Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εχθροί και Φίλοι της ΖΩΗΣ: Ο άνθρωπος που ήρθε από το Μέλλον

            ...είναι εκείνος που πάντα έβλεπες στα όνειρά σου πάνω σε άσπρα άλογα ή κάτω από αυτά. Είναι εκείνος ο άνθρωπος που φανταζόσουνα να σε κάνει τόσο ευτυχισμένη, όπως κάνει τόσα χρόνια ο πατέρας τη μάνα σου κι ας τους είδες να τσακώνονται. Πολλές φορές τον έχεις φανταστεί με μάτια που σε κοιτούν όλο ενδιαφέρον και με χείλη που σε φιλούν γεμάτα τρυφερότητα. Τον συνάντησες τυχαία στο μανάβικο την ώρα που έπαιρνε μήλα από το ίδιο καφάσι με σένα και σε άγγιξε τυχαία ή στο βουνό κάνοντας τζόκινγκ την ώρα που εσύ το κατέβαινες, ενώ εκείνος ανέβαινε. Όταν διασταυρώθηκαν τα βλέμματα σας, ήταν η μόνη στιγμή που απέκτησαν σημείο τομής οι παράλληλες ζωές σας. Αργότερα τον ξανάδες μετά από χρόνια στην είσοδο μιας τράπεζας, να περιμένει υπομονετικά να πάρει τους τόκους της υπομονής του.
           Μα οι ιδέες, τα όνειρα και οι αντοχές θρυμματίζονται ώσπου να πεις κύμινο.   Θα συναντήσεις κι άλλους που σε κάνανε απλά να νομίζεις ότι τους ήξερες χρόνια. Που πίστεψες ότι μπορούν να γίνουν το άλλο σου μισό. Που σε σαγήνευσαν και σε έκαναν να παραδεχτείς πως έχουν τη δυνατότητα να σε κάνουν να νιώσεις φυσιολογικά. Μα τελικά απλά πίστεψες, νόμισες, μαγεύτηκες. Δεν πρόσεξες πως ο κλειδοκράτορας του εαυτού σου είσαι μόνον εσύ και πως ο άλλος ψάχνει ακόμα τα αντικλείδια.
           Την αινιγματική χαρά σου τη λύνει μονάχα ο άνθρωπος που συναντάς συνεχώς στα πιο αναπάντεχα μέρη. Εκείνος δεν ξέρει τι του είσαι. Εσύ δεν ξέρεις τι κρύβει. Ποντάρεις μονάχα στην πρόσκαιρη ανατριχίλα της σάρκας. Πονάς. Και είσαι σίγουρος πως έχει το παυσίλυπο. Λυπάσαι και είσαι πιο σίγουρος ότι είναι η χαρά. Είναι εκεί, ανάμεσα στους επιβάτες που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου, πίσω από το γκισέ ενός γραφείου στον τρίτο όροφο της υπηρεσίας και ενίοτε στο διπλανό έδρανο του αμφιθεάτρου ή καθώς περιμένει να σου δώσει το σάλι που σου ‘πεσε από το κάθισμα στο καφενεδάκι όπου έπινες μια δροσιστική λεμονάδα.
           Ο άνθρωπος αυτός πάντα θα πλησιάζει αλλά θα φεύγει απειλητικά, γιατί καθόλου δεν του αρέσει η ιδέα της μόνιμης κατοικίας. Είναι αλήτης περιπατητής. Και άστεγος... γυρίζει, με μια ματιά αγγίζει και φεύγει.  Το όνομά του «ΦΛΕΡΤ»

30 σχόλια:

  1. ...είναι το κάψιμο στο στήθος και το τρελό πετάρισμα της καρδιάς που νομίζεις ότι πάει να σπάσει. Είναι η υπέρτατη ευτυχία που νιώθεις όταν σε κοιτάζει. Είναι η γλυκιά αγωνία όταν περιμένεις το ακριβό νεύμα της συγκατάθεσης. Είναι η μελωδία της φωνής της που σε στέλνει σε μιά άλλη διάσταση. Και είναι η στιγμή που δεν θέλεις τίποτε περισσότερο στον κόσμο από το να της κρατήσεις τρυφερά το χέρι. Και όταν όλα τελειώσουν είναι η στιγμή που κλαις σαν παιδί. Η στιγμή που φοβόσουν σαν εφιάλτη. Η στιγμή που δεν ελπίζεις πια τίποτε.
    Αυτή τη στιγμή ύμνησε ο ποιητής Sabrina my angel: "Στα φανερά και στα κρυφά
    σου το 'πα για τα σύννεφα.
    Για σένα και για μένα."

    Φιλιά

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. James,
      για άλλη μια φορά (με) συμπληρώνεις σωστά!
      Αδελφές ψυχές!

      Διαγραφή
  2. Το φλερτ ε? Οι βαθιές εισπνοές του έρωτα! Τις παίρνεις πριν το μακροβούτι.
    Τι να σου πει παραπάνω μια ύπανδρος σε δημόσιο μπλογκ?
    Το φλερτ μέσα στο γάμο είναι σαν το καλό καλό κρασί, το ανοίγεις και περιμένεις σύμφωνα με τις οδηγίες να ανασάνει και μετά το πίνεις σε κολονάτα κρυστάλλινα ποτήρια.
    Πριν το γάμο πάλι, το κρασί πολλές φορές ήταν λίγο πριν τον ξιδιά, το άνοιγες και το έπινες κατευθείαν από το μπουκάλι ή μέσα σε γυάλινο νεροπότηρο.
    Και τα 2 την έχουν τη χάρη τους!
    Καληνύχτα φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά το φλερτ που περιγράφεις είναι ενδογαμιαίο ή εξωγαμιαίο?Ιδού η απορία!

      Διαγραφή
    2. Κράτα εσύ το ερωτηματικό, να κρατήσω εγώ την ιδιωτικότητά μου! Μπουχαχα!
      Καλημέρα και φιλί!

      Διαγραφή
  3. Πλανητικό φλερτ αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη

    Πρόκειται περί λαμπρού ζεύγους, και αυτό φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού: Η Αφροδίτη και ο Δίας, οι δύο λαμπρότεροι πλανήτες στον ουρανό, τραβούν την προσοχή μας προς τη δύση αυτές τις μέρες, καθώς πλησιάζουν ο ένας τον άλλο σε ασυνήθιστα μικρή απόσταση.

    Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα της Δευτέρας 12 Μαρτίου, ο Δίας θα βρίσκεται λίγο πάνω και αριστερά από την ακόμα λαμπρότερη Αφροδίτη στον δυτικό ουρανό.

    Το βράδυ της Τρίτης θα ακολουθήσει η στιγμή της λεγόμενης συνόδου με την Αφροδίτη να έχει μετακινηθεί λίγο πάνω και δεξιά από τον Δία. Σε αυτό το στάδιο, η φαινόμενη απόσταση ανάμεσα στους δύο πλανήτες θα είναι 3 μοίρες, περίπου όσο το πλάτος δύο δάχτυλων τεντωμένων μπροστά στα μάτια του παρατηρητή.

    Σε αυτή τη φάση, το ντουέτο των δύο πλανητών θα γίνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό -το φως και των δύο σωμάτων θα πέφτει ταυτόχρονα στην ωχρά κηλίδα του ματιού, την κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς που προσφέρει τη μέγιστη οπτική οξύτητα.

    Την ημέρα της συνόδου το φαινόμενο μέγεθος της Αφροδίτης, δηλαδή η λαμπρότητά της, θα φτάνει το -4,3 ενώ του Δία είναι σημαντικά μικρότερη στο -2,1. Πρακτικά, η Αφροδίτη θα είναι 7,59 φορές πιο λαμπρή από τον Δία, καθώς η κλίμακα του φαινόμενου μεγέθους είναι λογαριθμική, και μια αύξηση κατά ένα βαθμό μεγέθους αντιστοιχεί σε αύξηση της λαμπρότητας κατά 2,512 φορές.

    Το φαινόμενο θα παραμείνει ορατό για περίπου δύο ώρες κάθε βράδυ, πριν τελικά χαθεί κάτω από τον ορίζοντα στον δυτικό-νοτιοδυτικό ουρανό. Μάλιστα το ουράνιο δίδυμο φαίνεται πιο εντυπωσιακό όταν κρέμεται λίγο πάνω από τον ορίζοντα.

    Οι ερωτοτροπίες ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη συνεχίζονται εξάλλου εδώ και καιρό, και μάλιστα η Σελήνη πλησίασε (http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231183235) για να θαυμάσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα πλησιάσει και πάλι το ζευγάρι στα τέλη Μαρτίου και θα προσπεράσει πρώτα τον Δία και μετά την Αφροδίτη.

    Ένας ακόμα πλανήτης, ο Άρης, κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή των αστρονόμων την περασμένη εβδομάδα, όταν έφτασε στην μικρότερη απόστασή του από τη Γη εδώ και δύο χρόνια.

    Άραγε προλαβαίνουμε, έχουμε τη διάθεση να δούμε, να απολαύσουμε ένα ''ουράνιο'' ΦΛΕΡΤ???

    Αλλά και το επίγειο ΜΑΓΕΙΑ είναι !!!!

    Καλημέρα και ΦΙΛΙΑ !!! [βάλε τόνο όπου θέλεις]....

    Υ.Γ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑ !!!!Έμαθα πως ήσουν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής γνώριζα για τον Πλατωνικό Έρωτα. Μόλις έμαθα και για τον Πλανητικό! Γηράσκω αεί διδασκομενη!!

      ΥΓ: γιατί έλειπες?Απολογίσου!

      Διαγραφή
  4. Λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.Όπως είναι όλα της ψυχής. Περιγράφεις Έρωτα ή Φλερτ? Νομίζω αρχίζει μ έρωτα.
    Αχ δεν ξέρω.
    Για μένα είναι δυό εντελώς διαφορετικά πράγματα.
    Ο Έρωτας μπορεί να σου δώσει δύναμη ή να στην πάρει όλη!!!
    Στομάχι,μυαλό,καρδιά βρίσκονται στα χέρια του. Αξίζει να τον ζήσεις με μεγάλη πιθανότητα να γίνει καρκίνωμα που θα σου φάει τα σωθικά.
    Το φλέρτ είναι ανάλαφρο αεράκι. Γλυκό που σου τονώνει το εγώ σου και σε χορεύει στα σύννεφα. Δεν σε γκρεμοτσακίζει απ αυτά. Επίσης υπάρχει πάντου. Φλερτάρεις με τα παιδιά σου, με τους συνεργάτες σου, με τους φίλους πολλές φορές. Είναι απλά ένα παιχνίδι που σε κάνει να γελάς.
    Καλημέρα σ όλες τις ευαίσθητες ψυχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ετσι είναι. Μπερδεμένα εξ ορισμού! Ίσως διαπιστώνεις, ότι ακόμα κι αν είσαι γερά θεμελιωμένος σε μία σχέση, έναν γάμο, έναν σφοδρό Έρωτα πάντα κάπου εκεί, αλλού, πιο πέρα, πιο κει θα περάσει ένα αεράκι -που λες κι εσύ- θα σε ακουμπήσει, θα σε κάνει να ρίγήσεις, αλλά θα φύγει στο λεπτό!Κι αυτό υπάρχει, δεν εμποδίζεται, δεν κατακρίνεται (λέω εγώ τώρα) γιατί είναι αθώο και ανθρώπινο! Και ΠΡΟΣΟΧΗ!!! μην σπεύσουν οι κακές γλώσσες να πουν "Ε τότε το μάτι σου παίζει"...ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ!Ο νοων, νοείτω!

      Διαγραφή
    2. και στην τελική κι αλλιώς να το δεις είναι πιο ανωδυνο το φλερτ από εναν σφοδρο ερωτα που εχει μεγαλες πιθανοτητες να σε απογοητευσει...η συντομια του φλερτ δε δινει περιθωρια για λαθη. Αλλα θα μου πεις μπορουμε να ζησουμε χωρις ερωτα και να μεινουμε μονο στο φλερτ απο φοβο μην πληγωθούμε!?Αιωνια αναπαντητα ερωτηματα!

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και δεν είναι κατακριτέο.
      Όταν συμβεί ΣΕ ΣΕΝΑ!!!
      Αν συμβεί στον σύντροφό σου ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ γρήγορα!!!
      Άλλο έρωτας, κι άλλο παίζει το μάτι σου ( και το μυαλό σου) συνέχεια. Τότε όπως λέει και το άσμα "δεν είναι καρδιά,δεν είναι καρδιά, είναι καφενείο"!!! ( σόρυ αλλά έχω την εντύπωση ότι λέμε διαφορετικά πράγματα. Δεν είπα ότι ο έρωτας είναι αεράκι. Ο έρωτας είναι βράχος που σου ρχεται κατακέφαλα!!! Το φλέρτ είναι δροσερό αεράκι που απλά σου γεμίζει τα πνευμόνια)

      Διαγραφή
    4. αχ γιατί δε συνεννοούμαστε σημερα?Καταλαβα τι λες!Δεν ειπα για τον ερωτα αλλα για το φλερτ οτι ειναι αερακι!Όσο για τον σύντροφό σου ναι!εχεις απόλυτο δίκιο!Στην πυρααααα!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Μάλλον κι ο Ερμής ανάδρομος αλλά
      η κα Κική Μ Παγιατάκη-Πατέρα-Λεφάκη
      δεν μας το πε!!!
      ( το ξαναδιάβασα, έχεις δίκιο το ίδιο λέμε) Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    6. Αχ ρε Ευγενία ακριβώς το ίδιο ήθελα να πω!!Αλλά ακριβώς όμως!

      Διαγραφή
    7. Στη"Θεογονία"του Ησιόδου,το Χάος,η Γη και ο Έρως αποτελούν την πρωταρχική Τριάδα.Αυτές οι μορφές,όπως τις παρουσιάζει ο ποιητής,δεν έχουν γεννηθεί η μια από την άλλη.Απέχουν μόνο χρονικά στη σειρά της γένεσής τους,δηλαδή είναι αυτογέννητες.Μόνο ο Έρως δε γεννά απογόνους.Αυτός ενεργεί σαν ορμή που ενώνει τις άλλες δυνάμεις και τις ωθεί στη δημιουργία.
      "...κι ο πανέμορφος ο Έρως μέσα στους αθανάτους,
      που τα μέλη λύνει όλων και ανθρώπων και θεών
      και δαμάζει μες στα στήθη νου και φρόνιμη βουλή..."

      Και όπως τα πάντα σ'αυτή τη ζωή έχει κι αυτός τη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά του.Θεός και Δαίμονας μαζί.Κι άντε τώρα να τα βάλουμε με τον Θεό.Ή με τον Δαίμονα.Ή και με τους δυο μαζί...
      Υ.Γ.Πόσο κοντά η Κόρη κι ο Πάτέρας σήμερα...Οιδιπόδειο και στον Ουρανό...

      Διαγραφή
    8. Ωραία!Μου αρεσει που μαθαίνω ακόμα πράγματα (Βάνα μου!), αλλά ο Ησίοδος λέει κάτι για το ΑΠΛΟ ΦΛΕΡΤ?διαχωρίζεται κάπως ο Ερως από το Φλερτ?

      Διαγραφή
    9. Όχι.Αλλά γιατί να το κάνει?Συνώνυμο του φλερτ,κατά την ταπεινή μου άποψη,είναι η ερωτοτροπία.Και οτιδήποτε καταλήγει σε δημιουργία-ποίηση προυποθέτει το φλερτ-ερωτοτροπία.Δημιουργία είναι οτιδήποτε μπορεί να γεννηθεί.Παιδί Δαιμονικού Θεού ή Θεικού Δαίμονα.Ότι δεν υπήρχε πριν,μα ζει τώρα και άρα στην αιωνιότητα,αφού έστω και για μια στιγμή βγήκε στο φως.Κι ας ξαναβυθιστεί στο σκοτάδι,για να αναναστηθεί στο φως.Ό,τι φλέρταρες,το ανάγκασες να γεννηθεί,να γίνει στιγμή.Άρα,ακόμα και για δευτερόλεπτα το ερωτεύτηκες...ας μη φοβόμαστε τις λέξεις πιότερο απ'τις σκέψεις και τις πράξεις μας...

      Διαγραφή
    10. Έχω να πω πως συνώνυμο είναι, ναι. Ταυτόσημο όχι,δεν ειναι. Γιατί ευτυχώς όταν το ένα (ο ερωτας) μετά την αποθέωση πληγώνει, το άλλο (φλερτ) παρηγορεί και λόγω συνεπείας μονο τονώνει (το ηθικό? τον εγωισμό?οτιδήποτε)

      Διαγραφή
  5. Αφηνόμαστε στο φλέρτ γιατί είναι ανώδυνο, αναζογωνιτικό και αναγκαίο για να επιβεβαιωνόμαστε. Είναι μια στιγμή, μια μαγική στιγμή που απο πριν ξέρουμε ότι έχει ευτυχισμένο τέλος, σαν τα παραμύθια. Αρκεί να μην πιστέψουμε ότι είναι για πάντα. Υπάρχει για να μας αφυπνίζει, να ρίχνει μια σπίθα για ν'ανάψει η φωτιά. Εαν κρατήσει η φλόγα αναμμένη είναι ακόμη άγνωστο και αφελές να το προβλέψει κανείς. Το φλέρτ είναι κάτι που πηγάζει απο εμάς...εμείς το προκαλούμε. Ακόμη και μιά όμορφη μέρα που έχουμε ανάλαφρη διάθεση και όλα γύρω μας μυρίζουν έρωτα προκαλούμε μια επιθυμία στους άλλους να μας πλησιάσουν. Το αύριο αβέβαιο, η στιγμή όμως σου κόβει την ανάσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήθελα να ταν κινητό
    μικρή μου η καρδιά σου
    και να γατέω μόνο εγώ
    το PIN του έρωτα σου!

    Απ'όλα τ'άστρα τ'ουρανού,
    η Αφροδίτη με κερδίζει.
    Γιατί με σάρκα και οστά,
    εσένα μου θυμίζει.

    Στον ύπνο βλέπω τις χαρές
    που ξυπνητός στερούμαι
    εμα δεν μπορώ και μια ζωή
    για σένα να κοιμούμαι.

    Μου 'κανες μάγια στην καρδιά
    κι οι φλέβες μου με καίνε
    μα τούτο 'δω το μαγικό
    έρωτα τονε λένε...

    Αναστενάζω, καίγομαι,
    κλαίω, πονώ και λιώνω,
    πεθαίνω, σβήνω, ξεψυχώ
    για μια ματιά σου μόνο!

    Όλες τις μαντινάδες τις έκλεψα!!!!!!!
    Προσπάθησα να διαλέξω αυτές που ταιριάζουν και φλερτ και με έρωτα!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα όλη μέρα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!για μενα ειναι ολα αυτα Συλβάκι? Ευχαριστω...Με ανέβασες πολύ έτσι που με φλερτάρεις!

      Διαγραφή
  7. Χρυσό μου,με ταξίδεψες για μια ακόμη φορά!!!! :******
    Δωράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ βρε Κωνσταντινάκι άλλες φορές πιστεύω ότι μου κρατάς το χέρι, αλλά εσύ με σφυγμομετράς !

    αυτά τα παυσίλυπα με φάγανε !


    καλό ΣΚ φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. και στα μυαλά μας ενίοτε που παίρνουν κι αυτά αέρα (βλ. εγωισμός πιο πάνω :Ρ)

      Διαγραφή
  10. Θα σταθω στο σαλι, το καφενεδακι και την κρυα λεμοναδα και θα σε ρωτησω : Αναχρονισμός ή μετεξέλιξη;;;;
    Κατα τα υπολοιπα ξερεις οτι θα συμφωνησω και στην ουσία και στον τρόπο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο τιτλος τα λεει ολα: "ο ανθρωπος που ηρθε απο το μελλον!"Υπαρχει κατι πιο σαφες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή