Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Όταν οι σχέσεις κάνουν Shopping Therapy


Πώς να θεραπευτείς από τον κακό εαυτό σου? Ε κάνε την κλασική βόλτα στα μαγαζιά να ξοδέψεις λίγο χρόνο σουλατσάροντας στην αγορά. Μπορείς να χαζέψεις βιτρίνες, αν και από μόνος σου είσαι μια κινητή βιτρίνα, από αυτές μωρέ τις κλασικές, για το «θεαθήναι» που λένε.  Μπορώ αν θες να σου πω εγώ πού να πας στοχευμένα να ψωνίσεις για να μην κουράζεσαι! Θα είσαι ήδη κουρασμένος από τις βόλτες στους διαδρόμους του μυαλού μου. Άνοιξε το πορτοφόλι μου και πάρε όσα χρήματα σου χρειαστούν. Πόσα? Μα δεν ξέρω από τιμές, μόνο από τιμήματα!
Λοιπόν, όπως πας έξω για να «ψωνιστείς» -πράγμα βέβαια  που κάνεις συχνά τελευταία- κοίτα να προλάβεις να περάσεις απ’ τον μανάβη να αγοράσεις μερικές φρέσκιες ιδέες. Αυτές που έχεις στο ψυγείο εδώ και χρόνια μαράζωσαν. Και από τον χασάπη πέρνα, να σου κόψει σε μικρά κομμάτια τον εγωισμό σου, μπας και τον φάμε λίγο-λίγο. Όλος μαζί μου κάθεται στο στομάχι βαρύς. Αν έχεις  χρόνο, σταμάτα στη μοδίστρα να σου μπαλώσει λίγο το στοματάκι. Ξηλώθηκε και ώρες-ώρες δεν ξέρει τι λέει. Α! Στον τσαγκάρη? Δε θα πας? Οι σόλες σου έλιωσαν με το να τσαλαπατάνε συνειδήσεις και αξιοπρέπειες. Και μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στο φαρμακείο. Να  πεις του φαρμακοποιού να σου δώσει λίγο φαρμάκι αλλά αυτή τη φορά σε σταγόνες, γιατί όσο είχες το χρησιμοποίησες για εντριβή. Κρίμα βρε παιδάκι μου! Δε το λυπήθηκες  καθόλου να το ρίχνεις με τη σέσουλα? Και είναι κι ακριβό το άτιμο! Και πες του να σου δώσει και μια κρέμα ημέρας. Από τις καλές ε! Μπας και εξαφανιστεί η διπροσωπία που έβγαλες στο πρόσωπο. Δεν είναι σωστό που την πειράζεις με τα χέρια. Θα μολυνθεί και θα γίνει χειρότερα, αλλά...πόσο χειρότερα? Μπαχαρικά όχι, μην πάρεις! Να τα κάνουμε τι? Βαρέθηκα να ψάχνω για αλατοπίπερα στη σχέση μας και αυτή να παραμένει άνοστη. Κανά κρασί πάρε για να ‘χει άλλοθι η περπατησιά της. Μια σχέση που τρεκλίζει. Να λέμε τουλάχιστον ότι ήπιε, γι’ αυτό παραπατάει!
Πες ακόμη του ανθοπώλη να σου αλλάξει τα γαϊδουράγκαθα που έχεις στο βάζο της καρδιάς σου. Απορώ πως δε σε τσίμπησε κανένα ακόμα, να έχουμε τρεχάματα σε εντατικές. Αλλά ίσως φταίει το ότι δεν έχεις καρδιά αλλά μια απλή απομίμησή της που ξεγελά στην όψη. Εν πάση περιπτώσει, ζήτα του λουλούδια ανθισμένα, κι ας είναι και χειμώνας. Τι πειράζει; Άλλωστε η ψυχή σου μόνο το χειμώνα ξέρει. Στο ζαχαροπλαστείο μη σταματήσεις, δε χρειάζεται. Όσα γλυκά και να πάρεις το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μου ανεβάσεις το ζάχαρο, μαζί με την πίεση, όπως κάνεις συχνά τελευταία. Την πίκρα μου μια φορά αποκλείεται να τη διώξεις με όλα τα προφιτερόλ του κόσμου!
Στη γωνία του δρόμου θα βρεις τον ΟΤΕ. Κάνε σε παρακαλώ μία αίτηση διακοπής επικοινωνίας μεταξύ μας. Και όπως έρχεσαι, πέρνα και από τα Hondos . Θέλω να μου πάρεις μια λίμα. Αυτή που είχα μου ‘σπασε και δε βρίσκω άλλον τρόπο να λιμάρω το χρόνο μαζί σου.

Τα ρέστα κράτα τα! Άλλωστε...
 και να μη σου τα δώσω, εσύ πάλι θα τα ζητάς! Όπως πάντα!

21 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΕΡΓΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. para poly oraia konstantina mou.....poly eksypno kai mesa sto pneuma tis epoxis mas......i fili sou i katia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν θεατρικός μονόλογος είναι το σημερινό σου κείμενο. Κι ο/η ηθοποιός μονολογεί κρατώντας ένα ποτό στο χέρι και πονώντας για μια ακόμα σχέση που έφτασε στα όριά της. Ερωτική, φιλική δεν έχει σημασία. Όπως είχες πει στο κείμενο για τη φιλία
    " ο καθένας ορίζει διαφορετικά τα πράγματα."και στο τέλος και οι δύο πλευρές μιλάνε για "προδοσία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρεστε!
    Και χαίρομαι κι εγώ που καταλάβατε ότι
    δεν πρόκειται μονάχα για ερωτικές σχέσεις!
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΝ ΕΝΙΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν Κωνσταντίνα μου σε βρίσκω γεμάτη απαισιοδοξία. !!

    Ορίστε αλλάζει η μέρα σου. Να ο πρώτος ερωτευμένος … καινούργια γλυκά βάσανα.

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω μια φίλη Πέτρο που κάθε που της λέω ότι μιλάει με απαισιοδοξία, εκείνη με διορθώνει: "Δεν είμαι απαισιόδοξη, αλλά ΡΕΑΛΙΣΤΡΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειάσου βρέ Κωνσταντίνα!
    Νομίζω ότι όταν φτάσει η καρδιά και οι αντοχές στα άκρα,
    δεν υπάρχει γυρισμός..Για ποιάν αγάπη μου μιλάς και για ποιά σχέση?
    Φταίει ίσως η ψέυτικη ζωή που ζούμε αλλά πάνω απ' όλα φταίνε τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας για να τον πείσουμε ότι οι φίλοι και οι εραστές που έχουμε είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε....
    Επίσης δεν τους έχουμε πεί ποτέ τί θέλουμε!! Θα έπρεπε κάποια πράγματα να ήταν αυτονόητα αλλά έλα που δεν είναι!
    Τελικά χάνουμε τον εαυτό μας και μένουμε κενοί και πληγωμένοι
    ...και απορρημένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως Κατερίνα μου.
    Αν από την αρχή μιας σχέσης λέγαμε αυτό που θέλαμε ή δε θέλαμε, νομίζω θα γλιτώναμε τον κόπο να βρούμε θεραπεία (στην κατανάλωση ή στον γιατρό). Ειλικρίνεια ναι!Πού την πουλάνε αυτή? Σε ποιο μαγαζί?

    (Γιατί εγώ ξέρω μόνο πού την ξεπουλάνε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως το λάθος ξεκινάει από τον τρόπο και την ευκολία με την οποία πιστεύουμε το κάθε βιογραφικό που διαβάζουμε, είτε πρόκειται για «φίλους» (γνωστούς τους λέω εγώ, οι φίλοι δίνουν βιογραφικά και διαπιστευτήρια συνεχώς) είτε για εραστές?
    Μήπως η προτροπή για ψώνια (μανάβης, χασάπης, τσαγκάρης, φαρμακείο, κ.α.) καθυστέρησε πολύ?
    Μήπως η πρώτη προτροπή, μετά την με όποια βαρύτητα ανάγνωση του βιογραφικού έπρεπε να είναι η στάση στον ΟΤΕ?
    ‘Όλες αυτές οι ελλείψεις που βλέπουμε σήμερα υπήρχαν και πριν? Δεν υπήρχαν? Τις προκαλέσαμε εμείς? Και εμείς?
    Δεν διαφωνώ μαζί σου για τον τρόπο. Για τον χρόνο διαφωνώ. Νομίζω ότι όταν δεν μου κάνει κάποιος, δεν θα τον στείλω για ψώνια. Στον ΟΤΕ θα τον στείλω για διακοπή επικοινωνίας. Μεγάλωσα αρκετά για να μπορώ να σπαταλήσω χρόνο για να του υποδείξω τι του λείπει και πρέπει να το ψωνίσει.
    Στον ΟΤΕ …..
    Με δεδομένο πάντα ότι κανείς δεν είναι τέλειος, και η υπομονή, η εντός ορίων ανοχή και η συναίνεση είναι αναπόσπαστα τμήματα κάθε σχέσης.
    Και φυσικά (όπως και εσύ νομίζω), γράφοντας αυτά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ και προσθέτω:
    Eιλικρίνεια...την έχεις ή δεν την έχεις.
    Ισως και να μην είναι κάποιος ειλικρινής προς τον εαυτό του.
    Να νομίζει ότι είναι σε μια σχέση που θέλει αρχικά αλλά στην πορεία
    να μην την θέλει και το αντίθετο. Μπορεί στην αρχή να είναι επιφυλακτικός αλλά να του αποδείξει ο απέναντί του ότι μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη.
    Εμπιστοσύνη....την κερδίζεις ή την χάνεις.
    Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά.
    Αλλά μην μένει κανείς αρρωστημένα σε τέτοιες καταστάσεις.
    Δεν υπάρχει καμία θεραπεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμε μπορει και να 'χεις δικιο
    για το timing. Ο,τι γραφω δεν ισχυρίζομαι πως αποτελεί πάντοτε τη δική μου οπτική!
    Αλίμονο!Περιγράφω περιπτώσεις. Κι αυτές είναι ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ!Δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες!

    @Κατερίνα,, το να ΝΟΜΙΖΕΙΣ κάτι το κάνει ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ, όχι ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ...Η εμπιστοσύνη όντως κερδίζεται...απλά αν χαθει, άιντε βρες τηνα!Πάντα αργά θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο ποιητικό κείμενο αυτοκριτικής κι αυτογνωσίας.Έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου να το διαβάζω κάθε μέρα ,μπας και καταφέρω να σκοτώσω τους κακούς δαίμονές μου.Σ'ευχαριστώ για την ευκαιρία,που μου έδωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μμμμ! Δηλαδή είσαι αυτή που πάει για ψώνια προκειμένου να θεραπευθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι.Είμαι αυτή,που πιστεύει πως όλοι κι όλα γύρω μας είναι καθρέφτης κι αντανάκλαση του εαυτού μας.Και που εύχεται να μάθουμε να βλέπουμε -κι όχι να κοιτάμε-εκτός απ' το ναρκισσιστικό μας είδωλο και τον σκοτεινό δαίμονά μας και να τον βγάζουμε στο φως.Και πρώτα πρώτα το εύχομαι στον εαυτό μου...Εναλλακτικά...SHOCKING THERAPY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε όχι απευθείας ΟΤΕ Ανωνυμε!νομιζω πως οσο και να μεγαλωσες κάποιες ευκαιρίες πρεπει να τις δωσεις. Οι σχέσεις θελουν και υποχωρησεις.Αλλιως ζησε μονο σου. Το προβλημα δημιουργειται οταν δεν ξερεις που να σταματησει η υποχωρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΙ!
    ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ntinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!xathhka xerw......mh fwnazeis..........ws edw akoygesai!teleia ola egw ta diabazw na xereis!k anebazw pou k pou k sto feis moy!filakia agaph elpizw na sai kala!kiki10 mpasket!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε είσαι τρελοκομείο!Ελπίζω να είσαι καλά!Και μένουμε και δίπλα!Γι' αυτό οι σχέσεις θέλουν θεραπαία!Επειδή ενώ μένουμε δίπλα τα λέμε μέσω pc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ε λοιπόν δεν παύουν να σου λείπουν οι ιδέες ! μάλλον θάχεις καλό μανάβη !
    σήμερα που είναι τριτη 11/10/11 και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και επιτέλους μπόρεσα να διαβάσω λίγο πριν την εκπνοή του ωραρίου θα βγώ έξω και θα κάνω τα εφαρμογή όλων όσων μας συμβούλεψες. φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστινακι μου καλο,
    δεν ξερω για την πολη σου παντως εδω κατω,
    δεν εχει κανενα μαγαζι ανοιχτο.
    Βγήκα πριν λίγο και ο μαναβης μου είπε ότι
    σε λίγες μέρες μαλλον θα το κλείσει δια παντός!
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ!
    Και τι σόι θεραπαεία να προτείνω τώρα?
    (σορρυ για τη μελαγχολία, αλλα είναι αναπόφευκτη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή