Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μ.Μ.Ε. = Μη Μιλάς Ελευθέρα




Αν με στεναχωρεί κάτι σε αυτή τη χώρα είναι που δεν έμαθε ποτέ να ξεχωρίζει ποιος θέλει το κακό της και ποιος είναι προδότης της. Κι αν με εξοργίζει κάτι ακόμη περισσότερο είναι που οι πολίτες της ως αμαθείς ξεκινούν την άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους, ως ημιμαθείς συνεχίζουν να «πολιτεύονται» και ως αδιάφοροι εξακολουθούν να ψηφίζουνε. Καμία επαφή με όσα γίνονται. Καμία ευθύνη για όσα βιώνουνε. Κι αν η άσκηση του πολιτικού δικαιώματος ως ψηφοφόρου είναι ένα κεκτημένο για το οποίο χύθηκε πολύ αίμα, αλλά και κατακτήθηκε με αγώνες στους οποίους χύθηκε επίσης πολύς ιδρώτας, η στάση πολλών, η απόφαση περισσότερων, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα της πλειοψηφίας αποδεικνύει περίτρανα πως η Ελλάδα κατάγεται σίγουρα από τον θεό-πατέρα Κρόνο ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του.
Και μου είναι αδιανόητο έως ανόητο να χωνέψω πως σε μία χώρα που μέρα με τη μέρα βουλιάζει και «υποτίθεται» πως θέλει να σηκώσει κεφάλι, κρύβονται οι περισσότεροι πίσω από το δάχτυλό τους ή αν δεν κρύβονται οι ίδιοι βάζουν το δάχτυλό τους για να κρύψουν τους άλλους ή για να τους δείξουν, αλλά και να τους υποδείξουν. Να τους υποδείξουν πώς πρέπει να σκέφτονται, πώς πρέπει να μιλάνε ή πως πρέπει να μην μιλάνε, γιατί η ελευθεροστομία είναι αδίκημα, η απαγόρευση είναι νόμος και η υπαγόρευση νοημάτων σε αυτήν τη «δημοκρατική» χώρα κανόνας.
  Μα πιο πολύ με εξοργίζει η χαμηλή νοημοσύνη που μου επιβάλλουν να έχω, που κι αν εγώ δεν την θέλω, κάποιοι άλλοι με αναγκάζουν να αυθυποβάλλομαι πως την έχω, γιατί μου πλένουν τον εγκέφαλο και μετά μου τον ξεπλένουν με το νερό της λήθης για να καταλήξω ηλίθιος. Ειδήσεις-σβούρες, νέα-στρόβιλοι και γεγονότα-σίφουνες παρασύρουν κριτικές, ισοπεδώνουν απόψεις, εγκλωβίζουν σκέψεις και κατασκευάζουν ποδοσφαιρόμυαλες μάζες, όπως λέει και ένας σπουδαίος άνθρωπος αυτού του τόπου-από τους λίγους εναπομείναντες. Γιατί οι σπουδαίοι χάνονται κατά μία διαβολική σύμπτωση ο ένας πίσω από τον άλλον. Οι δήθεν σπουδαίοι «φαίνονται» και οι κενοί περιεχομένου κυβερνούν. Και το σπουδαιότερο, επιζούν. Επιζούν και διαιωνίζονται και καλλιεργούν κλώνους, παράγουν φερέφωνα που τα βαφτίζουν δημοσιογράφους, προωθούν το λαϊκισμό  που τον ονομάζουν «ενημέρωση» και κατασκευάζουν μάζες που τις αποκαλούν κατ’ ευφημισμό και κατά περίπτωση άλλοτε αναγνώστες, άλλοτε ακροατές και άλλοτε τηλεθεατές. Κι όλοι αυτοί, μαζικώς ή ορθότερα βοσκηματωδώς, καταπίνουν την πληροφορία αμάσητη ή μηρυκάζουν την εδώ και χρόνια επαναλαμβανόμενη είδηση σαν γευσιγνώστες δήθεν έμπειροι. Ωστόσο δεν είναι τίποτε παραπάνω από ανθρώπους που τρώνε φαγητό ξαναζεσταμένο ή απλώς κατεψυγμένο σαν τα κρέατα του στρατού με τη σφραγίδα που ‘χουν πάνω τους από το 1977.
Όχι! Δεν συντάσσομαι με αυτούς που με θέλουν πρόβατο! Όχι! Δε θέλω να ανήκω σε μάζα, αλλά σε ομάδα. Αποτάσσομαι το σύστημα μιας σκηνοθετημένης τηλεόρασης, αποτάσσομαι το δημοσίευμα μιας καλά στημένης εφημερίδας, αποτάσσομαι την ακρόαση ενός κατασκευασμένου ραδιοφωνικού σταθμού. Με εκνευρίζει η ανακατασκευή, με αποθαρρύνει το clopy paste, με απογοητεύει το αναμάσημα, μου είναι αδιάφορο το αντίγραφο, δεν με συγκινεί η εν λόγω ανακύκλωση και εν τέλει με θυμώνει το κακέκτυπο της είδησης: κατασκευές, κατασκευές, κατασκευές! Όχι ευχαριστώ!
Η δημοσιογραφία δεν ξέρω αν αποτελεί επιστήμη. Ξέρω όμως ότι θεωρείται γέφυρα ανάμεσα στα «όσα έχουν γίνει» και στον πολίτη! Δυστυχώς τα πράγματα άρχισαν να συγχέονται όταν οι δημοσιογράφοι δεν αρκούνταν πλέον στα «όσα είχαν γίνει», αλλά θέλησαν να δημοσιοποιούν τα «όσα γίνονται» και ακόμη χειρότερα τα «όσα θα γίνουν»! Παραβγαίνει η ταχύτητα της δημοσιότητας το ίδιο της το αντικείμενό! Αυτό δε μ’ ενοχλεί, γιατί πια το συνήθισα! Αυτό που με πειράζει είναι που δεν δείχνει πια τα «όσα έγιναν», αλλά επιλέγει με ελιτίστικη διάθεση για ποιο γεγονός θα ενημερωθώ και πώς! Ε λοιπόν ναι, ξανά αποτάσσομαι!
Συντάσσομαι όμως ανθρώπους Ελεύθερους με πείσμα και πυγμή που επιμένουνε σ’ αυτόν τον οχετό των συναδέλφων τους να σηκώσουνε κεφάλι χωρίς φόβο, αλλά με περισσό πάθος για να υπερασπίζουν και με το τίμημα της ζωής τους ακόμη ελεύθερα να αποκαλύπτουν τα όσα ανακαλύπτουν....
Ωστόσο το χαζοκούτι μου δε θέλει να με στηρίξει, γιατί οι δημοσιογράφοι που κατοικούν εκεί μέσα μου κλείνουν το μάτι στις ειδήσεις των οκτώ φωνασκώντας ότι
 Μ.Μ.Ε. σημαίνει Μη Μιλάς Ελεύθερα,
 αλλά εγώ το διάβασα αλλιώς και σου προτείνω:
Μη Μένεις Έτσι... φτύσ’ τους!

