Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μη μου βγάζεις γλώσσα εμένα....

Σε μία αίθουσα αναμονής της Παιδείας συναντιούνται δύο...
-Αχ! Εσάς κάπου σας ξέρω! Είστε η...
-Γλώσσα!
-Γλώσσα? Όπως λένε Βακαλάος, Σολομός κλπ
-Όχι. Όπως λένε Αγγλική, Γαλλική κλπ
-Α μάλιστα. Και το Επίθετό σας?
-Ελληνική
-του...
-του Ινδοευρωπαϊκού πολιτισμού
-και της...
-και της μόνης ανάδελφης, Αρχαίας Ελληνικής
-και πόσο χρονών είσαστε?
-πόσω χρονών είμαι?
-Ακριβώς!
-Σε μια κυρία δε ρωτάνε την ηλικία της αλλά τέλος πάντων
-Με συγχωρείτε κυρία μου. Έχετε δίκιο. Παραφέρθην. Εσείς είσαστε που κατηγορείστε  για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης και για συνεργία σε έγκλημα περί αποκοπής του έθνους από τον ομφάλιό του λώρο, την αρχαιότητα και τα τοιαύτα. Εκκρεμεί και μία δικογραφία εις βάρος σας, εδώ και τρεισήμισι  χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, που περιέχει πάμπολλα στοιχεία εκ του συζύγου σας, του Αρχαίου Ελληνικού Λόγου καθώς και από κυρίως ομιλητές οι οποίοι εμφορούνται από ευγενές αισθήματα περί ελληνικότητας και πατριδογνωσίας κατηγορώντας σας για άκριτη υιοθέτηση ξενικών τύπων από άλλες γλώσσες, ελεύθερη είσοδο ιδιωματικών στοιχείων στην καθημερινότητα, αποκοπή από την αρχαία ελληνική
-Μμμάλιστα... κι εσείς είστε ο...?
-Εγώ ονομάζομαι Εθνικισμός και είμαι ο κυρίως πολέμιος των στοιχείων που τείνουν να αλλοιώσουν αυτό που ονομάζουμε Έθνος. Υπηρετώ την Παιδεία!
-Μμμάλιστα. Και οι κυρίες που στέκονται δίπλα σας?
-Α με συγχωρείτε. Δε σας σύστησα!  Είναι οι αδελφές μου: η Εμμονή και η Ημιμάθεια.
-Και τι λέγατε για μένα?
-Άκουσα ότι οι ομιλητές, οι υποστηριχτές αυτού του τόπου, οι εθνικόφρονες, λέγω, ζητούν την καταδίκη σας σε ισόβια κάθειρξη προκειμένου να μην επιτραπεί άλλο η σπίλωση από τους νέους ομιλητές της αμιγής ελληνικότητας αυτού του ιστορικού έθνους
-Μμμάλιστα. Και τι είναι αυτό που τους ενοχλεί?
-Μα δεν καταλάβατε?
-Niente!
-Αααα...Ωραία λοιπόν, να σας εφιστήσω την προσοχή ξαναεπαναλαμβάνοντας: Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, όπως φαντάζομαι, ότι από ανέκαθεν οι Έλληνες ήταν ένας λαός φιλομαθής.
-Το γνωρίζω αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς αυτό συνδέεται με μένα
-Μα σας εξηγώ τη μοναδικότητα αυτού του λαού, ο οποίος αυτός κάθε αυτός είχε ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου. Ήταν πάντα ο πιο καλύτερος. Έχει παράγει τόσα προϊόντα πολιτισμού! Πρόκειται για την πιο άριστη γλώσσα όλων παγκοσμίως, την  «επικεφαλή των επικεφαλών». Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποθανατίσει όλους τους θησαυρούς αυτής της γλώσσας με τόσους κόπους! Επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι μέθοδοι  όλων των εποχών για να μείνετε εσείς στην ιστορία αλλά δυστυχώς οι κόποι τους δεν ανταμοίφθησαν. Τζάμπα όλα τους τα μεγαλεπίβολα σχέδια. Υιοθετείτε άκριτα στοιχεία αφειδώς!
-Με συγχωρείτε κύριε Εθνικισμέ. Αλλά έχω την αίσθηση ότι υπερβάλλετε λιγάκι.
-Υπερβάλω? Ποιος εγώ? Θεωρείται δλδ πως είμαι υπέρ του δέοντος υποστηριχτής σας? Αντί να είστε υπερήφανη που ακόμα υπάρχει κόσμος πολύς τόσα χρόνια μετά Χριστού που εξακολουθεί και πιστεύει στην αρχαιοελληνική σας αίγλη, έχετε ένα ύφος αθώας περιστεράς, εμφανίζεσθε χαλαρή, με ένα σορό άχρηστες εκφράσεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στην υπεράσπισή σας. Μη τα βλέπετε όλα τόσο επιφανειακά κυρία μου. Ως αναφορά τώρα τη χρήση σας, παρατηρείται εδώ και τόσα πολλά χρόνια ότι προσέχετε μοναχά την επιφάνεια και ποτέ το βάθος. Μην τα παίρνετε όλα εξ απαλών ονύχων τέλος πάντων! Εδώ σας λέμε ότι πρόκειται να συμμετέχετε στην μεγαλύτερη καταδίκη που έγινε ποτέ περί γλώσσας.
-Κοιτάξτε να δείτε... ή μάλλον κοίτα να δεις, να κόψουμε τον πληθυντικό για να μιλήσουμε πιο ελεύθερα.
-Όπως θέλετε... ή μάλλον... όπως θες
-Πρέπει να μάθεις να με χρησιμοποιείς αυθόρμητα αλλά όχι αυθαίρετα, κατάλαβες?
-Ε? Προσπαθώ! Συνέχισε!
-Κι εγώ έχω απαυδήσει τόσο πολλά χρόνια να με κακομεταχειρίζονται αλλά δεν κάνω κι έτσι. Ότι είσαι υποστηριχτής της αρχαιότητας υπέρ το δέον είναι πασιφανές! Κάνε κάτι αλλά με σωστό τρόπο.
-Δηλαδή?
-Δηλαδή εδώ εγώ που είμαι η Γλώσσα αυτοπροσώπως και δεν είμαι υστερική, αν και ιστορική ως γλώσσα! Μη θεωρείς κι εσύ, όπως οι άλλοι, ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την Ελλάδα και την ελληνική αρχαιότητα και όχι γύρω από τον ήλιο!
Αστυνόμευση στη γλώσσα  δεν μπορούμε να θέσουμε. Να κάνουν λάθη στη γλώσσα ομιλητές μόλις ενός μηνός ή ενός χρόνου να το καταλάβω. Να κάνουν όμως και αυτοί που εξ απαλών ονύχων ακούν, μαθαίνουν και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ σπουδάζουν τα ελληνικά, δλδ  από τα γεννοφάσκια τους, κι έχουν γίνει τώρα ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με πτυχία, νομίζω πως αυτό δε με αφορά. Ας πρόσεχαν οι δάσκαλοι να με διδάξουν σωστά. Προσωπικά δεν απολογούμαι. Την πατριδογνωσία την εξασφαλίζεις ΚΑΙ μέσα από τη γλώσσα, εφόσον κάποιος σου τη διδάξει όπως μιλιέται. Κι αν ένα λάθος πάνω μου, από κάποιον, κάπου, κάποτε, υιοθετηθεί από όλους σας και για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να το αποδεχτείτε ως ένα επόμενο στάδιό μου. Διαφορετικά, θα μιλούσαμε 2000 χρόνια μετά Χριστόν, όπως μιλούσανε προ Χριστού. Σκέψου!
Όσον αφορά τώρα τη χρήση που λες, μάθε πως αυτή κατακτιέται. Δεν επιβάλλεται! Η σχέση του ομιλητή με τη γλώσσα είναι αυτόματη και καλλιεργήσιμη!
-Μεταξύ εμού κι εσού εννοείς?
-Μάλιστα μεταξύ εμού και σου
-Δεν μπορείς να ταράξεις τα νερά των υπαρχουσών δομών. Καταλαβαίνεις?
-Πώς?
-Επίτρεψέ μου να έχω καλύτερη άποψη επί του θέματος. Είναι εύκολο να πιω ένα καφεδάκι?
-Πώώώς! Βεβαίως! Ό,τι θέλεις!
-Ωραία τότε! Παράγγειλέ μου έναν καφέ και επίστρεψε αμέσως να σου εξηγήσω ενδελεχώς τι ακριβώς εννοώ! Και μη μου παριστάνεις άλλο τον Δευκαλίωνα μετά την καταστροφή της ανθρωπότητας ότι θα είσαι ο μόνος επιζών!
-Πάλι δε σε καταλαβαίνω. Πετάγομαι ως το καφέ της κυρίας Γενατάς επί της Τσιμισκής και έρχομαι να συνεχίσουμε τη συζήτηση
-Κάν’ το. Και να ‘σαι εδώ το συντομότερο, γιατί θέλω να φύγω μέχρι τις τεσσερισήμισι
-Μάλιστα. Κι ο κύριος Τριανταφυλλίδης δλδ θα υποστήριζε κι εκείνος, αν ζούσε....
-Αν ζούσε απλά θα ήταν κύριος. Τώρα δεν είναι, επειδή πέθανε κατάλαβες?
-Καλά συγγνώμη! Πώς ξεκινήσαμε και πού καταλήξαμε! Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι
-Ποιο είν’ το βόδι και ποιος ο οφειλών θες να το συζητήσουμε?
-Εγώ πάντως δεν είμαι. Κι αν το πάρουμε δια της εις άτοπου επαγωγής...
-...ναιαιαι! Γιααα συνέχισε...θα ‘χει γούστο! Σηκώθηκαν και τα ρηχά πιάτα να ζητήσουν σούπα!
-Μα! Δε σου επιτρέπω!
-Τι δε μου επιτρέπεις βρε γελοίε! Βρε δήθεν, βρε ανίδεε, που από την ώρα που άνοιξες το στόμα σου ως δήθεν υπερασπιστής μου με έχεις κατακρεουργήσει κι εμένα και την αδερφή μου τη Γραμματική ολόκληρες και το Συντακτικό μαζί. Σας κάνουν πλύση εγκεφάλου περί πατριωτισμού και σας ποτίζουν στο αίμα φανατισμό χωρίς να γνωρίζετε ότι η φιλοπατρία σας δεν αποδεικνύεται με απαρχαιωμένες αίγλες λαμπρών παρελθόντων. Η Παιδεία σού λείπει κύριε, για να διασφαλίσεις τα εθνικά σου κεκτημένα και όχι η προσκόλληση, τα κολλήματα και τα κωλύματα σε σκουριασμένες ιδέες.... που τις αναπαράγεις με λάθος τρόπο, επειδή σου πήρε τα μυαλά η Ημιμάθεια και όχι η εκ  βαθέων γνώση!
        Η γνωριμία κατέληξε εν τέλει σε καβγά υψίστης σημασίας. Η Παιδεία αργούσε πολύ να ‘ρθει. Ο Εθνικισμός πήρε τις αδερφές του, την Εμμονή και την Ημιμάθεια και φεύγοντας δε χαιρέτησαν τη Γλώσσα, ούτε της πρόσφερε καφέ εννοείται από το καφεδενάκι της κυρίας Γενατά επί της Τσιμισκή, αποχαιρέτησαν όμως την Παιδεία. Ήξεραν πως δε θα ‘ρθει ποτέ. Δεν έτρεφαν αυταπάτες. Άλλωστε στον ίδιο χώρο Παιδεία και Ημιμάθεια δε χωρούν. Η Γλώσσα πάλι έμεινε πίσω, σκεπτική, εκνευρισμένη απ’ τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις που την περικύκλωσαν και αποθαρρυμένη από την Ημιμάθεια η οποία είχε κατακλύσει τα μυαλά των δήθεν πατριωτών.  Ήλπιζε στην έλευση κάποια στιγμή της Παιδείας. Όταν εκείνη θα ερχότανε, θα μάθαινε στον κόσμο ότι «αγαπώ το έθνος μου» δε σημαίνει ετεροχρονισμένη και με κουτσουρεμένο τρόπο γλώσσα, προσκολλημένη σε ένδοξα παρελθόντα, ούτε σε γλωσσικό κλίβανο αποστειρωμένη και στερημένη από γλωσσικές επαφές που υπό φυσιολογικές συνθήκες επιτρέπουν συναλλαγές και ανταλλαγές δομών με εκ  βαθέων γνώση του γραμματικού και λεξιλογικού αλλά και σημασιολογικού της συστήματος! Δυστυχώς αυτό μόνη της δεν μπορούσε να το κάνει. Χρειαζόταν αρωγούς, λειτουργούς. Τους δασκάλους....που θα μάθαιναν στα παιδιά να μιλούν σωστά τα ελληνικά και τότε  όλα τα άλλα θα έπονταν αβίαστα! Αλλά πού καιρός για τέτοιες πολυτέλειες!
Για Λακεδαιμονίους θα μιλούμε τώρα?

24 σχόλια:

  1. Πωωωωωωωωωω!!!!!Λάθη που έπιασα να κάνω!!Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oraios tropos na didaxteis apo ta la8i sou!Konstantina teleio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμαλιστα!!!
    θα ξαναεπαναλαβω λοιπον αυτο που λετε και εσεις η ιδια καθε φορα.."ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ"...
    θα ελεγα ομως οτι η αποψη του οτι οι νεοι καταστρεφουν ή δεν αλλοιωνουν..απλως την μεταβαλλουν και την αλλαζουν...οσες καινουριες λεξεις κι αν εισαχθουν στο λεξιλογιο μας παντοτε η ελληνικες θα υπολανθανουν!!!(τελεια η μορφη του καιμενου πολυ ευριματικος ο διαλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμμμμαλισταααααα...
    τελεια η μορφη του κειμενου και βρισκω ευρηματικοτατο το να το γραψετε σε μορφη διαλογου!!τελειο...επειτα θα ηθελα να σημειωσω πως η αποψη οτι:οι νεοι καταστρεφουν ή αλλοιωνουν την γλωσσα ειναι υπερβολικη!οι νεοι την μεταβαλλουν...οσες αλλαγες ομως και να γινουν οι παραδοσιακες ελληνικες μας λεξεις θα υπολανθανουν παντοτε σε καθε μας κουβεντα..."ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τώρα εμείς τι να πούμε? σαν την Δέσποινα Στυλιανίδου στις ελληνικές ταινίες νιώθω...με το "μπαρδόν". Ευτυχώς έχουμε κι εσένα να μας ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ...Φαντάσου μέσα σ΄όλον αυτόν τον πανικό να μιλούσαμε κι αρχαία ελληνικά. Άντε να κρατήσεις σημείωσεις στα πέντε λεπτά που σου δίνει ο πελάτης για την παραγγελία του. Λες αυτοί που υποστηρίζουν τον αρχαίο ελληνικό λόγο να ναι πιο πατριώτες απο τον έλληνα που κρατάει τον δρόμο και τις ακτές καθαρές, φροντίζει το πράσινο, πληρώνει τους φόρους του και σέβεται τον συνάνθρωπό του ενώ μιλάει η γράφει λάθος??? Η παιδεία δεν έχει να κάνει μόνο με την γλώσσα! Πολύ ωραίο κείμενο αν και όχι τόσο ανάλαφρο όσο άλλα δικά σου που έχω διαβάσει. ΄Ισως γιατί το θέμα σε πονάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στυλιανοπούλου θες να πεις @Ευγενία?χαχα!
    Κρίμα που δεν είναι ανάλαφρο. Ίσα-ίσα που θεώρησα ότι για ένα τόσο βαρύ θέμα, ήταν ο πιο ανάλαφρος τρόπος παρουσίασης!!
    @Ελένη μου, ΜΕΓΑΛΟ θέμα ανοίγεις!Τι είναι εξέλιξη και τι αλλοίωση και τι τ'ανάμεσό του?Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την έκανα πόντια!!! εδώ ξεχνάω πλέον επίθετα θα θυμάμαι τι μου δίδαξαν κάποιο σοφοί δάσκαλοι που κατα καιρούς είχα. όσο για το κρίμα μην το λές. για όλους μας κάποια θέματα δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο βαθμό χιούμορ με άλλα. πάντως αν κατάλαβα καλά τα ζορίζεις τα παιδιά σου. ερώτηση στην ερώτηση είσαι. καλά κάνεις!!! έτσι τα βοηθάς να σκεφτούν απο μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λάθος στα ονόματα!Αλλιώς δε θα διόρθωνα!Σιγά!Για πλάκα σΕ το ΄πα!Όσο για τα ζόρια ας μιλήσουν εκείνα. Εγώ απλά προβληματίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιιιιιγο ζορι..αλλα για καλο !
    ''φιλικη επιστολη'' :
    Γεια σου φιλε εθνικιστη,
    Ακουσα πως αγαπας τη πατριδα σου..Δεν επιθυμεις να προοδευει αυτη και ο λαος της?
    Γνωριζεις πολυ καλα πως ζουμε σε εποχες που αλλαζουν με γρηγορους ρυθμους..Οπως εξελισσεται ο τομεας της τεχνολογιας για να εχεις εσυ το λαπι-τοπι σου(laptop) τωρα στα ποδια σου,με τον ιδιο τροπο εξελισσεται και η γλωσσα ΣΟΥ..Η εξελιξη της τεχνολογιας δεν ειναι κακη..ο τροπος χρηση της ειναι αυτος που επιφερει της συνεπειες..Ετσι και με την γλωσσα ΣΟΥ..ευθυνεσαι εσυ για τον τροπο που την χρησιμοποιεις..
    Οι γλωσσες δανειζουν και δανειζονται..μοιαζουν με ζωντανα πλασματα που επικοινωνουν μεταξυ τους..μεγαλωνουν,αλλαζουν χωρις ωστοσο να χανουν την δικη τους προσωπικοτητα..
    Αγαπας την πατριδα σου?Ωραια..χαιρομαι..προσπαθησε λοιπον να δειξεις την ομορφια της στους υπολοιπους λαους και νιωσε περηφανη για αυτην..συντινε στην προοδο της,μην την απομονωνεις..Η αγαπη για την πατριδα σου δεν θα φανει απο τον φανατισμο σου..Ουτε απο τις ακριτες κατηγοριες σου για την γλωσσα σου..Οταν εσυ ποτε δεν ασχοληθηκες πραγματικα με αυτην..δεν εμβάθυνες..
    Μην τα βαζεις με την γλωσσα ..μην γινεσαι συντηριτικος σε μια εποχη που ολα αλλαζουν και μεταβαλλονται ραγδαια..γιατι δεν θα επιβιωσεις φιλε μου εθνικιστη..
    Μην τα βαζεις με την γλωσσα αν το παιδι σου δεν ξερει τι σημαινει προϋπολογισμος αλλα ξερει τι θα πει budget..Βαλ'τα με τους δασκαλους του παιδιου σου..
    Εν τελει εθνικο-ερμαιο Χαιρεσαι που κοβεις βολτες σε μια συνοικια της Γαλλιας και βλεπεις το φαρμακειο :pharmacie..
    Να χαιρεσαι,λοιπον, που το νεοελληνακι σου θελει να του αγορασεις home cinema ..Δ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας βγήκες στη στροφή Δ.Β. Καλά δασκαλεμένο/η σε βρίσκω!Το'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας μερσώ ιδιαιτερως..(ετσι ,για να ενοχλουνται οι εθνικιστες καλη ωρα με τα ελληνικα αλα γαλλικα μου..)Δ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή το "έχω απηυδήσει", το "τρεισήμισι" χρόνια, το"εσού", το "υπέρ του δέοντος" και το "αποθανατίσει" είναι λάθος, έτσι? Έχω ανοίξει λεξικό σήμερα Κωνσταντινάκι που πήγε σύννεφο....να 'σαι καλά με τις ΠΛΗΓΕΣ που μας ανοίγεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάλι καλά!Θα μπορούσα να είχα περάσει με το κείμενο απαρατήρητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να φανταστώ ότι η μπάλα παίρνει κάτι ακροδεξιούς ΛΑΟτζήδες κλπ; Γιατί αυτοί κυρίως λένε κάτι τέτοια φούμαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ αυτή η γλώσσα...
    Σαν κύμα που δεν αλλάζει την υπόσταση του νερού αλλά το ενεργειακό του φορτίο....
    Καλημέρα Κωνσταντίνα και διαδικτυακοί Φίλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έξυπνος ο αναλογικός σου συλλογισμός!Το έπιασες καλά το νόημα Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!
    ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΕΖΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ)!
    http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=2830056307257&source=jl999

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα. Δεν θα σχολιασω το κειμενο. Απλα το μονο που θελω να πω ειναι πως ακομα λαμβανω απειρα Chain Mail με σωβινιστικο περιεχομενο και αλλα για το ποσο cool ειμαστε εμεις οι Ελληνες και αλλα για το πως ολοι οι εχθροι μας (Σκοπιανοι, Τουρκοι, Αλβανοι) θελουν να παρουν την Ελλαδα μας. Τι σχεση εχει αυτο που λεω διερωταστε. Για να κυκλοφορουν ακομα αυτα τα μηνυματα και για να τα λαμβανω απο διαφορετικα ατομα ακομα και απο ατομα αυτου του Forum σημαινει πως ολοι λιγο πολυ τον Εθνικισμο τον εχουμε στα γονιδια μας. Οσο για τι διαβρωση και μη σωστη χρηση της γλωσσας..... μακαρι να ηταν αυτο το μονο μας προβλημα.
    Y.Γ To Πασχα περασα κατι παραπανω απο Καταπληκτικα. Οπως λεει και ο φιλος μου Ντινος Ηταν ¨Υπερπαραγωγη¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια Πολλά παιδάκια!Dr.Chris γιατί να μη σχολιάσεις το κείμενο μέσα από αυτά που λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατι γλυκο μου Κοριτσακι αν σχολιασω θα βγαλω πολυ κακια και ισως χολη. Ομως πλεον με εχει πιασει η Ανοιξη και ειμαι σαν τον πεταλουδιτσο που πεταει χαρουμενος απο λουλουδι σε λουλουδι. Εχω μια διαχυτη ευτυχια και χαρα και δεν θελω να την χασω. Γιαυτο σε χαιρετω σε φιλω και σου στελνω ολη μου την αγαπη αλλα σχολιο δεν κανω:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χριστός Ανέστη!!! Κανείς αντέστη!!
    Τα πάντα εχέστη!!!!! (κάπου το άκουσα, μου άρεσε, το έγραψα για να σαρκάσουμε λίγο....).
    Dr.chris αγαπημένε "πεταλουδίτσο" (όπως σε αποκάλεσες)γιατί να μη σχολιάσεις??? Έλειπα τόσες μέρες και περίμενα να διαβάσω τις απόψεις σου. Όση κακία και χολή λες ότι θα μπορούσες να βγάλεις είναι ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις... Βέβαια σε καταλαβαίνω γιατί εξαιτίας της άνοιξης θέλεις να περνάς καλά... Κι εγώ μαζί σου φίλε μου στην καλοπέραση και στη διασκέδαση (σαν καλοπερασάκιας που θέλω να αυτοαποκαλούμαι)...
    Αλλά...είδες πόσα θέματα άνοιξε η Κώνσταντίνα??? Εθνικισμός,σωβινισμός,παιδεία,ημιμάθεια... Κακά τα ψέματα όλοι/ες ημιμαθείς είμαστε... Και πώς να μην είμαστε??? Θυμάστε την εκπομπή με τη Λιάνα Κανέλλη "ομιλείτε ελληνικά?"?? Πόσες καθημερινές εκφράσεις κάνουμε λάθος??? Πάρα πολλές, σίγουρα.. Ελληνικούρες χρησιμοποιούμε και με ελληνικουριές εκφραζόμαστε... Θαύμα η αγγλική γλώσσα, με τριακόσιες λέξεις όλος ο πληθυσμός της γης θα μπορεί να συνεννοείται...
    Θησαυρός η ελληνική γλώσσα όμως ποιος καταφέρνει να γράψει,να μιλήσει, να εκφραστεί μέσα από αυτήν σωστά??? Λίγοι/ες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή