Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πάει (κι) ο καινούργιος χρόνος...


Τινάζει τις χρυσόσκονες και τα τυχερά φλουριά του σε μια σκονισμένη αισιοδοξία θαμμένη κάτω από τόνους λάσπη και μελαγχολία. Ρόδια. Όσα τα σπόρια του, τόσες οι τύχες του. Καρύδια. Όσοι οι καρποί, τόσες οι ευχές. Πορτοκάλι. Με γεύση ξινής γλύκας ή γλυκιάς ξινίλας (αναλόγως την οπτική!) και φλούδες μανταρίνι ξεροψημένες στη σόμπα μαζί με καψαλισμένες φέτες χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού. Η τσαγιέρα σφυρίζει σαν το Βεζούβιο, έτοιμη να εκραγεί από το χοχλασμό του βραστού βουνίσιου τσαγιού.
Δίπλα στη φλόγα, πλάι στο τζάκι, ζεσταίνεις την ελπίδα σου παρέα με τα χνώτα που το ‘σκασαν από τη φάτνη του θείου βρέφους. Πετάς στη φωτιά τις τσακισμένες αναμνήσεις. Την τρέφεις με κάτι κουρασμένες ηθικές. Μόνο για προσανάμματα αξίζουν, να ζεστάνουν τα νεογέννητά σου οράματα. Ο Άγιος Βασίλειος με άδεια τη λινάτσα σού κλείνει το μάτι καθώς με το ένα πόδι είναι πια στη γνωστή κούτα της αποθήκης και ο χιονάνθρωπος λιώνει στην ιδέα και μόνο του επερχόμενου Τριωδίου που ξεπροβάλλει δειλά-δειλά στον ορίζοντα χρόνο. Αυτόν που ορίζει. Αυτόν που καθορίζει και χωρίζει το έτος σε κομμάτια. Το συνθλίβει, άλλοτε πάλι το συντρίβει. Ενίοτε το τσακίζει και το θρυμματίζει. Το κόβει σε φέτες και το μοιράζει σε περιόδους νεκρές, μακρές και βραχείες. Σε εποχές όπου η φύση πεθαίνει ή κοιμάται σε νάρκες χειμερίες που απαγορεύεται να πατήσεις για να μην εκραγούν. Σε εποχές όπου ο χρόνος ξυπνάει, η γη εκτός από το να γυρίζει, επίσης γεννάει. Ομορφαίνει. Ανθίζει. Ξεραίνει. Φρυγανίζει. Φθίνει. Και πάλι από την αρχή...
«Σταμάτα γη να γυρνάς με εντολή του χρόνου! Θέλω να κατέβω. Θέλω να παγώσεις! Κι εσύ και ο εντολέας σου! Φτάνει! Μπέρδεψες τα πάντα λόγω κεκτημένης ταχύτητας»:
Λαμπιόνια στα δέντρα, μπλεγμένα με γαϊτάνια, κρυμμένα κάτω από μάσκες που τρομάζουν τα κακά πνεύματα οδεύοντας στο Γολγοθά με το Σταυρό στην πλάτη, ώσπου η φύση να Αναστηθεί μαζί με την  καρδιά σου, ώσπου να κάνεις βουτιές στα καταγάλανα νερά, να πιεις κρασί στα πανηγύρια και μετά από ένα ολόγεμο αυγουστιάτικο φεγγάρι με σάρκα ηλιοκαμένη τη σάκα στον ώμο και μπρος στην τάξη σου για μάθημα μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για την πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου. Διακοπές. Κύκλος. Ζωή. Θάνατος. Γέννα. Γέννηση. Αναγέννηση. Αναμονή. Υπομονή. Καρτερικότητα. Ελπίδα.
Ζαλίστηκα!
Πάλι κύκλους κάνει. Πάλι την ίδια τροχιά διαγράφει. Κυκλικά? Όχι! Σπειροειδώς? Ναι! Ξαναγυρίζεις εκεί από όπου ξεκίνησες αλλά με ένα χρόνο συν στην πλάτη και μια ρυτίδα συν στο πρόσωπο. Έρχεται, φεύγει, κινείται κι εσύ στάσιμος. Προόδευσες σε σχέση με πέρσι? Έκανες ένα βήμα πιο πέρα? Ή νιώθεις να μένεις στην ίδια τάξη στάσιμος και μετεξεταστέος...?? Η τροχιά που διαγράφει η ζωή δεν είναι ποτέ ίδια. Μας φαίνεται. Αλλά δεν είναι! Κι ακούς κι εκείνες τις κενές δηλώσεις από τις παλιές παστρικές: «Τι είναι οι γιορτές? Μια ιδέα»...
        Ο Αϊ-Βασίλης φεύγει με άδεια τη λινάτσα. Πιο ελαφρύς στο σάκο έχει αναλάβει μια αποστολή: να τον ξαναγεμίσει με ένα δώρο κοινό για όλους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Δώρο που το δικαιούνται όντως όλοι και πιο πολύ οι άνθρωποι που είναι μόνοι, χωρίς ένα χέρι να πιάνουν τα βράδια, χωρίς μια αγκαλιά να τρυπώνουν για χάδια, χωρίς δουλειά να κάνουν όσα εύχονται και ονειρεύονται ανάμεσα στο ζην και στο ευ ζην.  
Καλή χρονιά στους Μόνους...
...αλλά και στους Μοναδικούς!.. δηλαδή σε Όλους!

31 σχόλια:

  1. Κούκλα χρονια πολλά καλή χρονιά και ό,τι καλύτερο !!!!!

    συνέχισε, εισαι ευχαριστη νότα το πρωϊνό μας. σ΄αγαπάμε πολύ πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Χριστινάκι!
    πλακα-πλάκα μου λείψατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....χαρούμενο, δημιουργικό, τυχερό το νέο κατοχικό έτος 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπω αισιοδοξιααααα!Κατοχικόόόό...ό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αη Βασίλης όντως μπήκε στις κούτες παρέα με τ αστέρια, τ αγγελάκια και τις καμπανούλες.
    Τ αποκριάτικα μας περιμένουν στιβαγμένα σε κούτα στο υπόγειο. Τα πασχαλιάτικα κοκοράκια και παπάκια αν θυμάμαι καλά είναι στην αποθηκούλα και τα μαγιώ μαζί με τις πετσέτες στο τελευταίο συρτάρι στην ντουλάπα (αντηλιακό πρέπει να πάρω, το περσυνό τέλειωσε)!!!
    Γεροί να μαστε να ζούμε όλες τις εποχές!Είναι τύχη να καταφέρνεις να ζεις τα πάντα σε μια γη που δεν σταματά να γυρίζει(κι ας γράφαμε παλιά στα σχολικά τετράδια " σταματήστε τη γη για να κατέβω"-εφηβικές ανησυχίες)
    Όσο για τους μόνους κάποια ψυχή κάπου θα περιμένει να τους αγκαλιάσει!
    Καλή χρονιά σ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλή χρονιά Ντινούλα!!!! το δημοσίευμά σου, όπως κάθε φορά, συγκινητικό, γιομάτο όμορφες εικόνες...
    Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα....
    Εσέ, που δεν είσαι πια εδώ...
    Μα που μου κρατάς τα κρύα βράδια το χέρι, που μου ζεσταίνεις την καρδιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή Χρονιά Κορίτσια!!!
    οι μυρωδιές και οι μουσικές διεγείρουν αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sabrina my angel,
    Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλη την ομήγυρη! Και τα χρόνια αυτά να είναι χαρούμενα και γεμάτα αισιοδοξία (όσο και αν κάποιοι βάλθηκαν να μας κόψουν το δικαίωμα στην ελπίδα). Οσο κι αν μεγαλώνοντας μας φαίνονται τα πάντα ρουτίνα, εμείς πρέπει να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική (γιατί είναι μοναδική). Ναι! Οι γιορτές είναι μια ιδέα! Ομως πόσο όμορφο είναι να μετατρέπεις τον εαυτό σου σε ένα συστατικό αυτής της ιδέας για να την ζεις πιο έντονα! Τα Χριστούγεννα να γίνεσαι ένας από τους βοσκούς, το Πάσχα ένας από τους μαθητές και τις Απόκριες ο Διόνυσος. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω όταν ταξιδεύω. Ετσι στο Γκραντ Κάνυον γίνομαι Ινδιάνος, στην Αίγυπτο βεδουίνος και στο Νεπάλ Σέρπα. Το κακό είναι ότι κάθε χρόνος περνά πιο γρήγορα από τον προηγούμενο. Ομως δεν μας νοιάζει που γινόμαστε ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Εμείς στην ψυχή μας και στην καρδιά μας νιώθουμε παιδιά. Κι όσο για φέτος, μη σε νοιάζει. Ο χρόνος αυτός σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο αφού θα ξαναταξιδέψουμε μαζί!
    - Σικελίααα!! Σου ερχόμαστεεε!!!

    Φιλιά

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. James,
    ξέχασες το πιο σημαντικό!Μπορεί στο Γκραντ Κάνυον να γίνεσαι Ινδιάνος, στην Αίγυπτο βεδουίνος αλλά στις Αζόρες γίνεσαι ο καβαλιέρος μου και μάλιστα πρωτοσέλιδο!!!χαχαχα!!!καιρό είχαμε να το αναφέρουμε (για την ιστορία).

    Κι εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξη αλλά δε μ' αφήνουνε! Θα προσπαθήσω όμως. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι από πέρσι αισθάνομαι όντως στάσιμη!Ισως φταίει ότι πέρσι δεν κάναμε ταξίδι μαζί!Αλλά θα επανορθώσουμε φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα όλη μέρα!!!!!!!!!
    Το ότι είναι κατοχικό το νέο έτος 2012, είναι πραγματικότητα για πολλούς αλλά και για μένα δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθείη αισιοδοξία!!!!!!!!
    Ίσα-ίσα και όπως λέει το άσμα "...και ξανά προς τη δόξα τραβά...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dear James όπως πάντα απίθανος!
    Θα θελα να ξερα τι ήσουν στη Βουλγαρία σ εκείνη την περίφημη βόλτα με τα κάρα και τα γαιδουράκια όταν το συμπαθές τετράποδο θεώρησε σωστό να μας πάει χε...ντας!!! Εγώ ήθελα να γίνω Ιρανή με μπούρκα !!! Αυτό το πρωτοσέλιδο ρε παιδιά το θέλω!!! Όσο για το στάσιμη νεαρά αν είναι για ένα χρόνο κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πειράζει.
    Δεν γίνεται όλα τα χρόνια να τα βγάζουμε τρέχοντας!
    Που και που όλοι κοντοστεκόμαστε για λίγο κι όπως λέει η Σύλβα "...και ξανά προς τη δόξα τραβάμε...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχαχαχα,
    Ευγενια το πρωτοσέλιδο,
    θα το βγάλω μια φωτοτυπία και θα το κοτσάρω εκεί στην είσοδο του Λυκείου, για να το εμπεδώσετε και ιδίοις όμμασι αμα δε μας πίστεύετε!!!είμαι περίεργη τι θα σου απαντήσει ο James!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτόν τον πάτο Σύλβα μου κι εγώ ώρες-ώρες τον εύχομαι μπας και πάρουμε καμια φορά επιτέλους την ανιούσα!Αλλά πούούού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΙ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ εσύ...αχ εσύύύύύύ!!!Ευχαριστώ πολύ!δεν άντεξες πάλι ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλάααα,καλά,δημιουργικά,ευτυχισμένα και πολυγραφότατα! Να σε χαιρόμαστε κούκλα!
    Όσο για την αφίσα δεν κατάλαβες στο διαδίκτυο θα την ανεβάσω, στο φατσοβιβλίο όπως λες κι εσύ! (εκτος αν δεν αντέχετε τόση δημοσιότητα)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχα!Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ Ευγενία μου!Να 'σαι καλά!

    Με τόση διάσταση και δημοσιότητα που πήρε το πράγμα δε νομίζω να υπάρχει κάτι περισσότερο!Σκέψου, 10 χώρες, 10 χορευτικά από όλη την υφήλιο, τουρίστες κι απ' τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κι εμείς να μαστε το μοναδικό ζεύγος που ξεχώρισαν οι δημοσιογράφοι για το πρωτοσέλιδο!!!!!!!!!πόση άλλη δημοσιότητα πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τις απαντήσεις καινούργιο??? ΄Η δεν το χα προσέξει? Ωραίο!!!Αχ εσείς διάσημοι κι εντιμότατοι φίλοι μου!!!

      Διαγραφή
    2. καλό ε?εξελιξη!!!
      θα σου δωσουμε αυτογραφο οταν σε δουμε!!!!ραντεβου σημερις στην προβα!

      Διαγραφή
  18. χρόνια καλά με υγεία, αγάπη και ....υπομονή ...πολύ πολύ....
    και ιδιαίτερα σ'αυτους που φέτος ο Αη Βασίλης ηταν φειδωλός...και δεν πέρασε από την καμινάδα τους...χρόνια πολλά σε όλους!!!
    Φατσα εσύ keep going....

    * ήθελα να κάνω μια ερώτηση....περάσατε όμορφα???...διασκεδάσατε????...νιώσατε το
    γνωστό απο παλαιότερα ισως ...Christmas Spirit???...
    ή μόνο εγώ ήμουν εκτός τόπου και χρόνου ...με πιτζαμουλες...
    μέρα νύχτα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ ελενίτσα* μου!
    κοριτσάρα μου γλυκιά, το πνεύμα των Χρ/ννων δεν έρχεται με τα 12ποντα και τα στρας μπλουζακια (θαρρώ), αλλά με τη διάθεση που σου δημιουργούν άλλα πράγματα!Εγώ 15 μέρες με πυτζαμούλες μέσα στο σπίτι τις πέρασα, αλλά φιλοξένησα κόσμο πολύ, ήπια καφέδες πάμπολλους με φίλους και μουσαφίρηδες και διάβασα Παπαδιαμάντη (ξανά, ξανά, ξανά) και χριστουγεννιάτικα παραμύθια κάτω από μια ζεστή κουβέρτα!Και ήπια και κρασάκι για να νιώσω το (ΟΙΝΟ)ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και με όλα αυτά διασκέδασα πολύ (επειδή με μάλωσε ο Ανώνυμος στο παραπροηγούμενο κείμενο :Ρ)χαχα!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρονια πολλα σε ολους. Αλλη μια χρονια μπηκε στο συρταρι της ιστοριας και ενας ολοκαινουργιος χρονος ειναι μπροστα μας.
    Παντα χαιρομαστε οταν φευγει ο παλιος χρονος και χοροπηδαμε ολο χαρα για την αφιξη του καινουργιου. Η ειρωνια ομως ειναι πως πολλοι λενε καθε περσι και καλυτερα . Γιατι λοιπον το χαιρομαστε τοσο πολυ καθε πρωτοχρονια αφου θεωρουμε πως αυτος ο χρονος θα ειναι χειροτερος απο τον προηγουμενο? Ξερω πως τα πραγματα δεν ειναι καλα στην εποχη που ζουμε .Κριση Οικονομικη, φτωχια και αβεβαιοτητα. Η μεγαλυτερη ομως κριση ειναι ηθικη και εκει θα σταθω σημερα. Ειναι μια ευκαιρια να καθισουμε και να αναλογιστουμε τι θελουμε να κανουμε με την ζωη μας αυτο το νεο ετος?Ισως οι προτεραιοτητες μας πρεπει να αλλαξουν ,ισως να μην μπορεσουμε να αλλαξουμε αυτοκινητο η να παμε ταξιδι στην Καραιβικη. Ισως να μην μπορεσουμε να παρουμε καινουργια ρουχα και καινουργιο κινητο. Ειναι αληθεια ομως ολα αυτα που πραγματικα θελουμε να κανουμε στον καινουργιο χρονο που ερχετε? Μηπως ειναι μια ευκαιρια να κοιταξουμε γυρω μας και να δουμε που στεκομαστε? Να δουμε τους ανθρωπους που εχουμε γυρω μας και να επικεντροθουμε στο να κανουμε καλυτερο τον εαυτο μας και την σχεση μας με αυτους που αποτελουν μερος της ζωης μας. Αναλωνομαστε σε ακριβα ρεβεγιον σε λαμπερες βραδιες γεματες χλιδη , ψευτικα χαμογελα και ευχες.
    Ας κανουμε τον απολογισμο του ετους που περασε. Ας θυμωμαστε τις στιγμες εκεινες που εχουν πραγματικα σημασια. Τις στιγμες με πραγματικους φιλους. Εκεινα τα μαζεματα φιλων που δεν ηταν προγραμματισμενα . Απλα ετυχε και το μονο που χρειαζετε ειναι μια μπυρα στο χερι ενα σακουλακι με τσιπς και καλη διαθεση . Η μουσικη δεν χρειαζετε να ερχετε απο το Χολιγουτιανο πανακριβο σοου που βλεπουμε απο την 50 ιντσων τηλεοραση . Μπορει να ειναι η μουσικη της Κιθαρας που παιζει και το τραγουδι της παρεας ,(παραφωνα και σκοτωνοντας τους στιχους στην περιπτωση μου) αλλα μεσα απο την καρδια και την ψυχη μας. Ετσι πρεπει να δουμε τον καινουργιο χρονο που ερχετε. Να κανουμε την ψυχη μας καλυτερη και να δωσουμε αγαπη στους γυρω μας. Με πολυ αγαπη Καλη Χρονια σε ολους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dr.Chris,
      Με ενοχλεί που μαθαίνουμε μόνο ΑΡΓΑ κι από τα παθήματά μας!Αντί να έχουμε έμβλημά μας: "το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν". Το ότι είχαμε ξεφύγει ως λαός σου λέει κάτι? Αυτό το Χόλιγουντ και η μαϊμουδίστικη αμερικανιά μας είχε φάει!και ξαφνικά επιστροφή στις ρίζες!

      Διαγραφή
  21. Evgenia my angel too,
    στη Βουλγαρία είχα ταυτιστεί με τους Βούλγαρους χορευτές. Άλλωστε, αν θυμάσαι καλά, δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να χορεύω μαζί τους. Οσο για τη βόλτα με τους γαιδάρους θα μου μείνει αξέχαστη, όχι για τη μυρωδειά του γάιδαρου, αλλά για την ωραία παρέα σου. Οπως επίσης δεν πρόκειται να ξεχάσω τη ζήλεια της Kelly (my angel, too)που όλο κακία σε αποκαλούσε "γαιδάρα" σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι. Σχετικά δε με το πρωτοσέλιδο στις Αζόρες, το έχω ξαναγράψει εδώ στη στήλη: τραγουδούσα στη Sabrina (my angel) το "Τι' θελα και σ' αγαπούσα" με τόσο πάθος που ο φωτογράφος δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό να το απαθανατίσει.
    Και που 'στε ακόμα!
    Σικελίααα!!! Σου ερχόμαστεεε!!!!

    Φιλιά

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως τα λες και πως τα τραγουδάς!!!
      Τα ταξίδια του Λ.Ε.Θ ανήκουν στην εποχή της χαράς!Δεν μπαίνουν σε κούτες και συρτάρια αλλά στό μυαλό και στην ψυχή μας!

      Διαγραφή
  22. Ανέκαθεν ήσουν θαυμάστρια των σύντομων προτάσεων. Στα τελευταία κείμενα σου όμως είναι πιο εμφανές. Προτιμάς μάλιστα ρήματα που ως γνωστόν φανερώνουν ένταση. Επιπροσθέτως, παρατηρώ πολλές ερωτήσεις. Δεν θυμάμαι να σου αρέσουν οι ρητορικές...είναι προφανές πως βιώνεις μέσα σου πολύ έντονα τις πνευματικές ανησυχίες σου. Πέρα από το πρόσωπο και το γραπτό συνιστά καθρέφτη της ψυχής (γραφικός χαρακτήρας που λένε!). Θα επαναλάβω την τηλεφωνική ευχή μου η πνευματική φλόγα μέσα σου να αποτελέσει την ατμομηχανή που θα σε ταξιδεύει πάνω στις ράγες της ευτυχίας παρά την αποτέφρωση των συναισθημάτων σου.


    Κορώνας Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και είναι επίσης προφανές πως τις μοιράζομαι μαζί σας (ενίοτε)..οι ευχές σου πρωτότυπες. Σαν τον χαρακτήρα σου!Σ' ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  23. kalh hronia ki apo dw Konstantinaki!gia ta anthira hreiazetai potisma...kai teleytaia hanw synehws to potisthri mou!eimai nis,ki arrwsth kai shedon maramenh..alla pou tha paei??!tha'rthoun kalyteres meres!filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ποτιστήρια Μαράκι είναι πακεταρισμένα στην αποθήκη με τα ανοιξιάτικα!Υπομονή!Σε δυο μήνες θα τα βγάλουμε!Περαστικά, θα ξανανθίσεις δε σε φοβάμαι! (εγώ μετράω 53 μέρες άρρωστη!)

      Διαγραφή
  24. Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους της Κωνσταντίνας!!
    Θα μείνω στη τελευταία παράγραφο αυτού του γλυκόπικρου κειμένου...
    Εύχομαι πραγματικά κανείς να μην μένει μόνος και να βρίσκει αγάπη και αγκαλιές.
    Όσοι χρόνοι κ' αν αλλάξουν, αυτό είναι το μόνο αδιαπραγμάτευτο συναίσθημα, που όταν το βρείς, ποτέ δεν σ' εγκαταλείπει!! Οι δουλιές έρχονται και παρέρχονται αρκεί να μην βαριόμαστε...το έχουμε αυτό σαν λαός. "Δεν βαριέσαι βρε αδερφέ!" Τέρμα τα ψέματα. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι και θα την βρούμε την άκρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα, η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΝΟΤΑ του blog!!!!!!!!!Καλή χρονιά!Κι από φέτος εσύ με δυο αγάπες για να τρυπώνεις μέσα τους!

      Διαγραφή