Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή για Μελο-μακάριους!

Υλικά:
100 γραμμ. υπομονή στην καθημερινότητα
1 κουτ. του γλυκού πείσμα στα εγχειρήματα
2 φλυτζανια περιέργεια στη γνώση
2 φλυτζ. του τσαγιού ειλικρίνεια με τους ανθρώπους
250 γραμμ. πίστη σε ό,τι κάνετε
1 πρέζα εγωισμό στις συναλλαγές
1 φλυτζ. του καφέ  τρέλα ανακατεμένη με αυθορμητισμό
300 γραμμ. γενναιοδωρία στην προσφορά σας
1 φλυτζ. πραότητα στην καθημερινότητα
300 γραμμ. σοφία σε κάθε ενέργεια
50 γραμμ. χρόνο στις σχέσεις
200 γραμμ. δημιουργικότητα στη ζωή
2 ½ φλυτζ. του τσαγιού ηρεμία στην αντιμετώπιση της βλακείας που δέρνει τον κόσμο γύρω σας
1 κιλό σεβασμό στους μεγαλύτερους
¾ του κιλού ελπίδα για το άμεσο μέλλον
100 γραμμ. αυτοσυγκράτηση στα νεύρα
2 κιλά αφοσίωση στην οικογένεια
1 κουτ. της σούπας οργή αν χρειαστεί
3 κιλά ευγνωμοσύνη που στέκεστε στα πόδια σας
Αγάπη όσο πάρει

Για το σιρόπι:
2 κιλά Γλύκα
1 ½ κιλό Μέλι
Ηδονή κατά προτίμηση

Εκτέλεση:
Θα πάρετε την ελπίδα και θα την κοσκινίσετε ώστε να πετάξετε την απογοήτευση. Στη συνέχεια, σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το πείσμα στα εγχειρήματα με την περιέργεια στη γνώση και την πίστη σε ό,τι κάνετε για να δέσουν καλά μεταξύ τους!
Παράλληλα λιώνετε σε μία κατσαρόλα την αυτοσυγκράτηση στα νεύρα σας με την πραότητα της καθημερινότητας και προσθέτετε, αν έχετε, την οργή. Αφού λιώσουν, τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε από πάνω τη σοφία για κάθε σας ενέργεια, αφήνοντάς την να απορροφηθεί σιγά-σιγά από το μείγμα.
Κατόπιν, χτυπάτε στο μίξερ την ηρεμία στην αντιμετώπιση της βλακείας που δέρνει τον κόσμο γύρω σας, την  τρέλα που είναι ανακατεμένη με αυθορμητισμό και την υπομονή στην καθημερινότητα. Μετά από αρκετή ώρα το μείγμα θα βγάλει πάνω-πάνω άγχος, ταραχή και  σύγχυση. Με ένα στεγνό κουτάλι της σούπας το αφαιρείτε και το πετάτε. Αν το αφήσετε, το γλυκό δε θα δέσει και θα σας χαλάσει.
Τέλος, παίρνετε την ειλικρίνεια με τους ανθρώπους, την  γενναιοδωρία στην προσφορά σας και τον εγωισμό στις συναλλαγές σας, τα ανακατεύετε καλά και σιγά-σιγά ρίχνετε από πάνω το χρόνο στις σχέσεις. Και αφού σε μία μεγάλη λεκάνη έχετε βάλει τον σεβασμό στους μεγαλύτερους, την αφοσίωση στην οικογένεια και την ευγνωμοσύνη που στέκεστε στα πόδια σας προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνετε πολλή ώρα και προσθέτετε Αγάπη όσο πάρει, με το μάτι. Η ζύμη σας πρέπει να είναι αφράτη, να μην κολλάει πουθενά, ούτε στις δυσκολίες, ούτε στις μικροπρέπειες. Να πλάθεται με τα χέρια εύκολα. Καθώς την ανοίγετε με τον πλάστη κόψτε την και  φτιάξτε σχήματα: καρδούλες, αστεράκια, φεγγάρια.
        Προθερμάνετε τον φούρνο της ζωής στους 180ο βαθμούς και αφού κάψει καλά φουρνίστε τα γλυκίσματα. Το μυστικό είναι να ψηθούν καλά! Κι αν κανένα σας καεί δεν πειράζει. Στο πρόγραμμα είναι.
        Προετοιμασία για το σιρόπι:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μαζί να βράσουν την γλύκα, το μέλι και την ηδονή. Μην προσθέσετε λεμόνι από φόβο μη σας ζαχαρώσει το σιρόπι, εκτός αν είστε ξινοί άνθρωποι. Ας ζαχαρώσει: αυτός είναι ο στόχος! Βράστε το και κατεβάστε το από τη φωτιά μετά από δέκα λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να γίνει χλιαρό. 


Στη συνέχεια, αφού βγάλετε τα γλυκίσματα από το φούρνο βουτήξτε τα στην κατσαρόλα και με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετέ τα σε μία μεγάλη πιατέλα ένα-ένα. Πασπαλίζετε με μπόλικη δημιουργικότητα για να έχει νόημα η ζωή σας και για να μη βγάλουν τεμπελιά τα γλυκά εκτός ψυγείου.

Σερβίρετε πάντα σε μεγάλα πιάτα και τρώτε άφοβα όσο θέλετε κάθε μέρα μετά το φαγητό. Κερνάτε πάντα όποιον έρχεται στο σπίτι σας.

Η συνταγή ενδείκνυται  για διαβητικούς, ανθρώπους της δίαιτας αναβλητικούς ακόμη και για όσους δεν είναι του γλυκού.
Καλή επιτυχία και του Χρόνου!!!!







14 σχόλια:

  1. Κων/να με έχεις στείλει!Ευφυέστατο το κείμενό σου!Πάω γρήγορα να εκτελέσω τη συνταγή!Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ε!Η έμπνευσή σου ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!!!Και φυσικά ο τίτλος πάλι ΕΓΡΑΨΕ!!!Πολύ γλυκό ό,τι σκέφτεσαι!Να 'σαι καλά!Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ!!!!
    ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΤΣΑ.....ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
    ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑΤΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΡΩ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ "ΧΑΛΙΑ" ΝΑ ΝΑΙ Η ΖΥΜΗ...ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...
    ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ....ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΗΡΗΣΩ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ....ΕΕΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ....ΣΩΣΤΗ?????

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ανάγκη έχεις εσύ βρε Γλυκια Ελενη από συνταγές? Εσύ να μας δώσεις καμία να μάθουμε να ζαχαρώνουμε τη ζωή μας και την ψυχή μας, όπως ακριβώς αποτυπώνεται στο πιο γλυκο φατσίδιο στον κόσμο!Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει!Ποιος θα 'ναι ο Σκρουτζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το κειμενο εχει απιθανη περιγραφη και ειναι πολυ συγκινητικο...παραστατικοτατοοο!!!συγχαρητηρια για αλλη μια φορα κα.Ντινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι έτοιμη για το μάστερ σεφ!!!Μάλλον πήρες τον λάθος δρόμο των γραμμάτων!!!!!Ίσως να το ξανασκεφτείς και να ακολουθήσεις τον δρόμο της κουζίνας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορώ που τα βρίσκειςςςς!!! Τόση ευφυΐα πια????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη μου χαίρομαι που σου άρεσε. Θπύρο μου, θα σκεφτώ ΣΟΒΑΡΑ την πρότασή σου!!!Είναι αλλιώς να παίρνεις τα εύσημα απο τον Sugar Power (όπως και να το κάνουμε!). Άλλωστε βλέπω έχει ψωμί η υπόθεση! Kikisa Aris απορώ γιατί αργείς να καταλάβεις κάποια πράγματα!Τόσο έξυπνο κορίτσι!χαχα(ξυπνάς το ψώνιο μέσα μου!)Καλές-Γλυκές Γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (ΣΟΦΙΑ)25 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:51 μ.μ.

    ΠΡΟΣΚΥΝΩ!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά Νονά.
    Σας ευχομαστε και εμεις με την σειρα μας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και συντομα να φαμε κουφετα
    γιατι ο χρονος περνα και πισω δεν γυρνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σ' ευχαριστώ πολύ Παντελάκο που μου το υπενθυμίζεις συνέχεια...θα το έχω υπόψη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή