Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συνισταμένη Αδυναμιών!!!


ΕΚΕΙΝΗ: Πάλι δεν ξέπλυνες το νεροχύτη?
ΕΚΕΙΝΟΣ: Δεν είχα χρόνο. Βιαζόμουνα!
ΕΚΕΙΝΗ: Εγώ δε βιάζομαι?
ΕΚΕΙΝΟΣ: Τότε γιατί δεν έβαλες άλλη πετσέτα στο μπάνιο, αφού αυτή που είχε την πήρες για τα μαλλιά σου?
ΕΚΕΙΝΗ: Γιατί το ξέχασα!
ΕΚΕΙΝΟΣ: Μετά εμένα λες!!
ΕΚΕΙΝΗ: Εσένα λέω, γιατί εσύ δεν κάνεις τίποτε σε αυτό το σπίτι εκτός από το να το λερώνεις!
ΕΚΕΙΝΟΣ: Κι εσύ τίποτε άλλο εκτός από το να γκρινιάζεις!
ΕΚΕΙΝΗ: Γκρινιάζω γιατί με αναγκάζεις! Αν ήσουνα εντάξει…
ΕΚΕΙΝΟΣ: Γιατί, εσύ είσαι? Επειδή δε σου τα λέω, νομίζεις ότι δεν τα κάνεις?
ΕΚΕΙΝΗ: Ε προφανώς δεν είναι και τόσο ενοχλητικά!
ΕΚΕΙΝΟΣ: Νομίζεις. Απλά είναι ασήμαντα για μένα, ώστε να φτάσω στο σημείο να μαλώσω!
ΕΚΕΙΝΗ: Και γιατί είναι ασήμαντα? Επειδή είναι καθημερινά? Είναι η καθημερινότητα ασήμαντη?
ΕΚΕΙΝΟΣ: Γιατί η γκρίνια σου έγινε συνώνυμο της «Καλημέρας» μέσα σ’ αυτό το σπίτι!
ΕΚΕΙΝΗ: Να φροντίσεις τότε να γίνει αντώνυμο της «Καλής μας μέρας» που έχει γίνει κακή, ψυχρή κι ανάποδη και που θα εξαρτάται από εσένα και από τα νεύρα που δε θα μου σπας!
ΕΚΕΙΝΟΣ-ΕΚΕΙΝΗ (ή ΕΚΕΙΝΗ-ΕΚΕΙΝΟΣ) : Διότι ξεκινήσαμε από το «εγώ», οραματιστήκαμε και επιδιώξαμε το «εμείς», αλλά καταλήξαμε ξανά εκεί από όπου ξεκινήσαμε: σε ένα «πληγωμένο» αυτή τη φορά «εγώ», εξ αιτίας ενός αλαζονικού «σου».
        Γιατί «εγώ» δεν ανέχομαι πολλά. Κι όταν με γνώριζες, σου το έδειχνα. Όταν με διάλεγες, σου το έλεγα κι όταν με παντρεύτηκες σου το απέδειξα! Κι εσύ πόνταρες στο ότι θα άλλαζα! Ότι θα συμβιβαζόμουνα, ότι θα ΜΕ απαρνιόμουνα και θα υποχωρούσα. Να υποχωρήσω? Σε τι? Γιατί? Πού? Πότε? Πόσο? Για πόσο?
        Τσαλαπατάς τη νοημοσύνη και την καλοσύνη μου! Μου βάζεις όρους απεχθείς! Αμφισβητείς! Τη στάση μου, τα «θέλω» μου, τα «έχω» και τα «δίνω» μου. Ποιος? Εσύ! Εσύ που μέσα στο «εμείς», είσαι ένα ολομόναχο «εγώ». Που δεν υποχωρείς, που αδιαφορείς. Εσύ που αλληθωρείς! Που περιμένεις κι απαιτείς, κι αλληγορείς! Που λες πως νοιάζεσαι, μα βιάζεσαι να αλλάξω, να βουλιάξω και να αράξω σε μια κατάσταση νωθρή, σε μια διάσταση σαθρή, χωρίς αντίσταση, σε κάθε περίσταση, δίχως «γιατί», δίχως «όχι», χωρίς άρνηση. Σε κάθε σου στάση, στέμμα η δική μου κατάφαση και η έγκρισή μου, συντροφιά. Και η υποχώρηση… μόνο απ’ τη μία πλευρά! Δε γίνεται αγάπη μου γλυκιά!! Οι σχέσεις φτιάχνονται από δυο! Όχι από εγωισμό! Γι’ αυτό καταντάνε ρημαδιό.
        Μεγάλωσα! Και δεν μπορώ άλλο πια να ανεχτώ, κανέναν πάνω από το δικό μου το «εγώ». Πόνεσα. Πάλεψα. Έχτισα. Νίκησα. Κι ήρθες εσύ: Με Πόνεσες. Με Τσάκισες. Τα γκρέμισες. Με Νίκησες! Κι αναζητώ τις ματωμένες μου ισορροπίες μέσα σε θλιμμένες αισιοδοξίες με ξεφτισμένες ανταρσίες γύρω από ένα σπιτικό, φτιαγμένο από μπετό και σκέτο εγωισμό!
        Κουράσανε τα άπλυτα τα πιάτα, τα ασιδέρωτα πουκάμισα, οι τσαλακωμένες αντοχές, τα ασκούπιστα δάκρυα, τα ξέστρωτα-ξενέρωτα κρεβάτια, τα κολλαριστά και  άπραγα κορμιά, οι μουχλιασμένες ιδέες, οι ανήλιαγες διαθέσεις, το γλυκό που δεν έψησες ποτέ σ’ αυτό το σπίτι, τα άνοστα φιλιά σου, η σκονισμένη πια ομορφιά σου και η ακατάστατη καρδιά σου…
        Όταν σε γνώρισα έδειχνες διάθεση να βοηθήσεις: και τα πιάτα έπλενες, και τα πουκάμισά σου μόνος σου σιδέρωνες, και το κρεβάτι το «στρώναμε» και το «αναστατώναμε» και το κορμί σου λύγιζες, το λίκνιζες, το γύμναζες! Τις ιδέες σου τις αέριζες, τις σκονισμένες και αραχνιασμένες απόψεις σου τις τίναζες και τις ξαράχνιαζες, και η διάθεσή σου ήτανε ευήλια. Κι αν το φαγητό δεν τρώγονταν, χόρταινα με τα νόστιμα φιλιά σου, την ανείπωτη για τα μάτια μου ομορφιά σου και την ολάνθιστη καρδιά σου…
        Τώρα, σου φταίει η καθημερινότητα, η γκρίνια και η αβεβαιότητα. Τα μούτρα μου που σέρνονται στο πάτωμα. Κι εγώ χαμένη, κι εσύ θλιμμένος, κι εσύ θλιμμένη, κι εγώ  χαμένος, μέσα σ’ αυτόν τον κύκλο, που τον λένε Φαύλο, ψάχνουμε από κοινού για το μίτο. Πού είναι η αρχή του κουβαριού, που αβγάτισε και γίνανε πολλά, «κουβάρια και μαλλιά», να δίνουνε λαβή στις λαϊκές παροιμίες, και εμείς, με τις δικές μας ιστορίες, να επιβεβαιώνουμε το λαό! Έχω παγιδευτεί σε έναν λαβύρινθο. Που κάνω να βγω και πέφτω σε τοίχο! Που μιλάω και η φωνή μου τρέπεται σε ηχώ. Χτυπάει πάνω του με ορμή και με οργή. Γυρίζει πίσω και τρυπά τα δικά μου τ’ αφτιά. Γιατί εσύ δεν ακούς. Μόνο μιλάς! Μιλάς! Μιλάς! Μιλάς! Αλλά δε λες τίποτα κυρία Κοκοβίκου! Κούφια τα λόγια σου, αφυδατωμένα και στραγγισμένα από ουσία, Αντωνάκη! Ζητάς εξουσία! Μα λύση δεν δίνεις καμία!
Ξεκίνησα εγώ, ξεκίνησες εσύ. Ξεκίνησα εγώ, το συνέχισες εσύ. Ξεκίνησες εσύ, το συνέχισα εγώ! Τι ‘ν’ το «εγώ», τι είν’ το «εσύ»? Και τι τ’ ανάμεσό του? Μια σχέση κάναμε κι οδυνηρώς και δυστυχώς φαντάζουμε άνθρωποι «άσχετοι» μεταξύ μας! Άσχετοι, γιατί δεν έχουμε ιδέα τι πάει να πει «σχέση»!
        Βρες μου την άκρη απ’ τα μαλλιά-κουβάρια, γιατί αν συνεχίσουμε θα μοιάζουμε με μπαλάκια του πινγκ-πονγκ. Ένα feedback  είναι οι σχέσεις μωρό μου! Ό,τι δίνεις παίρνεις. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις! Κι αν σπείρεις άνεμο, θα θερίσεις θύελλες.
        Αφού όταν ξεκινήσαμε, είπαμε πως θέλαμε να «ενώσουμε τις δυνάμεις μας», να προσθέσουμε τις δυνατότητές μας, να γίνουμε ΕΝΑ. Και τελικά, το μόνο που κάναμε ήταν να διαιρούμε το «εμείς» σε δυο «εγώ» πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες διάλυσης και αφαιρώντας από το παιδί μας και τους εαυτούς μας το δικαίωμα να ζήσουμε ΩΣ -και όχι ΣΑΝ- οικογένεια!
Πες μου σε παρακαλώ: είναι αυτό σπίτι?

38 σχόλια:

  1. Αν και η ώρα είναι περασμένη, η ροή του λόγου δικαιολογημένη. Βραδυνός είσαι τύπος αγάπη μου το λέει και το παλιό κρεββάτι μου!

    Μπραβο!!(Πάμε και για δεύτερο βραβείο...καλά τα λέω εγώ!!)

    ΥΓ. Μόνο πρόσεχε γιατι αν αυτά πού γράφεις θεωρείς οτι είναι ο κανόνας και η κατάληξη μιας σχέσης...δεν μας βλέπω να σε καμαρώνουμε...μπροστά στην εκκλησιά (που λέει και το άσμα..κα κοκοβίκου)

    Φιλία & καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Βικάκι...αφού ξέρεις ότι ο λογοτέχνης δεν αυτοβιογραφεί πάντα! Αλίμονο! Δλδ όλοι οι συγγραφείς, με τόσα έργα και πρωταγωνιστές, θα έπρεπε να είχαν παντρευτεί 17 τουλάχιστον φορές, να είχανε πεθάνει και αναστηθεί, μη σου πω, άλλες 13, για να μη συζητήσουμε την περίπτωση ανδρών συγγραφέων που γράφουν ως γυναίκες-αφηγητές και τούμπαλιν....
    Θέλω να πω πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΟΥ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ "ΕΞΩ ΜΟΥ"...χαχα! Κι αν δεν με καμαρώσετε στα σκαλιά της εκκλησίας, τουλάχιστον ας με καμαρώσετε στα σκαλιά της Ακαδημίας Αθηνών στο επόμενο βραβείο!χαχαχα!!! Κοίτα να δεις που θα το πιστέψω κιολας, τόσες φορές που το 'πα!!Ξεπέζευεεεεε.....(για μένα το λέω, να το ακούσω!)...Καληνύχτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Και ΤΙ ????
    Νομιζεις ,νομιζουμε, πως κατι μπορει ν' αλλαξει ????
    Υπαρχει μια απιστευτη ομορφια στο κειμενο σου, Κωνσταντινα μου,.....εμενα μου φανηκε πως αυτη τη φορα εγραφες,οχι κειμενο, αλλα ποιημα....Εχω να σου προτεινω και κατι αλλο [χαχαχα εκτος της αλλης μου προτασης ,ξερεις εσυ] να βρεις τον τροπο, και κομματια του συγκεκριμενου κειμενου να μελωποιηθουν...Ενα θα σου πω ΅¨προβλεπω πολυ καλο ΣΟΥΞΕ¨¨ και δεν κανω πλακα.
    Μια πραγματικοτητα ειναι αυτα που περιγραφεις και αγγιζει την ψυχη καθε ''πικραμενου'' σε εισαγωγικα.
    Τα περισσοτερα τραγουδια τετοιο θεμα εχουν και δεν ειναι και τοσο ευστοχα !!!!
    Γι αυτο λοιπον καλημεριζω ολη την ομορφη παρεα σου [που ελπιζω να τη μεγαλωσουμε ΄΄παρεα΄΄] με 2 τραγουδακια που μου ηρθαν στο μυαλο διαβαζοντας σε....
    Ονειρα ,πουλια μου ταξιδιαρικα λαλαλα και
    Τα ονειρα μου κοκκινα , τα ονειρα σου ασπρα, ρουχα μαζι που πλυθηκαν κι εχουνε γινει ΡΟΖ λαλαλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι που δε θα βρισκόταν κάποιος να μου πει για το "Ροζ" του Μηλιώκα! Λες να μην το 'χα κατά νου?χαχα! Αχ αυτό το υποσυνείδητο! Αλλά μάλλον όντως ΚΑΙ γι' αυτο ακούγεται το τραγούδι αυτό ακόμα σήμερα! Διαχρονικές οι σχέσεις!
    Καλημέρα Κικίτσα Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Άσχημη που γίνεται η σχέση όταν το αρσενικό και θηλυκό παύουν να είναι συμπαίκτες και είναι ανταγωνιστές στο παιγνίδι της ζωής????
    Πόσο εύκολα θα γίνονταν όλα αν αντί να κλεινόμαστε στο καβούκι μας, να γκρινιάζουμε,να ρίχνουμε το φταίξιμο στους/στις άλλους/ες συζητούσαμε χωρίς εγωισμούς και αντιπαλότητες??????????? Πόσο όμορφα αγγελικά πλασμένος θα ήταν ο κόσμος αν παραδεχόμασταν έστω πού και πού τα λάθη μας σε εισαγωγικά ή χωρις?????? Ίσως τότε να είναι αυτό σπίτι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ ωραια τα λετε αλλα δυστυχως δεν μπορω να σχολιασω αλλα αφου δεν μπορω να εκφερω γνωμη...παρολ'αυτα ειναι παραστατικοτατο και πολυ αληθινοοο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγγελικά, αν ήτανε πλασμένος Σύλβα μου, όπως λες, τότε μάλλον αυτός θα ήταν ένας άλλος κόσμος, όχι επί γης!Συμφωνείς?

    Ελενίτσα μου και Πού να παντρευτείς (που λεν και σε μένα-τώρα... κι έχω άποψη!Φαντάσου!)

    Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ααα πολυ ωραιο θεμα πιασαμε. Ειχα αρχισει να ανησυχω. Καιρο ειχαμε να μιλησουμε για σχεσεις και γαμο. Για ξεκινημα λοιπον θελω να πω πως ο γαμος ειναι η «Συνενωση δυο ανθρωπων (συνηθως Αντρα – Γυναικα καθως υπαρχουν και αρκετες εξαιρεσεις πλεον) με τα δεσμα του γαμου για να μπορουν να αντιμετωπισουν μαζι ολα αυτα τα προβληματα που ΔΕΝ ειχανε πριν παντρευτουνε»:):)
    Τωρα το πως πρεπει να ειναι γενικα οι σχεσεις και πως μπορει να ειναι κανεις ευτυχισμενος ειναι τελειως υποκειμενικο και ειναι λαθος να το βαζουμε σε μοντελα και καλουπια. Εγω θα σας πω απο την μικρη μου πειρα τα συμπερασματα που αποκομισα ως τωρα. Δεν ειμαι παντρεμενος αλλα συζω με την καλη μου εδω και 5 χρονια οποτε νομιζω πως μπορω να εκφερω την ταπεινη μου γνωμη. Ως αντρας λοιπον κατεληξα στα εξης συμπερασματα και με Υπερηφανεια θα σας παρουσιαζω πιο κατω.
    Ευτυχια στη σχεση η Γαμο :Για να ειναι μια γυναικα ευτυχισμενη με εναν αντρα θα πρεπει να τον καταλαβαινει οσο πιο πολυ μπορει και να τον αγαπαει λιγακι.
    Για να ειναι ενας αντρας ευτυχισμενος με μια γυναικα θα πρεπει να την αγαπαει παρα πολυ και να μην προσπαθει καθολου να την καταλαβει. Μερικα πραγματα ειναι καλυτερα να παραμενουν ενα μυστηριο.
    Αφηστε την γυναικα σας να εχει παντα την τελευταια λεξη σε εναν καυγα. Οτιδηποτε πει ο αντρας μετα απο αυτο θα ειναι απλα η απαρχη ενος νεου καυγα.Αν παλι εχετε δικαιο στο τελος του καυγα ζητηστε συγνωμη απο την γυναικα σας και αφηστε τους πανηγυρισμους για αργοτερα οταν θα ειστε μονοι σας μακρυα απο το βλεμμα της.
    Να θυμαστε παντα πως ο γαμος ειναι μια σχεση που ο ενας εχει παντα δικαιο και ο αλλος ειναι απλα Ο Συζυγος.
    Μην ξεχνατε να λετε ευχαριστω και παρακαλω . Αυτες οι δυο μαγικες λεξεις μπορουν να κανουν τη ζωη σας πολυ πιο ευκολη. Να θυμαστε παντα οτι 1+1 =2 και οχι 1 οπως πολλοι θελουν να πιστευουν σε μια σχεση. Το να αλλαζει κανεις δεν ειναι κακο αρκει να ξερει το γιατι και να το κανει γιατι θελει και οχι γιατι το επιβαλλει ο αλλος. Η συζυγος δεν ειναι η μαμα μας και ως εκ τουτου ξεχαστε τα καλα που ειχατε οταν ζουσατε μαζι της. Τι θα πει αραγε ¨εχω σοβαρη σχεση¨ δηλαδη αν δεν κανεις τον αλλον οπως εσυ θες δεν ειναι σοβαρη η σχεση? Δωστε χωρο στον αλλον να κανει αυτα που θελει και να θυμαστε παντα πως για να ειναι καποιος ευτυχισμενος σε μια σχεση πρεπει πρωτα να ειναι ευτυχισμενος ως μοναδα.
    Το μυστικο ομως ειναι ενα και ως τωρα εχει αποδειχθει πως λειτουργει αψογα. Βρηκα εναν ανθρωπο που μπορει και καταλαβαινει το χιουμορ μου και εγω το δικο της. Το γελιο ειναι η βαση σε μια σχεση. Θα μου πεις δηλαδη εσεις δεν μαλωνετε ποτε? Φυσικα και μαλωνουμε αλλα ο βασικος κανονας ειναι πως δεν παμε ποτε μαλωμενοι για υπνο. Παντα λεμε καληνυχτα με ενα φιλι και ενα χαμογελο και την επομενη μερα ολα ειναι καλυτερα.
    Καλη σας Νυχτα!

    Y.Γ Δεν λεω περισσοτερα γιατι τον υπολοιπο χρονο θα τον αφιερωσω στο να μελοποιησω με το Τζουρα μου το κειμενο σου. Εχει δικαιο η Κικη θα μπορουσε να ειναι φανταστικο σουξε:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dr.Chris
    απλά θεωρώ τις σπόνδες σου χαρακτηριστικό του ιδιότυπου χιούμορ σου...φαλλοκρατική μου κάνει η αντίληψή σου...εύχομαι να μην είναι (λέω εγώ τώρα)..Όσο για το σουξέ, μου το είπανε πάάάάάρα πολλοί σήμερα, άσχετα αν δεν το γράψανε! Θα το σκεφτώ!!!Με τζουρά πάντως, σημειολογικά να το πάρω, σε ανατολίτη παραπέμπει. Τυχαίο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε Ζιζανιο, που βλεπεις να ειμαι φαλλοκρατης απο αυτα που λεω? :):):)Ανατολιτης????? Αφου Τζουρα ξερω να παιζω. Αμα επαιζα φλογερα δηλαδη τι θα ημουν Βλαχος?:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι! Και γκάιντα, θα ήσουν μεθυσμένος!!!χαχα! Ξέρεις κανέναν Σκοτσέζο να παίζει κλαρίνο?και είσαι λίγο Ανατολίτης, είσαι...άιντε να ανάψουν τα αιματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η γραφή αυτού του διαλόγου μου άρεσε πολύ, διότι σε κάθε φράση που διαβάζεις νομίζεις ότι είσαι μπροστά. Είναι πολύ ζωντανό και λίγο πολύ όλοι μας κάποιες φορές θα έχουμε κάνει παρόμοιους διαλόγους με το έτερον ήμισυ. Πρόκειται για ένα σύνηθες ζευγάρι που τσακώνεται γιατί βλέπει ότι αυτή η σχέση δεν τραβάει άλλο. Τα συναισθήματά τους βγαίνουν με έναν αυθόρμητο λόγο. Πάντως μια γυναίκα εκδηλώνεται πιο εύκολα από έναν άντρα και πολλές φορές φτάνει σε ένα σημείο που λέει τα πράγματα που ποτέ δεν τα είχε συζητήσει μαζί του. (Κακώς!)
    Η αγάπη λοιπόν μπορεί να τελειώσει πολύ εύκολα σε δύο άτομα! Αν δεν έχεις βάλει γερά θεμέλια από την αρχή στη συνέχεια σίγουρα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Το κείμενο αυτό το δείχνει ξεκάθαρα αυτό. Και τα λέω αυτά αυθόρμητα, χωρίς βαθύτερο σχεδιασμό. Και θα πιστεύω πως η γυναίκα θα έχει μεγαλύτερο δίκιο από τον άντρα, όχι επειδή είμαι γυναίκα αλλά το βλέπω συχνά στην καθημερινότητα. Πιο ώριμη για καταστάσεις που χρειάζονται καλή οργάνωση και χειρισμό, για πάνω από μία υποθέσεις, έχει μάθει από μικρή να νοιάζεται και να τα καταφέρνει για πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ο άντρας όμως, πιο αλλοπρόσαλλος (και πιο «ζωηρός») από το γυναικείο φύλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλιστα Μαρία Μ. Δεν βλέπω να πολυσυμφωνείς με τον Dr.Chris!!χαχα!Δημοκρατία έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να πω την αλήθεια όταν είδα το κείμενο, είπα: «Ωχ Παναγίτσα μου!». Στη συνέχεια όμως άλλαξα γνώμη, διότι το κείμενο μου άρεσε πολύ αφού ρέει σαν νερό και δε βαριέσαι καθόλου καθώς το διαβάζεις. Αχταρμάς οι διάλογοι! Καθώς το διάβαζα έλεγα: «Τώρα αυτό το έχει γράψει η κυρία Κωνσταντίνα;» .Δεν το πίστευα και πολύ να πω την αλήθεια αλλά μάλλον τελικά το έγραψε! Θεέ μου! Θα μας τρελάνει αυτή η γυναίκα! Τώρα μας βγήκε και ποιήτρια !Μα πόσο και πόσα ταλέντα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπας και δεν είναι άνθρωπος και είναι εξωγήινη; Απίστευτη! Σας θαυμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίο! Πολύ ωραίο… ή μάλλον ιδιαίτερο. Εκφράζει μια σχέση 2 ανθρώπων. Ερωτική σχέση. Κάποτε ήταν αγαπημένο, μπορούσε και επιθυμούσε να προσφέρει ο ένας στον άλλον, ενώ μετά από χρόνια όλα κατάντησαν μια απλή καθημερινότητα. Συνηθισμένο φαινόμενο. Όλα τα ζευγάρια στην αρχή είναι ερωτευμένα. Παίρνουν, δίνουν περιμένουν. Μετά από χρόνια όμως περνάνε όλα. Και η αγάπη και τα ζουμιά και η ευτυχία και όλα! Η ζωή γίνεται φορτική! Αυτό που λέμε «Βαρέθηκα να ζω!». Ίσως με την αλλαγή συντρόφου να αλλάζουν τα πράγματα; Μπα! Μετά από χρόνια πάλι ένα βαρετό ζευγάρι θα είστε! Ποια είναι η σωστή συνταγή για την αιώνια αγάπη και ευτυχία; Και κυρίως για τον αιώνιο έρωτα; Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι δεν παντρεύονται ποτέ! Προτιμούν να «γλεντούν» τη ζωή τους με πολλούς συντρόφους και να είναι πολύ χαρούμενοι με το δικό τους τρόπο. Διαφωνώ! Από την άλλη πάλι η κατάντια-γιατί κατάντια είναι- είναι σίγουρη σε ένα ζευγάρι! Με γκρίνια! Απαπα! Ίσως οι άνθρωποι πρέπει να υποχωρούνε πιο εύκολα! Βέβαια δε νομίζω πως φταίει αυτό. Σίγουρα σε ένα μακροχρόνιο γάμο θα υπάρχει αγάπη. Αλλά σκέτη αγάπη; Δε μου αρέσει. Πρέπει να υπάρχει και έρωτας… Λογικές οι συγκρούσεις (όχι όμως στα πρώτα χρόνια). Γιατί αν υπάρχουν αυτά στην αφετηρία πώς θα υπάρξει η ευτυχία; Οι τσακωμοί είναι επακόλουθο της πίεσης, των υποχρεώσεων και της ρουτίνας. Το απαραίτητο είναι η εμπιστοσύνη. Οι σχέσεις είναι για να περνάμε καλά. Όχι μόνο σεξουαλικά! Να έχουμε κπ να μοιραζόμαστε χαρές, λύπες, απογοητεύσεις. Να νοιαζόμαστε για τν άλλον για αυτό που είναι. Για εξωτερική εμφάνιση δε λέω τίποτε! Μας έφαγαν οι «δήθεν» και οι κούκλοι. Στο γάμο σαφώς αλλάζουν οι προτεραιότητες. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά. Άρα η απόφαση γάμου πρέπει να λαμβάνεται κατόπιν ωρίμου σκέψεως! Το σωστό περιβάλλον όπου θα μεγαλώνουν εξασφαλίζεται από τους γονείς. Και τέλος συχνό φαινόμενο: Η Απιστία! Το έχει ο άνθρωπος στο αίμα του! Αλλά και η αφοσίωση για τους ανθρώπους είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ πάλι θα έλεγα πως τίποτα δεν είναι τόσο απόλυτο!Συμφωνώ σε πολλά σημεία μαζί σου! Ούτε θεωρώ απόλυτο ότι οι γάμοι πάντοτε "καταντούν"...Είναι πώς το βλέπεις! Αν θεωρείς ότι είναι υποχρέωση, τότε να έχεις το σθένος να ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Και δεν καταλαβαίνω γιατί η ζωή είναι υποχρέωση! Η ζωή είναι ΖΩΗ και τα έχει δυνάμει ΟΛΑ! Ο χειρισμός είναι το θέμα! Κάτι σαν τη τεχνολογία ένα πράμα ή το μαχαίρι! Κόβει το ψωμί αλλά μπορεί να γίνει και φονικό όπλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,ΠΟΥ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ "ΠΑΓΩΜΑΡΑ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ -ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ?-ΠΑΤΗΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΕΣ,ΠΟΥ Η ΜΗ ΚΟΙΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ,ΠΟΥ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ,ΠΟΥ ΣΑΝ Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΤΟΞΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ,ΠΟΥ ΛΕΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ?ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ?(ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ)?ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΩΤΟ ΜΩΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΓΗ,ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ?ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΝΕΙΣ...ΠΩ ΠΩ,ΠΟΛΥ SEX AND THE CITY ΔΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ?ΑΧΧΧ...ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ,ΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ...ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμένα πάλι ΜΕ αρέσει που ποτέ δε χάνεις το χιούμορ σου! Όπως και να 'σαι! Μη σου πω ότι ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ (στο φακό, στο χαρτί και όχι μόνο!)! Κάτι σου είπα τώρα έτσι?...χαχα! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕ ΤΟ ΧΑΝΩ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΟΥ(ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΑΛΑ...Η ΑΛΛΙΩΣ "ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ(ΚΑΙ ΠΩΣ ΗΣΟΥΝ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ":-)TO ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΜΕ ΤΑ ΜΥΞΟΚΛΑΜΑΤΑ ΑΚΡΗ ΔΕ ΒΓΑΖΟΥΜΕ.ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ,ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΜΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ Ε Τ Σ Ι,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ.ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΟ,ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ,ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ...:-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε καλά πια! Μην κάνεις έτσι! Όλοι μας έχουμε τις κακές μας! Εγώ από όλα αυτά σε προτιμώ ΔΥΝΑΤΗ και άρα ΣΟΦΗ στις αποφάσεις...στις αντιδράσεις δεν έχει και τόσο σημασία (όταν τουλάχιστον δε σου τις προκαλώ εγώ)...και μη φτάσεις στα μαλλιά-κουβάρια σε παρακαλώ..μπορείς κι αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ε τώρα θα γράψω και εγω κάτι δεν γίνεται, αφού μιλάμε για το θέμε της διατριβής μου!
    και θα ξεκινήσω θεολογικά: ο πάτερ ΠαΪσιας είπε:1)οι άνθρωποι χωρίζουν είτε από τον εγωισμό τους είτε από τη φιληδονία τους
    2) σε ερώτηση ποιός πρέπει να πλένει τα πιάτα στο σπίτι:'οποιος προλάβει!!!
    κατά την καθόλου ταπεινή μου γνώμη τα 2 προηγούμενα συνοψίζουν τους κανόνες της έγγαμης συμβίωσης. Και φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις...
    λοιπόν για τις σχέσεις οκ δεν γουστάρεις, αρχίζεις να έχεις θέματα τύπου εγώ-εσύ πας για το επόμενο τρένο...
    επί γάμου όμως, και επειδή το επόμενο τρένο διαφορά μόνο στην ώρα άφιξης πιθανότατα θα έχει και όχι ως πρός τα κομφόρ, αλλάζουν τα πράγματα.Κατ'αρχάς η κατάσταση που περιγράφεις μάλλον απαντάται στα περισσότερα ζευγάρια -να μην πω σε όλα. Και ποιά είναι η λύση θα μου πείς, να φάω τη ζωή μου υποχωρώντας και γκρινιάζοντας; Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ξέρω όμως ότι ο γάμος ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στο συμβιβασμό και νομίζω ότι μεγαλύτερη δύναμη ψυχής θέλει να μπορείς να συμβιβάζεσαι-τουλάχιστον για τις συνήθεις αιτίες "ασυμβατότητας χαρακτήρα".
    υπάρχει πάντα και η άλλη λύση: ξυπνάς και ο άλλος δεν είναι πια εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ε εντάξει...αλλά όχι ότι δεν έχει "τρένα και τρένα"...:Είναι το απλό (γνωστό ως "καρβουνιάρης"), η ταχεία, το intercity, το άγνωστο σε μας TGV κι αν πιάσουμε και τα γιαπωνέζικα τελειωμο δε θα 'χουμε... και αλλάζουνε και στα κομφόρ και στην ώρα άφιξης... τώρα αν θες να μου πεις πως για να ταξιδέψεις πρέπει να παλουκωθείς σε όλα (ασχέτως ταχύτητας και κομφόρ), αυτό ναι το δέχομαι.Το ποιο τρένο θα διαλέξεις επίσης παίζει, ανάλογα με το πορτοφόλι σου, με το ποιο τρένο περνάει από την πόλη ή το σταθμό όπου επιβιβάζεσαι, από τα τρένα που διαθέτει η χώρα σου και πολλές φορές από το γούστο σου..αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε τι τρένο θα επιβιβαστείς!
    Γιατί ο συμβιβασμός υπάρχει, οι ως άνω διάλογοι επίσης, αλλά το πως ο καθείς θα τους βιώσει ή θα τους "αντιμετωπίσει",είναι θέμα ΣΟΦΙΑΣ...ΜΕΓΑΛΗΣ...κι εγώ είμαι πεπεισμένη πως δεν την έχουν όλοι ή τουλάχιστον δεν έχουν όλοι την ίδια σοφία....γνώμη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αδερφια αντρες του site. Που εισαστε κρυμμενοι? Μας πηρανε φαλαγγι τα οιστρογονα. Αντε βρε βοηθατε πειτε και εσεις κατι μπας και μπορεσουμε να βρουμε και εμεις το δικαιο μας. Εγω πηγα να πω κατι αλλα Φαλλοκρατη με ανεβαζει η φιλεναδα, Ανατολιτη με κατεβαζει. Anyway μια ειναι η λυση σε ολα τα προβληματα σχεσεων και γαμου. Ακουει στο ονομα " Πολυγαμικη πιστοτητα " η αλλιως "Polygamous loyalty" Κριμα που δεν το βλεπω να συμβαινει συντομα αλλα μαθηματικα πλεον εκει οδηγουντε οι σχεσεις. Αυτα! Καλη εβδομαδα :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Pragmatika para polu oraio keimeno. Enthousiastika me to talento sou...PARA POLY KALO. Mpravo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για να υπάρχουν ισορροπίες στην οικογένεια πρέπει όλα τα μέλη της οικογένειας να συνεισφέρουν στις εργασίες του σπιτιού ώστε να μην υπάρχει η γκρίνια της γυναίκας και η αλαζονεία του άντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαίρομαι που το βλέπεις έτσι!Τι κάνεις γι' αυτό είναι το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 8a prepei h gunaika na stamatisei na zhleuei tin perissoteri eleu8eria pou exei o o antras ws antras pou einai kai na min ton zalizei oti den ton boi8aei stis douleies tou spitiou, ka8ws auti i ergasia einai up'eu8uni tis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι εγώ θέλω τις αντιλήψεις που έχεις "να τις βρεις μπροστά σου" και η γυναίκα που θα πάρεις να σου βάλει τα 2 πόδια σε μισό παπούτσι!!!Κατάλαβες Γιαννάκη???:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για να υπάρχει ισορροπία και να λειτουργεί αρμονικά η οικογένεια θα πρέπει να ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ. Ο ένας θα πρέπει να σκέφτεται τον άλλον μπαίνοντας ο ίδιος στη θέση του. Παράλληλα είναι ανάγκη να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, αγάπη και εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αμοιβαίοι συμβιβασμοί, εμπιστοσύνη, κατάλληλη φροντίδα για τα παιδιά και προσοχή στο πώς να φέρονται μπροστά σε αυτά, σεβασμός και αγάπη μεταξύ τους. Αυτά χρειάζονται τα ζευγάρια γιατί αυτά τους λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Prepei n yparxei empistosini, isotita, dld na moirazetai o andras kai i gunaika tis douleies tou spitiou efoson ergazontai kai oi 2. Otan ergazetai omos mono o andras k epistrefei kourasmenos apo ti douleia prepei na boi8aei pali alla oxi kai na MOIRAZETAI tis douleies!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κι άλλος Ανατολίτης στην Παρέα...Dr Chris, έχεις φίλους!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ειμιστι πουλλοι αλλα ειμιστι σκροπιιι!!!! Αμα μαζουχτουμι ουλοι μαζι θα σας παρουμι παραμαζουμα!!!:):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ιμείς αυτό του λέμι για τς τρελοί!Ισείς κι για τς Ανατουλίτις?:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Sabrina my angel,

    Το κείμενό σου "Συνισταμένη αδυναμιών" ήτανε εκπληκτικό. Κανείς δεν διανοείται ότι η δική του σχέση θα καταλήξει όπως και οι άλλες. Όταν όμως το συνειδητοποιεί είναι πολύ αργά. Σημεία των καιρών ή νόμος της φύσης; Δυστυχώς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Επειδή όμως είναι πολύ αργά για να κόψουμε φλέβες έχω μια συμβουλή για τους δεσμευμένους.


    Θέμα: Το μυστικό για να κάνης μία γυναίκα ευτυχισμένη


    Δεν είναι δύσκολο να κάνετε μια γυναίκα ευτυχισμένη. Ο άντρας πρέπει μόνο να είναι:

    1. Φίλος
    2. Σύντροφος
    3. Εραστής
    4. Αδελφός
    5. Πατέρας
    6. Κυρίαρχος
    7. Μάγειρας
    8. Ηλεκτρολόγος
    9. Ξυλουργός
    10. Υδραυλικός
    11. Μηχανικός
    12. Διακοσμητής
    13. Στυλίστας
    14. Σεξολόγος
    15. Γυναικολόγος
    16. Ψυχολόγος
    17. Να εξαφανίζει τα έντομα
    18. Ψυχίατρος
    19. Θεραπευτής
    20. Καλός ακροατής
    21. Οργανωτικός
    22. Καλός πατέρας
    23. Πολύ καθαρός
    24. Συμπονετικός
    25. Αθλητικός
    26. Θερμός
    27. Προσεκτικός
    28. Γενναίος
    29. Έξυπνος
    30. Αστείος
    31. Δημιουργικός
    32. Τρυφερός
    33. Δυνατός
    34. Συγκαταβατικός
    35. Ανεκτικός
    36. Συνετός
    37. Φιλόδοξος
    38. Ικανός
    39. Θαρραλέος
    40. Αποφασιστικός
    41. Αληθινός
    42. Αξιόπιστος
    43. Παθιασμένος
    44. Ελεήμων

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑ:
    45. Να της κάνει τακτικά κομπλιμέντα
    46. Να αγαπάει τα ψώνια
    47. Να είναι έντιμος
    48. Να είναι πολύ πλούσιος
    49. Να μην την καταπιέζει
    50. Να μην κοιτάζει άλλες

    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

    51. Να την προσέχει πολύ, χωρίς να περιμένει ανάλογη προσοχή
    52. Να της δίνει χρόνο, ειδικά χρόνο για τον εαυτό της
    53. Να της δίνει χώρο, χωρίς ποτέ να ανησυχεί πού πηγαίνει

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
    54. Να μην ξεχνάει ποτέ:

    * γενέθλια
    * επετείους
    * το πρόγραμμά της



    ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ


    1. Αφήστε τον ήσυχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή