσαλονίκη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμαμαι λεει!!!!
      Ξερεις πώς σε περιμενω απο την
      ωρα που μου ειπες οτι θα ερθεις?Ελα
      εσυ, πηγαινε πρωτα Λονδινο να τελειωνουμε
      με αυτην τη βλακεια (ακου Λονδινο
      χριστουγεννιατικα!!!χαλιααααα!)
      και μετα ελα απο δω και ολη ην ωρα με τα ζυμαρια
      θα σε εχω! Μη στεναχωριεσαι καθολου!

      Θα χασεις το κολντε ομως!!!!
      Ποιος θα ερθει να παμε στις φωτιες??
      Ακουει κανεις????

      Διαγραφή
  6. Μας γλύκανες με τις ευχές και τις σκέψεις σου! Ελπίζω και εύχομαι τα Χριστούγεννα αυτά να τα περάσουμε ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις!
    Θα σε περιμένω να έρθεις να μου πεις τα κάλαντα!

    πολλά φιλιά, μελωμένα

    Παρθένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμονη Πρωτοχρνιας θα ειμαι εξω απο το σπιτικο σας να σας τα ψαλω!!!Δεν σας το ´πανε???

      Διαγραφή
  7. Εαν αυτά που περιγράφεις (και με τον τρόπο που τα περιγράφεις!) είναι αμαρτίες, τότε είμαι πολύ αμαρτωλή....μα πολύ!!! Εαν δεν φάω ένα γλυκάκι και δή τις γιορτές, θα νιώθω ότι κάτι λείπει απ'το πνεύμα των Χριστουγέννων!! Πολλές γλυκές ευχές και πολλά γλυκά όνειρα σου εύχομαι να γίνουν πραγματικά! La vita e bella e dolce!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντευχομαι Κατερινα μου γλυκια!
      Αυτη τη φορα δεν εγραψες ποια Κατερινα εισαι!η κουμπαρα, η θεια, η γνωστη?
      Κατερινα η Γλυκια-η Γυκατζου λοιπον!
      Αρα η συναδελφος!

      Διαγραφή
    2. Γλυκαντζού μπρε, τζου,τζου,τζου,τζου!!

      Διαγραφή
  8. Τι ανάρτηση είναι αυτή; Η χαρά του γλυκατζή! Εμού της ιδίας δηλαδή! Με έβαλε να σου αφήσω για πρώτη φορά σχόλιο! Και να σε καλέσω να δεις την τελευταία μου ανάρτηση με τα σοκολατάκια μου! Και αν τη θες πιο χριστουγεννιάτικη όπου κέικ, βάλε κανένα μελομακάρονο που δεν το έπιασε καλά το σιρόπι! Ωραιότατο θα είναι και πάλι! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιαμ μιαμ μιαμ!
      Να σου τα πω απο σημερα?
      Γιατι αν περιμενω τη Δευτερα θα
      τελειωσουν τα σουκουλατακια!!!

      Διαγραφή
  9. Γλυκειά μου φάτσα....
    γλυκό,μεστό,ζουμερό,νόστιμο το κείμενο σου....σαν εσένα!!!
    Καλές γιορτές σε όλους!!!!!

    ΥΓ σε περιμένω για κόλντε,φασολάδα και τσίπουρο στην πλατεία απέναντι από το σπίτι μου!!!όσοι πιστοί προσέλθετε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθεια? Εμεις φετος δεν θα κανουμε κολντε!Σνιφ!Κλαψ!
      Αλλα από σενα θα περασουμε! Σιγουρα εγω! Ναι! Και μου χρωστας τις πιπεριες απο το καλοκαιρι! Δεν πειραζει και φασολαδα, ας ειναι, την τρωω τετοιες μερες!
      Χαλκινα θα εχει?

      https://www.youtube.com/watch?v=vwIdSsiOaNA

      ή να παω στη Φλωρινα????

      https://www.youtube.com/watch?v=s1O2kwH3dxM

      ΥΓ: και το σωστο δεν ειναι τι νοστιμο κειμενο σαν κι εμενα, αλλα τι γλυκο κειμενο σαν κι εσενα! Γιατι στο κινητο μου οοοοοοοοοολα τα χρονια εξ αρχης εισαι περασμενη ως Γλυκια Ελενη!!!!Γιατι εισαι η γλυκυτερη φατσα στον κοσμο!!!!

      Διαγραφή
  10. Xronia polla kai eutuxismena se olous alla kai 3exwrista se esena Kwnstantina. Euxomai na eisai panta kala kai na synexiseis na grafeis aristourghmata.Polla filia kai to 2013 8a einai sigoura mia monadikh xronia.Polla filia apo ton pagwmeno Kanada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρονια Πολλα dr.Chris!
    Σου ευχομαι να περνας τα πιο ζεστα Χριστουγεννα στον παγωμενο Καναδα!
    Φιλια πολλα απο την αρρωστη Κωνσταντινα!σνιφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήρθα κατόπιν εορτής! Συνταγή προσεχώς θα σε κομίσω! Καλή χρονιά Κωνσταντίνα μου! Ο,τι ποθείς ολόψυχα σου εύχομαι. Προσδοκώ αντάμωση ε? Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα περιμενα φελλε-ναδα (χιχιχι) συνταγες χριστουγεννιατικες απο σενα τωρα θα ειχα αδυνατισει φουλ!
      Ειναι αυτο που λενε: "Ο ανθρωπος δεν παχαινει μεταξυ Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας, αλλα μεταξυ Πρωτοχρονιας και Χριστουγεννων"!!!!Αυτο θα μου κανεις εσυ ε?
      Καλη Χρονια κουκλα μου!

      Διαγραφή