Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γράψε μία έκθεση με θέμα: «Τερλίκι: Θα φορεθεί πολύ φέτος!»

Εμένα μ’ αρέσει το χιόνι. Μ’ αρέσει και ο χειμώνας. Μ’ αρέσει και το κρύο, άσχετα αν είμαι μονίμως με μια θερμοφόρα αγκαζέ ως αξεσουάρ. Αγαπώ την κουβέρτα μου πολύ. Και το πάπλωμα επίσης. Τρελαίνομαι να βρέχει και να ακούω τη λαμαρίνα να χτυπάει ρυθμικά: τικ τικ τάκ και να κοιμάμαι. Και η μαμά μου λέει πως πρέπει να ντύνομαι και να φοράω χοντρές μπλούζες και όταν με βλέπει να πονάει η κοιλιά μου μου λέει καλά να πάθετε αφού δεν ντύνεστε (δεν ξέρω γιατί μου μιλάει σαν να είμαι δύο!).
Και είναι ωραίο να χιονίζει και να κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά να χαίρονται, αλλά δεν είναι καθόλου ωραίο που οι άνθρωποι δεν έχουνε λεφτά για να δίνουνε για θέρμανση και κάθονται μέσα στο σπίτι τους κάτω από την κουβέρτα χωρίς να την αγαπούν. Αλλά από την άλλη πάλι πολλοί άνθρωποι κάνουνε πολλά πράγματα χωρίς να τα αγαπούν, ή δεν κάνουν τα πράγματα που αγαπούν, γι’ αυτό τα κάνουν χάλια και είναι ο κόσμος μας δυστυχισμένος.
Επίσης τις προάλλες που πήγα σε ένα ζαχαροπλαστείο να πάρω γλυκά είδα έναν κύριο να κάθεται εκεί, να βλέπει τηλεόραση και να πίνει έναν καφέ. Μετά από μέρες όταν ξαναπήγα στο ίδιο ζαχαροπλαστείο άλλη ώρα της ημέρας ο ίδιος κύριος ήτανε πάλι εκεί και έβλεπε πάλι τηλεόραση και έπινε έναν καφέ. Όταν ξαναπήγα χθες στο ζαχαροπλαστείο ο ίδιος κύριος ήτανε πάλι εκεί και έπινε πάλι καφέ βλέποντας τηλεόραση. Το συμπέρασμα είναι ή ότι εγώ τρώω πολλά γλυκά (bingo!) ή ότι ο κύριος πίνει πολλούς καφέδες (bingo δις!). Εμένα όμως δε μου έκανε εντύπωση που το είχε κάνει στέκι του για τον καφέ του -γιατί άμα το πάμε έτσι κι εγώ το έκανα στέκι μου για τα γλυκά μου- αλλά ότι φαινότανε να περνάει όλη του τη μέρα εκεί, ενώ εγώ απλά έπαιρνα τα γλυκά μου και έφευγα. Και επειδή λένε ότι την πρώτη φορά είναι τυχαίο που συναντηθήκαμε, τη δεύτερη σύμπτωση, άρα την τρίτη γεγονός, εικάζω ότι ο κύριος αυτός δεν ήτανε εκεί τυχαία ούτε ήτανε εκεί, γιατί συμπτωματικά έχουμε το ίδιο στέκι -εκείνος για τον καφέ του κι εγώ για τα γλυκά μου, αλλά επειδή είναι γεγονός ότι στο σπίτι του δεν έχει θέρμανση. Και το επιβεβαίωσε ο σερβιτόρος που τον άκουσα να το λέει σε έναν συνάδελφό του.
Εμένα πάλι δε μου φάνηκε παράξενο, γιατί, όταν προχθές πήγα σε μία καφετέρια για ένα ραντεβού στο οποίο τελικά με στήσανε, άρχισα να ακούω τα πάντα (βλ. προηγούμενο κείμενο) και κυρίως τις κυρίες που καθόντουσαν στο διπλανό τραπεζάκι και φωνάζανε και ωρυόντουσαν ότι δεν τους ανάβουν στην πολυκατοικία  τα καλοριφέρ και πως μέσα στο σπίτι κυκλοφορούν με τις κουβέρτες, όπως ακριβώς τα φαντάσματα με τα σεντόνια, γι’ αυτό προτιμούν να τη βγάζουν τα πρωινά σε καμιά καφετέρια. Και λέω κοίτα να δεις που μας χαλάσανε και τη ζεστή γωνιά και τη σπιτική μας θαλπωρή και μας διώξανε από το ίδιο μας το σπίτι.
Και όταν γύρισα στο σπίτι βρήκα το λογαριασμό των κοινοχρήστων τόσο μεγάλο που τα μαλλιά μου σηκώθηκαν όρθια και έγινα σαν πανκ χωρίς να χρειαστεί να τα βάλω ζελέ, μπριγιαντίνη ή ζαχαρόνερο για να σταθούν όρθια. Οπότε, κατέβασα το θερμοστάτη του καλοριφέρ, έβγαλα από τη ντουλάπα μια παλιά ρόμπα που φορούσε η μαμά και θυμίζει δεκαετία ’80, αλλά δε με νοιάζει, και τη φόρεσα. Θα αποφύγω τουλάχιστον να φοράω με τη ρόμπα ταυτόχρονα και μπικουτί και να μοιάζω με πρωταγωνίστρια σε ταινίες cult δεκαετίας ‘80. Επίσης ξέθαψα όλα τα τερλίκια-τσουράπια-πασουμάκια-προπόδια (πες μου από πού κατάγεσαι να σου πω πώς τα λένε) και είπα ότι χωρίς αυτά δε γίνεται και δεν πάω πουθενά.
Ωστόσο εμένα ο χειμώνας μου αρέσει. Δεν γκρινιάζω που χιονίζει και κάνει κρύο, γιατί η φύση λέω ότι δεν κάνει λάθη, όπως λέει ο φίλος μου και συνάδελφος δάσκαλος (του Μεγαλέξανδρου) Αριστοτέλης (ναι ναι! ανήκουμε και στον ίδιο σύλλογο καθηγητών-εδώ πιο πάνω είναι η σχολή του!). Θα ανησυχήσω αν δω να χιονίζει Ιούνιο μήνα και τρέχω για σκι στο Καϊμάκτσαλαν ή αν τρέχω Γενάρη μήνα να κλείσω κάμπινγκ στον Αρμενιστή και το βρω γεμάτο!
Τέλος, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα σπίτι αλλά κοιμούνται στο δρόμο. Εμένα δε μου αρέσει που υπάρχουνε τέτοιοι άνθρωποι, αλλά πρακτικά δεν κάνω άμεσα τουλάχιστον κάτι γι’ αυτό, αλλά μόνο λέω ότι δε μου αρέσει αυτό, μόνο τους λυπάμαι και μόνο λίγο μελαγχολώ, αλλά μόλις στρίψω στην άκρη του δρόμου το ξεχνάω. Και είμαι σαν πολλούς άλλους που κάνουν το ίδιο ή κάτι παρόμοιο. Μόνο τα παλιά μου ρούχα που δε μου κάνουν (επειδή –πρόσεξε!-ψηλώνω και όχι επειδή παχαίνω, όπως σκέφτηκε το δηλητηριώδες μυαλό σου) τα πάω στην εκκλησία για να τα μοιράσει στους άστεγους. Παλιά πήγαινα κι εκείνα που δε μου άρεσαν, επειδή δεν ήτανε στη μόδα. Η μαμά μου λέει όμως πως θα έρθουνε φτώχειες και θα γυρίσουμε πάλι πίσω πολλά χρόνια (αιώνια αισιόδοξη ρεαλίστρια μάνα από τότε που γεννήθηκε). Κι εγώ τώρα δε δίνω στην εκκλησία ρούχα που μου κάνουνε, αλλά δεν είναι στη μόδα. Πολλοί άνθρωποι λένε πως οι μαμάδες έχουνε πάντα ένστικτο (άσχετο!) και δίκιο. Και ένας φίλος μου λέει ότι η φράση: «Είχα δίκιο» συντάσσεται στο τέλος πάντοτε με το επίρρημα «Δυστυχώς».
                                 Δυστυχώς (όλοι αυτοί) έχουνε δίκιο...!

21 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά μου βγάζεις χαρμολύπη. Μου αρέσει
    1.ο απλός τρόπος σκέψης-γλώσσας-γραφής (διαβάζεις Μικρό-Νικόλα;)
    2. ο αυτοσαρκασμός σου
    3. οι προβληματισμοί και οι εύστοχες διαπιστώσεις σου ("πολλοί άνθρωποι κάνουνε πολλά πράγματα χωρίς να τα αγαπούν, ή δεν κάνουν τα πράγματα που αγαπούν, γι’ αυτό τα κάνουν χάλια και είναι ο κόσμος μας δυστυχισμένος." ..."μας χαλάσανε και τη ζεστή γωνιά και τη σπιτική μας θαλπωρή και μας διώξανε από το ίδιο μας το σπίτι.")
    4. εσύ όπως είσαι (και θα θελα να ξερα πού τα βάζεις τόσα γλυκά, εκτός αν μας δουλεύεις)
    και....
    εχω μια βασικη απορεία: Ποιος μαλ... μπορεί να έστησε σε ραντεβού τέτοια γυναικάρα!!!!!;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://egine.gr/i-diafora-tou-na-ise-pedi-sta-chionia-me-ton-enilika/

    Γράφαμε....
    ''εμένα η μαμά μου....''
    Όχι ....
    ''η μαμά μου....''
    και διαρκώς στο πρώτο ή δεύτερο πρόσωπο....χαχαχχαχα

    Και τώρα μου ήρθε μια επιθυμία να παω να βρω όλα τα μπλε τετράδια με τις παιδικές εκθέσεις ....

    Γιατί... ''εμένα δεν μ' αρέσει που οι άνθρωποι κρυώνουν και που για όλα φταίει αυτή ''η ΚΡΙΣΗ''.....

    Γι αυτό
    και θα ξαναδιαβάσω τις παιδικές [δικές μου και των παιδιών μου] εκθέσεις
    και θα χαμογελάσω
    και ετσι θα ΖΕΣΤΑΝΩ για λίγο το μυαλό μου !!!!!!
    [ Καλά εεεεεε....πόσα ''και'' βάζαμε όταν γράφαμε !!!!!]

    Κωνσταντινούλα μου ΤΙ όμορφη έκθεση !!!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ που
    ''και''στη χώρα μας όλοι νομίζουν πως αυτοί έχουν δίκιο
    ''και'' έτσι όλα θα διορθωθούν....

    Καλημέρα ''και'' ΦΙΛΙΑ !!! [Βάλε τόνο όπου θέλεις]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι!διορθωσε με!το ξερω οτι εχω λαθη ενηλικα!
      συμφυρονται δυο προσωπα ομως στο γραπτο ε!
      γι αυτο να εισαι επιεικης! Υποκλινομαι στα site που
      καθε φορα μας παραπεμπεις!εισαι απιστευτη!
      Την πάλλευκή μου καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Ένα μικράκι γράφει έκθεση...

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ....
    Λευκή...κατάλευκη....
    ...ζεστή για κάποιους....κρύα κ προβληματική για κάποιους άλλους....η πραγματικότητα ομως είναι κοινή για όλους ασχέτως το πως την βιώνει ο καθένας και από ποια οπτική γωνία την βλέπει....
    ...σαν μικράκι και εγώ ήταν το καλύτερο μου...παιχνίδι ανευ τέλους...παγωμένα ακροδάχτυλα...κοκκινη μυτούλα...αλλά πάντα στο τέλος του παιχνιδιού χωνόμουν στο καταφύγειο μου δίπλα στην ξυλόσομπα....
    ...σαν μεγαλύτερο μικράκι (γύρω στα 15θα έλεγα) κάτι τέτοιες μέρες...ονειροβατούσα μεταξύ αναζητήσεων ...αξιών...και "θέλω"....πιστεύοντας ακράδαντα οτι θα τα καταφέρω...επέστρεφα πάλι στο καταφύγειο μου μόνο που είχε αλλάξει τόπο ....όλος ο κόσμος μου ήταν το δωμάτιο μου με κολημένα στους τοίχους χαρτάκια από αποφθεύγματα σοφών και ταπεινών ιδεαλιστών ....που πλέον θερμαινόταν με
    κάτι πιο κομψό"σώμα καλοριφέρ"...
    ....τώρα σαν ένα αιώνιο μικράκι (32μισό περίπου)...
    κουβαλώντας εμπειρίες...παθήματα....και μαθήματα πλεον....ταξιδεύω...ακόμα...στην επιστροφή καταλήγω παλι στο καταφυγειό μου...που πάλι άλλαξε τόπο ...τωρα είναι κάθε γωνιά του σπιτιού μου ...γιατί εγώ πρέπει να το φροντίσω και παγωμένη καθώς επιστρέφω...βλέπω την φλόγα να ζεσταίνει τον χώρο...όχι από το τζάκι....ούτε από την ξυλόσομπα αλλά από μια σόμπα pellet....του χρόνου μας βλέπω με ξυλόσομπα....όλα κάνουν τον κύκλο τους....τελικά!!!!
    ....σαν αιώνιο μικράκι σκέφτομαι τους γύρω μου τωρα όχι για να παίξουμε ...αλλα για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε...να καταφέρω να νιώσω τον διπλανό μου με τα βιώματά του...τα προβλήματά του...τις αλήθειες και τα ψέμματα...την αγάπη και το χαμόγελο...για να μάθω καλύτερα εμένα...
    ....δεν έχω χρήματα να προσφέρω....ούτε ρούχα να δώσω στην εκκλησία...δεν μου μικραιναν ούτε μου στένεψαν...έχω όμως ενα χαμόγελο...αγάπη....ηρεμία...κατανόηση ....και τα δίνω απλόχερα χωρίς αντάλαγμα σε όσους τα έχουν ανάγκη ...σε όσους αγαπώ, δεν θα πω αγάπησα γιατί όταν αγαπάς...αγαπάς για πάντα....αλλά δεν είναι μόνο αυτό....χθες επιστρέφοντας απο 5ωρες μαθημάτων (μη φανταστείτε οτι είμαι στο δημόσιο)εξω στο σπίτι μου υπήρχε μια κλούβα πορτοκάλια...τα μοιρασα όλα ...δεν το λέω αυτό για να δείξω ότι κάτι κάνω και εγώ απλά γιατί ακόμα και τα πορτοκάλια είναι εκδήλωση αγάπης....όπως όλα τα πράγματα ....είναι πως θέλει να δει ο καθένας την ζωή του και εγώ εμαθα να την βλέπω έτσι...έπαθα και έμαθα αλλά...εμαθα!!!
    κάποιος μου είχε πει κάποτα "ανεμομαζέματα...διαβολοσκορπίσματα" ήξερε τι έλεγε...
    .....οχι φάτσα μου...δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει την δική μου ζεστή γωνιά και ας κάνει κρύο εκεί...και ας μην καταλαβαίνει κανείς...δεν με ενδιαφέρει...μου φτάνει που εγώ θα κάνω πράγματα που μόνο αγαπώ...γιατί μόνο έτσι είμαι καλά και ευτυχισμένη....
    ...και ταπεινά νομίζω οτι έχω δίκιο...τώρα...για μένα....ευτυχώς!!!!

    συγνώμη ...παρασύρθηκα λόγω ημέρας...και ενός πανέμορφου χιονισμένου τοπίου...
    να έχετε όλοι μια όμορφη ...μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα μΕ αρεσει που θα ξεπεράσεις σε εκταση τον dr.Chris!!(ετσι για να σκασει και να μη νομιζει οτι μονο αυτος μπορει!χαχα!!γεια σου dr.Chris!)

      επίσης, εμενα μΕ αρεσει που απάντησες αν εχουν δικιο με τοσο περιγραφικό τρόπο και εδειξες τον κυκλο των πραγματων...

      οσο για το επεισοδιο με τα πορτοκαλια να πεις αυτον που σου το πε οτι ειναι ακυρος!!!αυτος που μοιραζει ακομη κι αν δεν εχει κρατησει για αυτονα τιποτα ο Θεος του το στελνει απο αλλου!

      Και ακου ελα ΚΟΥΦΟ παρομοιο!:
      Μ.Τεταρτη μας εχουνε φερει από δω από εκει 150 αβγα!!!!Μ.Πεμπτη πρωι η μανα μου φροντισε να μην εχουμε ουτε μισο! Τα μοιρασε!!!Μ.Πεμπτη μεσημερι μας εφεραν αλλα 50. Τα ξαναμοιρασε και κρατησε μονο 12 για να βαψουμε!
      Αυτο το λεν διαβολοσκορπισμα?

      Ασε που δειχνει οτι στα χωρια θα αργησει να ερθει η πεινα!!ολοι μοιραζομαστε!

      Διαγραφή
  4. Αυτες οι μαναδες..
    Τρως σαλατα, φαε το φαι.
    Τρως το φαι, φαε τη σαλατα.
    Τρως και τα 2, τρωγε αργα.
    Τρως αργα, τρωγε..!
    Το τρως ολο, δε χορτασες...!
    Αφηνεις φαγητο, δε σ αρεσε....(κλεμένο απ το fb)

    Δεν θέλω άλλο κρύο φέτος! Κουράστηκα να κρυώνω!!!
    Δεν ξέρω αν η φύση είναι σοφή αλλά καλό θα ήταν να ξανασκεφτεί τις αποφάσεις της για το 2012!

    Και κρυώνω,και παχαίνω και δίνω τα ρούχα μου,και ξεχνώ τους αστεγους όταν δεν τους βλέπω.Όλα τα κάνω, αλλά μέσα απο το
    παιδικό (καυστικό) βλέμα της έκθεσής σου δεν μου φαίνονται
    τόσο τραγικά κι απαισιόδοξα. Ξανάδα ξαφνικά όπως έβλεπα. Απλά, σαν ο κόσμος να ναι μια σκηνή θεάτρου κι εγω ο θεατής!(όχι ότι τώρα είμαι πρωταγωνίστρια. Αλλά τώρα συνέχεια πρέπει κάτι να κάνω, ενώ μικρή έκαναν οι άλλοι για μένα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλεμμενο ή οχι εγω μια φορά γέλασα.
      στη ζωη μας ειμαστε παντα πρωταγωνιστες Ευγενια μου και ποτε κομπαρσοι!Ειναι δικαιολογια για να μην προσπαθουμε να καλυτερευσουμε τα πραγματα!

      Διαγραφή
    2. Το πρωταγωνίστρια το έγραψα με τη λογική ότι δεν περιστρέφεται όλο το έργο γύρω από μένα! Αν όλοι είχαν αυτό τον ρόλο μάλλον θα κρυώναμε
      λιγότερο. ( αν και κατα βάθος ότι και να κάνω νιώθω όπως το τραγούδι που λέει" όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία,και κάποιος παίζει τη δική σου την ψυχή")

      Διαγραφή
    3. ...και τα γκαβα πουλια ο θεος τα κανει φωλια (που λεει ο αδερφος μου συνεχεια-Ασχετο!)

      Διαγραφή
  5. Sabrina my angel,
    "Σήμερα το πρωί σηκώθηκα, πλύθηκα, ντύθηκα, έφαγα πρωινό, βούρτσισα τα δόντια μου, ετοίμασα την τσάντα μου και έφυγα για το σχολείο..." Κλασσική εισαγωγή έκθεσης στο δημοτικό. Τελικά είσαι πολύ σκληρή. Σε κάθε κείμενο μας γυρνάς χρόνια πίσω για να μας θυμίζεις την ηλικία μας κι ας κάνουμε ότι μπορούμε για να αισθανόμαστε παιδιά. Μου θύμισες τη δασκάλα μου στη τρίτη δημοτικού που μας έβαλε ένα ελεύθερο θέμα. Κι εγώ ο αθεόφοβος έγραψα: "Ο ποδοσφαιρικός αγών μεταξύ των ομάδων Αγγλίας - Δ.Γερμανίας" βγάζοντας όλο μου το ταλέντο σαν σπορτ-κάστερ. Φυσικά πήρα μία ξεγυρισμένη υπογραφή που δεν μπόρεσα να την χωνέψω σαράντα χρόνια τώρα.
    Αλλά κι αυτά τα τερλίκια! Τι όμορφα που ήτανε! Και φυσικά χειροποίητα από τα χέρια της γιαγιάς. Που δε σταματούσε να πλέκει τα αριστουργήματά της! Και μετά, όλοι μαζί γύρω από τη σόμπα να μας λέει παραμύθια κι εμείς να κρεμόμαστε από τα χείλη της και να ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας σε τόπους και χρόνους μακρινούς. Κι όταν η καημένη έφτιαχνε λίγο φιδέ για να φάει, σαν τα χελιδονάκια μαζευόμασταν γύρω της, ποιός θα πρωτοπάρει τη μπουκιά από το στόμα της. Κι αυτή με τόση στοργή μας τάιζε χωρίς να νοιάζεται αν θα κοιμηθεί νηστική. Μα την αλήθεια, εκείνη η σούπα θαρρείς και ήτανε η πιό νόστιμη του κόσμου. Ητανε πολύ όμορφοι οι παιδικοί χειμώνες....

    Φιλιά

    James

    Υ.Γ.1 Η φήμη ότι ο θορυβημένος Διακογιάννης πίεσε τη δασκάλα μου να με αποθαρρύνει ελέγχεται ως ανακριβής
    Υ.Γ.2 Σου γράφω μετά από δύο εβδομάδες αποχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν μου απάντησες σε ένα mail
    Υ.Γ.3 Παραλίγο να το ξεχάσω! Σικελίααα! Σου ερχόμαστεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ James,
      τελικά είσαι πολύ ευαίσθητος και μου κάνεις μέχρι και κόρτε! Δεν πειράζει!Την επόμενη φορά θα πω στον κυρ-Γιάννη να σε βάλει στον κερκυραϊκό μέσα για να σου ανταποδώσω τα νάζια!Μου αρέσει όμως που αναγνωρίζεις "σκληράδα" στις προθέσεις μου!Έχεις άλλη οπτική!Ωστόσο τα όσα λες δείχνουν πως όλα τα πολύ ωραια και γραφικά πράγματα δεν γινόντουσαν σε ένα απώτερο, μακρινό και άγνωστο παρελθόν αλλά πριν από όχι πολλά χρόνια!!! (είμαστε συνομήλικοι άλλωστε!!πώς θα ήμασταν αλλιώς ζευγάρι!)

      ΥΓ: Στη Σικελία να ξέρεις πως θα φροντίσω αυτή τη φορά να δώσουμε και συνέντευξη στο τοπικό κανάλι(μέχρι τότε θα έχουμε επιστρέψει μαζί τους στη λιρέτα...)*

      *δε φταίω εγώ, η Τζίνα τα λέει αυτά!

      Διαγραφή
    2. "Παιδιά παιδιά ξυπνήστε χιονίζει...γρήγορα...έλατε να δείτε" φώναζαν οι γονείς μου κάθε φορά που υπήρχε υποψία χιονιού κι έτρεχα εγώ πανικόβλητη (αφού φορούσα πρώτα πρώτα τα ΣΟΣΟΝΙΑ μου Κωνσταντίνα τα ποντιακά μου, ζεστά μου, πλεκτά απο τη γιαγιά μου, καταδικά μου ΣΟΣΟΝΙΑ Κωνσταντίνα, τα οποία δεν ετίμησες στο σημερινό σου χρονογράφημα).
      Αυτή η δασκαλα σου JAMES πρέπει να ήταν πολύ κακιά γιατί εγω μια χαρά ελεύθερο θέμα βρήκα τη μετάδοση του αγώνα που προανέφερες. Βέβαια το ότι έτρωγες το φιδέ ης γιαγιάς σου δεν σε τιμά και ιδιαίτερα αλλά...περασμένα, ξεχασμένα. Αλήθεια Κωνσταντίνα ποια είναι αυτή η Τζίνα που λέει πολιτικοοικονομικές ανακρίβειες και δημιουργεί τάσεις στην αγορά;Τς,τς,τς....ο ένας απέχει λόγω διαμαρτυρίας, η άλλη λέει ανακρίβειες και η τρίτη τις αναπαράγει...O- TEMPORA, O- MORES!!!!!

      Διαγραφή
    3. Σοσόνια!!!!!!Σωστάάάά!!!Πωωωω!!!
      Σταναχωρέθηκα τώρα!Ο καθηγητής μου
      (της Διαλεκτολογίας θα με θεωρήσει
      ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!).Δέχτηκα πλήγμα ανεπανόρθωτο!
      Θα βρεθεί και κανείς Ροδίτης
      να μου την πει που δεν ξερω πως τα λενε
      στη δική του διάλεκτο!

      Α η Τζίνα είναι μία ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΑ προσωπικότης
      που το όνειρο της ζωής της είναι πώς θα αντικαταστήσει και θα φάει τη θεση της Τρέμη
      στο Μεγάλο Κανάλι...κι εκείνη η καημένη Τρέμει
      από το φόβο της γιατί η Τζίνα είναι σε καλό δρόμο
      :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ

      (πάντως τώρα χιονιζει, χιονιζει, χιονίζει......)

      Διαγραφή
    4. Ε δεν παίζεστε κι οι τρεις σας. Αυτό που όλοι φορούσατε σοσόνια-τερλίκια, με κάνει να ζηλεύω.
      Εγώ μεγάλη είχα (απ την πόντια πεθερά) και κόντεψα
      γίνω ιπτάμενη κατεβαίνοντας απ τις σκάλες στο σπίτι!
      Τερλίκια με τις πλαστικές πατουσίτσες από κάτω
      υπάρχουν????

      Διαγραφή
    5. Μμμμμμ!Υπάρχουν αλλά ειναι απο τα accessories!!
      δεν ειναι απο τη γιαγιά!!(ούτε απο την πεθερα!):Ρ

      Διαγραφή
    6. Γιαλαντζί τερλικια εν τελει!!!τωρα βεβαια αν ειναι ζεστα, τη δουλεια τους την κανουνε, αρα...ας ειναι (που λεει κι η γιαγια μου!!χαχα!)

      Διαγραφή
  6. Το ημερολογιο ενος Χιονοφτυαριστη

    8 Δεκεμβριου
    6μμ. Αρχισε να χιονιζει. Το πρωτο χιονι για τη σεζον.Πηραμε τον ζεστο καφε μας με την γυναικα μου και καθησαμε με τις ωρες κοιταζοντας εξω απο το παραθυρο τις τεραστιες μαλακες λευκες νιφαδες που επεφταν απο τον ουρανο. Ηταν τοσο ομορφα σαν μια απο αυτες τις χειμωνιατικες καρτες.Τοσο ρομαντικα! Λατρευω το χιονι!

    9 Δεκεμβριου
    Ξυπνησα σε ενα υπεροχο τοπιο καλυμενο με μια ολολευκη κουβερτα απο κρυσταλινο λευκο χιονι. Τι φανταστικη θεα! Μπορει να υπαρξει πιο ομορφο τοπιο;Η αποφαση μου να μεταναστευσω εδω ηταν η καλυτερη αποφαση που πηρα ποτε.Φτυαρισα το χιονι για πρωτη φορα εδω και πολλα χρονια και αισθανομαι και παλι παιδι.Φτυαρισα ολη την μπροστινη αυλη ακομα και το πεζοδρομιο.Το απογευμα περασε το εκχιονιστικο και καλυψε με χιονι το πεζοδρομιο και την εισοδο της αυλης και πηρα και παλι το φτυαρι. Τι τελεια ζωη!

    12 Δεκεμβριου
    Ο ηλιος ελιωσε τα χιονια. Τι απογοητευση . Ο γειτονας μου μου ειπε να μην ανησυχω και πως σιγουρα θα εχουμε λευκα Χριστουγεννα. Χριστουγεννα χωρις χιονι θα ηταν απαισια. Ο Χαρβευ λεει πως θα εχει τοσο χιονι μεχρι το τελος του χειμωνα που δεν θα θελω να δω χιονι ξανα στη ζωη μου.Νομιζω πως αυτο ειναι αδυνατον γιατι λατρευω το χιονι. Ο Χαρβευ ειναι τοσο καλος ανθρωπος και χαιρομαι που ειναι γειτονας μου.

    14 Δεκεμβριου
    Χιονι υπεροχο Χιονι. 20 εκατοστα εχθες το βραδυ. Η θερμοκρασια επεσε στο -25. Η παγωνια κανει το χιονι να λαμπει.Ο ανεμος μου κοβει την ανασα αλλα ζεστενομαι φτυαριζοντας το δρομο και το πεζοδρομιο.Αυτη ειναι ζωη!
    Το εκχιονιστικο επεστρεψε σημερα το απογευμα κα εθαψε τα παντα παλι. Δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι θα επρεπε να φτυαριζω τοσο πολυ αλλα τουλαχιστον αυτο θα με κρατησει σε φορμα.

    15 Δεκεμβριου
    40 εκατοστα προβλεψη. Πουλησα το σπορ αυτοκινητο και αγορασα ενα 4x4 χιονολαστιχα για το αυτοκινητο της γυναικας μου και 2 επιπλεον φτυαρια.Γεμισα την καταψυξη με κρεατα.

    16 Δεκεμβριου
    Ανεμοθυελλα σημερα το πρωι. Επεσα και χτυπησα την ουριτσα μου καθως εριχνα αλατι για τον παγο στην αυλη του σπιτιου μου. Εχω πεθανει στον πονο.Η γυναικα μου γελουσε για μια ωρα μαζι μου.

    17 Δεκεμβριου
    Ακομα ειναι κατω απο το μηδεν. Οι δρομοι ειναι τελειος παγωμενοι για να πας οπουδηποτε. Το ρευμα εχει κοπει εδω και 5 ωρες. Εχω τυλιχτει με 5 κουβερτες για να μην παγωσω. Δεν το πιστευω οτι παγωνω στην μεση του σαλονιου μου.

    20 Δεκεμβριου
    Το ρευμα αποκατασταθηκε επιτελους αλλα εριξε αλλα 30 εκατοστα απο αυτο το σιχαμενο ασπρο πραγμα εχθες το βραδυ. Περισσοτερο φτυαρισμα. Μου πηρε ολη τη μερα. Το καταραμενο το εκχιονιστικο περασε 2 φορες και τα εθαψε παλι ολα.


    22 Δεκεμβριου

    Ο Χαρβευ ειχε δικαιο για τα λευκα Χριστουγεννα. Αλλα 30 εκατοστα απο αυτο το λευκο σιχαμα επεσαν σημερα και με το κρυο που κανει πιθανοτατα τα χιονια δεν θα λιωσουν μεχρι τον Αυγουστο. Μου πηρε 45 λεπτα να ντυθω και να φορεσω ολα τα ρουχα για να βγω εξω να φτυαρισω. Προσπαθησα να προσλαβω τον Χαρβευ ο οποιος εχει ενα μικρο εκχιονιστικο φορτηγακι για το υπολοιπο του χειμωνα.Αλλα λεει οτι είναι πολυ απασχολημενος. Νομιζω οτι ο μαλακας λεει ψεματα.


    23 Δεκεμβριου

    Μονο 5 εκατοστα καινουργιο χιονι σημερα. Και η θερμοκρασια ανεβηκε στο 0. Η γυναικα μου θελει να στολισω το εξωτερικο του σπιτιου σημερα το πρωι για τα Χριστουγεννα. Τρελη ειναι ! Ας μου το ελεγε να το κανω πριν ενα μηνα. Μου ειπε λεει αλλα εγω νομιζω πως λεει ψεματα!

    24 Δεκεμβριου

    15 εκατοστα.Το χιονι που εριξε το εκχιονιστικο μπροστα στην αυλη μου ειναι τοσο πολυ και παγωμενο που εσπασα το φτυαρι μου προσπαθωντας να το καθαρισω. Ετσι και τον πιασω τον Μ@%@&% που οδηγαει το εκχιονιστικο θα του τριψω την μουρι στο χιονι και θα τον σπασω στο ξυλο με το σπασμενο στυλιαρι του φτυαριου μου.Ξερω οτι κρυβεται γυρω απο τη γωνια και περιμενει να τελειωσω το φτυαριζμα και τοτε ερχεται γκαζωτος με 100 χλμ την ωρα και θαβει με χιονι ολο το μερος που εχω μολις φτυαρισει.
    Αποψε η γυναικα μου ζητησε να τραγουδησω τα καλαντα μαζι της και να ανοιξουμε τα δωρα μας, αλλα ημουν πολυ απασχολημενος παρακολουθωντας ποτε θα φανει το εκχιονιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 25 Δεκεμβριου
      Καλα Γ@&%^&%& Χριστουγεννα!Αλλα 50 εκατοστα απο το @”@%$# χιονι. Εχουμε αποκλειστει στο σπιτι.Η ιδεα πως πρεπει να φτυαρισω και παλι μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι. Μισω το χιονι! Σαν να μην εφτανε αυτο , ο οδηγος του εκχιονιστικου ηρθε ζητωντας μια δωρεα και εγω τον χτυπησα στο κεφαλι μου με το φτυαρι. Η γυναικα μου λεει οτι ειμαι τρελος. Εγω νομιζω οτι ειναι απλα ηλιθια. Αν πρεπει να τραγουδησω ακομα μια φορα Χριστουγεννιατικα τραγουδια μαζι της νομιζω θα την κοψω κομματακια και θα την βαλω στο φουρνο μικροκυματων.



      26 Δεκεμβριου

      Ακομα ειμαστε αποκλεισμενοι απο τα χιονια. Ποιανου ηλιθια ιδεα ηταν να μεταναστευσω εδω;Ηταν ολα ΔΙΚΗ της ιδεα.Εχει αρχισει πραγματικα να μου την δινει στα νευρα.

      27 Δεκεμβριου
      Η Θερμοκρασια επεσε στους -30 και οι σωληνες παγωσαν, ο υδραυλικος ηρθε μετα απο 14 ωρες που τον περιμενα μονο για να με χρεωσει με 1400 δολαρια για να αντικαταστησει ολες τις σωληνωσεις μου.


      28 Δεκεμβριου
      Ζεστανε και η θερμοκρασια ειναι μονο -20 . Ακομα ειμαστε αποκλεισμενοι στο σπιτι και η ΜΑΓΙΣΣΑ γυναικα μου εχει αρχισει να με τρελενει!


      29 Δεκεμβριου

      25 ακομα εκατοστα χιονιου. Ο Χαρβευ λεει οτι πρεπει να φτυαρισω την σκεπη του σπιτιου μου γιατι αλλιως θα πεσει απο το βαρος και θα μας πλακωσει.Αυτο ειναι το πιο ανοητο πραγμα που εχω ακουσει ποτε. Χαζος νομιζει οτι ειμαι να τον πιστεψω;


      30 Δεκεμβριου

      Η σκεπη κατερρευσε.Μεσα σε ολα ο οδηγος του εκχιονιστικου μου εκανε μηνυση οχι μονο για τον ξυλοδαρμο αλλα και για το οτι προσπαθησα να του βαλω το σπασμενο μου φτυαρι σε ενα μερος του σωματος του που δεν πιανει ηλιος και τωρα με μηνυει για το ποσο του ενος εκατομμυριου δολαριων.Η γυναικα μου με αφησε και πηγε στην μανα της. Αλλα 25 εκατοστα χιονιου προβλεπει το δελτιο καιρου.


      31 Δεκεμβριου

      Εβαλα φωτια σε ο,τι εχει απομεινει απο το σπιτι. Τερμα πια το φτυαρισμα.


      8 Ιανουαριου

      Αισθανομαι τοσο καλα.Αγαπω εκεινα τα μικρα λευκα χαπια που συνεχιζετε να μου δινετε καθε μερα.... Γιατι ειμαι δεμενος στο κρεβατι; @ *! + #%?

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή όταν θα έρθω στον Κκκάναντα να φέρω και φτυάρια?Συγνώμη αλλά εγώ νόμιζα ότι το φτυάρι το χρησιμμοποιούμε μόνο για "θάψιμο", δλδ "Ξεκατίνιασμα" (βλ. παραπροηγούμενο κείμενο):Ρ

      Διαγραφή
  7. Με έστειλε κοινή μας φίλη και χαίρομαι γιατί θα αργούσα να σε βρω. Αλλά μη χαίρεσαι...θα σε έβρισκα!
    Γέλασα γνήσια, προβληματίστηκα σωστά και έμεινα αβίαστα. Χαίρομαι που σε βρήκα Κωνσταντίνα! Καλό blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως μας βρηκες!Σε ευχαριστω πολυ!Ελπιζω να δηλωσεις ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ!!!!
      Ευλογημενη η κοινή φιλη!

      Διαγραφή