Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη….

31/12/2010

Αγαπημένε μου Άη Βασίλη,
Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω και πολύ ότι υπάρχεις. Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι υπήρξες! Τώρα αν ήσουνα -όπως σε παρουσιάζει η Coca-Cola-  ψηλός, χοντρός, ασπρογένης με γαλλική κοκκινιστή, σαν το βοδινό της μαμάς, μυτούλα και με τέτοιο χαμόγελο και χοχολίστικο γέλιο και, ενώ έχεις μόνο μία νύχτα να μοιράσεις τα δώρα σου, δεν αγχώνεσαι…. αυτό μόνον εσύ το ξέρεις.
 Διαθέτεις τέτοιο εργαστήρι με τόσους βοηθούς? Μέσα σε ένα βράδυ κατεβαίνεις από τόσες καμινάδες χωρίς να γκρεμοτσακίζεσαι και χωρίς να κάνεις μαύρα τα κόκκινά σου ρούχα από τις καπνιές? Εσύ μάνα δεν έχεις να σε μαλώνει όταν λερώνεσαι? Και το έλκηθρο σου πώς πετάει? Δεν ισχύουν για σένα οι νόμοι της φυσικής, όπως αυτός της βαρύτητας? Και στα σπίτια που δεν έχουν τζάκι, δηλαδή  «δεν είναι από τζάκι» (κάποτε ίσχυε το αντίθετο) δεν πηγαίνεις? Περνάς μήπως και μέσα από τις σωλήνες του καλοριφέρ ή από το μπουρί της σόμπας? Και γιατί ξαφνικά στα 75 σου θέλησες να γίνεις ακροβάτης αλά τσίρκο Μεντράνο και κρεμιέσαι από τα κάγκελα στα μπαλκόνια σαν να μας απειλείς ότι θα αυτοκτονήσεις?
        Όπως και να ‘χει Άη Βασίλη μου, εγώ θα σου ευχηθώ να συνεχίσεις να υπάρχεις, έστω και νοερά, έστω περιστασιακά -μια φορά το χρόνο, έστω και φαντασιακά ή ιδεατά, για να έχουμε μία ελπίδα και κάτι να προσμένουμε:
Και δεν ξέρω αν φτιάχνεις στο εργαστήρι σου μόνο κουκλίτσες και τρενάκια με πολύχρωμες ροδίτσες για τα παιδάκια, θα ήτανε πάντως πολύ χρήσιμο αν έφτιαχνες και άλλα πράματα για τους ανθρώπους, τους πιο μεγάλους: θα μπορούσες, ας πούμε, να φτιάξεις μυαλό για πολλούς που δεν έχουν ή που είχανε αλλά το χάσανε λόγω ξιπασιάς. Επίσης, θα μπορούσες να μοιράσεις αξιοπρέπεια σε κάποιους ανθρώπους, γιατί ξεφτιλίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους ενίοτε με τις πράξεις τους. Ή και καλλιέργεια!!Βέβαια! Σπουδαίο δώρο και είδος υπό εξαφάνιση! Όπου και να ψάξεις, λένε, δε βρίσκεις, γιατί δεν πουλιέται. Μόνο φτιάχνεται! Αχ! Άγιε μου Βασίλη, Θεό θα σε κάνω! Σε παρακαλώώώ!!!! Να χαρείς τα ποθαμένα σου!!! Τόσα ξωτικά έχεις γύρω σου!!! Βάλ’ τα σε παρακαλώ να φτιάξουν λίγο από «καλλιέργεια» και μοίρασέ τηνα στους φτωχούς και στους δήθεν πλούσιους! Θα σε ευγνωμονώ μια ζωή. Και να δεις που εγώ θα σου ανάψω μια λαμπάδααααα, ίσα με το μπόι σου!
 Ακόμη θα ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου, αν έφερνες σύνεση και προνοητικότητα σε κάποιους που δεν φροντίζουν εκ των προτέρων να εξασφαλίσουν σημαντικά προς το ζην πράματα…
        Για την οικογένειά μου Άη Βασίλη θέλω λίγα αλλά πολύ σημαντικά πραματάκια: εκτός από τα παραπάνω θέλω στη μαμά μου να της φέρεις λιγότερα έως καθόλου πιάτα και σεμεδάκια για τη νέα χρονιά. Άη Βασίλη έχουμε πρόβλημα! Έχει γεμίσει ήδη εφτά αποθήκες και πάει (απ)αισίως για την όγδοη! Επίσης, θέλω να την κάνεις να μιλάει λιγότερο, γιατί μας παίρνει τα αφτιά άλλοτε με λόγο και άλλοτε χωρίς. Τις περισσότερες χωρίς αλλά η μαμά πάντα βρίσκει λόγο να μουρμουρίζει. Να της δώσεις λιγότερο χρόνο για τους άλλους, γιατί όλο για τους άλλους τρέχει και ποτέ για τον εαυτό της κι όταν της κάνουμε παρατήρηση μας λέει εμάς να μη μας νοιάζει αλλά όταν το βράδυ βογκάει από τους πόνους στα πόδια της, εμείς την ακούμε αλλά της λέμε ότι δε μας νοιάζει και μετά αυτή λέει παιδιά έβγαλα εγώ ή σκυλιά και ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να μας πλύνει ούτε ένα ρούχο και να μας ξαναμαγειρέψει και να πάμε στη γειτόνισσα να μας φροντίσει. Εν τω μεταξύ η γειτόνισσα είναι φίλη της και δεν ξέρω γιατί κάθε φορά την αναφέρει λες και είναι ο πιο αδιάφορος άνθρωπος στον κόσμο.
        Άγιε Βασίλη, θέλω ακόμα να φέρεις στο μπαμπά μου λίγο παραπάνω υπομονή από όσο είχε πέρυσι για να αντέξει τη μαμά που του άσπρισε, όπως λέει, τα μαλλιά αλλά κάθε φορά που δεν είναι καλά η μαμά μας λέει συνέχεια τη μαμά και μάτια σας γιατί χαθήκαμε όλοι… Τελικά τη θέλει ή δεν τη θέλει, δεν έχω καταλάβει ακόμη, έχω μπερδευτεί και η πλάκα είναι ότι προχθές κλείσανε αισίως 33 χρόνια γάμου, σαν τον Μεγα-Αλέξανδρο, το Χριστό και το Διγενή Ακρίτα και κάθε χρόνο λένε ότι θα χωρίσουνε αλλά μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε και εγώ με τον αδερφό μου δεν τους παίρνουμε πια στα σοβαρά, γιατί μάλλον αγαπιούνται παρόλο που η μαμά έλεγε συνέχεια ότι δεν έφταιγε κανένας άλλος παρά αυτή που άφησε το χωριό της και ήρθε ξένη μες στους ξένους. Αλλά ούτε αυτό το κατάλαβα γιατί η μαμά ξέρει πιο πολλούς ανθρώπους σε αυτόν τον ξένο τόπο από το μπαμπά…
        Επίσης, καλέ μου Άγιε Βασίλη, θέλω να φέρεις τον αδερφό μου λίγο πιο κοντά από εκεί που είναι, γιατί βαρεθήκαμε κάθε φορά να τρέχουμε χιλιόμετρα με τα τάπερ τα γεμάτα μαγειρεμένο φαγητό και να μας έχουνε μάθει όλοι οι οδηγοί του ΚΤΕΛ ότι στέλνει η μάνα στον (υ)ιό της σαρμαδάκια γιαλαντζί ή λαγό στιφάδο και πατάτες γάστρας πάνω σε ένα πούλμαν σαν να πάνε εκδρομή στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας να προσκυνήσουν στο μοναστήρι ένα πράμα… Ρεζίλι έχουμε γίνει!
        Για μένα Άη Βασίλη δε θέλω και πολλά! Όλα τα παραπάνω αν κάνεις για τους άλλους, εγώ θα είμαι πλήρης και θα νιώθω ανακουφισμένη από όλη αυτή τη γκρίνια και τη φασαρία που συμβαίνει γύρω μου! Γι’ αυτό Άη Βασίλη μου, αν υπάρχεις, σε παρακαλώ, μην παραβλέψεις αυτό το γράμμα και μου φέρεις πάλι ό,τι, υποτίθεται τουλάχιστον, πως μου έφερες εσύ πέρυσι: εβδομήντα πέντε ευρώ μέσα σε έναν φάκελο με μια Χριστουγεννιάτικη Κάρτα με ευχές… Λεφτά είναι αυτά, δηλαδή χαρτιά. Να, γι’ αυτά τα παλιόχαρτα χάλασαν οι άνθρωποι και είναι όλοι δυστυχισμένοι γύρω μας: γιατί κανείς, Άη Βασίλη μου, δεν εκτίμησε ποτέ πόσο πολύ αξίζει αυτό που «είναι» κάποιος κι όχι αυτό που «έχει». Γιατί κανείς δεν κατάλαβε πως όταν κάποιος «ΕΙΝΑΙ», ο Θεός του δίνει και «ΕΧΕΙ»… Όλοι νομίζουν το αντίθετο: πως όποιος «ΕΧΕΙ» σημαίνει και πως «ΕΙΝΑΙ»… και να που κατάντησε η χώρα μου… γι’ αυτό: μη, παρακαλώ σε, μη λησμονάς τη χώρα μου!!!!
Σε φιλώ
Το Μικρό Κωνσταντινάκι
(…που βγήκε από μέσα μου)

28 σχόλια:

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΑΪ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Από το στόμα σου και στου Άη Βασίλη τ' αφτί!!!!Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα μωρακι να της φερεις Αγιε Βασιλη μου,ακου που σου λεω...Αρσενικο κατα προτιμηση,αλλα ολα τα δεχομαστε.Οκ,το ξερω οτι δεν εισαι ο πελαργος,αλλα κι αυτο δωρο ειναι,σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωωωωωωωωω.....(χ)!!!!Ευχαριστώ Μαράκι...αλλά αν κάνω αγοράκι πώς θα συμπεθεριάσουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (ΣΟΦΙΑ)31 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:12 μ.μ.

    ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΑ (ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ.....
    <3<3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι να εισακουστεί η προσευχή σου για να μη νιώθω ότι στερεύω....Καλή Χρονιά Βεβαίως-Βεβαίως Σουφούλαααααα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Άγιε Βασίλη....στείλε τους προγόνους μας πάλι εδώ!!!!"
    Τότε να δεις Κωνσταντίνα μου ότι ΟΛΑ οσα του ζήτησες...αυτόματα θα γίνουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγιε μου Βασιλη.
    Ελπιζω το γραμμα μου να σε βρει καλα και γεματο υγεια. Ξερω πως αυτες τις μερες εχεις πολυ δουλεια και τρεξιμο να πραγματοποιησεις ολες τις ευχες που σου ζητανε. Εγω λοιπον δεν θα ζητησω τιποτα αυτη τη χρονια. Θα ζητουσα υγεια και ειρηνη για ολον τον κοσμο αλλα ειμαι σιγουρος πως ολο και καποιος αλλος θα εκανε την ιδια ευχη οποτε ειμαι καλυμενος:) Ο,τι χρειαζομαι το εχω ηδη οποτε αμα θες να περασεις να πεις ενα γεια απο το σπιτι εισαι ευπροσδεκτος. Ξερω πως προτιμας να μπαινεις απο την καμιναδα αλλα αν θες μπορεις να μπεις απο την κεντρικη πορτα. Εμεις δεν θα ειμαστε σπιτι αλλα θα αφησω το κλειδι κατω απο το πατακι αν θες να μπεις να ξαποστασεις λιγο. Ο κωδικος για την πορτα του γκαραζ ειναι 2010 και enter αμα θες να παρκαρεις το ελκυθρο και ο ιδιος ειναι για τον συναγερμο του σπιτιου. Ξερω πως σου αφηνουν γαλα και μπισκοτα κατω απο το δεντρο αλλα ειχαμε πολυ δουλεια εφετος και δεν ειχαμε χρονο για μελομακαρονα. Θα εχω παντως Πιτσα στο ψυγειο και μερικες κρυες μπυρες.Εχω προγραμματισει το TiVo να μαγνητοφωνησει τον αγωνα Χοκευ μιας και ξερω οτι θα εισαι στους δρομους ολη μερα και μαλλον θα θες να τον δεις. Εμεις θα λοιπουμε απο το σπιτι οπως σου ειπα και θα γυρισουμε αργα το ξημερωμα οποτε αν μπορεις κανε μια ετσι και ανοιξε την πορτα να βγει ο σκυλος για κατουρημα στην πισω αυλη. Μην σε ανησυχει αν αρχισει να γαυγιζει δεν δαγκωνει και εχω αφησει και μερικα σκυλομπισκοτα να του δωσεις να φαει.
    Μια χαρη μονο. Οταν μπεις στο σπιτι αν μπορεις βγαλε τις μποτες σου στην εξωπορτα γιατι αλλιως γεμιζει λασπες η μοκετα και θα πρεπει να καθαριζω χρονιαρες μερες που ειναι.Η καλη μου εχει ζητησει κατι δωρα και γιαυτο σου εχω αφησει την πιστωτικη μου καρτα μαζι με την λιστα δωρων στο τραπεζακι διπλα στον καναπε να κανεις τις αγορες.
    Αυτα καλε μου Αγιε. Σε φιλω σταυρωτα να εισαι καλα καλες γιορτες δωσε πολλους χαιρετισμους στην Κυρα Βασιλο και αμα με το καλο τελειωσεις με τις δουλειες ελπιζω να πας καπου ζεστα για διακοπες.
    Με εκτιμηση
    Χρηστος

    Υ.Γ Αν μπορεις φερε ενα πλυντηριο πιατων στη μαμα της Κωνσταντινας γιατι εχουν μουλιασει τα χερια της γυναικας απο το πιατομανι καθε φορα.Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω οι ευχές σου,Ντινάκι μου,αποτυπώνουν το μέσο όρο κάθε ελληνικής οικογενειακής πραγματικότητας!!!!!!Οπότε συν-ευχόμαστε όλοι μία από τα ίδια κι εγώ προσωπικά θα μεσολαβήσω στον Αη-Βασίλη η έμπνευση της συγγραφικής σου πένας να ανθίσει (κι άλλο; ) το 2011!!!!'Η όπως τα λέει ο Μητσάκος ανάποδα...το 11-0-2!!!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μικρό Κωνσταντινάκι, χρόνια σου πολλά, με υγεία και αγάπη. Να μου φιλήσεις τη μαμά σου (!) και όλους τους υπόλοιπους. Σε φιλώ, προς το παρόν από μακριά!
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπυράκο και οι πρόγονοι κάνανε βλακείες..μη νομίζεις!!Αναντάμ παπαντάμ (DNA επιστημονικώς!)η λαμογια στον Έλληνα!Απλά η διαφορά είναι ότι οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι" μιλούσανε πού και πού για αξίες,ιδανικά και ήθος!
    Dr. Chris, πρέπει να ξέρεις ότι δεν τα έβγαλα όλα στη φόρα: αλλα αφού το θες να ξέρεις: 1ον ότι η μαμά δε χρειάζεται πλυντήριο πιάτων, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει, έχει το μπαμπά μου για αυτήν τη δουλειά και 2ον της πήραμε ένα πλυντήριο πιάτων που απλά της πιάνει χώρο στην κουζίνα και γι' αυτό η μαμά εξακολουθεί να επαληθεύει το ανέκδοτο με τις πόντιες πλύστρες (...που βάζουν τη σκάφη πάνω σε δύο πλυντήρια...) οπότε, ΟΤΕ και ΑΝ πλύνει κανα πιάτο, τα πλένει στο χέρι διότι έχει ψύχωση με τα σερβίτσια Ιωνίας που έχουνε παραστάσεις επάνω ή δεν έχουνε και κινδυνεύουν να χάσουν τη γυαλάδα τους και τέτοια!!!Άντε βγάλε άκρη τώρα εσύ μαζί της!!!Εμείς 30 χρόνια ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ!
    Δωράκι και Αντωνάκη σας ευχαριστώ για τις ευχές αλλά Αντώνη πολλά υπονοούμενα έκρυβε το "κλείσιμό σου"...Ο Γνωστός Αντώνης!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε Κωνσταντινάκι, και σε ποιον δε βγάζεις το μικρό από μέσα του?Πολλές ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η μαμά της Θεοδώρας3 Ιανουαρίου 2011 στις 1:07 π.μ.

    για να μην λες ότι δεν γράφω τίποτα, θα παραθέσω το ψυχικό τραύμα των παιδικών μου χρόνων που στα 8 μια γειτόνισα με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ο εν λόγω άγιος και ακόμη δεν μπορώ να της το συγχωρέσω... οπότε τα παιδιά μου τα διαβεβαιώνω ότι φυσικά και υπάρχει ο κόσμος να χαλάσει- η Θεοδώρα χθές είδε και το έλκηθρό του όχι 1 αλλά 3 φορές...(αρχίσαμε να ανησυχούμε). με ρώτησε, μαμά σε εσένα και το μπαμπά δεν έφερε τίποτα; και της είπα ότι εμείς ζητήσαμε πολύ σπουδαία δώρα φέτος που δεν χωράνε σε πακέτα ...εγώ ζήτησα αγάπη και ο μπαμπάς ζήτησε υγεία.-Και σας τα έφερε μαμά; -οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι άμα ΣΕ πω ότι γράφοντας το γράμμα σε σκεφτόμουνα (περί αποριών σου στις απαντήσεις των εξεζητημένων ερωτήσεων της Θεοδώρας) και νομίζω πως βρήκα μία λογικοΦΑΝΗ απάντηση??? Γράφοντας έρχεται η έμπνευση (κατά το "τρώγοντας έρχεται η όρεξη")...εκ του σύνεγγυς οι ακρίβειες!!!Κι εγώ που πιστεύω στον Άγιο Βασίλη και στα θαύματα πιστεύω επίσης πως θα τα έχετε όσα ζητήσατε!!!!Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ-ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ:"ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ,ΑΦΟΥ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΡΑ,ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?"ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΣΤΗ ΧΑΡΑ,ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ,ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ,ΣΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ,ΣΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ,ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΠΡΗ ΓΕΝΝΙΑΔΑ,ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ Σ¨ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΙ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ"ΕΙΝΑΙ"ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ"ΦΑΙΝΕΤΑΙ"?ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΖΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΦΤΑΝΕΙ Ν¨ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ.ΕΣΤΩ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ,ΕΤΣΙ ΔΕ ΛΕΝΕ?
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΛΟ ΜΟΥ,Σ¨ΕΣΕΝΑ,ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Σ¨ΑΓΑΠΟΥΝ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΠΩΣ Τ¨ΑΚΟΥΣΑΜΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ,ΜΗΠΩΣ ΓΕΛΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...και αφού είναι Άγιος στο κάτω-κάτω, ή πιστεύεις ή όχι...Καλή Χρονιά ΑΘΗΝΑ V...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΑΓΙΟΥΣ,ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ....ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΕΙ,ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΝ ΑΓΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,(ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΑΥΤΟ),ΜΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓ-ΙΟ ΚΑΙ ΑΓ-ΩΓΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΙΜΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ.ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ TIMING,ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ?ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓ-ΙΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΛΗ,ΑΛΛΟΣ ΦΤΕΡΑ,ΑΛΛΟΣ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ,ΑΛΛΟΣ ΧΛΑΜΥΔΑ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΖΙΝΑΚΙ Η ΜΠΛΟΥΖΟΦΟΡΕΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αγιοσύνη είναι ενίοτε η προσωποποίηση των επιθυμιών σε πιο ιδεατό επίπεδο γιατί όπως λέγει και η φίλτατη Δημουλά με αυτόν τον τρόπο ως Αόρατος ( ο Άγιος του καθενός) ευκολότερα υπάρχει και ως αόρατος είναι και ανεξακρίβωτα φταίχτης!!!! Τώρα αν η προσωποίησή του οφείλεται κυρίως στον καταναλωτισμό και την coca-Cola δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί στο κάτω-κάτω υπάρχουνε άνθρωποι που τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από τον Άγιο-Βασίλη (τον όποιον) να μη ζητάνε μόνο τρενάκια, κουκλάκια και μπλουζοφορέματα (δανείζομαι) αλλά και πιο "υψηλά" πράγματα...Και είναι ωραίο αυτό. Γιατί με αυτόν τρόπο πιστεύεις και στη χαρά και στην αγνότητα και στην αγάπη, αφού τα ζητάς ως δωράκια (για να απαντήσω και στα πιο πάνω λογάκια σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΕΝΙΚΑ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΕΙΔΙΚΑ.ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΥΛΑ.ΩΣ ΑΟΡΑΤΟΣ (Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ)ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΥΚΟΟΤΕΡΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ.ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΙ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν πιστέψεις φέρνει.Πραγματικά φέρνει ή αυτό που φέρνει το εκτιμάς?Δεν ξέρω. Αλλά φέρνει.Μάλλον έχει να κάνει με το πώς βλέπεις το ποτήρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαχαχα!!! Είναι απλά τέλειοοοο!!! Καθώς διάβαζα, γελούσα! Μα τα λές τόσο όμορφα, τόσο γλυκά, μα παρ'όλα αυτά τόσο αληθινά!
    Καλή χρονιά και σε σένα! Σου εύχομαι να σου έρθουν όλα όπως το επιθυμείς στην ζωούλα σου! Και εύχομαι επείσης, να έχεις για πολύ ακόμα αυτή την τρελή έμπνευση, και να συνεχίσεις γράφεις τόσο ωραία κείμενα!
    Φιλάκια "θεία" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή Χρονιά Δημητρούλα!Λυπάμαι που τη λέμε έτσι κι όχι από κοντά, αφού δε βόλεψε καμιά από τις δυο μας!Εγώ χαίρομαι που είσαι και που σε βλέπω ΚΑΛΑ! Η γραφή σου είναι ΑΠΙΘΑΝΗ και ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ και πιστεύω πολύ σε σένα πως θα έχεις γρήγορη αποκατάσταση!!Μπράβοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!Με κάνεις περήφανη ανιψούλα!!Φιλιά στο παραμυθένιο Παρίσι.....μου 'χει λείψει ΠΟΛΥ!!!!!Να σου 'ρθω?????(εκεί εμπνέομαι ευκολότερα!!χαχα!!!πρόσχημα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Agie Billi h karntasina mou einai upervolikh se orismenes eyxes tou grammatos pou dithen sou esteile!(Ksereis exw k gw meridio stis euxes ths)Alla mhn dineis simasia......kathe atomo exei thn dikh tou aksia!Opws egw fisika"alla den sto lew"Dosths ligo parapano metriofrosinh k panw ap ola ygeia giati einai oti kalhtero mou edwse h mana mou h leventhsa!Na ksereis pantos apo meria mou den me aposxolhses pote sto parelthon mou gia ta osa sxoliase h kartntasina mou....!!!O kosmos sou einai k dikos mou!Kai an exeis epikinonia me ton K.Jonh Peperton na tou dwseis ta thermamou sinxaritiria gia thn megalhterh anakalipsh tou aiwna mas thn cocacola!!!!!(asxeto)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ μια φορά Άγιε Βασίλη, σου το έστειλα. Τώρα αν εσύ δεν το πήρες....-που μάλλον δεν το πήρες, γιατί ο αδερφός μου είναι ακόμη μακριά και έχουμε αυτην την υπέροχη επικοινωνία, όπως βλέπεις διαδικτυακώς- είναι άλλο θέμα!!!!Πάντως και εγώ το ίδιο θα ευχόμουνα.Ας του δίνεις υγεία κι ας τον έχεις μακριά. Χαλάλι και τα ταπεράκια και τα ΚΤΕΛ και όλα. Να έχουμε και κανα λόγο καλό να πηγαίνουμε στην Πρωτεύουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aaaaaa kalaaaaaaaaaaaa!!!!!Agie Billi oute mia tigania patates den mou esteile gia na gnwrizeis peri sxoliou pio panw.....!!Na `nai kala h mana mou h LEVENTHSA pou sou eixa pei sto prwto sxolio an thimase k sy k mou stelnei ta onomazomena me ta ktel k oxi mono!Asopsete h apergia thn Pemth pou mas perse Agie k eimai k kalo paidi Agie lew egw gia to logo ton opoio anaferthike oso anafora gia thn protevousa otan erxete to vatraxonisi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δε του έστειλα Άγιε Βασίλη τηγανητές πατάτες γιατί θα κρυώνανε...οχτώ ώρες? σαν κυδώνια αλευρωμένα θα γίνουνε...κατάλαβες? ;) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Olo kati exei na pei Ag Billi...
    T akous?
    T akouw na les!
    Telos panton....esy ti leei?Ta nea sou???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά μια χαρά! Αλλά θα τα πούμε του χρόνου πάλι...αρχές Δεκέμβρη λέω! Σε βολεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή