Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Επάγγελμα: «Κατίνα»

Πάντα λάτρευα τα κουτσομπολιά! Να κάθομαι με τη φίλη μου πίνοντας καφέδες ατελείωτους και να την κουτσομπολεύω μέχρι εκεί που δεν πάει. Το ίδιο και σε εκείνη. Πάρε και δώσ’ του το θάψιμο η μία για την άλλη. Ε καμιά φορά έπαιρνε η μπάλα και τις μαμάδες μας:  «Εμένα μου έκανε εκείνο, μου είπε το άλλο»! Τα ίδια κι εκείνη. Ε μερικές φορές πιάναμε καμιά κουβέντα και για κανένα περιφερειακό αρσενικό που μας πλεύριζε... αυτά! Μέχρις εκεί. Άλλωστε η φιλοσοφία πάει πακέτο με το «τσάι και συμπάθιο». Οι συνειρμοί σε εξοκέλλουν από το θέμα και το κουτσομπολιό είναι μόνο η αρχή. Για να μην καταντήσει «τσάι και αντιπάθιο»! Άλλωστε έχεις τόσα να πεις για τη βουλιμία που σε πιάνει με τα ξεροψημένα βουτήματα του καφέ, για το λεωφορείο που άργησε και πάγωσες στη στάση περιμένοντάς το, αλλά και για την εργασία που έστειλες στον καθηγητή και σου τη γύρισε αγνώριστη σαν να την έκανε μόνος του και ψάχνεις το μερίδιό σου πίσω από ένα σκασμό διορθώσεις, που πού να σου μείνει χρόνος να σχολιάσεις με ποια τα έφτιαξε ο γείτονας και άφησε τη γυναίκα του με τρία παιδιά πίσω, ύστερα από είκοσι επτά χρόνια γάμου!!!
    Είναι κι εκείνα τα όνειρα και οι βλέψεις που έχουν στριμωχτεί κάτω από τη γλώσσα, και ως γνήσια υπογλώσσια θέλουν να καταλαγιάσουν την έξαρση του ενθουσιασμού σου, που όσο μιλάς, εκείνος άλλο τόσο παροξύνεται!! Από πού να αρχίσεις? Τι να πρωτοπείς στη φιλενάδα σου? Ξεστομίζεις τη λεπτομέρεια του άβολου χθεσινοβραδινού σου ύπνου και στο καπάκι το ανάγεις σε θεωρίες περί ηρεμίας, που έχει ή δεν έχει σκοπό να αποκτήσει το σώμα σου, και βρίσκεσαι ξαφνικά να αναλύεις ανατολικής προέλευσης θεωρίες περί ψυχοσωματικών θεμάτων και βάλε.
    Κι όμως! Ξαφνικά, σε μια ομήγυρη, σε μια παρέα, σε ένα ουζάκι, πώς γίνεται και ξεφυτρώνουν καμιά φορά τέτοια παράσιτα που αναρριχώνται γύρω από το λαιμό σου και σε πνίγουν? Επιμέέέένουν...εκείείείεί! Να σου πουν «παρών» με τον χειρότερο τρόπο. Να σπάσουν τον πάγο με την κάκιστη συνήθεια: έμαθαν, άκουσαν, ρώτησαν, τους είπανε τέλος πάντων ότι ο χ τα έφτιαξε με την ψ, και ο δείνα μάλωσε με τη νύφη του και τσακώθηκε το ζευγάρι, και ο τάδε έκανε στη γυναίκα του αυτά και τα άλλα  γι’ αυτό κι εκείνη έφυγε από το σπίτι!!! 
Και μένω ενεή! Από πού στο καλό πηγάζουν οι ανεξάντλητοι κρουνοί της ενημέρωσης σε μια κοινωνία τοπική και όχι μόνο? Οι ειδήσεις των οκτώ δεν κάνουν άλλη δουλειά από απ’ ευθείας μετάδοση -σε real time νεοελληνιστί (!)- ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα του χ και τον ρεπόρτερ του καναλιού? Ή είναι τόσο φίλος ο «ρεπόρτερ της γειτονιάς» με τον τάδε που εκείνος του ξεφούρνισε τα σώψυχά του και του εμπιστεύτηκε τις μύχιες σκέψεις του? Κι αν είναι, γιατί ο άλλος, ως γνήσιος φίλος, δεν κράτησε μυστικό καλά κρυμμένο ούτε τα σώψυχα ούτε τις μύχιες σκέψεις, κι έσπευσε διόλου βραδέως αλλά τάχιστα να το διατυμπανίσει? Όλοι τα ξέρουν όλα πια σ’ αυτόν τον κόσμο?
Μα ποιος τους είπε πως εμένα με νοιάζουν οι ειδήσεις και δη τα συμβάντα σε ξένες κρεβατοκάμαρες?
 Όταν λέω θέλω να κουτσομπολέψω, εννοώ τη φίλη μου που, όταν τη φιλοξενώ, καραδοκώ πότε θα ξυπνήσει για να φτιάξω καφέ σε έναν κουβά και να αρχίσουμε κάτι 3ωρα κουτσομπολιά με τις πυτζάμες για όσα συνέβησαν στα 80 τετραγωνικά της δικής μου ζωής και στα άλλα τόσα της δικής της.
Και μια τελευταία ερώτηση:
Ποιος σοφός το είπε τέλος πάντων ότι «Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι για γεγονότα και οι «μικροί»...για του άλλους!»? Θέλω να μάθω τώρα και να του δώσω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
Ε? Ποιος?

37 σχόλια:

  1. Διαφωνώ με το τελευταίο, μπορεί κανείς ωραιότατα να συνδυάζει και τις τρεις κατηγορίες!
    Για παράδειγμα, βρίσκεσαι με έναν φίλο σου, αρχίζετε στη "μικρή" κατηγορία σχολιάζοντας τους άλλους, βάζεις ένα κρασί και περνάς στη "μεσαία" κατηγορία, επειδή έχουμε και την επικαιρότητα να σχολιάσουμε, και μετά από μερικά κρασιά ακόμη περνάς στη "μεγάλη" κατηγορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ διαφωνώ που δεν έχεις το θάρρος της επώνυμης γνώμης σου.

      Διαγραφή
  2. Kαλημέρα Κωνσταντίνα. Καλημέρα Κε Ανώνυμε που τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν ανάποδα απ'ότι τα περιγράφεις...δηλ. όταν είσαι νηφάλιος να μιλάς για τις μεγάλες ιδέες και καθώς πίνεις να γίνεσαι "η κουτσομπόλα της γειτονιάς" που δεν αφήνει κανέναν ασχολίαστο και στάζει το δηλητήριό της απροκάλυπτα. Γιατί το παραδοσιακό κουτσομπολιό όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι είναι φαρμάκι....Δεν είναι κουτσομπολιό να μιλάς με την φίλη ή τους φίλους σου για πράγματα που θες να μοιραστείς, που σε απασχολούν εκείνο το διάστημα. Είναι ακόμα καλύτερο και απο το να πας σε ψυχολόγο...!!! Εν κατακλέιδι δεν μ'ενδιαφέρει το "σπορ".. αν και μερικές φορές παρασύρομαι απο ακατάλληλες παρέες και συζητήσεις. Προσπαθώ όμως να μην λαμβάνω μέρος. Και πολλά μπορεί ν'ακούμε αλλά ας μαθαίνουε απο τα λάθη των άλλων (και απο τα δικά μας, βεβαίως, βεβαίως) και όχι να λέμε πόσο καλύτεροι είμαστε εμείς!!!!
    ΥΣ.: Και ναι!, η τηλεόραση είναι μία μεγάλη κουτσομπόλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!!!Καλημέρα Κατερίνα!
      Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κομμάτι
      της tv δεν το έθιξα επίτηδες!Αλλά πρόσφατα
      διάβασα μια συνέντευξη μιας Εθνικής μας
      Κουτσομπόλας (δυστυχώς είναι πολλές!)και έπαθα
      σοκ με πόση σφοδρότητα υποστήριζε ότι όλοι ανεξεραίτως
      είναι κουτσομπόληδες ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ κι ετσι υποστήριζε ότι
      αυτό που κάνει δεν είναι δα κάτι κακό!!!Για κείνη δεν
      έπαιζε το διαφορετικό από αυτό που κάνει!

      Διαγραφή
    2. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι...

      Διαγραφή
    3. Κι ομως Κατερίνα, το κανάλι στο οποίο δουλεύει έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα σε πληροφορώ εν Ελλάδι!!!Κι αν ισχύει αυτό που λες, να γιατί ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!!Λόγω πνεύματος καταρχάς (ανύπαρκτου...)

      Διαγραφή
    4. Nαι συμφωνώ, γι'αυτό ακριβώς επτωχεύσαμεν! Αυτοί είμαστε! και γι'αυτό αυτοί έχουν υψηλή τηλεθέαση!! Ακόμη και τώρα που μιλάμε, δεν έχουμε βάλει μυαλό! Στην τηλεόραση θ'αναζητήσουμε την χειρότερη εκπομπή να δούμε να κουρκουτιάνουμε ή τις πολιτικές συζητήσεις που μας διχάζουν σαν λαό και μας κατευθύνουν σ'έναν άχρηστο εκφοβισμό... Επίσης, στην πυροσβεστική τώρα που θ' ανακοινωθούν θέσεις, θα μπούνε κάτι παίδες γνωστών πατεράδων για την υπόγεια δράση τους, γιατί τα παιδιά τους τα μεγαλώσανε τεμπέληδες.... και ακάματους.... και αγράμματους!!!! Θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα, πως να κάνουμε καλύτεροι εμείς οι ιδιοι τις ζωές μας!! Ας αλλάξουμε πια και να δουλέψουμε.. το σώμα και το πνεύμα...

      Διαγραφή
  3. Όπως πάντα απολαυστική.
    Όλα είναι σχετικά και αλλάζουν με τα χρόνια. Ζούσα Ανάληψη δεν γνώριζα ούτε τ όνομα του διπλανού (δεν μ ενδιέφερε). Πήγα Καλαμαριά οι καφέδες με τη γειτόνισα άρχισαν αραιά και πού. Πλάκα είχε άκουγες ξαφνικά γι άγνωστους ανθρώπους διάφορα περίεργα. Μετά ακολούθησε η Καρδία.
    Ε ! εκεί παρατράβηξε. Εννοείτε πως αποφεύγω και καφέδες κι άσκοπες συναντήσεις γιατί δεν αντέχετε η κατάσταση. Κουτσομπολιο δεν είναι να πεις ένα νέο που ίσως έμαθες αλλά να βάλεις μέσα όλη σου την κακία και να μετετρέψεις την είδηση σε γύπα που θα φάει τα σωθικά του άλλου. Βέβαια παρέα με το κουτσομπολιό στο χωριού πάει και το νοιάξιμο, η χαμογελαστή καλημέρα, η ελευθερία των παιδιών που παίζουν χωρίς φόβο και το μπλοκάκι στο μπακάλη!!! Καλημέρα σ ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Ευγενία μου!
      αυτά τα 'χαμε πει πρόπερσι..Για δες τότε που δεν είχες έρθει ακόμα στην παρέα μας:

      http://vadasicon.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. Απ την άλλη πόσοι δεν προκαλούν με τη συμπεριφορά, το ντύσιμο, τις πράξεις κι όταν μάθουν ότι κάποιος τους σχολίασε θυμώνουν. Αφού αυτός ήταν ο στόχος τους να προκαλέσουν. Ένα παιχνίδι είναι η ζωή. Όπως στα επιτραπέζια δεν παίζουν όλοι δίκαια...κάνουν και ζαβολιές!!!

      Διαγραφή
    3. κάνουν!αλλά τα επιτραπέζια εκτός από ζαβολιές έχουν και στρατηγικές!

      Διαγραφή
    4. Το χειρότερό μου!!! Η στρατηγική εκείνων που ταχαμ δήθεν σε ρωτάνε κάτι μ αδιαφορία ενώ ουσιαστικά σε ψαρεύουν για να βγάλουν κάτι απ το στόμα σου! Συνήθως δεν ρωτάνε απευθείας αλλά το πάνε γύρω γύρω και διατηρούν μελιστάλαχτο ύφος. Ξέρουν και που το κάνουν.
      Σ αυτούς που δυσκολεύονται στο ψέμα.
      Το καταλαβαίνεις το νιώθεις και μετά μετανιώνεις γιατί βρέθηκες μαζί τους ή γιατί δεν τους αποστόμωσες απο ευγένεια!!!

      Διαγραφή
  4. κουτσομπολιό=κοινωνικοοικονομικοπολιτικοεπαγγελματικο κους κους!!!!!!!!!! Φοβεροί οι καφέδες με φίλες και φίλους για όλους και για όλα!!!!!!!!! Προσωπικά περνώ καταπληκτικά όταν βρίσκομαι με τις φίλες μου και συζητούμε επί παντός επισθητού!!!!!!!!! Ψυχοθεραπεία από τις καλύτερες!!!!!!!!! Μιλάς και αδειάζεις τις μπαταρίες σου που μπορεί να έχουν φορτιστεί αρνητικά ακόμα και από χαζομάρες.... Μη φανταστεί κανείς/καμιά ότι αναφέρομαι σε κακόβουλες κουβέντες, αναφέρομαι μόνο σε χαλαρές κοινωνικές συγκεντρώσεις όπου οι καφέδες διαρκούν ώώώώώώώρες!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία Σύλβα!καλά έλεγα εγώ όταν το έγραφα το κείμενο ότι είναι το σίκουελ του "Βάλε καφέ!!!"
      Απλά νομίζω πως αυτά είναι τα αυτονόητα. Εγώ στα ανόητα αναφέρομαι!

      Διαγραφή
    2. Ετσι ΝΑΙΙΙΙ! Όταν γίνονται όλα ανάλαφρα χωρίς διάθεση κακίας φαντάζομαι όλοι μέσα είμαστε!!!!

      Διαγραφή
  5. Ανέτρεξα στο κείμενο και ξαναδιάβασα όλα τα σχόλια πάλι...
    Κάποτε ερχόσουν από το γραφείο για λίγη ώρα ειδικά κάποιες Παρασκευές!!!!!!!!! Τώρα πια τίποτα!!!! Με ξέχασες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα σε ολους....
    μη γελάσετε.... απλά διαβάζοντας το κείμενο το πρώτο
    πράγμα που μου ήρθε από το μυαλό ήταν: γιατί την κοτσομπόλα την ονομάζουμε πάντα "κατίνα"?????και όχι"μαρία","ελπίδα", "ελένη"...???δηλαδή ....πως ορίστηκε αυτό το όνομα ως συνώνυμο της κοτσομπόλας????κάποια ιστορία γλυκανάλατη σίγουρα θα υπάρχει....
    το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν ότι η συζήτηση μεταξύ δύο που αφορά ατελείωτες ώρες καφέ και που αφορά τους ιδίους δεν είναι κοτσομπολιό αλλά ενδιαφέρον...(κατά την ταπεινή μου άποψη)...όταν γινόμαστε πολλοί εεε τοτε....είναι καλύτερα να κρύβουμε τα δικά μας και η μπουγάδα να αφορά πάντα τα άπλυτα των άλλων!!!!! δεν μπορείς να συνδιάσεις ανωνυμε και τις τρεις κατηγορίες για τον απλό λόγο ότι θα πρέπει να είσαι 3πλή προσωπικότητα...ή κοτσομπολεύεις ή όχι!!!!
    το να προδιδεις ότι σου εμπιστεύονται, να το αλλάζεις και να το μεταφέρεις δείχνει αν μη τι άλλο έλειψη σοβαρότητας (όχι σοβαροφάνειας)!!!
    αφου το ανελυσα το θέμα με την φτωχή μου σκέψη Κωνσταντίνα μου νομίζω ότι ήρθε η ωρα να "ξεκατινιαστούμε"οι δυό μας!!!!τι λές για πρωινό πρωινό καφέ Δευτέρα στις 8.30????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε μου κι άλλη τροφή, δώσε μου με τις απορίες σου Ελενάκι*!!!!
      Όσο για το ξεκατίνιασμα μέσα!!!Τη Δευτέρα όμως?Γίνεται Τρίτη?:Ρ

      Διαγραφή
  7. "Και που λέτε κορίτσιαα..." μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες φράσεις που μας εισάγουν στο επίμαχο θέμα,το "πικάντικο" το γαργαλιστικό!καλά εννοείται πως ήμουν και εγώ σε μια απ'αυτές τις συζητήσεις το ομολογώ!!
    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙΝΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ??! και όχι και ΚΑΤΙΝΟΣ??
    τα πιο κοτσουμπολιστικα θέματα τα έχω ακούσει από άντρες,δήθεν ανίδεους..
    πιστεύω πως το κουτσομπολιό δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση..

    Υ.Γ. και δεν είναι παρατήρηση απενοχοποίησης :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το θέμα που θίγεις!!!Λίγο διαφοροποιημένο από της ελένης*...όχι ως προς το όνομα (την ελένη* την ενοχλεί για προσωπικούς λόγους...) αλλά για το φύλο!Σωστό!Και ενώ στα περισσότερα επικρατεί το αρρεν φύλο (ο/η βουλευτής, ο/η γιατρός, άσχετα αν πασχίζουν μερικοί για το "βουλευτίνα", "γιατρίνα") εδώ το "Κατίνα" πάει κι έρχεται και ΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ ΤΑ ΜΑΛΑ!!!!!Ας μας απαντήσουν...

      Διαγραφή
  8. Τωρα μαλιστα επιασες καλο θεμα ευγε. Περι ξεκατινιασματος λοιπον το κειμενο. Καταρχην να απαντησω στην Ελενη και στην απορια της γιατι χρησημοποιουμε το ονομα Κατινα για την κουτσομπολα και οχι καποιο αλλο ονομα. Καθε γυναικα λοιπον που σεβεται τον εαυτο της δεν μπορει να αλλαζει το ονομα της απο Αικατερινη που παραπεμπει σε Αυτοκρατηρα σε Κατινα . Αντε καντο Κατερινα η Καιτη η Κατια αλλα Κατινα???? Το ονομα απο μονο του ειναι λαθος. Εξαιρεση αποτελουν η Κατινα Παξινου και η Κατερινα Στανιση. Επρεπε να ειναι Κατερινα Παξινου και Κατινα Στανιση. Αυτο βεβαια αποτελει την εξαιρεση που απλα επιβεβαιωνει τον κανονα. Με την ιδια λογικη χρησημοποιουμε το ονομα Σαββας για τον αντρα που εκτελει ο,τι κινειτε και αναπνεει. Προσωπικα η καλυτερη μου ειναι Σαββατο πρωι μεσω Skype να θαβω με τον ξαδερφο μου Ντινο ολοκληρο το σοι μας . Κατινα ως ονομα δεν εχουμε στο σοι μου αλλα παρολα που εχουν αλλο ονομα κανουν την καθε Κατινα να μοιαζει Τσικο μπροστα τους. Υπαρχει καλυτερο απο το περνεις το μεγαλο φτυαρι και να θαβεις το σοι σου?? Πως να αντισταθω στον πειρασμο να θαψω την θεια μου την Ε___η (συμπληρωστε τα κενα γραμματα) που οταν με βλεπει ειναι ολο χαρα και πισω απο την πλατη μου λεει τα μοιρια οσα? Θα μου πεις τωρα και γιατι δεν τα λες μπροστα της. Εγω εχω καθε καλη προθεση αλλα ας οψετε η μαμα και το να τα εχουμε καλα με το σοι μιας και βλεπονται συχνα . Αν δουμε ομως τωρα την ουσια του Κουτσομπολιου. Για εμενα λοιπον αποτελει την πιο ειλικρινη μορφη επικοινωνιας. Δειχνει τα αληθινα αισθηματα που εχει καποιος για καποιον η καποια . Δειχνει ποιος εισαι ως προσωπικοτητα και αν μπορω να σου εχω εμπιστοσυνη. Την ιδεα που εχεις περι σχεσεων και σεβασμου για τους γυρο σου. Η διαφορα τωρα παλι ειναι πως το κανεις και με ποιους το κανεις. Αλλο εχω καποιον που ειναι συνεταιρος μαζι μου στο εγκλημα και οτι λεμε μενει μεταξυ μας και αλλο το να κανω το κουτσομπολιο τροπο ζωης που γεμιζει τα κενα μου. Για εμενα το κουτσομπολιο αποτελει ενα ειδος σατυρας μια ωραια ιδεα για αναλαφρη συζητηση με καποιον που βλεπει το σπορ απο την ιδια οπτικη γωνια με εμενα και μενει μεταξυ μας και βασικη προυποθεση αποτελει επισης να μην ειναι μεσο εκδικησης η προσβολης καποιου αλλου. Ναι ειμαι κουτσομπολης και μου αρεσει μια στις τοσες να περνω το φτυαρι μου και να ριχνω τονους αμμου σε αυτους που κατα την γνωμη μου το αξιζουν . Κριτηριο ομως για εμενα αποτελει να ειμαι ετοιμος να τα πω και μπροστα τους αν χρειαστει και οχι να κανω την αθωα περιστερα η να ριχνω την ευθυνη στους αλλους . Ασε που αισθανεσαι και τοσο καλυτερα οταν λες αυτα που θες .Αλλα που να καταλαβετε εσεις καλα μου κοριτσακια τι λεω μιας και ολες μου ειστε Τσαι και Συμπαθιο.( παραβλεπω το γεγονος οτι σε αλλα κειμενα με το ζορι εχουν 20 σχολια και αυτο χτυπησε 20 με το καλημερα κρυφοκουτσομπολες lol ) Ελατε τωρα αφου σας αρεσει να μαθαινετε τα πικαντικα μυστικα των αλλων μην καταπιεζεστε αφηστε την Κατινα να βγει απο μεσα σας πεστε αυτα που θελετε ελευθερα. Βαλτε καφεδες να βραζουν και παρτε το φτυαρακι σας ο,τι εχετε ευκαιρο παραλιας, κηπου, κουταλα και αρχιστε να θαβετε. Ξερω οτι μπορεις να το κανεις πιστευω σε σενα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον ειλικρινή της παρέας!!!Εις το εξής θα σε λέω Εκσκαφέα!Ούτε φτυάρι, ούτε κουτάλα (η κουτάλα άλλωστε είναι άλλη κατηγορία από μόνη της)!Για το ενδοοικογενειακό κουτσομπολιό που κάνει ειδική κατηγορία σε παραπέμπω στους "Οικογενειακούς (επι)δέσμους" (http://vadasicon.blogspot.com/2011/04/blog-post.html)...αλλά ούτε αυτός είναι τρόπος να δικαιολογήσεις το κουτσομπολιό...θα ασχοληθώ εγώ με τη θεια μου τι κάνει και τι όχι?ας κάνει ό,τι νομίζει!Θα ασχοληθώ στο σημείο που με ενοχλεί η συμπεριφορά της και τα λόγια της (ως προς εμένα)...άσε που και μ' αυτό αν ασχοληθείς και μαλώσεις και πεις και ξεπεις, αν ο άνθρωπος είναι όπως είναι του αλλάζεις μυαλά στα 50?Ας πάει στην ευχή!

      Τώρα για το Κατίνα δε συμφωνώ...γιατί η ελένη* έχει τη μανούλα της που τη λένε έτσι...και η μανούλα είναι μανούλα!Δηλαδή μόνο αν είχε μάνα την Παξινού θα εδικαιολογείτο??Ααααα...πολύ κουλτούρας μας βγήκες...

      Και επίσης, γιατί δε λες τίποτα για τους άντρηδες-καρακατιναριούς?ε?why????

      ΥΓ: Χαιρετισμούς στον Καναδά!!!Στα κρύα σας φτάσαμε!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν μπορώ να μη μιλήσω...19 Ιανουαρίου 2012 στις 2:00 μ.μ.

    πώς να μπορέσω η χριστιανή, όταν κάποιες καρακάξες σε προκαλούν τα μάλα!!!και σε προκαλούν σώματι, πνεύματι,λόγω και συμπεριφορά (προκλητική και απαράδεκτη)...
    και δεν σε ξέρει και συμπριφέρεται με υφάκι 100 Καρδηναλίων και βάλε!!!Ε όταν φύγει από μπροστά μου (το συντομότερο, το καλό που τη θέλω) δε θα μιλήσω;;;Όχι φτυάρι...την μπουλντόζα θα πάρω...
    (το σχόλιο ήταν της στιγμής..είδα, τσαντίστηκα και αφού ταριάζει γάντι με το κείμενο τό 'γραψα!!ε θα έσκαζα!πειράζει;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να πω τώρα εγώ???????? δίκιο έχεις απόλυτο!!!!! πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι οι χώροι για παράδειγμα που δεν τους ανήκουν ότι τους ανήκουν.... κάνουν παρατηρήσεις, σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, δεν θέλεις ν απαντήσεις αλλά κάποια στιγμή δεν αντέχεις απαντάς με το χαμόγελο στα χείλη και βαράς στο ψαχνό!!!!!!! αλλά.... οι καρακάξες με το πρόσθετο συνθετικό μαλλί, το μίνι και το ξώκειλο στους -3 βαθμούς ως γκομενάρα πάντα και παντού υπάρχουν....

      Διαγραφή
  10. "Για πες,για πες...βάλε καφέ"χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα αλλο κειμενο διαβαζεις απο αυτο που εγραψα? Μολις δεν ειπα πως ειμαι κουτσομπολης και ΜΕ αρεσει? Πρεπει να διευκρινισω οτι ειμαι ΑΝΤΡΑΣ ? Παντως αλλη μια παρατηρηση η μαλλον ερωτηση ειναι η εξης. Γιατι μεταξυ σας οι γυναικες αποκαλυτε η μια την αλλη με ονοματα ΠΤΗΝΩΝ ?? ¨Καρακαξα, Καρακαηδονα (Αυτη φανταζομαι ειναι απο πατερα Κορακα και μανα Αηδονα) Κοτα,Κιοσα,Κλωσα. Οσα για την μαμα της Ελενης μπαινει και αυτη στις εξαιρεσεις οπως και ολες οι μαμαδες των μελων του site.Καλη σας Μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όοοοχι!!να μιλήσεις με γενίκευση για όλους τους άντρηδες!!όχι μονο για τον εαυτό σου!
      Όσο για τα ονοματα πτηνών πάει μακριά η βαλίτσα!θύμισε μου να σου στείλω βιβλιογραφία να ξεστραβωθείς και να μάθεις γιατί!!!:Ρ

      Διαγραφή
  12. Γραφείο τελετών "Η Κουτσομπόλα"
    "Αναλαμβάνουμε από το 2000 π.Χ. με συνέπεια και υπευθυνότητα την οργάνωση τελετών (κοινώς θάψιμο) για όλη την Ελλάδα. Βρισκόμαστε άμεσα δίπλα σας για να σας εξυπηρετήσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Προσφέρουμε άψογη εξυπηρέτηση και ποιότητα σε όλες τις υπηρεσίες μας στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας αυτούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια που αν και η επαφή μας γίνεται κάτω από δύσκολες γία αυτούς στιγμές η εμπιστοσύνη τους μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε."

    Sabrina my angel,

    Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί η αγάπη, δεν φθονεί,
    η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρειται.
    Δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται,
    δεν διαλογίζεται το κακόν.
    Δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν.
    Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.
    Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
    Τώρα πως γίνεται οι "φίλες" να αλληλοαποκαλείστε "αγάπη μου" και στη συνέχεια το θάψιμο να πάει σύννεφο, είναι κάτι που ποτέ μου δεν κατάλαβα.

    Φιλιά

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " Η αγάπη όλα τα υπομένει
      η αγάπη όλα τα ελπίζει
      κι η γη γυρίζει,κι η γη γυρίζει"....
      Θυμήσου να μας το πεις στην επόμενη συνάντηση!!!
      Να σε δω ν αποκαλείς τον Μάκη "αγάπη μου" "χρυσό μου"
      "τι ωραίο μαλλί"!!! Αυτά είναι γυναικεία προνόμια!!!

      Διαγραφή
    2. Χαχα!αυτό είναι "το κύμβαλον αλαλάζον"???που το ξέθαψες βρε James!!Τι κουλτούρα είναι τούτη?Ή είσαι τόσο μεγάλος που γνώριζες τον Απόστολο Παύλο προσωπικά????χαχα
      Να!! κάτι τέτοιο είναι κακία/θάψιμο!!!!αλλά επειδήΣΣΣ με αγαπάς όλα θα μου τα συγχωρέσεις ε?

      Διαγραφή
    3. 1) Ευγενία my angel, too.
      Ανυπομονώ για την επόμενή μας συνάντηση. Ελπίζω να μη θυμώσεις αν αποκαλέσω το Μάκη σου "αγάπη μου"
      2) Sabrina my angel,
      σ'αρέσει να με πληγώνεις, όμως το ξέρεις καλά ότι σε αγαπώ πολύ για να σου κρατάω κακία.
      Υ.Γ. Δεν είμαι Μαθουσάλας. Ήμουν όμως καλός στα θρησκευτικά

      Διαγραφή
  13. ΟΚ,επιτρέψτε μου να αποκαλυφθώ:είμαι η συμπρωταγωνίστρια-συνένοχος της συγγραφέως στο σπορ του 'αλληλοκουτσομπολιού' τα τελευταία 13 και κάτι χρόνια.Ατελείωτες συζητήσεις με καφέ (καφετιέρα ολόκληρη στην περίπτωσή μας)και πιτζάμες ή και τηλεκαφέδες,μιας και τυχαίνει να μένουμε λίγο μακριά.Το γνωστό 'τσάι(καφές είπαμε) και συμπάθεια' που εκτός από απολαυστικότατο είναι και πρώτης τάξεως ψυχοθεραπεία,όπου τα πάντα μπορεί να πέσουν στο τραπέζι εκτός από τα άπλυτα των γειτόνων.Εχω λοιπόν να πω ότι οι άνθρωποι με ενδιαφέροντα,αυτοί που ζουν 'γεμάτες' ζωές,ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ να αρπάξουν το φτυάρι.Και μην παρεξηγηθώ:άλλο πράγμα είναι να ρωτάς για τα νέα κάποιου και άλλο να ξεκατινιάζεσαι κρίνοντας,επικρίνοντας και διαδίδοντας πληροφορίες αμφιβόλου προέλευσης και εγκυρότητας.Ξέρετε τι εννοώ: το στιλ "την έχω δει Θεός και κρίνω εσάς τους κοινούς θνητούς γιατί νομίζω ότι έχω το δικαίωμα"...
    Όσο για αρσενικές 'κατίνες',φυσικά και υπάρχουν.Απόδειξη ο φίλος άνωθεν:-)
    Anyway...Με συγκίνησες φιλενάδα.Βάλε καφέ...το συντομότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε καλως το κοριτσιιιιιιι!!Και ειπα...δεν θα εμφανιστεί???αυτα ακριβώς που λες Μαράκι μου εννοάω...ο καφές με τη σέσουλα και το μεταξύ μας ξεκατίνιασμα!αλλά απ' ό,τι αποκαλύφθηκε υπάρχουν πολλά είδη, άλλα ανώδυνα και άλλα επώδυνα (για τους άλλους αλλά εγώ πιστεύω και για τους ίδιους επώδυνα, γιατί το δηλητήριο τρώει πρώτα το μπουκάλι που το περιέχει!)..

      ΥΓ:πώς παν τα κρύα στο Διδυμότειχο?

      Διαγραφή
  14. τι συμβαίνει ???????? γιατί "έπεσε" η κίνηση????
    στέρεψαν οι ιδέες???????? Ας γράψει κάποιος κάτι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ti wraia pou ta grafeis,Ntinaki!!!!Egw nomizw oti anhkw lai stis 3 kathgories anthrwpwn!!!Ginetai?Filakia!!!!Dora :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι δε νομίζω!Και το λεω με σιγουριά, επειδή σε ξέρω και είσαι φίλη μου!Επιτρέπεται?

      Διαγραφή