23 σχόλια:

  1. Ένας παλιός των δρόμων γνώριμος31 Οκτωβρίου 2012 στις 2:19 π.μ.

    Θα είμαι απλός και λακωνικός. Και πάνω απ'όσα αισθάνομαι και έχω μέσα μου - που τα ξέρεις και τα έχεις ακούσει - γι αυτό το κείμενό σου δεν θα πω απολύτως τίποτα.
    Απλά πλάι στη συνήθη σφιγμένη γροθιά και μαζί με το βλέμμα που ξέρει, έχει πολεμήσει και θα πολεμήσει ξανά θα φορέσω χάρη σ'εσένα και για πάρτη σου ένα μεγάλο περήφανο χαμόγελο.
    Και θα πω απλά και λακωνικά:
    Μπράβο κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι δεν ήμουν ποτέ των δρόμων γνώριμη. Τωρα γιατί ο μπαμπάς μου με φωνάζει ως την "κορη του την σοσιαλίστρια" ποτε δεν κατάλαβα!!Εγω τη δουλεια μου ως πολιτης κανω! Ταμπελακια -οπως ειπαμε την προηγουμενη βδομαδα- δε βαζω και ως εκ τουτου δε θελω να μου κραμανε! (ολο αυτο για την ιστορια της γραφουσας και του πραγματος)
    Χαιρομαι ομως που σου αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα παιδιά των όποιων δρόμων...31 Οκτωβρίου 2012 στις 4:01 π.μ.

      ...την δουλειά μας ως πολίτες κάνουμε. Μακάρι να μη χρειαζόταν να μας βλέπουν οι δρόμοι και οι σελίδες του διαδικτύου και τα αμφιθέατρα. Μακάρι να μπορούσαμε να συζητήσουμε όλοι ισάξια και ελεύθερα μέσα από τα γραπτά μας και τα ραδιοκύματα. Μακάρι να μας σέβονταν οι θεσμοί ώστε να τους σεβόμαστε κι εμείς και να τους εμπιστευόμαστε τις διαφορές μας χωρίς καχυποψία. Και μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ κανείς ξανά σ'αυτή τη βασανισμένα χώρα ή όπου γης να σφίξει τα δόντια και τις γροθιές ούτε να βυθιστεί στην απόγνωση ούτε να αντικρίσει το τέρας στα μάτια του απελπισμένου γείτονά του, που παραδέρνει σε σκοτεινά μονοπάτια γεμάτα φίδια έχοντας χάσει το δρόμο του. Αλλά όταν η φωνή σου πνίγεται και καταπνίγεται, ο κόσμος σου και τα προστατευτικά του νομικά στεγανά καταρρέουν από τη βία εκείνου που υποτίθεται ετάχθησαν θεσμικά να τα προστατεύουν και να τα σέβονται, τότε δεν σου μένει παρά η απογυμνωμένη βάση της αντίδρασης και της έκφρασης, δεν σου μένει παρά ο δρόμος των δρόμων - πραγματικών και διαδικτυακών.
      Και μην αντιδράς, επειδή μας βλέπεις "του δρόμου" ή επειδή αναγνωρίζουμε τους δρόμους στα μάτια σου. Γιατί αν το κάνεις δεν θα σημαίνει πως κι εσύ βάζεις ταμπελάκια, με περιεχόμενο μάλιστα που άλλοι φτιάξανε; Και για 'σενα και για 'μενα και για όλους εκείνους που δεν είναι των σαλονιών όπου αναπαύονται όσοι η σχέση τους με το δρόμο είναι το σφετερισθεν και αυτοαναγνωρισθεν τους δικαίωμα όχι μόνο να σε βγάζουν αλλά να σε πετάνε σ'αυτόν, να σε φιμώνουν και να θυμούνται δικαιώματα και Συντάγματα κατά το δοκούν του συμφέροντος των ημετέρων;Όσοι πιστεύουν πως στη δημοκρατία καθένας είναι ελεύθερος να πρεσβεύει τη δική τους θέση - και ως εκεί; Δεν είναι τα ίδια ταμπελάκια που έφτιαχναν κάποιες άλλες γραφίδες για τους "κακόβουλους, προδότες και εχθρούς του λαού" που κατέβασαν τη σβάστικα απ'την Ακρόπολη "προκαλώντας έτσι βλακωδώς τα δυσμενή μέτρα [της Γερμανικής Αρχής] σε βάρος του λαού", εμποδίζοντάς τον να πάει σινεμά; Δεν είναι τα ίδια που κρεμούσαν κάποιοι άλλοι που στη δική τους ταμπέλα είχαν ένα γνώριμο πουλί;

      Δεν είναι βρώμικο πράγμα ο δρόμος, κι ας σε σκονίζει.Αυτή η σκόνη είναι που σε βοηθάει να καταλάβεις καθετί που είναι αυθεντικό κι αληθινό, ελεύθερο σαν να λέμε.Ελεύθερος να σηκώσεις τη φωνή σου και σαν το κάνεις να σηκωθείς από 'κει που 'χεις κουρνιάσει και γονατίσει. Και να δεις γύρω σου πως δεν είσαι μόνος. Να δώσεις το χέρι και σ' άλλους να σηκωθούν. Να μιλήσεις. Να ακούσεις. Να καταλάβεις. Και, ναι, να οργιστείς. Και μετά από καιρό, χάρη σε κάποια άλλη δίπλα σου "του δρόμου", να χαμογελάσεις πλατιά με τα μάτια σου να εξακολουθούν να βγάζουν σπίθες, όπως εγώ σήμερα με το κείμενό σου.

      Μη σου βάζεις ταμπέλες λοιπόν. Και οι δρόμοι του διαδικτύου και οι δρόμοι των ανοιχτών μυαλών δρόμοι είναι. Και οι φλόγες που έβγαζαν τα δικά σου μάτια όταν έγραφες το σημερινό σου κείμενο, του δρόμου είναι κι όχι του σαλονιού.

      ΥΓ:Για να ανατριχιάσεις δε με τις αναλογίες, διάβασε κι αυτό:

      http://sarantakos.wordpress.com/2012/10/25/glezos/

      Διαγραφή
    2. Λακωνικός ε? Ποιος την έχασε την λακωνικότητα και ευρεθη απο σενα βρε? ε? χαχα! Μ' αρεσει ομως ο τροπος που σκεφτεσαι! άλλωστε δεν με προσβαλε να με θεωρήσεις παιδι (όχι γυναικα) "του δρομου"!! Άλλωστε η ζωη μου ειναι μια βολτα και το ξερεις καλα!:Ρ :Ρ :Ρ

      Άλλωστε η μαγκια ειναι να εισαι κατα περίπτωση και του λιμανιου και του σαλονιού εκει που πρεπει, οταν πρεπει, σε οποιους πρεπει, και για το λογο που πρεπει... (παραφραζοντας τον Αριστοτελη)

      Καλημερα!

      Διαγραφή
    3. Ενόψει των δρόμων που (μακάρι, επιτέλους να) ξημερώνουν αύριο...6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:21 μ.μ.

      ... κι επειδή κι εσύ μάλλον σαν να πιστεύεις ότι όλα όσα λέμε εμείς με σειρές και σειρές επιχειρημάτων και κειμένων τα λένε κάποιοι καλύτερα με νότες και δέκα στίχους, ιδού ένα από τα εξαιρετικά παραδείγματα των τελευταίων ετών. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ώριμος και οργισμένος, να κάνει τραγούδι όλη την Ελλάδα των τελευταίων 39 χρόνων και των ημερών μας των σκοτεινών. Και να ξεδιπλώνονται μέσα σε τρία λεπτά κοντά 40 χρόνια πληγές και πρόσωπα και λύκοι και Ελληνάρες κουτοπόνηροι, ελπίδες που εξαργυρώθηκαν με lifestyle αμοραλισμό, εγωπάθεια που μαϊμουδίζει και ωχαδερφισμό που γέννησε φιδάκια μαζί με εντόπια golden boys, αλλά και δάκρυα, φωτιές και δρόμοι, ελπίδες και μουδιάσματα. Και το τραγούδι του, σαν ένας από 'μας, μεγάλωσε, πίστεψε, ερωτεύτηκε, είδε, αηδίασε, κατάλαβε, προσπάθησε, πάλεψε, οργίστηκε, έκλαψε, κουράστηκε, γονάτισε - και τώρα με σφιγμένες τς γροθιές και τα δόντια και αναμνήσεις παλιών δακρύων στα θυμωμένα μάτια του μας κοιτάει αυστηρά ίσια στα δικά μας. Ένα τραγούδι που καταλήγει βγάζοντας γλώσσα σ' εκείνους που παρίσταναν τους επαναστάτες - βλέπεις ήταν τότε της μόδας - και έσπευσαν μαζί με τους "συντρόφους" τους να εκμεταλλευτούν τα νιάτα τους ως εξευγενισμένοι γελωτοποιοί της Αυλής.
      "Κι όχι, δεν καταλαβαίνω". Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνεχίσω τα ίδια και τα ίδια, ακολουθώντας τα πατήματα που εσείς μου τάξατε.
      Εξαιρετικό όλο, απ'την αρχή ως το τέλος, αλλά μέρες που περνάμε και μέρα που ξημερώνει αύριο, ας περιοριστώ στην τελευταία του στροφή. Εκεί που πια και το τραγούδι δεν αντέχει άλλο. Εκεί που πια πρέπει να ξεσπάσει:

      "...δεν με τρομάζει το τέρας ούτε κι ο άγγελός μου
      ούτε το τέλος του κόσμου - με τρομάζεις εσύ!
      Με τρομάζεις,ακόμα, οπαδέ της ομάδας
      του κόμματος σκύλε, της οργάνωσης μάγκα
      διερμηνέα του Θεού, ρασοφόρε γκουρού
      τσολιαδάκι φτιαγμένο, προσκοπάκι χαμένο
      προσεύχεσαι και σκοτώνεις
      τραυλίζεις ύμνους οργής
      έχεις πατρίδα το φόβο, γυρεύεις να βρεις γονείς
      μισείς τον μέσα σου ξένο.

      Κι όχι, δεν καταλαβαίνω
      δεν ξέρω πού πατώ και πού πηγαίνω!"

      http://www.youtube.com/watch?v=R13y0CfluTw




      Διαγραφή
  3. Καλημερα, Κωνσταντινακι μου!!!!Αραγε τι επιτρεπεται σε αυτον τον τοπο?..../:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν στο κρύβω ότι πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα θελα να υπάρχει λογοκρισία. Πολύ ανοησία και πολλά ψέματα κυκλοφορούν μ αποτέλεσμα να την αναζητάς.
    Μετά όμως από διάφορα γεγονότα κατάλαβα ότι οι αλήθειες λογοκρίνονται κι όχι οι βλακείες. Καλά κάνεις και τα λες. Αν ακούγεσαι δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια άποψη Ευγενια μου!
      Διαφορετικη! Τωρα το αν ακουγομαι
      φανταζομαι οτι τουλαχιστον καλο ειναι
      να τα λενε αυτοι που μπορουν κι ας ακουγονται μεχρι εκει που φτανει η εμβελεια τους!
      Όσοι εμπιπτουν μεσα σ αυτην,ας ανοιξουν
      τα αφτια τους...(περα απο τα ματια τους)

      ΥΓ: ...απλα υπαρχει ο κινδυνος να τον μπαγλαρωσει η κυβερνηση μεσω εισαγγελέα...

      Διαγραφή
    2. Διαφορετική δεν ξέρω αλλά " τα νεφελίμ " δεν ενοχλούν κανέναν κι έχουν το κοινό τους...
      " Οι σκελετοί στη ντουλάπα " όμως ενοχλούν!
      Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές σ αυτή τη χώρα.

      Όσον αφορά τις ειδήσεις, μεταφέρω το σχόλιο μια φίλης:
      "Πριν φτάσει στις ΗΠΑ η Σάντυ πέρασε για 3 μέρες από την Αιτή αφήνοντας τουλάχιστον 52 νεκρούς, 15 αγνοούμενους, 19 τραυματισμένους και μια πολύ πιθανή επιδημία χολέρας. Ακουσε κανείς την έκκληση βοήθειας; Αλλο Νεουρκοζέζος κι άλλο Αιτινός...."

      Διαγραφή
    3. Αυτη ητανε η εν μερει επανασταση των blogs. Η μεταδοση της ειδησης χωρις Μεσολαβητες..ελα ομως που οι Πολιτικοι προτειναν να τα φιμωσουν!Και ξερεις πολυ καλα ποιος το ειπε και δημοσια...
      Όσο για ανθρωπους ρηξικελευθους που ανοιξαν νεους (που εδω που τα λεμε θα επρεπε να ειναι οι παραδοσιακοι) δρομους-οριζοντες στη δημοσιογραφια, θυμομαστε ολοι πολυ καλα την καταληξη τους! Βλεπε ιδρυτη του troktiko

      Διαγραφή
  5. Αυτό που παρατηρώ είναι πως ακόμα και σε αυτή τη φάση που "βουλιάζουμε", ο Ελληνας πάλι ψάχνει το κύρος της επιβεβαίωσης. Πάλι γυρεύουμε να κρυφτούμε πίσω από αυθεντίες για να φωνάξουμε κι εμείς αυτό που βλέπουμε. Από παντού ακούω "άντε επιτέλους μια Πτώχευση έμεινε, πότε θα το πουν να τελειώνουμε" και σε κανέναν δεν είναι αρκετό που το λέει κάθε μέρα ο συγγενής τους, ο γείτονας, ο φίλος, ο μετανάστης. Αυτοί δεν ξέρουν ή τόσο ξέρουν τόσο μιλούν.
    Περιμένουν όλοι να το ακούσουν στις ειδήσεις των 8. Σαν να μην πιστεύει κανείς πως το βάσανό του είναι το ίδιο και πριν την αναγνώριση του, από τις αυθεντίες. Και έτσι είναι τελικά. Όταν η δομές αυτής της κοινωνίας, δεν ήταν ποτέ προσανατολισμένες στην αξία αλλά στην επιδίωξη μιας κενής περιεχομένου κοινωνικής καταξίωσης, μόνο οι αυθεντίες έχουν δύναμη να επηρεάσουν τα πλήθη.
    Είναι το χαμένο όνειρο του όχλου. Ενσαρκώνουν ό,τι δεν πέτυχαν για τον εαυτό τους τα πλήθη. Πως να μην τους ακούν. Κι αν κανείς διανοηθεί να τους χαλάσει το χαβά, χρησιμοποιούν όλη την επιρροή τους για να τον εξαφανίσουν. Κάνουν επίδειξη δύναμης, να θαμπώσουν τα πλήθη. Καμιά φορά όμως την πατάνε την μπανανόφλουδα και χάνουν και τη χάρη και την υπεροχή τους. Δε θα γίνεται για πολύ ακόμα όλο αυτό. Πρώτον γιατί πήραν πολύ μεγάλη απόσταση από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές τους τα χρυσαύγουλα και δεύτερον γιατί στερούν από τα πλήθη την δυνατότητα της δυνάμει συμμετοχής στον ονειρικό παράδεισο τους. Κάθε μέρα το όνειρο γίνεται εφιάλτης.
    Έμεινε το παιδί χωρίς επώνυμο ρούχο, κόπηκαν οι διακοπές και οι αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα για σκι, το καλύτερο πανεπιστήμιο στην αλλοδαπή δεν μπορούν να το πληρώσουν τώρα που τους κόπηκε "το επίδομα περιφρόνησης του πολίτη" στην Ελλάδα. Μιλώ για τους Δ.Υ. και τα αφεντικά τους τους πολιτικούς και τους δημοσιο-γλύφους γιατί οι άλλοι τα έλεγαν και τα ζούσαν και πριν. Οι ιδιωτικοί, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες (αν και μεγάλα λαμόγια οι τελευταίοι) τα έλεγαν όμως γιατί ζούσαν σε μια άλλη Ελλάδα.
    Αυτή την Ελλάδα που ήρθε η ώρα να μιλήσει αλλά δεν πάει να ψηφίσει. Αυτή την Ελλάδα που είναι το άλλο μισό που αδιαφόρησε, γιατί δεν έχει κανένα εκπρόσωπό της στην πολιτική σκηνή. Αυτή η Ελλάδα δε μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, τέτοια που την κάνει και είναι η άλλη μισή. Και αυτή η Ελλάδα πάντα είχε φιλότιμο και δούλευε και έκανε το χρέος της κι ας ήταν άδικο και συνεχίζει να το κάνει για να ζει η άλλη μισή. Η αφιλότιμη. Η σκατιάρα. Η μιζαδορα. Η φιγουρατζού.
    Και ναι "αυτός ο Αρσένης είναι πολύ βλάκας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ρε Georgina μεσα στο λογυδριο που διαβασα μονορουφι η κατακλειδα σου μ εκανε και γελασα με πικρια!!!Τελικα το πιστευω πως ο Δασκαλος μεχρι τελευταια στιγμη ειχε διαυγεια και δεν "τα 'χε χασει"....

      Η δυναμη του να παραδεχτεις και να διαπιστωσεις απο μονος σου παντως, πηγαζει απο την ελλειψη αυτοπεποιθησης μιας μαζας-κελυφη που λεει κι ο Χρ.Μαλεβιτσης στον "αιωνα των μαζων"...τρεφονται απο εκεινους πανω στους οποιους κολλανε...πώς λοιπόν να ξεφυγουν, αφου στα ποδια τους δε στηριχτηκαν ποτε?Λαϊκισμος, μεσσιανισμός, προπαγανδρα, κομφορμισμος και μαζοποιηση εχουνε γινει οι κανονες αυτου του τοπου... Η παιδεια πηγε περιπατο μαζι με τον Γερασιμο, την Αννουλα και τον παλαιοτερο Γιωργακη που μαλλον εβλεπαν πολυ μπροστα τοτε, γιατι τα καταφεραν: τα σχολεια πια βγαζουν "παπαγαλακια"...

      Διαγραφή
  6. η Μαμά της Κωνσταντίνας31 Οκτωβρίου 2012 στις 1:26 μ.μ.

    Η θεση σου Κωνσταντίνα είναι για τη ΒΟΥΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ...Όλοι οι άλλοι περιττεύουν, κι ας τ' ακούσουν ΟΛΟΙ δε με νοιαζει καθόλου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαμά,
      εχω να δηλωσω πως εκτος απο κλασικη κουκουβαγια θα μπορουσε να σε χαρακτηρισει κανεις μεγαλο ΨΩΝΙΟ!!
      χαχα!Έτσι σιγονταρουν οι μανες τις κορες και τις εξωθουν σε λαθος δρομους! Η Βουλη δεν ειναι πια της μοδος να σε πληροφορησω!Ειναι καταπτυστη!Μονο μια ριζικη αλλαγη τη σωζει!
      Πού 'ν' τη όμως Μάικω?

      Διαγραφή
  7. Αρχικά θα σου επαναλάβω ότι πρέπει να ακούς τη μαμά σου!!! Όταν στο πρωτοείπα ήταν για το καλό σου. Τώρα σου το λέω για το καλό όλων μας.
    Μακάρι ανάμεσα στους αγράμματους που επιλέχθηκαν από τους ηλίθιους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ να ήταν άνθρωποι σαν εσένα, νέοι... μορφωμένοι... έξυπνοι .... Όχι για να έχουμε ένα "μέσο" και εμείς που δεν επιλέξαμε ποτέ να ζούμε έτσι τη ζωή μας αλλά για να αναδυθεί επιτέλους από αυτόν τον τόπο η ομορφιά του και το μεγαλείο του. Γιατί οι ηλίθιοι, οι βλάκες, οι προδότες και δεν ξέρω πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω αφού έπεισαν τους εαυτούς τους και δίδαξαν και στις επόμενες γενιές το "............σσσσσσσσσσσσ εσύ δεν πρέπει να μιλάς....... ξέρουν αυτοί τι κάνουν.... το μπελά σου θέλεις να βρεις......κοίτα να τακτοποιηθείς εσύ και βλέπουμε...." τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι συμμετείχαμε στο έγκλημα!!! Και ξαφνικά γίναμε όλοι ίσοι και όμοιοι. Αυτοί που δε δούλεψαν ποτέ με εμάς που δουλεύουμε μια ζωή. Αυτοί που δεν αντέδρασαν ποτέ (μην πω επαναστάτησαν και γίνει χαμός) με εμάς που αντιδρούμε μια ζωή. Αυτοί που σκέφτονται μόνο τον εαυτούλη τους με εμάς που έχουμε πάντα το περιθώριο να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας. Αυτοί που χρειάζονται σύμβολα, σημαίες και φανφάρες για να είναι πατριώτες και εμείς που θα παλεύουμε πάντα και με κάθε τρόπο για το καλό αυτού του τόπου. Αυτοί λοιπόν αγαπημένη μου Κωνσταντίνα είναι ηλίθιοι εκ πεποιθήσεως και όχι εκ γενετής!!!! Σε αυτούς απευθύνεται το χαζοκούτι και αν κρίνω από τα "νούμερα" είναι και πολλοί. Η πραγματικότητα όμως είναι μία και μοναδική. Ο τρόπος που την κοιτάζουμε αλλάζει. Υπάρχει μία (για μένα η μεγαλύτερη) αρετή. Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Όταν την χάσεις το έχασες το παιχνίδι. Σ' αγαπώ πολύ που μου θυμίζεις ότι δεν είμαι μόνη μέσα σε αυτόν τον οχετό. Να είσαι καλά. Σεσίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!!! Θα αρχισω να το σκεφτομαι...
      Την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ποιος την εχασε Σεσιλια μου να την βρει ο απλος κοσμος? Μα γι' αυτο παλευει ο καθενας απο το δικο του μετεριζι, αλλος ως γονιος, αλλος ως δασκαλος...οι φερομενοι φορεις κοινωνικοποιησης οπως π.χ. ΜΜΕ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

      Το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να κανει ο καθενας τη δουλεια του ΣΩΣΤΑ! Δυστυχως ομως απο δυο βασικα νοσηματα πασχει ο μεσος Ελληνας: το ενα ειναι η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ και το αλλο ειναι οτι ΞΕΧΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΑΠΤΕΙ και συνεχιζει να το επικροτει και να το παρακολουθει και να το ψηφιζει και να...και να...και να...

      Μπορουμε να αντισταθουμε σ αυτο?

      Διαγραφή
  8. Στην Ελλάδα η Δημοκρατία αποδεικνύεται ότι ήταν μια αίσθηση.Οι περισσότεροι είχαμε την αίσθηση ότι είχαμε δημοκρατία στην ουσία όμως έχουμε την δημοκρατία της γραβάτας,η οποία εξελίσσεται σε τυραννία της γραβάτας!Αναφέρομαι στους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που χρησιμοποιούν τη λέξη δημοκρατία για να προστατευτούν από ένα μπουκάλι,ένα μπινελίκι, μια διαδήλωση,μια αποκάλυψη ενώ απ την άλλη (δημοκρατικά) λαδώνονται κλέβουν και ενεργούν εις βάρος του λαού και της χώρας!Επειδή όμως όλα γυρίζουν ανάποδα τώρα βλέπουμε την αποσάθρωση τους ,βλέπουμε να καρφώνει ο ένας τον άλλο για να σώσει το τομάρι του.Ίσως αυτή να είναι η τιμωρία τους... Πολύ καλό το άρθρο σου ,όπως και το βίντεο τα σπάει !!Η ερμηνεύτρια είναι φωνάρα!
    ΥΓ. Πολίτης συνελήφθη στην Κέρκυρα επειδή φωτογράφισε συμπλοκή των ΜΑΤ με πολίτες που διαμαρτύρονταν και το ανέβασε στο blog του.Η κατηγορία ήταν η προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος!!
    Χθες συνέλαβαν τον Σπύρο Καρατζαφέρη μετά την εκπομπή του γιατί ανέφερε ότι έχει στοιχεία από τα έγγραφα που υπεκλάπησαν από το Υπουργείο οικονομικών και προειδοποίησε ότι θα αποκαλύψει..Πάρτε ποπ κορν θα χει σόου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ greekclick!
      Ναι τα εμαθα τα μαντατα για το τσουναμι συλληψεων που θελει να φερει τη φιμωση στην ελευθεροτυπια.

      ΥΓ: για ποπ κορν δεν ξερω, αλλα αν μπω κι εγω μεσα για ολα αυτα, ελπιζω να μου φερνετε τσιγαρα στο κελι μου, αν και ειμαι φανατικη αντικαπνιστρια...:Ρ :Ρ :Ρ

      Διαγραφή
  9. Sabrina my angel,
    Για μια ακόμη φορά μου δίνεις το έναυσμα για να τα βάλω με την παλιορράτσα μας. Είμαστε μια χώρα γεμάτη εφιάλτες. Σε κάθε μεγάλη στιγμή της ιστορίας μας βρίσκονταν κάποιος ή κάποιοι που στο όνομα των προσωπικών τους συμφερόντων δεν δίστασαν να θυσιάσουν έναν ολόκληρο λαό. Δεν δίστασαν να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. καλή ώρα όπως τώρα που, ενώ με αυτά που γίνονται θα έπρεπε να έχουμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, εμείς καθόμαστε απαθείς μοιρολατρώντας και κατηγορώντας τους κακούς ξένους που φταίνε για όλα. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικού Εθισμού, Εκβιασμού, Εμπαιγμού, Επηρεασμού, Εκβαρβάρωσης, διάλεξε όποιον όρο προτιμάς) που είναι το ισχυρότερο εργαλείο στα χέρια αυτών που μεθοδεύουν την καθυπόταξη του ανθρώπου με τον πλήρη εξευτελισμό του και την ατίμωσή του. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο ακατάλληλος γίνεται καταλληλότερος, η ευημερία απειλείται με κατάρρευση, η καταστροφολογία διαδέχεται τον υπέρμετρο ενθουσιασμό και τις φούσκες και γενικά, όσο πιο πολύ μεγαλώνουν το φόβο, τόσο περισσότερο ελέγχουν τους ανθρώπους. Τρελάθηκα όταν είδα τις ίδιες φάτσες να καμαρώνουνε πίσω από τις κάμερες πανηγυρίζοντας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Τελικά είμαστε τόσο χαζοί ή απλά νιώθουμε ένοχοι για ό,τι έγινε και γι’ αυτό δεν αντιδρούμε; Ή μήπως δεν θέλουμε να ακούσουμε την αλήθεια για να μην καταστρέψουμε τις ψευδαισθήσεις μας; Ετσι τους αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο και, πολίτες πρόβατα γεννούν κυβερνήσεις λύκων.
    Γι’ αυτό δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το ξεθωριασμένο σύνθημα που διάβασα χθες σε έναν τοίχο, σε παράφραση της ρήσης του Μπέρτολτ Μπρέχτ:
    «Αν αγωνιστούμε μπορεί και να χάσουμε. Αν δεν αγωνιστούμε είμαστε ήδη χαμένοι, γιατί οι χρυσές αυγές ξημερώνουν μαύρες μέρες».

    Σε φιλώ

    James

    Υ.Γ. Πάντως, εγώ στο στρατό έφαγα κρέας με σφραγίδα Αργεντινής 1950!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι οτι ηθελα ετσι συμβολικα, να αναφερω τη χρονολογια 1974 ή εξ αντιθετου και ακομα χειροτερα 1967!!χαχα!Αλλα ας οψεται!

      Οσο για τα λεγομενα σου, δεν εχω να συμπληρωσω ή να αφαιρεσω τιποτα, διοτι απλα και δυστυχως συμφωνΑω!Και λεω δυστυχως, γιατι δεν εχει και τζερτζελο λιγακι να γινουμε λιγο μαλλια-κουβαρια εδω μεσα!Θα ειχε πλακα!Ωστοσο οχι, δεν θελω να γινει επιτηδες! Δεν ειμαι δα και καμια φιλερις!

      Διαγραφή
    2. Η απάντησή σου με ψιλομπέρδεψε...

      Διαγραφή
    3. Θες να πεις οτι δεν ειμαι σαφης?
      Ειπα: ΣΥΜΦΩΝΑΩ σε ολα οσα λες!
      Τωρα οκ? :Ρ

      Διαγραφή