Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οίκος Αντοχής!


Το ανέκδοτο της ημέρας
Ρωτάει ένα κοριτσάκι στη μάνα του: «Μαμά, γιατί στο κεφάλι σου έχεις βγάλει άσπρες τρίχες?» κι εκείνη του απαντάει με περισσή εξυπνάδα: «Γιατί όταν ένα κοριτσάκι στεναχωρεί τη μαμά του, εκείνη από τη στεναχώρια της βγάζει και μια άσπρη τρίχα»... «Αααα!» λέει το κοριτσάκι «Τώρα κατάλαβα γιατί η γιαγιά έχει όλο της το κεφάλι κάτασπρο!»

Αν ο καθένας πάρει το δισάκι του στον ώμο και απομακρυνθεί από το σπίτι του μετά τα 18, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει αναίμακτα! Μία, μία μόνο ήτανε η μέρα που χρειάστηκε να μείνω με την λοιπή μου οικογένεια, κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο για να καταλάβω πως μας αρέσει περισσότερο να ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες του τύπου «Πώς είσαι? Τι έφαγες? Πώς τα περνάς?» παρά να είμαστε, να τρώμε και να περνάμε τoν χρόνο μας όλοι μαζί για πάνω από x ώρες! Σκορπισμένη η ευρύτερη οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εν Ελλάδι και ενίοτε στα εξωτερικά, είπε η τύχη, αν και μαύρη,  να μας «ενώσει» ένα Σαββατοκύριακο (εκτός από τα καθιερωμένα). Όπου το «ενώσει» αποτελεί σχήμα λόγου. Διότι η χημεία, απαραίτητο συστατικό των κάθε λογής σχέσεων,  έχει κι εκείνη τη διπλή της φύση. Και το να την αναζητούμε σε κάθε μας σχέση δεν προεξοφλεί μόνο χημικές ενώσεις, αλλά και χημικές αντιδράσεις, ενίοτε μάλιστα εκρηκτικές. Διανύοντας, λοιπόν, έκαστος διαφορετική δεκαετία στη ζωή του, άλλος την 4η, άλλος την 6η, άλλος την 7η και άλλος την 8η, το χάσμα δε φαντάζει απλά γενεών, αλλά μάλλον γενναίων, όπου πρέπει όλοι να επιδείξουνε θάρρος, αρετή και τόλμη για να υπερκεράσουνε το «εγώ» τους, το χτισμένο εδώ και πολλές δεκαετίες, για να μην πω οχυρωμένο σαν κάστρο απόρθητο σε πυρά και βέλη.  
Κανείς δε θέλει να βγει από το καβούκι του, κανείς να κάνει πίσω στη γραμμή του. Ο καθείς έχει μάθει με ένα δικό του modus vivendi, απαράβατο που λειτουργεί ως μέτρο για να μετρήσει του αλλουνού και να το αποδείξει λάθος! Ο ένας αναζητάει την ησυχία του, ο άλλος ζει με τη φασαρία, ο τρίτος θέλει να γκρινιάζει, ο άλλος να είναι στεναχωρημένος και να το δείχνει και γενικώς στο τέλος η ένταση κορυφώνεται για να γίνει υπερένταση που τρώει την ηρεμία τη δική του και τα σωθικά του άλλου, και καταπίνει κάθε ίχνος διακριτικότητας, ώστε να γίνουμε μαλλιά κουβάρια! Προβλήματα σοβαρά δεν έχουμε, αλλά μια χαρά τα κατασκευάζουμε. Τα «κατηγορώ», που δεν έχουνε σαφώς καμία κακία, εκσφενδονίζονται σαν δηλητηριώδη βέλη στον άλλον και σίγουρα λέγονται πάνω σε νεύρα και πιο σίγουρα αυτός που τα είπε δεν τα εννοούσε: «Δε θες κανέναν, έχεις μάθει μόνη σου!» φωνάζει η μάνα μου γεμάτη οργή! Που αν το «αναλύσεις» στην τελική ναι, όταν δουλεύω, που η δουλειά μου σημαίνει διάβασμα ΠΟΛΥ και γράψιμο, θέλω απομόνωση, ηρεμία και μία συγκέντρωση που όσο κι αν θέλω να βγάλω τη γυναικεία μου φύση -που θέλει ταυτόχρονα να μαγειρεύω, να μιλάω στο τηλέφωνο, να προσέχω το πιτσιρίκι, να σιδερώνω το πουκάμισο του άντρα μου και να μου διαβάζουνε το ζώδιό μου στην τηλεόραση- εγώ απαιτώ ΗΣΥΧΙΑ και να μην κουνιέται φύλλο! Καμιά φορά με ενοχλούν και οι ανάσες! Στο κάτω-κάτω ούτε πιτσιρίκι έχω για να το προσέχω, ούτε άντρα για να του σιδερώσω το πουκάμισο, ούτε τηλεόραση για να παρακολουθώ τα ζώδια! Και αν ποτέ αποκτήσω θα είναι από επιλογή μου, όχι από επιλογή άλλων. Στον αντίποδα της εξομολόγησης και υπεράσπισης του δικαίου βρίσκεται η λεγόμενη αντεπιχειρηματολογία, η οποία κραυγάζει με εκκωφαντικό κρότο και με μια φωνή που υποστηρίζει πως δεν φύτρωσα, αλλά γεννήθηκα από ανθρώπους που πάντα έτρεχαν για μένα, πάντα με νοιάζονταν και πάντα θυσιάζονταν. Αυτά περί τύψεων όμως, διότι ουδείς ισχυρίστηκε το αντίθετο! Ούτε μειώνει τις αποστάσεις! Άλλωστε οι αποστάσεις που μειώθηκαν είναι σαφώς μόνο οι χιλιομετρικές! Η τεχνολογία για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ανίκανη να μειώσει τις ψυχολογικές ή αυτές της συνεννόησης! Κι ας πληγώνονται οι τεχνοκράτες!
Οι σχέσεις είναι περίεργες και σαφώς οριακές! Μπορεί κανείς να παρατραβήξει το σκοινί και να θιχτείς. Μπορεί να τραβήξει και μια κλωστή και να ‘ναι αυτή από την οποία κρέμεται η σχέση. Στα πλαίσια της (ελληνικής) οικογένειας τα πράγματα είναι εντονότερα! Μας αρέσει το «όλοι», το οικογενειακό, το ζεστασιάρικο, αλλά οι ηλικίες έχουνε όρια. Όχι στις δυνατότητες, αλλά στις αντοχές και στις ανοχές! Όσο για ενοχές? Κανένα «εγώ» εν θερμώ δεν έχει ενοχές. Μόνο το «εσύ» είναι ενοχικό, και γι’ αυτό έχει φροντίσει μια χαρά το «εγώ». Και τι κρίμα που αυτά τα κυριακάτικα πρωινά δεν είναι πάντα σαν εκείνες τις οικογένειες της διαφήμισης του Βιτάμ, όπου όλοι είναι χαρούμενοι, τα παιδιά παίζουνε με το σκύλο στο σαλόνι, ο μπαμπάς φιλάει τη μαμά στο στόμα πεταχτά και την πιάνει απ’ τη μέση, καθώς εκείνη αλείφει τη φέτα, ενώ η γιαγιά-πεθερά στέκεται τρισευτυχισμένη πιο δίπλα που το παιδί της έκανε τον τέλειο γάμο! Και αναρωτιέμαι: «Λετε να φταίει που για πρωινό προχθές δε φάγαμε Βιτάμ, αλλά τραχανά?»



44 σχόλια:

  1. Φιλενάδα, για μια ακόμη φορά σε χάρηκα και απόλαυσα αυτά που γράφεις. Ναι, τα πέρασα κι'εγώ~και κάποια τα βιώνω και τώρα~με τη διαφορά πως δεν προέρχομαι από μια τυπική, Ελληνική οικογένεια.Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις αυτό που κάνεις ,και το κάνεις πολύ καλά, και εμείς να έχουμε τη χαρά να σε διαβάζουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι "κανονικό" σχόλιο, αλλά σε γνωρίζω πολύ λίγο και πρώτη φορά με σένα μπαίνω σ'αυτή τη διαδικασία.Μου είναι κομμάτι δύσκολο να βγάζω πράγματα προς τα έξω και να τα γράφω κιόλας. Σε φιλώ, Δέσποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαν βρε Δεποινακι!Με κανεις και κοκκινιζωωωωωωωωωωωω!!!!!!
      Τι θα πει ΚΑΝΟΝΙΚΗ οικογενεια εν τελει?Ολες οικογενειες του Θεου δεν ειναι?
      χαχα

      Διαγραφή
  2. Sabrina my angel,
    Ανέκαθεν ήμουν δεμένος με την οικογένειά μου. Μου άρεσε να μοιράζομαι το χρόνο μου μαζί τους και δεν ένιωθα να με ενοχλεί κάτι στη συμβίωση μ’ αυτούς. Ποτέ δεν κατάλαβα το χάσμα των γενεών. Το θεωρούσα υπερβολικό σαν έκφραση. Πιο πολύ το αισθάνομαι τώρα σαν πατέρας.
    Όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα στον ευρύτερο περίγυρο της οικογένειας, ένιωσα αρχικά ένα μούδιασμα, στη συνέχεια πληγώθηκα και μετά απογοητεύτηκα για την ειδυλλιακή εικόνα που είχα πλάσει με το νου μου. Την ανάγκη για απομόνωση την ένιωθα πάντα, όμως δεν με ενοχλούσε η οικογένειά μου. Τώρα τη νιώθω περισσότερο.
    Αισθάνθηκα άσχημα όταν έφυγα από το σπίτι για να φτιάξω δική μου οικογένεια. Εγινε λίγο ξαφνικά, λίγο βιαστικά, …κάπως… Με ενοχλούσε που έπρεπε να αποδείξω ότι πρέπει να αγαπάω κάποιους περισσότερο από την οικογένειά μου και κάθε τόσο έμπαινε θέμα σύγκρισης. Και μετά ήρθε το χτύπημα. Μια απώλεια που ποτέ δεν θα έκανε τα πράγματα όπως πριν. Μου λείπει η ενωμένη οικογένεια. Τις εντάσεις μπορείς να τις αντιμετωπίσεις αρκεί σε κάθε τι στραβό να αντιλαμβάνεσαι το δικό σου μερίδιο ευθύνης. Όταν όμως σταματάς να υποχωρείς και περνάς στη φάση της διεκδίκησης, τότε αρχίζουν οι εκρήξεις.

    Σε φιλώ

    James

    Υ.Γ.1. Μην ξεχνάς ότι οι οικογένειες της διαφήμισης του ΒΙΤΑΜ έχουν ακόμα μικρά παιδιά. Μετά αρχίζουν τα όργανα.
    Υ.Γ.2. Εγώ πάντως για πρωινό προτιμώ τρικαλινά λουκάνικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. James,
      εχω να καταθεσω πως νομιζω οτι ειμαι μετριασμενη στο λογο μου! Δεν αμφισβητω προθεσεις, δεν ποινικοποιω τις οικογενειακες σχέσεις, δεν ενοχοποιω τους δεσμους και το ενδοοικογενειακο ενδιαφερον...
      ...κάθε άλλο!Απλα θελω να πω πως η συμβιωση η ΟΠΟΙΑ και με ΟΠΟΙΟΝ ειναι κομματακι δυσκολη-εδω δε συμφιλιωνομαστε καμια φορα με τον εαυτο μας, με τους αλλους θα το κανουμε?- και πολλες φορες δημιουργει αστειες εως καταστασεις που αγγιζουν τα ορια της τρελας!

      ΥΓ: τα λουκανικα μαλλον σε αγγλικο πρωινο παραπεμπουν, οσο τρικαλινα και να ειναι, ενω ο τραχανας.........ελληνικοτατο!

      Διαγραφή
  3. Τρικαλινή λουκανικάρα να μοσχοβολάει το σπίτι, με φέτα και φρέσκο ψωμί! Τι αγγλικό πρωινό και κουραφέξαλα μου λες ρε φιλενάδα; Πλάκα "με" κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και μια σοδα για να μη σε πιασει το στομαχι σου απο το πρωι!Εγω σΕ κανω πλακα?τρως καμια χωριατικη για συνοδευτικο πινοντας και ουζο Τιρναβου (εξ ισου ελληνικοτατο) μηπως?
      Θα μας τρελανεις?Ανακατευτηκα ηδη!ααααααα πρωινιατικα (2.04 ξημερωματα):Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα καλοοο το κειμενο, μονο που εμενα μου λειπει αυτου του ειδους η οικογενεια γιατι δεν την εχω ζησει για πολλα χρονια αλλα παντως καταφερες και παλι να μας κάνεις να νοσταλγησουμε αυτην την εικονα, και ειμαι σιγουρος οτι θα το ηθελες και εσυ παρολα αυτα που λες. Το στρες να ανεβαινει με αυτον τον τροπο ειναι καλο γιατι στο κατω κατω βρε αδερφε ειμαστε ανθρωποι και εχουμε αισθηματα ....
    Καλη σου νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι!να ανεβαινει!και ενσιαφερον θα χει και απ ολα!οχι ομως να χτυπαει κοκκινο!!!εδω κολλαει το "απο μακρια κι αγαπημενοι"...το ειπα κιολας παραπαν!!
    Αν...οταν μας τηλεφωναν,αν ηταν ολα οπως το βιταμ...αααααν, αν, αν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααααααααααααα
      γι αυτο μιλαω:

      http://www.youtube.com/watch?v=y8B2RrOdfWY

      Διαγραφή
    2. Αυτο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν πρέπει να σου αρέσει το βιταμ τελικά ....

      Διαγραφή
    3. Μια χαρα μου αρεσει, αλλα ειναι ανθυγιεινο και ΕΙΠΑΜΕ το αποφευγουμε....
      Αυτο που δε μ αρεσει ειναι τα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ των διαφημισεων και ο επιπλαστος κοσμος με τις αναγκες του....Πού ειναι ολα αυτα που δειχνουνε?

      Αντιλαβου?

      Καλημερα!(αν και μουντηηηηηηηη)

      Διαγραφή
  6. Αχ βρε Κωνσταντίνα! Πλάκα έχεις!!!
    Για την οικογένειά ΜΟΥ δεν θα γράψω τίποτα!!! Δεν υπάρχει λόγος... ήταν όλα παραπάνω απ το κανονικό ήσυχα για να το αναλύσω. Για την οικογένεια που έφτιαξα όμως έχω να πω ότι τις Κυριακές έχουμε στυμένη πορτοκαλάδα,γάλα,κασέρι,
    μέλι,μερέντα και ΝΑΙ ΒΙΤΑΜ!!! Το πρωινό της Κυριακής, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι το καλύτερό μας. Από κει και πέρα ένα θα σου πω. Χθες ήρθε η Ελενα. Αγκαλιαστήκαμε,φιληθήκαμε μου πε πως περνάει, της είπα κι εγώ και .... σε 1 ώρα αρχίσαμε να μαλώνουμε!!! Χι! χι! Αφού της είπα άντε το βαλιτσάκι σου και πίσω. Ετσι βρε κούκλα είναι όλες οι οικογένειες. Αλλος θέλει ησυχία, άλλος φασαρία,άλλος δεν ακούει κι άλλος παρακούει!!! Είτε τραχανάς,είτε λουκάνικο, είτε ΒΙΤΑΜ όλα είναι μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουφ!Ενταξει τωρα ησυχασα!Αν μαλωνει και το προτυπο οικογενειας Μακη και Ευγενιας Γ...θα αρχισω να τρωω πρωινο βιταμ με τρικαλινα λουκανικα και εναν τραχανα για επιδορπιο!!!

      Διαγραφή
    2. Σ εσένα μ αρέσει που πιάνεις μια λεπτομέρεια της ζωής ( για μένα λεπτομέρεια είναι οι καυγάδες για ησυχία ή φασαρία ) και την κάνεις ολόκληρο κείμενο με εικόνες και χρώμα.
      Είναι κάτι σαν τις λεπτομέρειες που παρατηρείς σε μια θεατρική παράσταση.
      Λες να μαστε πρότυπο και να μη το ξέρω. ΠΡΟΣΟΧΗ μη σπάσει το καλούπι.
      Και δε μου λες τώρα κυρία μου ΑΥΤΟ όλο το διαβάζει κι η μητέρα???? Αχ αυτές οι κόρες!!!

      Διαγραφή
    3. Κοιτα η Τεχνη αυτο κανει!Πιανεται απο λεπτομερειες!Δες για παραδειγμα τι κανει ο φακος μιας φωτογρ.μηχανης για να καταλαβεις!

      Οσο για το προτυπο, ναι, δηλωνω σε ολους οτι για μενα ειστε!ΜΕ αρεσετε, πως το λετε στα ελληνικος!?Για τους αλλους δεν ξερω τι ειστε!Εγω βλεπω κπ πραγματα απο παιδαγωγικης αποψης στα παιδια σας...φυσικα μεσα στο σπιτι σας ακριβως, σαφως και δεν ξερω τι γινεται...

      Οσο για τη μαμα, την προετοιμασα ψυχολογικα λιγακι...μερες τωρα...κι εχθες κατι απ' εξω απ' εξω...οχι οτι δεν ξερει τι οχια κορη εχει (ετσι με λεει!!δεν παει πισω βλεπεις στα κοπλιμαντα!)...
      Το μονο που με σωζει σημερα ειναι οτι δεν ειναι στο γραφειο της και αρα δεν εχει υπολογιστη...
      αλλα για το αυριο, εγω δεν εγγυωμαι!Θα τ' ακουσω, δεν υπαρχει περιπτωση!

      Μονο ο αδερφος μου το βρηκε ξεκαρδιστικο το θεμα!Με καταλαβαινει το παιδι-...αυτο δε σημαινει φυσικα οτι δεν τρωγομαστε και μεταξυ μας...χαχα

      Διαγραφή
  7. φάτσα μου....
    τραχανά και πάλι τραχανά....
    αθανατη ελληνική οικογένεια!!!!
    μα δεν είμαστε εμείς γλυκειά μου για γλυκανάλατες καταστάσεις τύπου "βιταμ"....ωραιοποιημένα τα πάντα στην επιφάνεια και από μέσα σαθρά και άδεια!!!!
    με φωνές ...με νεύρα...με αγάπη...με μάλλωμα...με το φιλί στο χέρι της γιαγιάς...αλλά και την "καρπαζιά"στο σβέρκο για την οποιαδήποτε γκάφα...με το άσπρο τραπεζομάντιλο αλλά και με τον λεκέ του από κάποια "βούτα"στην χωριάτικη σαλάτα....ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι δικά μας και είναι ωραία,υγιή!!!
    πάντα θα μας λείπει αυτό το μάζεμα της οικογένειας και ας θέλουμε να φύγουμε από το πρώτο λεπτό!!!!
    μην ξεχνας πως όσα καταφύγεια και αν έχουμε φτιάξει για την ψυχή μας πάντα το ασφαλέστερο είναι το σπίτι μας,είναι η φωλιά που μας αγκαλιάζει τις δύσκολες στιγμές.Είναι αυτές οι σχεσεις που είναι άρρηκτα δεμένες με το είναι μας, με την υποστασή μας και ας θέλεις να τους πνίξεις όλους μαζί όταν οι αντοχες παύουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις τι μου θυμισες τωρα?Αθανατο Ζηκο:

      "Ιμεις κατ' τετοιους τους πνιγουμι στου νιρουχυτ' για να μη χαλασ' η ρατσα..."

      Ε ναι! Ετσι ειναι! Διαστροφικο, αλλά περα ως περα ελληνικο!

      ΥΓ: εκεινες τις πιπεριες ρε φιλεναδα ποτε θα τις φαμε?:Ρ

      Διαγραφή
    2. κυρία κυρία...μια ερώτηση....
      που είναι το σχόλιο με το μεγααααλο όνομα????
      μια ερωτηση ειπα να κάνω καλε κυρία μη με μαλώσετε!!!!
      ααααα και κάτι ακόμα....να εχεις μια γλυκεια όμορφη μέρα!!!!όλοι να έχουμε!!!!

      Διαγραφή
    3. καλημερα ολη μερα!μαλλον δεν μας αγαπα πια!

      Διαγραφή
    4. Το σχόλιο με το μεγάάάάάλο όνομα (παρότι χλωμό πρόσωπο, χορεύει με τους λύκους)15 Νοεμβρίου 2012 στις 2:06 μ.μ.

      Έλα λίγοοοο!
      (ΟΚ, επαρκώς λακωνικός; )

      Διαγραφή
    5. Τι σχεση εχει αυτο το σχολιο με το εν λογω κειμενο?
      Εγω ντεν γκανταλλαβα τιποτε!

      Διαγραφή
    6. Κατόπιν πολυπληθούς μονομελούς λαϊκής απαίτησης (λέγε με ελενη*) το σχόλιο με το μεγάλο όνομα δηλώνει παρόν...15 Νοεμβρίου 2012 στις 6:44 μ.μ.

      ...μόνο και μόνο για να δηλώσει πως
      ΑΠΕΡΓΕΙ
      και απέχει επ' αόριστον από κάθε σχολιασμό σχετικό με το θέμα διαμαρτυρόμενο για τον περιορισμό στη θέρμανση εκ μέρους της στυγνής ιδιοκτησίας του εν λόγω ιστολογίου.

      Δεν είμαστε όλοι άβουλοι αναγνώστες και υμνητές της Ιδιοκτησίας!
      Το Σχόλιο Με το Μεγάλο Όνομα (Σ.ΜεΤοΜ.Ο.) παλεύει για υψηλότερους σκοπούς και θερμότερα κλίματα!
      Ως εκ τούτου, καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό και συμπαράσταση έναντι στο Ψυχρό Μέτωπο!

      Εκ δεξιών πολέμα - σου κρυώνουνε το αίμα!

      Όλοι στην κατάληψη!

      Διαγραφή
    7. Πάάάγωσε η τσιμινέέρααααααα!15 Νοεμβρίου 2012 στις 7:17 μ.μ.

      http://www.youtube.com/watch?v=bAKkK2j-Zbo&feature=related

      http://www.youtube.com/watch?v=8irdLn2wwbQ&feature=related

      Διαγραφή
    8. Δηλωνω την αμεριστη συμπαρασταση μου στο Σ.ΜΕΤΟΜ.Ο. Ολοι μαζι πατριωτες ενωθειτε στην παλη εναντια του ψυχρου,μην πω πολικου μετωπου!!!παρακαλω οπως αναθερμανθουν οι σχεσεις,διαφορετικα δηλωνω απουσα απο το ιστολογιο!!!

      Διαγραφή
    9. Οι σχεσεις,οπως και οι προθεσεις ηταν παντα σε θερμοκρασιες Ισημερινου!τωρα εξαρταται ποτε βγαινεις εξω!νταλα μεσημερι ή νυχτα που πιανει μεχρι κι εκει θερμοκρασιες ψυχρες!
      Διοτι οταν μιλαμε και ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ως μεγαλοι ανθρωποι, δεν εχουμε μαυρα μεσανυχτα!
      Εδω μεσα ειναι ΟΛΟΙ καλοδεχουμενοι!δεν διωξαμε ποτέ και κανεναν!τωρα, δικαιωμα στην απεργια σε ενα δημοκρατικο περιβαλλον εχουνε ολοι!αρκει να θεσουν τα ζητηματα τους.Ας μας πουνε τι διεκδικουνε σε επιπεδο μπλογκικο.Διοτι πραγματικα εχω χαμηλο IQ ως φαινεται(μυρμηγκιου,βρακιου κ.ο.)

      Διαγραφή
    10. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ BLOG (Χαιρετίζουμε τη συναγωνίστρια αλληλέγγυα ελένη*)16 Νοεμβρίου 2012 στις 1:55 μ.μ.

      Όπως συνηθίζει κάθε Ιδιοκτησία,συνάδελφοι συναγωνιστές, έτσι κι αυτή πετάει τη μπάλα στην κερκίδα και συζητάει για τον καιρό!
      Όσο για τα περί "Συνεννόησης" (εθνικής ή άλλης),μας τα έχουν πει κι άλλοι και καταλήγαμε συνήθως σε καταστολή και αιματοχυσίες.
      Συναγωνιστές! Μην παρασύρεστε από το γλυκομίλητο PR της Ιδιοκτησίας!Κάθε απεργία δεν είναι μέσο "συνεννόησης", είναι μέσο πάλης! Είναι μέσο πίεσης στο πλαίσιο μιας συλλογικής διαπραγμάτευσης. Και κάθε διαπραγμάτευση όπως και κάθε απεργία και κάθε μάχη, απαιτεί να παίρνει κανείς τα ρίσκα του.

      Το λαϊκό κίνημα όμως (λέγε με ελένη*) κατανοεί το προφανές δίκιο του αγώνα και πυκνώνει τις τάξεις του Σ.ΜεΤοΜ.Ο. και των αγανακτισμένων που μετέχουν στην κινητοποίηση. Κι αυτή δεν έχει να κάνει με την έκφραση "μπλογκικών" αιτημάτων.Αναφορικά με τα αιτήματά μας δε,αν η Ιδιοκτησία τα αγνοεί,την καλούμε την να δεχθεί τους εκπροσώπους μας προκειμένου να της τα εξηγήσουν εκ του σύνεγγυς και επί ίσοις όροις. Το μπλογκ δεν είναι παρά το εργοστάσιο παρασκευής σχολίων και κειμένων της Ιδιοκτησίας, το οποίο και καταλαμβάνουμε οι εξεγερμένοι απεργοί κρεμώντας τα πανό μας, διεκδικώντας ζέστη χειμώνα καλοκαίρι, μέρα νύχτα - και τα μαύρα μεσάνυχτα!
      Υψώνουμε λοιπόν τις σημαίες μας, ταμπουρωνόμαστε στο εργοστάσιό σας και σας περιμένουμε!Δεν υποχωρούμε!Στείλε μας τα ΜΑΤ!
      Όχι στους περιορισμούς στη θέρμανση!

      "Η ζωή δεν είναι σχόλιο στο ιντερνέτι / στο δρόμο ερωτεύεται και βγαίνει στο κουρμπέτι!"

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SaEAc5R2hbc#t=38s

      http://www.youtube.com/watch?v=gcn2dgV5oUM

      ΥΓ: Στον Ισημερινό μπορεί να έχει παραδείσους, αλλά έχει και βροχές και ζούγκλες και καιρό ενίοτε ανώμαλο, με τυφώνες και λοιπά ενδιαφέροντα καιρικά φαινόμενα. Είχε και δικτάτορες. Αλλά είχε και επαναστάσεις. Αποτυχημένες; Ίσως...

      Διαγραφή
    11. Εμμεσως πλην σαφως με ειπες Κεφαλαιο, Δικτατορα αν καταλαβα καλα...Στρεψοδικη
      Και μη μου απαντησεις κανενα: "συ ειπας!γω δεν επα τιποτα τετοιο"!!!!Ειπαμε!IQ βρακιου αλλα...στοιχειωδως τουλαχιστον...
      Εν κατακλειδι, δεν εκανα κατι στο μπλογκ που να σε πειραξε ετσι?να καταλαβαινει και ο απλος κοσμος...και θελω να ακουστει ΠΑΡΑΥΤΑ!
      Πληττεται η εικονα μου αδικως!

      Διαγραφή
    12. Εκ της Επιτροπής Κατάληψης και προς απάντηση στον ΣΚΑΙ:16 Νοεμβρίου 2012 στις 4:38 μ.μ.

      Ορίστε το αδιάλλακτο πρόσωπο της Ιδιοκτησίας! Πήγαν περίπατο οι γλυκές κουβέντες και οι μετεωρολογικές αναλύσεις της! Επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης, εκτοξεύοντας εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς και υποτιμητικές αναφορές "στον απλό τον κόσμο". Αλλά κουβέντα για διαπραγμάτευση!
      Ο "απλός ο κόσμος" όμως συμπαραστέκεται και κατανοεί τα μηνύματα των καιρών!

      Εμείς απλώς ένα πανό υψώσαμε.
      Σιγά μην επλήγη έτσι η εικόνα σας και ο ελληνικός Τουρισμός!

      http://www.youtube.com/watch?v=AOCP32pBWqw&feature=related

      Διαγραφή
    13. Συμπληρώνουμε δε πως...16 Νοεμβρίου 2012 στις 4:39 μ.μ.

      ...η κατάργηση του ρομποτικού face-control σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του κινήματος!

      Διαγραφή
    14. Ηθελα να ηξερα που σε βρηκανε εσενα και μας εγινες εκπροσωπος ...

      Διαγραφή
    15. Βρέθηκα μόνος μου και δεν εκπροσωπώ παρά μόνο εμένα.

      Διαγραφή
    16. Και αμα ειμαι του Σκάι εσενα τι λογος σου πεφτει ;;

      Διαγραφή
    17. Όσος πέφτει και σ εσένα.16 Νοεμβρίου 2012 στις 5:44 μ.μ.

      Εσένα δεν κατάλαβα τι λόγος σου πέφτει κι ενοχλήθηκες. Και, πέρα από την πλάκα, δεν είναι ούτε δουλειά μου ούτε δική σου να ενοχλούμαστε και να χωνόμαστε εδώ μέσα ο ένας με τον άλλο.
      Εμένα άσε με. Σεβάσου την Κωνσταντίνα που μας φιλοξενεί και τους δυο.

      Διαγραφή
    18. Επειδη σεβομαι την Κωνσταντινα δεν συνεχιζω .... καλη σου νυχτα

      Διαγραφή
    19. ρε παιδιααααααααααααα??????
      τι γινεται εδω περα?????
      ειρηνη υμιν και ημιν...
      γιατι ετσι?
      με στεναχωρειτε...

      Διαγραφή
  8. Οικος αντοχης..ετσι ακριβως!!!
    Αλλα θα κανω μια ΄΄ανοητη΄΄ ερωτηση...
    Αυτη δεν ειναι και η μαγεια?..για ΄μενα ΝΑΙ!!!
    Τιποτα καλυτερο απο το κυριακατικο μεσημεριανο οπου στο τραπεζι υπαρχουν -αντα,-ηντα και -οντα!!
    ...μια τρελα,ενας ανεπαναληπτος πονοκεφαλος,το λαμπακι στο κοκκινο και οι καπνοι απο τ'αυτια με το κιλο!
    ...ΑΛΛΑ μετα σκεφτομαι πως δεν υπαρχει μεγαλυτερο συναισθημα απ'αυτο!
    ΠΑΝΤΩΣ συμφωνω και καταλαβαινω την δικη σας θεση!
    ......καιιιιι θα κλεισω με μια ερωτηΞη: γιατι η κυρια Ελενη δεν εχει ουτε μια ασπρη τριχα??ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε δεν διαφωνω!παντως με αρεσει που αυτο τελικα σε ολα τα σπιτια
    Γιατι αισθανομουν μοναξια!
    Αλλα δεν σου κρυβω πως η ερωτηξη πολυ με αρεσε!
    Και σου απαντω: η κυρια Ελενη δεν εχει καμια ασπρη τριχα οντως!και σιγουρα
    Αυτο δεν συμβαινει επειδη τα βαφει,γιατι ως γνωστον δεν τα χει βαψει ποτε!!!!
    Μαντεψε γιατι!!!!ειμαι η τελεια κορη μηπως?????αχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ....και εκείνα όμως τα κυριακάτικα πρωινά που ξυπνούσαμε στις 12 και στη 1 μετά το ξενύχτι του Σαββάτου... με έτοιμο το μεσημεριανό φαγητό και συμμαζεμένο το σπίτι... με έτοιμο το φραπέ μας .... με τις ατελείωτες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για το πως διασκεδάζουν οι νέοι σήμερα ..... συζητήσεις που τότε ούτε που μας ενδιέφεραν.... μέχρι που μεγαλώσαμε και συζητάμε εμείς για το πως διασκεδάζουν οι νέοι σήμερα, και ενώ έχουμε το δικό μας σπίτι δεν έχουμε τελικά την ησυχία μας, και το μοναδικό μέρος που μας θυμίζει τα νιάτα μας το μοναδικό μέρος όπου είμαστε ακόμη παιδιά, είναι ο οίκος αντοχής μας όπου ακόμα και μέσα από τη γκρίνια, τις φωνές και τα μαλώματα (τα οποία ως δια μαγείας είναι ίδια και απαράλλακτα με αυτά προ δεκαπέντε ετών) μας γαληνεύει και μας δίνει τόση ασφάλεια ... τύφλα να χει το ΒΙΤΑΜ....να την αγαπάμε λέω εγώ αυτή τη ρουτίνα του πατρικού μας, γιατί όσο και αν μας πληγώνει κάποιες φορές, μας δίνει ασφάλεια και αγάπη η οποία δυστυχώς δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε παντοτινή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε δω να μαλωνεις με το Δημητρακη και τη Σεσιλια, Σεσιλια, και να λες: "Τι ωρα ειν' αυτη?" και τι στον κοσμο!!!!
      ...εχω να τους πω για τα ξενυχτια της μανας τους.....

      ...και η ζωη συνεχιζεται....

      Διαγραφή
  11. Ετσι έτσι και χειρότερα Κωνσταντίνα μου!
    Το ΒΙΤΑΜ θα είναι να δεις! Οσο να 'ναι δυσκολότερα καίγεσαι με το ΒΙΤΑΜ! Ούτε ηχορύπανση προκαλεί, όσο ο τραχανάς, που μπορεί η γριά να τον ρουφάει θορυβωδώς και να τον καταπίνει ακόμα πιο θορυβώδικα...με κείνο το γκλουπ που μόνο ο γέρικος καταπιόνας, ούτε ζουμιά να τρέχουν στα πηγούνια, μόνο ψίχουλα! Ε τα ψιχουλάκια μαζεύονται! Τα ζουμιά όμως άμα πέσουν στη μπουχάρα! Μην το συζητάς ο τραχανάς φταίει. Θα της τον κόψω τον τραχανά της μάνας μου! Μας πειράζει στα νεύρα! Θα της επιβάλλω το πρωινό της διαφήμισης!
    Υγ. Πότε θα τα π(ι)ούμε?
    Υγ2 Πότε θα βγάλεις επιτέλους τη λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς το παρον αισθανομαι ηλιθια που ειναι θεμα ρυθμισεων το "αποδειξε οτι δεν εισαι ρομποτ"!!!!εχω ταλαιπρησει απειρο κοσμο !!! Εγω λεω να σαρκαστουμε εκ του συνεγγυς γ τη θεση της γυναικας μεσα απο τη διαφημιση!σε φλοκατη επανω,με σομπα ξυλινη κ τον τραχανα να σιγοβραζει.Τερλικι,καλτσα τρουακαρ κ ιστοριες να μας λεει η γιαγια μου παλιες κ η μανα σου!η αλλη οψη της οικογενειας!ρετρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατερίνα, η κομπάρα20 Νοεμβρίου 2012 στις 11:55 μ.μ.

    Μακάρι Κωνσταντίνα να βρισκόμουν πιο συχνά με τους γονείς μου και ας φωνάζουν και ας μαλώνουμε. Τώρα που έκανα δική μου οικογένεια μου λείπουν πιο πολύ. Και σίγουρα θέλω να έχω το χώρο μου και το χρόνο μου αλλά αυτό το ένιωθα και με τους δικούς μου αλλά και τώρα και πάντα!! Και δεν έχει να κάνει μόνο με το χάσμα γενεών αλλά με την εγωκεντρική φύση μας, όπως λες και συ. Θέλουμε την παρέα, αναζητούμε και την μοναξιά. Μόλις χορτάσει η ανάγκη μας για το ένα, πάμε στο άλλο και τούμπαλιν. Και ο χρόνος είναι πάντα λίγος και για τα δυό!!....

    ps: Τα Κυριακάτικα πρωινά στο πατρικό μου με την σπιτική μαρμελάδα και το φρεσκοστημένο χυμό να με κυνηγάει απο πίσω να τον πιώ, θα τα λησμονώ πάντοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω που τα λεμε δεν ξεχνιουνται αυτα τα πρωινα!
      Αυτα μας κανουν να ξεχασουμε ομως ολα τα στραβα!

      Διαγραφή