Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σας φιλώ!


Από την Υστερική Γλωσσολογία και το Μια Καλημέρα είν’ αυτή ή πολλές, τη Βιβλιο-δίκη, και το σεργιάνι στου Παναΰρ, πιασμένοι  όλοι μαζί στην Ποντικοπαγίδα, να αναρωτιόμαστε ο καθένας τι οΜΑΖΑ είναι, σας έσυρα τα εξ αμάξης, χαιρέτισα την ανύμφευτη νύφη, και μιλήσαμε για καθα(γ)ριότητες. Στη συνέχεια Θεσσ...αλωνίσαμε αλλά και τη Στρουμφίσαμε, σας εξομολογήθηκα τις επιφάνειες εν τω βάθει, μοιράστηκα τον πόνο της Αποφράδας μέρας μου και θαύμασα τη επίδοξή μου ευ-familly κατάσταση. Αναρωτηθήκαμε μαζί αν προτιμούμε να είμαστε Παραδοσιακοί ή παραδομένοι, παρακολουθήσαμε πώς η κατάσταση οδηγήθηκε από το Εργοστάσιο στη στάση εργασίας και σας διηγήθηκα πώς ήτανε όταν μία νύχτα επισκέφθηκα  το σπίτι μου. Παραδεχτήκαμε πως τα παιδιά σήμερα (το) παίζουν στα δάχτυλα. Προκηρύξαμε την άνεση στις πόλεις και υποσχεθήκαμε στους υρόντες αμοιβή. Ταξιδέψαμε με ένα ΤρεΝοκομείο αλλά πλησιάζοντας οι γιορτές σας τα έψαλα μέρες που ήταν. Ωστόσο σας έδωσα τη συνταγή για μελομακάριους και άρθηκε το απόρρητο της προσωπικής αλληλογραφίας αφού κοινοποίησα το γράμμα μου στο Αϊ-Βασίλη. Μοιράστηκα την εξαίρετη παράσταση της Ρωξάνδρας, ορισμού του φεμινισμού και τρέψατε με τους μαθητές μου τα γενάθλιά μου σε γεναίθρια. Βάλαμε καφέ και πιάσαμε κουβέντες από κουτσομπολιό μέχρι φιλοσοφικές συζητήσεις, όπως αν η τύχη ενίοτε είναι δΗγμα και μάλιστα δωρεάν. Άντρες και γυναίκες ενώσαμε τις αδυναμίες μας και βγάλαμε τη συνισταμένη μας, γνωρίσατε ότι τελικά η Κουτσή και η Μαρία μπορούν ενίοτε να είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα κι όχι ένα και να γίνουν κατά καιρούς μπαλάκι του τένις στο σύστημα υγείας της χώρας. Σας είπα «Τα λέμε!» και μερικοί από σας ξεσηκωθήκατε γιατί πήρατε το μήνυμα και μιλήσαμε για αξίες άξιες και αξίες ανάξιες λόγου. Ο Μάρτης μας βρήκε με ένα θλιβερό γεγονός που δε θέλησα να το τιτλοφορήσω (παρεμπιπτόντως υπήρξε το πρώτο σε αναγνωσιμότητα κείμενο όλων). Παραδεχτήκαμε τις Δια(σ)τροφικές μας συνήθειες και προσπαθήσαμε να γίνουμε φίλοι με το χρόνο. Περάσανε μέρες που δεν έκανα απολύτως τίποτε και δεν ντράπηκα να σας το πω και άλλες που βάλαμε μια Kodak να θυμηθεί τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Και η άνοιξη μας βρήκε με μία γλώσσα που άλλοτε βασίζεται στο Like και το εικονίζειν και άλλοτε μαλώνει με τον Εθνικισμό που της βγάζει γλώσσα. Και η ελληνικότατη Λαμπρή μας βρήκε με οικογενειακούς (επι)δέσμους να ανοίγουμε όλοι στο ευρύ κοινό το ημερολόγιό μας Αλήστου Μνήμης. Περιηγηθήκαμε στου Παζάρ’ ή Bazaar, ευχηθήκαμε στη γιορτή της μητέρας και στον πατέρα που συνήθως τον ξεχνάμε και αφιερώσαμε λίγο χρόνο στους βιβλιολάγνους! Μετά αρχίσαμε τους Πομφόλυγες και τα Φληναφήματα και γράψαμε ένα πρόχειρο διαγώνισμα στη φιλία. Συμφωνήσαμε πως μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις και σας εξωτερίκευσα έναν εσωτερικό μου διάλογο μαζί με έναν μονόλογο. Η αισθητική της αναισθησίας μας ενοχλεί και την καταδικάσαμε και κλείσαμε με ένα παράξενο προαίσθημα του παππού μου που επιβεβαιώθηκε!
Ευχαριστώ που μου εμπιστευτήκατε τον πολύτιμό σας χρόνο. Και ‘γω  σας πίστεψα και συνέχισα. Ήσασταν μια πολύ ωραία παρέα όλους αυτούς τους μήνες. Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε,  παρεξηγηθήκαμε και παραεξηγηθήκαμε ώρες-ώρες. 
Σας φιλώ και σας εύχομαι καλό καλοκαίρι μακριά από υπολογιστές και γραφεία αλλά πάνω σε αμμούδες και βότσαλα, κοχύλια και αρμυρίκια στα μαλλιά.
Ραντεβού το Σεπτέμβρη μαζί με τις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου και τα πρωτοβρόχια που θα προϋπαντούν τα μαθητούδια στα σχολειά!



18 σχόλια:

  1. Sabrina my angel,
    Πάνω που είχα εθιστεί στην "βιογραφικοτίνη" σου μου την έκανες! Τι θα κάνω τώρα εγώ τις νύχτες; Πρόσεξες βέβαια ότι τα σχόλιά μου γράφονταν πάντοτε τα άγρια μεσάνυχτα. Anyway, σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι και να μας επιστρέψεις δριμύτερη.
    Φιλιά

    Υ.Γ. Η φήμη ότι αυτή τη φορά δεν θα σε ακολουθήσουν paparazzi για να σε κάνουν πρωτοσέλιδο (όπως βέβαια γίνεται ΠΑΝΤΑ όταν ταξιδεύεις μαζί μου)ελέγχεται ως ανακριβής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα!!!! Και να με κάνουν πρωτοσέλιδο, αν είναι να ποζάρω μόνη μου, τι αξία έχει? Δε θα πουληθεί ακριβά!
    Βλέπεις τι κάνει η κρίση?
    Ταξίδι γιοκ φέτος!
    Σνιφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά... και αν όχι, καλές βουτιές!!!
    Φιλάκια και πραγματικά γράφεις πολύ ωραία και απολαμβάνω να σε διαβάζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσαι καλά...
    Καλό καλοκαίρι!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα καλό μήνα!!!!!! Κωνσταντίνα μου γλυκιά και τρισεκεχαριτωμένη μαζί σου και μαζί με όλους/ες τους/τις αναγνώστες/τριες πέρασα τους πιο δημιουργικούς μήνες των τελευταίων ετών. Έθεσες προβληματισμούς, προβλήματα καθημερινά, ερωτήματα και ερωτήσεις που όλοι/ες λίγο πολύ σκέφτονται αλλά ίσως και να μην τολμά κανείς και καμιά να γράψει.... Έβγαλες πολλούς/ές από "το καβούκι της ντροπής" και τους/ις έφερες στο σημείο να καταφέρουν να εκφραστούν με το σχόλιό τους. "Εκτέθηκες" και "εκτέθηκαν" και πραγματικά μέσα από τα δικά σου κείμενα και από τα σχόλια βγήκαν μαργαριτάρια άξια και δεύτερης ανάγνωσης και σκέψης. Είμαι πολύ χαρούμενη που το περσινό ταξίδι στη Σύρο μου έδωσε την ευκαιρία να σε γνωρίσω και να γίνω μέλος της μεγάλης αυτής παρέας... Κρίμα που φέτος δεν θα κάνουμε ταξιδάκι........!!!!!!!!!!! είμαι πολύ χαρούμενη που γνώρισα τον dr.chris αν και τώρα τελευταία απομακρύνθηκε... Γνώρισα από κοντά την Αθηνά V και το χάρηκα όσο δεν λέγεται.... Αρκετοί/ές γνωριζόμαστε και γι αυτό οι παρεξηγήσεις λύνονταν γρήγορα-γρήγορα.... Ξέρεις από τη μια λυπήθηκα που δεν θα γράφεις τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά από την άλλη δεν θα τρέχω στο ιντερνετ καφέ κάθε Τετάρτη πρωί για να διαβάσωτις σκέψεις σου (εγωίστρια που είμαι!!)..... Όμως θα μιλάμε στο τηλέφωνο και με μνμ σωστά????????
    Εύχομαι σε όλους/ες ένα καλοκαίρι ερωτικό, χαλααααααααααααααρό κάτω από ομπρέλες με δροσερό ποτό ανά χείρας και φύσικά με χαλαααααααααααρέέέέές συζητήσεις και πάρα πολύ γέλιο που όλοι έχουμε ανάγκη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με συγκίνησες πολύ Συλβάκι!
    Όλα όσα λες με εκφράζουν απόλυτα!
    Καλό μήνα και φυσικά αυτός που
    θέλει ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ κι ας μην πάμε ταξιδάκι!
    Θα τα λέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία-Διδυμότειχο1 Ιουλίου 2011 στις 4:22 μ.μ.

    Δηλαδή πάνω που έβαλα ίντερνετ,έστω και με πενιχρό σήμα(το εμπέδωσες αυτό νομίζω!)και με τις γνωστές προειδοποιήσεις τύπου 'you are in roaming status' (έτσι για να μην ξεχνώ και πού βρίσκομαι),εσύ παίρνεις άδεια;Εμάς τους αναγνώστες σου μας ρώτησες;;;
    Anyway...εμείς θα τα λέμε κλασικά και στους τηλε-καφέδες μας,οπότε...συγχωρεμένη!
    Καλό μας καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Οδυσσεαααααα..............
    Γιατιιιιιιιιιι??????????????
    Ηταν ωραιο το ταξιδι......
    Ειχε απ'ολα [κυκλωπες, Λαιστρυγωνες, Σκυλα και Χαρυβδη...κ.τ.λ.]
    Ειμαι σιγουρη ....δεν φτασαμε στην Ιθακη....
    Ανασυνταξη και βουρρρρ....για Σεπτεμβριο δηλαδη????

    Κοριτσακι να περασεις τελεια !!!!! Κι εσυ και ολη η διαδικτυακη παρεουλα !!!!

    ΕΕΕΕΕ και τον αργαλειο με μετρο.......μην τα δωσεις ολα εκει...Εχουμε κι εμεις αναγκη απο την ''υφανση'' ΜΥΑΛΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα δηλαδής τι θέτε?
    Να το μετανοιώσω?
    Μα και μόνο που θα ξέρω πώς θα με προσμονείτε,
    θα επιστρέψω δριμύτερη!!!!!

    @Μαράκι μου, εμείς δεν έχουμε ανάγκη το ίντερνετ, ένα "ΠΑΜΕ" να σου πω, στο ΠΑ- έχουμε φύγει, σε συνάντησα με συνάντησες...και
    το επαληθεύσαμε πολλάκις!!!

    @Κικίτσα, ο αργαλειός μου είναι ράβε-ξήλωνε. Πιστή Πηνελόπη! (τελικά είμαι ο Οδυσσέας ή Πηνελόπη?Με μπέρδεψες! Κρίση ταυτότητας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ MAIL.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (ΣΟΦΙΑ)4 Ιουλίου 2011 στις 2:56 μ.μ.

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενα μεγαλο Ευχαριστω και απο εμενα Κωνσταντινα για την εξαιρετικη σου δουλεια και το χρονο που αφιερωσες στη συγγραφη αυτων των μικρων αριστουργηματων. Ευχομαι να απολαυσεις το καλοκαιρι σου και να επιστρεψεις και παλι συντομα δριμυτερη.Πολλα Φιλια σε εσενα Συλβα και σιγουρα θα τα ξαναπουμε απο Σεπτεμβριο.
    Καλες διακοπες σε ολους και ολες σας. Σε οσους πηγαν ηδη η σκοπευουν να πανε συντομα καπου. Εγω μετραω 30 και σημερα για την αδεια μου. 4 Αυγουστου αναχωρηση. 6 φιλοι ,6 μηχανες , 12.000χλμ, 21 μερες, 15 πολιτειες, προορισμος η μεγαλυτερη μοτοσυκλετιστικη συναντηση στον κοσμο. Sturgis Bike Week, South Dacota USA.θα ειναι το ταξιδι της ζωης μου.

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ζηλεύω πολύύύύύύ Dr.Chris....πάρε με σε μια ρόδα καλέ κύριε, έστω σε μία πολιτεία !! Καλά να περάσετε όλοι....

    @Σουφούλα φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oraio to arthro Kostantina....fetos diakopes giok akouo....ara na se kleiso gia kana kafe??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό καλοκαίρι. Τα λέμε από Σεπτέμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάνω που μου έμαθες ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και σχολιασμού μας αποχαιρετάς!!! Καλό καλοκαίρι σ΄όλους και σαν τους παλιούς χειμερινούς κινηματογράφους " Ραντεβού το Σεπτέμβρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επαναπατρίσθηκες καλό μου?
    Ναι ραντεβού το Σεπτέμβρη
    για να αποθυμήσουμε όσα μάθαμε
    και για να ξανασυναντηθούμε
    με περισσότερη όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή