Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εχθροί και Φίλοι της ΖΩΗΣ: η ωραία κοιμισμένη

        Από μικρή μου μαθαίνανε πως πρέπει να έχω ωραίο σώμα, δλδ στητό κορμί, λουσαρισμένο, στολισμένο με φρου-φρου και αρώματα! Φορούσα τα φορεματάκια τα χαρωπά, ροζ κορδελάκια στα μαλλιά και κουβαλούσα τη χαριτωμενιά πάνω μου λες και γεννήθηκα μ’ αυτήν. Ήταν και τα πρότυπά μου ανάλογα. Μεγάλωνα με μία κούκλα διαστάσεων 90-60-90 με μία κλίμακα 1: 100 προς το δικό μου σώμα κατά προτίμηση σε αποχρώσεις σταρένιου δέρματος και πλατινέ μαλλιού. Μεγαλώνοντας όλοι γύρω μου με θαυμάζανε και με κάνανε να πιστέψω πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό στη ζωή από την ομορφιά.
         Στην τηλεόραση στην οποία πολλές φορές με πάρκαρε η μαμά μου έβλεπα κινούμενα σχέδια με πρωταγωνίστριες όμορφες και λυγερόκορμες κοπέλες σαν τις κούκλες μου. Είχανε αυτοκίνητο κάμπριο και αλλάζανε συνέχεια ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Αν δεν είχανε κάμπριο τότε επρόκειτο για πριγκίπισσες μιας άλλης εποχής που κατοικούσαν σε κάστρα με πολλούς φρουρούς και όμορφα παλάτια. Ό,τι φορούσανε έλαμπε και ήτανε από χρυσό και σμάλτο, σαν να ξεπηδούσανε από τα παραμύθια που μου διάβαζε η μαμά ή μου έλεγε η γιαγιά!
       Τα παραμύθια μιλούσαν για πρίγκιπες πάνω σε άσπρα άλογα και ροζ συννεφάκια. Συνήθως υπήρχανε και κάποιοι κακοί που ταυτόχρονα ήτανε άσχημοι, λες κι η ασχήμια είναι προνόμιο των κακών! Κι εγώ, ονειρευόμουνα κάθε βράδυ πως, όταν μεγαλώσω, θα γίνω μια όμορφη νεραϊδούλα ή μια αξιολάτρευτη γοργόνα που θα με θαυμάζουν όλοι για τη μοναδική και σπάνια ομορφιά μου. 
         Αργότερα, παρακολουθούσα μαζί με τη μαμά τα μεσημέρια ή βράδια που ήτανε κουρασμένη και ήθελε να «χαλαρώσει» κάτι εκπομπές που είχε συνέχεια νέες επίδοξες τραγουδίστριες και κατά έναν περίεργο λόγο είχανε απαξάπασες πολύ ωραίο και γυμνασμένο σώμα με γραμμωμένους κοιλιακούς και πάντα μακριά καλοχτενισμένα μαλλιά και φανταστικό πρόσωπο. Τραγουδούσανε ανάμεσα σε φώτα και στρας, όλα γυαλίζανε και δίπλα ήτανε μία επιτροπή που ενίοτε τις πρόσβαλλε αλλά δεν τις ένοιαζε και πολύ ή αν τις ένοιαζε έμπηγαν τα κλάματα σαν να η ζωή τους τελείωνε εκεί.
          Και όταν η μαμά έλειπε πολλές φορές έβαζα μόνη μου το cd να παίζει και έφτιαχνα τη βούρτσα για τα μαλλιά κρατώντας την ανάποδα μικρόφωνο και μιμούμουν όλες αυτές που έβλεπα με τη μαμά στις χαλαρωτικές-όπως έλεγε- εκπομπές. Και φορούσα τα τακούνια της, τα βραχιόλια και τα σκουλαρίκια της αλλά και το κατακόκκινο κραγιόν της. Κι αν καμιά φορά με έπιανε στα πράσα με θαύμαζε για τα κατορθώματά μου και το έλεγε περιχαρής στις φίλες της!
        Πολύ μετά, όταν πήγα στο γυμνάσιο είχε αρχίσει η μαμά να μου αγοράζει τα δικά μου καλλυντικά και αξεσουάρ και τακούνια και πήγαινα ανελλιπώς γυμναστήριο κάθε μέρα για να μπορώ να φοράω τα ξώκοιλα μπλουζάκια και να αρέσω στα αγόρια της τάξης μου. 
Κι όταν έγινα φοιτήτρια, δούλευα σε ένα καφέ ως «γλάστρα» στην πόρτα πάντα ντυμένη και περιποιημένη με προκλητικά ρούχα και στη σχολή μου πατούσα μόνο στις εξεταστικές για να μπορώ να βγάζω χαρτζιλίκι και να πληρώνω τα ρούχα μόνη μου και να μη ζητάω λεφτά συνέχεια από το μπαμπά. Και ήμουνα περήφανη που προόδευα με δικά μου λεφτά.
       Και όταν μεγάλωσα και παντρεύτηκα και έκανα παιδιά, πέτυχα το πιο σημαντικό πράγμα της μητρότητας σύμφωνα με όλα τα περιοδικά: έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε λιγότερο από 40 ημέρες. Σταμάτησα και το θηλασμό, γιατί ήτανε δέσμευση και δεν είχα χρόνο για τον εαυτό μου και για το γυμναστήριο. Έπρεπε να καταπολεμήσω το άγχος που μου δημιουργούσε η μεγάλη μου κοιλιά και φοβόμουνα μήπως ο άντρας μου άρχιζε να τρέχει πίσω από καμιά μικρούλα με επίπεδη κοιλιά.
Αργότερα, έβλεπα κι εγώ χαλαρωτικές εκπομπές τα μεσημέρια ή τα βράδια μετά τη δουλειά μαζί με την κόρη μου που συνήθως έκανε ένα διάλειμμα από το παιχνίδι με τις κούκλες με κάμπριο που τις αγόραζα για να παίζει και να μην της λείπει τίποτα. Τα βράδια πριν κοιμηθεί της διάβαζα παραμύθια με όμορφες πριγκίπισσες.

                    Κι έτσι αισθανόμουνα πως το είδος μας διαιωνίζεται επάξια!

 ΥΓ:  Δυστυχώς όμως άργησα να καταλάβω, γιατί δε βρέθηκε κανείς να μου το πει, πως το ανθρώπινο είδος διαφέρει από τα υπόλοιπα στους στόχους. Κοιμόμουνα τον ύπνο του δικαίου σαν μια ωραία κοιμωμένη για χρόνια, ώσπου κάποιος με ξύπνησε και μου ‘πε πως η ωραιότητα ανήκει περισσότερο στην ψυχή και η ομορφιά στο μυαλό και πως όλα αυτά που έμαθα να κάνω δεν ανήκανε απλά στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά σε μια άλλη σφαίρα, αυτήν της ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ.

38 σχόλια:

  1. Εδώ ταιριάζει μουσική υπόκρουση http://www.youtube.com/watch?v=BR4yQFZK9YM
    ^ η αγαπημένη μου Πινκ!

    Αχ, εγώ δεν τα πέρασα αυτά που περιγράφεις... Εμένα με παρακαλούσε η μάνα μου να βγάλω τη φόρμα και να ντυθώ σαν άνθρωπος (το οποίο τελικά έγινε στο δεύτερο έτος της σχολής).

    ΥΓ. Τότε (τα παλιά εκείνα χρόνια) δεν υπήρχαν και κομψές φόρμες, τύπου juicy couture, ή αυτά τα ωραία σαλβάρια, αλλιώς ποτέ δε θα είχα εγκαταλείψει τα αθλητικά.

    ΥΓ. Η Μαρίλια είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγότερα, περισσότερα, όλα ή τίποτε, Μαρίλια τα πέρασε η κάθε μια μας!Ως κόρη, ως σύζυγος, ως μητέρα...πάντως νομίζω ότι στην υπερβολή του το κείμενο συγκεντρώνει όλες τις περιπτώσεις και υποπεριπτωσεις που υπάρχουν ακριβώς για να γίνει πιο καυστικό. Το πρόβλημα αρχίζει όταν κάποια περίπτωση τα συγκεντρώνει όλα αυτά ή ρεαλιστικότερα σχεδόν όλα!

      Σου βγάζω το καπέλο για τη στάση σου! Ωστόσο πιστεύω πως μία x κομψότης πρέπει να στολίζει τα ωραία μυαλά και τις όμορφες ψυχές. Πρόκειται για θέμα αισθητικής και αλίμονο αν την αφορίζαμε από τη ζωή μας!

      Προσωπικά επίσης πολύ φόρμα φόρεσα και εξακολουθω να φοράω γιατί το δεύτερο σπίτι μου είναι το γυμναστήριο από 2 χρονών και όχι από ανασφάλαεια αλλά από άποψη!

      Διαγραφή
  2. Το να έχει, ή να επιδιώξει μια κοπέλα την ομορφιά στο μυαλό και την ψυχή δεν σημαίνει ότι θα παρατήσει το σώμα της. Είναι και θέμα υγείας πάνω απ' όλα. Επίσης, ο ορισμός "ωραίο φύλο" δεν είναι τυχαίος, όπως δεν είναι τυχαίο που οι αγγλοσάξονες λένε "beautiful woman" για τις γυναίκες και "handsome man" για τους άντρες. Ποτέ δεν θα πουν "beautiful man"! Οπότε, κατά τη γνώμη μου, ο συνδυασμός εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς είναι το ιδανικό για μια γυναίκα και αυτό δεν το θεωρώ ματαιοδοξία. Και ναι, παίζει ρόλο στη διαιώνιση του είδους! Απ' την άλλη όμως, δεν πρέπει η εξωτερική ομορφιά να είναι το βασικό κριτήριο επιλογής συντρόφου, γιατί πολλοί κάνουν αυτό το λάθος. Εν ολίγοις, ματαιοδοξία είναι όταν δίνεις σημασία μόνο στην εξωτερική ομορφιά και παραβλέπεις τα υπόλοιπα. Είτε για τον εαυτό σου είτε για τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. anthony,
      δεν πρόσεξες μία λεπτομέρεια: στο τέλος λέω τη λέξη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πράγμα που σημαίνει πως δεν την αφορίζω την ομορφιά μήτε την δαιμονοποιώ!Το πρόβλημα είναι όταν κατά την ανατροφή της γυναικός ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την ομορφιά και όχι γύρω από τον ήλιο!

      ΥΓ: και στο κάτω-κάτω εσύ που με ξέρεις σου φαίνεται να την αγνοώ???? :Ρ :Ρ :Ρ (κι ας είμαι τις περισσότερες φορές με φόρμες!) ;)

      Διαγραφή
  3. Εγώ μια φορά δε σε μεγάλωσα έτσι (πρέπει να το πω!) και δε με αφορά η φωτογράφιση της μάνας που περιγράφεις...
    Διευκρινιζω γιατί μερικού μπορεί να μην καταλάβουν ότι το κείμενο είναι φανταστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άιντε κι εσύ! Ρε μάνα εννοείται ότι είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ(=ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :Ρ) το κείμενο. Και εννοείται ότι στον κόσμο δεν είσαι μόνο εσύ μάνα! Έχει κι άλλες ξέρεις!

      ΥΓ1: λες να γέννησα και καμιά κόρη και να μην το κατάλαβες, επειδή έχασα τα κιλά σε λιγοτερο απο 40 μερες!

      ΥΓ2: ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...απο χθες παίρνω mail που λίγο-πολύ όλοι με κάποιον τρόπο και για κάποιο λόγο ΘΙΓΟΝΤΑΙ!Εγώ ξέρω ότι: Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!"

      ΥΓ3: όταν με βάζετε να αποδομώ τα γραφόμενά μου κείμενα...γρρρρ!!Πώς θα γίνω λογοτέχνης πια, αν δε με αφήνετε να μεγαλουργώ (ΨΩΝΑΡΑ!!!!!χαχαχα)???

      Διαγραφή
    2. Εμ, μας έχεις συνηθίσει να μεγαλουργείς καλοπιάνοντάς μας και εκθέτοντας τις βιωμένες εμπειρίες της ζωής σου! Τι να κάνουμε οι έρμες που θέλουμε να μας αγαπάς και να έχεις για μας, τους αναγώστες σου, την καλύτερη κουβέντα και να μην αφήνεις ούτε τις στάλες τις βροχής να μας βρέξουν!
      Άντε άμα είναι να μεγαλουργήσεις χαλάλι!
      Θα έρχομαι να παλαμοκροτάω μόνο και δε θα θίγομαι αμα τα λες δυσάρεστα, αλλά θα ταυτίζομαι αμα περιγράφεις τα ενάρετα!
      Σαν τον καλό αναγνώστη που εκτιμάει το καλό βιβλίο κι ας του στέκεται ένας κόμπος στο λαιμό και κρατάει μόνο αυτά που τον κάνουν να φουσκώνει περήφανος!
      Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια στο sequel! Ανυπομονώ για τα επόμενα επεισόδια!
      Φιλάρες!

      Διαγραφή
    3. Απόρία: Έχεις καμία αμφιβολία ότι πολλές γυναίκες από τα γεννοφάσκια τους μεγαλώνουν με τον ως άνω τρόπο Γεωργία μου?Προσωπικά με ενοχλεί να βλέπω μάνες να μεγαλώνουν έτσι παιδιά! Και θυμάμαι και μαναδες φιλων μου και συμμαθητριων μου να πράττουν ετσι! Θιχτούν δε θιχτουν ας αποδεχτουν την αληθεια (που παντα τσουζει)..Συγχυστηκα τωρα! (οχι μαζι σου)! Καλημερα

      Διαγραφή
    4. Το θέμα είναι ανεξάντλητο. Γι' αυτό το θέμα έστησα ολόκληρο μπλογκ φιλενάδα και ακόμα άκρη δε βγήκε.

      http://profanws8adunatisw.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1%CF%82...

      Εδώ λίγα από τα πολλά μου ποστ με την ετικέτα περί δίαιτας...αμα ποτέ βρεις χρόνο...αξιοποίησε τον καλύτερα διαβάζοντας τίποτα πιο χρήσιμο! χεχε! Πάντως οι γυναίκες όλες βάζουμε το λιθαράκι μας στην όλη παραφιλολογία και στην όλη κατάντια. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
    5. Υγ. Εννοούσα πιο χρήσιμο από τις "μαλακίες μου" καθότι ξέρω πως είσαι πολυάσχολη. Οχι φυσικά να αφήσεις τα διαβάσματα σου!!!Πωπω στο τέλος θα παρεξηγηθούμε από την πολύ την εξυπνάδα με φαίνεται! Απαπα την κάνω γιατί είσαι και συ μια γλωσσού σαν τα μούτρα μου!

      Διαγραφή
  4. Κάτι μου λέει πως μας τσιμπάει ,καποιες φορές, η ίδια μύγα....
    Είναι η τρίτη φορά που μας ''τσακώνω '' με το ίδιο θέμα την ίδια εβδομάδα...
    [Βέβαια μην παρεξηγηθώ, καμιά σχέση η δική σου ανάλυση με το δικό μου ''καρφάκι '' στο facebook]

    Τη Δευτέρα λοιπόν έγραψα μια ''χαριτωμενιά''...

    Πιο ορθόδοξο επιχείρημα για την ματαιοδοξία από το
    " κρύβομαι για να με δουν "
    δεν έχει στον ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ....
    Και ήρθες Κωνσταντίνα μου, εσύ πάλι και μου σάρωσες το μυαλό !!!!


    Καλημέρα με πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σ όλη την ΟΜΟΡΦΗ παρέα.
    Οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο!
    Μια κακιά γυναίκα ή μία μάγισσα θα είναι συνήθως λεπτή, ξερακιανή με σφιχτά, λεπτά χείλη και σχιστά μάτια!
    Μία καλοσυνάτη έχει μεγάλα στρογγυλά μάτια, χαμογελαστή έκφραση, στρογγυλεμένους ώμους και καμιά φορά είναι και παχουλή (το πάχος στα έργα τις περισσότερες φορές είναι δείγμα "΄εξω καρδιάς" και χαράς).
    Ο ωραίος άντρας στις ταινίες και ουλή στο πρόσωπο να χει είναι δείγμα αντρισμού μετά από καυγά!
    Αυτά στον κόσμο της φαντασίας!!! Στον πραγματικό κόσμο η συμμετρία σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ σημαντική.
    Σου ανοίγει πόρτες εύκολα στις επαγγελματικές και στις προσωπικές σχέσεις.
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ! Ετσι γεννήθηκες!!!
    Τώρα οι "ασύμμετροι" τι γίνεται?
    Γιατί πρέπει να προσπαθούν δυό φορές για ν αποδείξουν την αξία τους? Αν πάει σε μια δουλειά μία δύμετρη κούκλα με λίγες γνώσεις και μία πανέξυπνη κοντούλα χοντρούλα με μεγάλη μύτη εσείς ποιά λέτε να προτιμήσουν???
    Στις σοβαρές επιχειρήσεις είναι ανάλογα με το πόστο.
    Οι ωραίες στην υποδοχή, οι απλά έξυπνες στις δύσκολες πίσω απ τα γραφεία θέσεις. Νομίζω κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση!!!
    Ακόμα και για να εκτιμήσεις μια καλή ψυχή ή ένα γερό μυαλό πρέπει πρώτα να χεις ο ίδιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και ανοίγει πόρτες όταν αποτελεί το γαρνίρισμα στο κυρίως πιάτο! Αν όμως η ομορφιά αποτελεί το κυρίως πιάτο, πιανουν σιγουρα πατο!

      Υπαρχουν επισης κάποιοι που θεωρούν ότι αν είσαι ομορφη ή ευπαρουσίαστη είσαι για τα μπαζα! Ειναι μεχρι να γνωρισουν κάποια που θα καταρριψει το μυθο επειδή μπορεί να έχει και τα δύο.

      Εμένα το άγχος του "να ειμαι πάντα όμορφη" και τα σαχλοπρότυπα του life style μου τη δίνουν στα νευρα!Το να θελω δλδ να μοιασω στη J.Lo. γιατί μόνο έτσι θα είμαι αποδεκτη....

      Διαγραφή
    2. Σκέψου τι νεύρα έχουν αυτοί που όσο και να γυμναστούν ή να χτενιστούν ή να ντυθούν δεν θα ναι όμορφοι!!! Συνήθως όμως είναι χαρισματικοί τύποι γιατί καταλαβαίνουν ότι πρέπει
      ν αναπτύξουν άλλα τους χαρακτηριστικά για να γίνουν αποδεκτοί απ την υπόλοιπη κοινωνία!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχως που το καταλαβαινουν και αλιμονο αν ητανε ολοι ομορφοι!τα προτυπα με ενοχλουν Ευγενια μου, οχι η ομορφια!

      Διαγραφή
    4. η καχεκτική γυναίκα που έφτυνε και λίγο αίμα στο μαντήλι της,
      η ζουμπουρλού " στύλ Μαίρη Λίντα"& Μαίριλυν,
      η πετσί και κόκκαλο Τουίγκι, η αριστοκρατική Τζάκυ Κέννεντυ, η ρομαντική Lady Diana, η σέξυ J.L... κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια!!!

      Διαγραφή
    5. Ωραίο το περιτύλιγμα αλλά και το περιεχόμενο, δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους, μετραει!

      Διαγραφή
  6. ωραία όλα αυτά που γράφεις κ το δέχομαι ισχύουν.
    Ελπίζω όμως να μην εννοείς ότι όλη αυτή η εξέλιξη της γυναίκας είναι μια ματαιοδοξία.
    Καλοί και οι στόχοι στην ζωή αλλά καλή και η εξέλιξη!
    Μην τα παραλέμε κιόλας.....

    ΟΚ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sofia,
    έχεις δηκτικό ύφος στις προθέσεις μου.
    Εγω ελπίζω συμπεριλαμβανομένων των σχολίων να κατάλαβες τι εννοώ και να μην τα ερμηνεύεις κατά το δοκούν!

    ΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε πως η ομορφιά είναι ένας τρόπος,για να προσεγγίσεις τον Θεό.Η όποια ομορφιά.Εσωτερική ή εξωτερική.Εσωτερική και εξωτερική.Αναλόγως αν στρέφεις τα μάτια προς τα έξω ή προς τα μέσα.Μακάρι και προς τις δύο κατευθύνσεις...
      Λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και συνδέοντάς την με το σημερινό σου κείμενο νιώθω απλά την ανάγκη να υποκλιθώ στους λεγόμενους"καταραμένους"Ποιητές και ιδίως στον Ποιητή Charles Baudelaire,που μέσα από τα"Άνθη του Κακού"απέδειξε-σ'εμένα τουλάχιστον-πως είναι μεγάλη μαγκιά να βλέπεις την ομορφιά ακόμα και μέσα στην ασχήμια,εκεί που οι περισσότεροι απλώς αποστρέφουν το βλέμμα.Υποκλίνομαι σε όλους όσους κατάφεραν να κάνουν το σκοτάδι φως...

      Διαγραφή
  8. TZINA LO (ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΩΘΕΝ J LO)21 Μαρτίου 2012 στις 10:04 μ.μ.

    Πάντως μια που ανέφερες και την κατηγορία μαμάδες, θα ήθελα να αναφέρω ότι εκτός απο την "ωραία κοιμισμένη" υπάρχει και η "μονίμως νυσταγμένη" , κατηγορία την οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλύσεις...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωωωωω!κυρία Τζ. Lo!
      τι ευτυχια να σας εχουμε μαζι μας!
      Θα λαβουμε υποψη τις παραγγελιες σας!
      Θα τηρηθει ωστοσο σειρα προτεραιότητας!
      Φιλια στα διδυμα!

      Διαγραφή
  9. Sabrina my angel,
    Η γυναικεία ομορφιά υμνήθηκε ανά τους αιώνες. Ποιητές, γλύπτες, ζωγράφοι, μουσικοί...όλοι λάτρεψαν και τίμησαν την ωραιότητα της γυναίκας. Είναι ευλογία να έχει κανείς το χάρισμα της ομορφιάς (σου το λέει αυτό ένας κούκλος). Είναι λογικό κι επόμενο να προωθείται από τη μάνα αυτή η άποψη και να γίνεται αυτή η πλύση εγκεφάλου στην κόρη! Και μετά είναι θέμα χαρακτήρα αν θα γίνει μια γυναίκα "που είναι ωραία και το ξέρει" ή κανένα κομπλεξικό χαζοκόριτσο που περπατάει και κοιτιέται μεσ' στην ανασφάλεια.
    Πραγματικός διάλογος μεταξύ δύο γυναικών που έπεσε στην αντίληψή μου:
    "-Προχθές είδα την πρώην γυναίκα του "τάδε". Καλέ αυτή είναι μιά κούκλα!"
    Πρόσεξε τι βρήκαν οι ηλίθιες να σχολιάσουν από τον οδυνηρό χωρισμό ενός ζευγαριού με ένα παιδί!
    Πιστεύω ότι η γυναίκα επικεντρώνεται στην εξωτερική της εμφάνιση για τρεις λόγους (με σειρά προτεραιότητας):
    α) για να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της
    β) για να τη βγει στις "φίλες" της
    γ) για να αρέσει στους άντρες

    Προσωπικά γοητεύομαι περισσότερο από την προσωπικότητα μιάς γυναίκας

    Φιλιά

    James

    Υ.Γ. Ασχετα με τις απόψεις μου στο κείμενο, σε θεωρώ μια κούκλα (όπως και τους υπόλοιπους αγγέλους μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. James,
      Θα ξεκινήσω από το ΥΓ
      ή μάλλον θα μείνω σε αυτό.
      Με συμφέρει και με κάνει να
      αισθάνομαι ωραία ακόμη κι αν
      δείχνει ματαιοδοξία!χαχα!
      (Ουδεμίάς εξαιρουμένης
      τελικά αυτό το κείμενο)

      Διαγραφή
  10. Hello beautiful People!!!
    Καταρχην να ξεκινησω λεγοντας πως ειμαι της λογικης “ Καλυτερα υγειης και πλουσιος παρα φτωχος και αρρωστος” !!

    Εχουμε και λεμε λοιπον. Αν καποια απο τις παραβρισκομενες η εχετε φιλη η γνωστη που συγκεντρωνει τα παρακατω χαρακτηριστικα.
    “Ομορφη , Καλλιγραμμη , Sexy, 90-60-90 , αισθησιακη , ερωτικη με ωραιο χαμογελο μπλε ματια ,Μαυρα μαλλια και φυσικα εξυπνη και με χιουμορ” παρακαλω να επικοινωνισει αμεσως μαζι μου!!!

    Δεκτες Κοκκινομαλλες σε καλη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dr.Chris,
      είναι ωρα να σου αποκαλύψω πως η κούκλα που ψαχνεις ειναι η επί 17 συναπτά έτη φίλη σου!Από πότε έχεις να με δεις?διότι ψηλωσα, τα ματια μου αλλαξαν χρωμα (και οπτική!) και συγκεντρώνω όσα στανταρ έβαλες!

      Αν δεν ερθεις να το διαπιστωσεις μονος σου, θα ερθω εγω!
      (απειλή!)χαχαχαχα :Ρ :Ρ :Ρ

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστω για το ενδιαφερον και για την καταθεση βιογραφικου. Απλα να πω πως η Αγγελια δεν ειναι για να βρω φιλη για καφε τετοιες εχω πολλες. Μονο σοβαρες προτασεις παρακαλω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε! αν ερθω ως εκει μονο καφέ θα κερασεις? Ω Ξένιε Ζευ!Κριμα στον κοπο σου!

      Διαγραφή
  12. Η ομορφιά είναι σχετική...για παράδειγμα η γνωστή "Αφροδίτη" του Μποτιτσέλι (ο πίνακας που έχει συνδεθεί και με το σχεδιαστικό πρόγραμμα illustrator) απεικονίζει μία κοπέλα αφράτη και συνειρμικά γόνιμη και αισθισιακή. Και βέβαια όλες οι εποχές, πριν τα τελευταία 50 χρόνια, είχαν πρότυπα γυναίκες με πλούσια τα ελέη. Τα σημερινά ανορεξικά μοντέλα έχουν δημιουργήσει τεράστια σύγχυση το τί σημαίνει όμορφος...και στην πραγματικότητα το photoshop είναι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες ζουμερές και φρέσκιες και όχι το μοντέλο...όλη η βιομηχανία της μόδας και του κινηματογράφου προσπαθούν να φτάσουν το τεχνητά τέλειο...το αντικειμενικά τέλειο στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα μας δεν υπάρχει...και δεν χωράει καν!! Τώρα σε λίγο που θα γεννήσω σε τί θα προλαβαίνω να είμαι τέλεια?? Τέλεια μάνα, τέλεια νοικοκυρά, ιδανική υπάλληλος και συνάμα να διατηρώ και μια εικόνα αψεγάδιαστή?? Πόσα χρήματα θα μένουν να χαλάω για να μην είμαι εκτός μόδας και lifestyle?? Έλεος, ας συνέρθουμε επιτέλους!! Και ούτε θα γίνω η μάνα που περιγράφεις...ούτε εγώ ευτυχώς είχα μια κενόδοξη μητέρα!! Συμφωνώ για την γυμναστική, όσο μπορεί ο καθένας για να είναι υγιής και επίσης το να είσαι περιποιημένος και να μην κυκλοφορείς σαν λέτσος...Επίσης να φροντίζεις να είσαι ψυχικά και πνευματικά υγιής! Κατα τ'άλλα εαν δεν είσαι η Σαρλίζ Θέρον ή Μόνικα Μπελούτσι δεν πειράζει...και εαν κάποιοι κυνηγούν τόσο πολύ να έχουν μία τέτοια εικόνα ή έναν ή μία τέτοια σύντροφο ας ζήσουν με τους δαίμονές τους. Είναι απατηλό το κυνήγι αυτό και χάνεις, κατα την γνώμη μου, πολλά άλλα ποιο σημαντικά πράγματα στην ζωή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος μου είπε χθες ότι το όμορφο πάντα προβάλλονταν είτε από τους ποιητές είτε από τους ζωγράφους κλπ και πως δεν είναι πατέντα της tv!προφανώς!Αλλά δεν υπήρξε στο παρελθόν ισχυρότερο μέσο από την τηλεόραση εξού και η υπερπροβολή!

      Και άντε πια: εσύ πότε θα γίνεις μάνα?Κάτι είπανε στα περιοδικά ότι δεν κατεβαίνει η μπέμπα!χαχα!Αλήθεια είναι?Φαίνεται κατάλαβε σε τι κόσμο τη φέρνετε και είπε να το ξανασκεφτεί!
      Με το καλόόόόόό!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τί να πώ...περιμένουμε!! Μάλλον το καλό πράγμα αργεί να γίνει...φτιάχνει κορμί και επιδερμίδα τώρα!!!

      Διαγραφή
    3. όλα εχουν το λογο τους που γινονται ετσι!κατι θα ξερει εκεινη!

      Διαγραφή
  13. Από παιδάκι θυμάμαι τη μαμά μου να μου λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι!Αυτό που αναλάλυψα στη συνέχεια είναι ότι όμορφα χαρακτηριστικά έχει ο καθένας μας,άλλος λίγα και άλλος περισσότερα.Το θέμα είναι να ξέρεις πως να τα αναδείξεις.Κι αυτό δεν σημαίνει να ξοδεύεις όλη σου τη περιουσία σε καταστήματα και ινστιτούτα ομορφιάς..Άλλωστε η υπερβολή κανένα δεν ωφέλησε!Το να περιποιήσε όμως τον εαυτό σου και να φροντίζεις να είσαι υγιής σε λογικά πάντα πλαίσια σημαίνει ότι τον αγαπάς!
    Για μένα λοιπόν ομορφιά είναι να ξέρεις ότι δεν έχεις αναλογίες 90 60 90 -και ίσως ποτέ να μην αποκτήσεις- αλλά παρ'όλα αυτά να υπερασπίζεσαι όσα σου χάρισε η φύση περπατώντας με αυτοπεποίθηση!
    Όσο για το πως θέλουν οι άντρες τις γυναίκες..νομίζω πως προτιμούν την απλότητα και γοητεύονται από τη φυσική ομορφιά!
    Και για να κλείσω..πιστεύω ότι τα διάφορα "πρότυπα" που κυκλοφορούν (για τα οποία γίνεται λόγος στο κείμενο ) είναι ακόμα μια παγίδα που κλέβει χρόνο από τις ζωές των ανθρώπων και δεν τους αφήνει να χαρούν τις πραγματικές χαρές της ζωής!

    Υ.Γ. ανάμεσα στα παιχνίδια που είχα μικρή δεν είχα ποτέ ούτε μια κούκλα τύπου Barbie..Eίχα όμως αρκετές κούκλες-μωρά με ροσοκόκκινα μαγουλάκια,ολοστρόγγυλα ματάκια και υπέροχο άρωμα πλαστικού!

    να το κοιτάξω ?? :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και ισχύουν όσα λες!Τα πρότυπα που περιγράφεις μάλλον έχουν κι αυτά με τη σειρά τους το αντίστοιχο target group !Υπάρχουν και Αυτοί!

      ΥΓ: αν πρεπει να "το κοιτάξεις", όπως λες, τότε να "το κοιτάξουμε μαζί", διότι ούτε εγώ είχα τέτοιες κούκλες (από αντίδραση!)

      Διαγραφή
  14. χαχαχ

    Οφείλω πάντως να διορθώσω τον εαυτό μου *περιποιείσαι
    (ευχαριστώ για την παρατήρηση)

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ,βρε,Ντινάκι,αχ!!!Και αυτοί οι κοιλιακοί δε σιάζουν με τίποτα...Και άρχισα κι εγώ να "κάθομαι τα μεσημέρια στην τηλεόραση"...
    Σε φιλώ,
    Dorita :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ειδοποιός διαφορά σου με την ωραία κοιμισμένη είναι ότι εσύ επιλέγεις τις εκπομπές και όχι οι εκπομπές εσένα επειδή δεν έχεις υπόβαθρο!

      Διαγραφή