Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


                                           ΠΡΟΣ: Πατέρα ημών




ΟΝΟΜΑ: Χριστός
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: Θεός
ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ: Παρθένος Μαρία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πανταχού παρών
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:  τα πάντα πληρών
ΘΕΜΑ: «Η (ανα)γέννησίς  μου
κατά της κρίσεως»
Παρακαλώ σε, πάτερ, όπως συντρέξης το ανθρωπίνον γένος της Ελλάδος το ελάχιστον κατά τας ημέρας των εορτών  ίνα εορτάση και τούτο το δύστυχον τας ημέρας της αγάπης δίχως στερήσεις υλικών, γλυκών και ξέγνοιαστων απολαύσεων, δώρων και εκπλήξεων! Με το πέρας των εορτών θα ηυχόμην να έχη αποκτήση ήδη το μυαλό το οποίο του λείπει ώστε εις τας επικειμένας εκλογάς να προσέχη ποιον θα επιλέξη μαχαραγιά εις την κεφαλήν του, διότι οφείλει να κατανοήση ότι η πολιτικοποίηση και η πολιτική ουκ εστί «Παίξε-Γέλασε» και πως τα κριτήρια επιλογής ου ταυτίζονται με προσωπικά συμφέροντα αλλά αποτελούσι συνισταμένην το ελάχιστον ωρίμου σκέψεως, και ει ακόμη εκπέσουσι έξω αι προβλέψεις των, την επομένη δίνεται υμίν η ευκαιρία να επανορθώσωμεν και ουχί να ποιήσωμεν το αυτό λάθος. Τούτο το έθνος είναι το μοναδικόν παγκοσμίως το οποίον, εν ω βλέπει ότι επιλέγει λάθος ηγεμόνας, ποιεί το αυτό λάθος κατ’ επανάληψιν και απορεί τις πώς γέννησε το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» μία χώρα η οποία εξαμαρτάνει ουχί δις, ουχί τρις και τετράκις και πεντάκις αλλά πολλάκις εις θέματα επιλογής αρχηγών.   
Πάτερ, φώτισε έτι τούτους, ίνα καταλάβωσι ότι βιούσι εις μίαν ψευδαίσθησιν κλίματος δημοκρατικού και ότι ενώ διατείνονται δημοσίως στα κατά κόσμον Μ.Μ.Ε. ότι απεχθάνονται τας επισκέψεις του τέως...(χμ! «βασιλέως», Θου, Κύριε, φυλακήν...) κατά τους θερινούς μήνας, ότε εκείνος μετά της οικογενείας του εκδράμει εις τας ελληνικάς νήσους δια τας διακοπάς των, κατά βάθος και εις την πλειοψηφίαν εισί άπαντες φιλοβασιλικοί εφόσον βεβαίως-βεβαίως εκλέγουσι επί σειρά ετών τους (υ)ιούς και τας θυγατέρας παλαιότερων πολιτικών. Ειπέ μοι, ω Πάτερ, ουκ εστι τούτο ένδηλος απόδειξις ότι η χώρα η οποία εγέννησε πάλαι ποτέ την δημοκρατίαν, αυτοαναιρείται διότι το πολίτευμά της εστί η αιρετή βασιλεία?  
Δος αυτοίς, άρα, νουν και γνώσιν και κρίσιν ίνα εξέλθωσιν εκ της κρίσεως (της οικονομικής) -κοινή γαρ η τύχη εστί και το μέλλον αόρατον, ως γνωστόν, δι’ απαξάπαντα τα έθνη της Ευρώπης- και εστί κρίμα κι άδικον δια την Ελλαδίτσαν, την γενέτειραν του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων να κυβερνάται υπό τεχνοκρατών, προδοτών, απολίτιστων και ξένων διοικητών χωρών τας οποίας η ένδοξος Ελλάς κάποτε απέλασε μετά του πλέονος ηρωικού τρόπου. Και επειδή ο πόλεμος ου δύναται να γένη μετά όπλων (διότι ου προβλέπεται να μείνη όρθιον ΤΙΠΟΤΕ), ευκολότερος ταύτην την στιγμήν της ιστορίας εστί ο οικονομικός πόλεμος των εθνών δια να επικρατήσωσι οι βάρβαροι.
Ε ας μην επαληθεύσωμεν άλλην μίαν φοράν τον Καβάφη εις το ομώνυμόν του ποίημα.
Πάτερ, άφες αυτοίς! Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι αλλά ελέησον αυτούς  και κράτα μόνον τα καλά της κρίσεως, διότι το  ανθρώπινον γένος των Ελλήνων είχε ήδη εκπέσει ηθικά και τώρα ευκαιρία εστί να επανεξετάση  «Τις Πταίει?» και δια τί «Δυστυχώς  Επτωχεύσανε»»

Ημερομηνία 22/12/2011
Ο αιτών
Ιησούς Χριστός

(κατά τους αγραμμάτους)
ο ετών (!!!!)
 33
και του Χρόνου



ΥΓ1: Μπορεί ο Χριστός, ετών 33, να προσεύχεται σαν να βρίσκεται στον κήπο της Γεθσημανής και μπορεί το σκηνικό να θυμίζει Πάσχα, ωστόσο η Γέννηση, η Αναγέννηση, το Πάσχα, η Λαμπρή μας έχουν κοινό παρονομαστή: Αγαπάτε Αλλήλους...
ΥΓ2: Μπορεί πέρσι το Γράμμα στον Αϊ-Βασίλη να μην έφτασε ποτέ. Φέτος υποβάλλουμε αίτηση, μήπως με τόσα μέτρα το Δημόσιο εξυγιάνθηκε και δεν πάει η αίτηση στα αζήτητα, αλλά εισακουστούν τα αιτήματά μας!!!
Σύλλογος εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου!


Και επί τη ευκαιρία, "Να τα πούμε????"


Καλές γιορτές
Ξανά μαζί το 2012!!!!!

18 σχόλια:

  1. Εσυ το εχεις βαλει σκοπο να με κανεις να κλαψω σνιφ σνιφ κλαψ κλαψ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxa!για ποιον απο ολους τους λογους?
    επειδη εισαι μακρια στα ξενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδη ειμαι μονος και ερμος το καημενο και με ´κανεις να μυρισω γιορτες τις οποιες τις αποθυμησα .... με ολες τις μυρωδιες, το πανε ελα στα σπιτια γενικα το νταβαντουρι που γινεται..... εδω οι κρυοκωλοι απο το να πηγαινουν στα μαγαζια δεν ξερουν τιποτα αλλο .... ασε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sabrina my angel,
    αν και στο κρεβάτι του πόνου (και χωρίς εντριβή παρακαλώ), βλέπω ότι συνεχίζεις απτόητη τον αγώνα να διορθώσεις τα κακώς κείμενα μέσα από τα κείμενά σου. Απορώ όμως με τον προβληματισμό σου σχετικά με την εκλογή των ηγετών μας! Αφού στο 'χω ξαναπεί! Εχουμε καταντήσει ο πιο παλιολαός του κόσμου (όπου το "παλιό" δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παλαιότητα). Εκλέγουμε τους ηγέτες που πραγματικά μας αξίζουν. Εκλέγουμε αυτούς που εν γνώσει μας θα μας πουν τα περισσότερα ψέματα, αυτούς που θα μας βολέψουν παράτυπα, αυτούς που θα κάνουν τα στραβά μάτια για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι. Δεν έχουμε συνείδηση, δεν μας ενδιαφέρει το περιβάλλον, δεν μας νοιάζει για τον κόσμο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.
    - Γιατί το έκανες αυτό;
    - Ελα μωρέ ποιός θα το δει;
    - Γιατί πέταξες κάτω το χαρτί;
    - Και σένα τι σε νοιάζει, του Δήμου είσαι;
    - Καλά δεν ξέρεις ότι αυτό δεν είναι σωστό;
    - Ασε ρε! Αφού όλοι έτσι κάνουν, εγώ τι είμαι; ο μ.....ς που θα σώσει τη χώρα;
    Κλασσικές καθημερινές ελληνικές στιχομυθίες. Μακριά από τον κ.... μας κι ας είναι και πέντε πόντους!
    Sabrina my angel,
    έχω απογοητευθεί από τη φάρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Ελπίζω αυτή η κρίση να μας βάλει μυαλό αν και φοβάμαι ότι οι "εξυπνάκηδες" (και όχι έξυπνοι) συνέλληνες θα βρουν πάλι κάποιο τρόπο για να επιπλεύσουν (όχι γιατί ξέρουν καλό κολύμπι αλλά γιατί είναι φελλοί).
    Καλά Χριστούγεννα
    Φιλιά
    James
    Υ.Γ. Εγώ πάντως θα ζητήσω από τον Αγιο Βασίλη καινούργιους πολιτικούς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο δώρο αλλά ελπίζω. Αλλωστε όλη τη χρονιά ήμουν καλό παιδάκι. Δε συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλά στον Αϊ-Βασίλη δε βλέπω να ζητάς να γίνω καλά και να σηκωθώ από το κρεβάτι του πόνου (έστω και χωρίς την ταμένη και πολυπόθητη εντριβή!!!!!!:Ρ).
    Φυσικά και συμφωνώ πως έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουνακριβώς γιατί η παιδεία μας περιγράφεται στην ως άνω στιχομυθία....οόπτε ΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ και ΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΪ-BILL..., χλωμή την κόβω την αλλαγή!
    Προσωπικά πιστεύω στη δύναμη της μονάδας...αν πιστεψει ο καθένας τι κρύβει μέσα του, πόση δύναμη!
    Καλή Χρονιά. Εύχομαι το 2012 να με βρει υγιή(Φτάνει πια!με βαρέθηκε και το κρεβάτι και οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί μαζί)Σνιφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικάααα!!! Άρρωστη ή όχι το χιούμορ σου δεν το χάνεις. Μπράβο James!!! τι καλά που τα γράφεις! Συμφωνώ δις και συμπληρώνω εκείνο το πετυχημένο που ακούς παντού:
    " να γίνει αυτό, εκείνο, το άλλο", στην γειτονιά,στο σχολείο στην πλατεία," ΝΑΙ,ΝΑΙ αλλά ποιός θα το κάνει?
    " Α ΟΧΙ ΕΓΩ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ " !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αι ''μαρη''...
    Τι έγραψες πάλι ??????
    Ξεστραβώθηκα να το διαβάσω....
    Που να μην ήσουν και άρρωστη????

    Περαστικά σας αρρωστούλια !!!!!

    Με το καλό το ΝΕΟ ΕΤΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Καλημέρα!
    Αναρρώνει κανείς με τέτοιον καιρό?
    Ευγενία η αρρώστια που περιγράφετε με τον James είναι ΑΝΙΑΤΗ δυστυχώς!
    Kiki θα σου βάλω διαγώνισμα!
    Ελπίζω να τα κατάλαβες ολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το αστείο είναι ότι αναγνωρίζουμε την αρρώστια αλλά δεν θέλουμε φάρμακο. Είναι πικρό !!!
    Θέλει ν αρνηθούμε τους απλά ωραίους, ή τους κουστουμάτους, ή τους δημοφιλείς και γενικώς την απλή χρυσή λάμψη.
    Δύσκολο να δεχθείς τον ή την απλά άξιο/α-ικανό/ή,γιατί όλοι είμαστε απλά υπέροχοιιιι!!!
    Απ το δημοτικό, συνεχίζεται γυμνάσιο-λύκειο και μετά στην υπόλοιπη ζωή μας μας αρέσει το "πλασέμπο" κι όχι το κανονικό σιρόπι !!! Καλά χιονισμένα Χριστούγεννα σ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημέρα!τέλειο το κείμενο!γέλασα πολύ!
    καλές γιορτές σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to keimeno sou ki ayto empnevsmeno.thelw na vazw to gio mou na se diabazei,grafei ki aytos!
    filia kai xristougenna kala!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερούδια Χριστουγεννιάτικα. Επιτέλους ο καιρός συμβαδίζει με τις γιορτές και δεν είμαστε με καλοκαιρινά όπως άλλες φορές. Περαστικά σε όλους γιατί μαζί με το χιόνι και την βροχή έρχονται και βροχή ιώσεις...όπως μαζί με την κρίση έρχεται και η κρίση συνείδησης στις αξίες, στα πολιτεύματα, στα ιδανικά...για ποιά δημοκρατία να μιλήσουμε αφού (θα συμφωνήσω με τον James), δεν μας νοιάζει τί γίνεται πέρα απο την μύτη μας! Ζούσαμε για χρόνια σε μια ψευδαίσθηση υπερκαταναλωτισμού χωρίς καμιά αξία..τα λεφτά κάναν φτερά και τί μας έμεινε? το τίποτα! Εαν είχαμε ένα υπόβαθρο δεν θα πέφταμε όλοι στην μαύρη θλίψη...θα τρεφόμασταν απο την ελπίδα ότι θ'αλλάξουμε όλοι μαζί το κατεστημένο. Εν κατακλείδι, καλή τυχή σε όλους, καλές γιορτές, καλά μυαλά-που λές και συ Κων/να-όχι μόνο για ψηφίζουμε, αλλά για να "ζούμε" πιο ουσιαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρονια πολλα σε ολους. Καλα Χριστουγεννα και ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου το 2012 να ειναι καλυτερο απο το 2011. Να ειστε ολοι καλα στην υγεια σας εσεις αλλα και ολοι οι αγαπημενοι σας. Οσο για την προσευχη σου Κωνσταντινα απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι. Καλη χρονια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χρονια πολλα ...υγεια αγάπη ευτυχια και υπομονη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με ρώτησε ένα πιτσιρίκι τι σημαίνει "κλαυσίγελως".Διαβάσαμε μαζί το κείμενό σου.Νομίζω πως δεν θα με ξαναρωτήσει.Τύφλα να έχουν τα ερμηνευτικά λεξικά!!!Διδακτό και άκρως εμπνευσμένο σε μορφή και περιεχόμενο!Μπράβο σου,κοριτσάκι μου!
    Καλές γιορτές σε όλους και όλες!Ευχές για ένα φωτεινό 2012!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο δαίμων του 2011 πρόλαβε και χτύπησε!Διδακτό=διδακτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή