Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Φληναφήματα!

Σε κούρασε η δοκιμιογραφία περί ανθρωπίνων σχέσεων! Πώς όχι?! Αφού είναι ανεξάντλητη! Κάθε μέρα αφορμές. Που τις δίνεις. Κάθε μέρα σχισμές! Που τις νιώθεις. Ραγίσματα, σπασίματα και θρύψαλα. Κομμάτια! Ισορροπίες ανισόρροπες ανάμεσα σε δυο, ανάμεσα σε τρεις. Εξηγήσεις, παρεξηγήσεις, παρα-εξηγήσεις. Αναλώνεσαι σε συζητήσεις, καταναλώνεσαι με καταχρήσεις. Ζητάς κατανόηση και σου την αρνούνται. Τι σύμπτωση! Και ο άλλος το ίδιο λέει για σένα! Εσύ που έκανες αυτό, εσύ που έκανες το άλλο. Κι ο άλλος που δεν υπολογίζει. Ο άλλος που δεν αναγνωρίζει! Στην ενδοχώρα του «εγώ» ξαφνικά υψώνεις τείχη απροσπέλαστα. Πληγώθηκες, σε πλήγωσαν, πλήγωσες... Και ξαφνικά η αριστοτελική σου φύση αυτοκτονεί: κλείνεσαι στο καβούκι σου, σαν στρείδι κολλάς πάνω σου και σφίγγεσαι, σφίγγεσαι και όλο κλείνεσαι! Δε θες να βλέπεις κανέναν. Για κάποιον λόγο όλοι αποδεικνύονται ανίκανοι να σε βοηθήσουν. Όλοι είναι έξω από εσένα. Δε θα σε καταλάβει κανείς γιατί έμαθες πως σε αυτή τη ζωή ήρθες μόνος σου και μόνος σου θα φύγεις.
Και το πέρασμά της στα δύσκολα θες να το κάνεις μόνος σου. Οκ! Το σέβομαι. Σ’ αφήνω. Μόνος σου. Σίγουρα θα ‘χεις τα δίκια σου. Κατάλαβες πως είμαστε όλοι αμέτοχοι στον πόνο σου. Δε θες να βλέπεις κανέναν. Δε θες να ακούς κανέναν, επειδή πρέπει ή να προσποιηθείς ότι είσαι μια χαρά ή να απολογηθείς γιατί δεν είσαι καλά.
Βοηθάνε και οι καιροί. Είναι δύσκολοι. Μια κρίση απλώνεται πάνω από το βίωμά μας. Την λένε οικονομική κατ’ ευφημισμό! Μα είναι ηθική στ’ αλήθεια. Φτιάξαμε χρυσά κλουβιά χωρίς ιδρώτα δικό μας και τώρα καταλάβαμε πως δεν αρκούν για να περάσουμε καλά. «Τα σπίτια και οι οικογένειες δε χτίζονται με ακριβές εργολαβίες σε κεντρικά σημεία της πόλης» λένε οι παππούδες!
Φοβάσαι! Δύσκολα να αποδεχτώ τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Ίσως γιατί εσύ δεν είμαι εγώ. Ίσως γιατί αν ήσουν εγώ κι εγώ εσύ θα έγραφες εσύ αντί για εμένα τώρα. Δε θέλω να μου μιλάς για τα σώψυχά σου αλλά θέλω απλά να μου απαντάς όταν νοιάζομαι και σε ρωτάω αν είσαι καλά. Γιατί δλδ θα πρέπει να ξέρω απ’ έξω όλη τη σημειολογία του Eco και να αποκωδικοποιώ συμπεριφορές ανάρμοστες στην κοινωνιολογική μου φύση? Συγνώμη. Αλλά κουράζουν πια οι ιδιαιτερότητες του καθενός. Κι εγώ δε θα μπω πια σε διαδικασίες διδακτορικής έρευνας περί αντιμετωπίσεων των σχέσεών σου, όταν εσύ είσαι στις μαύρες σου! Και  σε αγαπώ. Και το ξέρεις. Και ευκαιρίες σου δίνω. Αλλά Θεός δεν είμαι. Όχι γιατί δεν ξέρω να συγχωρώ αλλά γιατί κουράστηκα να σε ακολουθώ και συ να μη δίνεις δεκάρα. Τι μανία πια σε αυτόν τον κόσμο να γυρίζεις τις πλάτες σου στους μη φταίχτες γιατί απλά δε θέλεις να βλέπεις κανέναν! Τελικά, δε φαίνεται να δείχνω κατανόηση ε? Συγνώμη!
Όχι, όχι! Δεν απευθύνομαι σε σένα! Απλά να!: Να ‘χαμε να λέγαμε!

26 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνα, σ' αγαπάω. Σου το έχω πει;
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai pio eukolo na kleinesai ston euato sou para na antimetopizeis katamata to provlima,einai duskolo alla os pote tha parameneis fulakismenos mesa sou??? etsi eixa na po ki ego me tin seira m.
    kalhnuxta kuria ntina!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε δει πώς κοιμούνται τα καναρίνια;
    Κρύβουν το κεφάλι τους μέσα στο σώμα , φουσκώνουν, γίνονται μια τέλεια σφαίρα, είναι ο ορισμός αυτού που λέμε
    «κλείνομαι στον εαυτό μου».....
    ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ετσι ακριβως ειναι.....φατσα μου!!!
    οπως ειπε και ο Αντωνης (δεν ξερω ποιος?)
    Σ'ΑΓΑΠΩ... και ας χανομαι και ας κλεινομαι στο δικο μου καβουκι!!!
    εγραψα πριν 5 μερες καπου οτι καποιοι ανθρωποι ειναι δυνατοι ...εγω δεν ειμαι!
    αποτελεσμα???μοναξια κατ'επιλογή και φόβος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συναινείτε!Απλά δεν έχω καταλάβει γιατί η κατανόηση πρέπει να δείχνεται μοναχά από αυτόν που περνάει καλά σε αυτόν που δεν είναι!!!

    Γιατί να μην είναι αντίστροφα? Από αυτόν που δεν περνάει καλά σε αυτόν που είναι καλά! Τους φίλους δεν τους καταλάβεις στα δύσκολα μόνο! Τους θέλεις και στις χαρές σου! Και μάλλον στην εποχή του ΠΕΝΘΟΥΣ είναι πιο δύσκολο το δεύτερο. Και σ' αυτήν την περίπτωση φαίνονται οι εγωισμοί, μη νομίζετε!

    Καλημέρα φίλοι μου-σαλιγκαράκια που βγαίνετε ένας-ένας με τη δροσούλα πρωί-πρωί σε κάτι που σας καίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγια την ταπετσαρία! Αγάπη τι δύσκολο πράγμα που λέει και το άσμα! Και δεν υπάρχει μόνο η ερωτική αλλά και η φιλική,συγγενική κλπ. Νομίζω όλοι βρεθήκαμε και στις δυό πλευρές. Φυσικό είναι κάποιες φορές να θέλεις να μείνεις μόνος. Συνήθως λές ψέματα ότι όλα είναι τέλειααα!!! Και πληγώνεις τους άλλους γιατι είναι σαν να λές ότι δεν αξίζεις να υπάρχεις μέσα στην υπέροχη τέλειααα!!! ζωή μου. Απ την άλλη όταν εισαι μια χαρά και βλέπεις φίλους να υποφέρουν στεναχωριέσαι αλλά και θυμώνεις με τα καμώματα τους. Εκεί είναι που άλλοι θα μείνουν και άλλοι θα φύγουν. Όσο για το "μοιρασμένη χαρά διπλή χαρά" διατηρώ άπειρες επιφυλάξεις. Λίγοι θα χαρούν και συνήθως θα ναι αυτοί που στις στεναχώριες δεν κάνουν καμώματα! Θα χαρούν αυτοί που μπορούν να πουν." Ξέρεις δεν νιώθω καλά θέλεις να τα πούμε απο κοντά?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εποχές Κωνσταντίνα έρχονται και παρέρχονται. Ο άνθρωπος θέλει να επιβληθεί, να κυριαρχήσει τους πάντες και τα πάντα! Μόνο αυτοί που έχουν μάθει να μοιράζονται (ενστικτοδώς ή έστω επίκτητα) μπορούν να είναι ευτυχισμένοι...γιατί καταλαβαίνουν, συναινούν, προσπαθούν και ας μην είναι όλα ρόδινα αντλούν χαρές εκεί που οι υπόλοιποι δεν τις βλέπουν...λίγες, πολλές ή και καθόλου κάθε φορά αυτοί πηγαίνουν παρακάτω. Όταν μένεις στάσιμος σε σχέσεις, συναισθήματα και καταστάσεις βουλιάζεις!
    Φιλιά, Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατερίνα, μού αρέσει πολύ η οπτική σου!Δυστυχώς όμως το μοτίβο "καβούκι" είναι πολύ της μοδός τελευταία. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν ψάχνω τον άλλον και κείνος δεν απαντάει με τη δέουσα ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συμπεριφορά, αισθάνομαι πια ενοχλητική!Ίσως και να μαι! Πόσο κοστίζει μια ΑΠΛΗ απάντηση του τύπου: "Γεια σου!Εδώ είμαι".
    Εγενία μου μήπως πάσχουμε από εγωκεντρισμό σε δύσκολες περιστάσεις; Είναι ένας τρόπος η "δήθεν εξαφάνιση" να προκαλέσουμε στον άλλον ερωτηματικά για την ύπαρξή μας.Να μας ψάχνει, να μας τηλεφωνεί, να αναρωτιέται για ΕΜΑΣ, να ανησυχεί, αλλά ΕΜΕΙΣ........"δε θέλουμε να δούμε κανέναν".Δεν ξέρω!Άγνοια. Δηλώνω απλά ΑΓΝΟΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωνσταντίνα, η Κατερίνα έιμαι πάλι...Έχεις δίκαιο...Αφού δείξουμε λοιπόν ότι είμαστε εκεί και ενδιαφερόμαστε, όταν μπορέσουν και αναγεννηθούν απο τις στάχτες τους και βγουν από το καβούκι τους, ας έρθουν να μας βρούν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο δυνατοί...Προσπαθούμε, και καλά κάνουμε, να "σώσουμε" κάποιους..υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν θέλουν να σωθούν! Και ας μην ξεχνάμε πως όλοι αλλάζουμε και δεν έχουμε πάντα ανάγκη τους ίδιους ανθρώπους. Θέλουμε καινούριους φίλους και συνεργάτες γιατί όπως σου είπα προχωράμε παρακάτω...Λίγους μόνο κρατάμε σε σταθερή τροχιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν είναι εγωιστικό να εκλαμβάνουμε σαν απόριψη το ότι ένας φίλος που έχει προβλήματα δεν μας δίνει σημασία!!! Εχει πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει! Ίσως να μην θέλει να το μοιραστεί γιατί δεν θέλει να μας το φορτώσει. Ή γιατί μπορεί να εμπλέκονται κι άλλοι σ αυτό και να μη θέλει να τους εκθέσει. Πολλά ίσως. Συμφωνώ με την Κατερίνα η ζωή προχωρά κι οι ανάγκες μας αλλάζουν. Κικίτσα ωράιο αυτο με το καναρίνι. Ο πατέρας μου είχε πολλά και τα χάζευα όταν κοιμόταν. (εγώ τα βλεπα κι εκείνα δεν το ξεραν.χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αντώνης, (ξέρεις ποιος!), πριν το Σαγαπώ του, βάζει άλλο όνομα, που απλά τυχαίνει να γιορτάζει την ίδια μέρα.
    Επιλέγεις να κλειστείς στο καβούκι σου, σεβαστό!
    Όταν βγεις από κει θα θέλεις να δεις τα μάτια μου?
    Όταν αγαπάς αληθινά.... αγαπάς για πάντα!!!!
    Δοκιμάζεσαι, πονάς, γελάς, κλαις, χαίρεσαι, θέλεις αγκαλιά, θέλεις το καβούκι σου, ΑΓΑΠΑΣ!!!!
    Δεν σαγαπώ γιατί το θέλεις εσύ!
    Σαγαπώ γιατί το επέλεξα εγώ!!!!
    Σαγαπώ και μέσα στο καβούκι σου!!!
    Σεβασμός στην μοναξιά κατ' επιλογή.
    Φόβος? Μπορεί.... Και σ'αυτό σεβασμός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά βρε παιδιά!Μη βαράτε!Εγώ δεν τα έβαλα με το καβούκι του καθενός!Δικαίωμά του!Μπες και κάτσε μέσα όσο θες!
    Εγώ όταν σε ρωτάω αν ζεις ή αν πέθανες όμως, γιατί δε μου απαντάς?Σου κοστίζει πολύ το sms?

    Δε ζήτησα, Ευγενία μου, να στραφεί ο κόσμος γύρω από εμένα, επειδή θα ήθελα να σεβαστείς το ενδιαφέρον μου για σένα.
    Και επίσης αυτό το "Σ'αγαπώ όπως είσαι", Αντώνη μου, το βρίσκω μια καλή δικαιολογία: η έλλειψη σεβασμού στον άλλον βαφτίζεται τώρα "αγάπα με όπως είμαι κι αν σ'αρέσει"?...

    Δε γίνομαι κατανοητή ρε παιδιά τι θέλω να πω????? Με ενοχλεί να σε ψάχνω και να ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ,ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ / ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΤΙ , ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ. ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΟΥΣΤΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ <> ΦΥΛΟΥ . ΜΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ.... ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ , ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΒΙΩΣΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΟΥΝ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΕ ΑΛΛΗ . ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΩ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΥΛΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΥΠΗΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ . ΕΝΑΣ ΝΑ ΣΕ ΜΙΜΗΘΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ . ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ <> ΑΝΘΡΩΠΩΝ !) . ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΤΕΑ , ΚΑΤ' ΕΜΕ , Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ <> ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ .

    Υ.Γ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
    Υ.Γ.2 ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ !


    ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δε χρειάζεται Χρηστάρα μου να πασχίζεις πολύ!! Και κάποιος που δε σε ξέρει νομίζω πως κατάλαβε ότι είσαι μαθητής μου!!!Αυτό ακριβώς που λες, αυτό εννοώ η δόλια!Μ'αρέσει που με ξεπερνάς "κειμενικά" και όχι μόνο!Με τέτοιους λόγους θα χαμογελώ σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενα μεγαλο Μπραβο και ευχαριστω σε εσενα Χρηστο. Χαιρομαι που ακουω κατι διαφορετικο και επιτελους καποιος το πηγε λιγο πιο περα και εχει κατι αξιολογο να πει. Χαιρομαι οταν διαβαζω κατι που με κανει να σκεφτομαι.Συμφωνω απολυτα με οσα ειπες και το μονο που θα προσθεσω ειναι πως ολα ξεκινανε απο το εγω μας και κατα ποσο ξερουμε τον εαυτο μας και ποσο αληθινοι ειμαστε απεναντη σε εμας και κατα δευτερο λογο στους γυρο μας.Οπως πολυ σωστα ειπες πρεπει να δινουμε εμεις πρωτοι το παραδειγμα ατομικα για να ακολουθησουν και οι αλλοι. Ακουγετε κοινοτυπο και ολοι το λενε αλλα πολυ λιγοι το κανουν πραξη. Κλεινομαστε στο καβουκι μας γιατι δεν ξερουμε τι θελουμε πολλες φορες. Για να παρει κανεις τις σωστες απαντησεις πρεπει πρωτα να κανει τις σωστες ερωτησεις. Και παλι συγχαρητηρια Χρηστο και Κωνσταντινα που ανακαλυψες αυτο το διαμαντι. Ελπιζω να συνεχισεις να σχολιαζεις και στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α να γεια σου!Θενξξξξξξξ dr.Chris για την παρέμβαση!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα ναι! Κατάλαβα καλύτερα! Κι εμένα μ ενοχλούν τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά ανάλογα τη σχέση ή δείχνεις κατανόηση και κάποια στιγμή το συζητάς με τον μυστηριώδη φίλο ή απλά δεν τον περιμένεις.
    Παλαιότερα στο ομολογώ όλα αυτά με στεναχωρούσαν υπερβολικά. Τώρα σκέφτομαι γιατί να περιμένω ν αλλάξουν οι άλλοι. Απλά κανονίζω το πως θα φερθώ εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (ΣΟΦΙΑ)19 Μαΐου 2011 στις 6:12 μ.μ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ....
    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συζητάς, αγωνιάς, κλαις, θυμώνεις, παρακαλάς, έχεις επιχειρήματα...όμως μάταια. Λύσεις υπάρχουν, μα είναι οδυνηρές. Φταίει ο άλλος, φταίς εσύ, φταίει ο περίγυρος...Και τότε κλείνεσαι στον εαυτό σου και συζητάς ατελείωτες ώρες μαζί του, χωρίς να επιρρεάζεσαι από κανέναν για να έχεις την αποκλειστική ευθύνη των επιλογών σου. Δεν είναι απαραίτητα εγωιστικό, my angel, το να νιώθεις ότι δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς.
    Ναι, πραγματικά, το κείμενό σου μου λέει πολλά !

    Υ.Γ. Η προηγούμενη ταπετσαρία σου μου άρεσε περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. James,καλό μου, γιατί δεν ξαναπαίρνεις μία από την αρχή το κείμενο και τα σχολια για να καταλάβεις τι εννοώ!? Τελικά ή εγώ δεν είμαι σαφής ή αυτό που συμβαίνει με αυτό το είδος "διασκέδασης" είναι να απομονώνει ο καθείς από το κείμενο αυτό που θέλει να σχολιάσει!Αλλά η απομόνωση φραστικών-λεκτικών συνόλων από τα γλωσσικά περιβάλλοντα αδικεί λίγο, δε νομίζεις?

    ΥΓ. Λόγω της ανοίξεως (των πουλακίων, πεταλουδιτσών και των συναφών....θα επανέλθω δριμύτερη ταπετσαρικώς!!!! :Ρ :Ρ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κούκλα, όπως είδες πάνω κάτω όλοι το ίδιο λάθος κάναμε. Άρα για να βγάλεις συμπέρασμα κάνε τα πράγματα πιο απλά. Ρωτάς " ρε παιδια εσείς όταν έχετε τις μαύρες σας απαντάτε στα τηλεφωνα για να μην ανησυχούμε οι υπόλοιποι, ή όχι?" χα!( το πρόβλημα δεν είναι η μια λάθος συμπεριφορά αλλά οι επαναλαμβανόμενες. Αυτό που είπες"να εμφανίζεσαι-εξαφανίζεσαι όποτε σου καπνίσει".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εάν το κάνω αυτό Ευγενία μου, τότε θα πρέπει να αλλάξω site και να ανταγωνιστώ το rotise.gr :) :Ρ...διότι προφανώς στον παρόντα χώρο ρόλο δεν παίζει μόνο το μήνυμα αλλά και το περιτύλιγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περίεργο θέμα...Έχω πιάσει τον εαυτό μου να θυμώνει πολύ με αναπάντητα μηνύματα και κλήσεις που πάνε στο βρόντο.Εν θερμώ έχω πει κι έχω σκεφτεί πολλά,τα οποία στη συνέχεια πήρα πίσω.Κατηγορήθηκα για την ακατανόητη συμπεριφορά μου.Από τους άλλους.Αλλά κυρίως από εμένα την ίδια.Πλέον σκέφτομαι πως το "εγώ" μου που θέλει να του μιλήσεις και το "εγώ"του άλλου ή της άλλης που δε θέλει είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ιδωμένο από την άλλη πλευρά.Κι εκεί προσπαθώ να βρω την ισορροπία μου,πριν την ξαναχάσω.Καλώς ή κακώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.(Καλώς για μένα,γιατί διαφορετικά θα ήταν όλα τόσο βαρετά και προβλέψιμα και άντε μετά μέσα από τη διαφορετικότητα να μάθεις τον εαυτό σου και τους άλλους...)Οπότε προσπαθώ να μην αφήσω να με επηρεάσει αυτή η κατάσταση.Μέχρι το σημείο που μπορώ να το κάνω.Ίσως αύριο να είμαι ένα βήμα πιο πέρα.Ίσως ένα πιο πίσω.Δεν πειράζει.Είναι μαγική αυτή η πορεία.Και μου αρέσει πότε να βαδίζω πλάι πλάι με τον άλλον,πότε να με ξεπερνάει και να προσπαθώ να τον φτάσω και πότε να έχω περάσει μπροστά.Όλα ανθρώπινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αισιόδοξη είσαι και πώς όχι, τέτοια προσωπικότης. Μου θυμίζεις το μπαμπά μου που λέει "ΔΕΝ ΕΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ!Ακόμη κι οταν βλέπεις το σπίτι σου να καίγεται θα βαλεις τα δυο χεράκια σου από πάνω και θα λες:"Αχ τι καλάαα!Ζεστούλα!"...Ωραία όλα αυτά. Η πράξη όμως? Και τέλος πάντων ίσως εγώ δεν είμαι καλός άνθρωπος και δε θα αλλάξω ποτέ! Η συμπεριφορά αυτή με εκνευρίζει από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου και έχω την αίσθηση πως δε θα το πάρω απόφαση ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι,βρε,τέτοια προσωπικότης!Ογκόλιθος σοφίας!(Σοφίας Αλιμπέρτη,μπορεί!)...Και γιατί να είμαι εγώ ο καλός άνθρωπος κι εσύ όχι και να μην είμαι απλά εγώ το θύμα κι εσύ η ισορροπημένη?Είμαστε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.Κι αν αυτό είναι που σε κάνει να νιώθεις εντάξει,τότε είμαι μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλλάζω τον τίτλο από Φληναφήματα σε Φιλοφρονήματα!!!!!Μουάάάχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή