Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΝΤΙΚΟπαγίδα!


                Πόσες  φορές σου ‘χει τύχει να θες να σταματήσεις το ΚΛΙΚ αλλά να μην μπορείς? Να ξαναγυρίσεις στις παλιές σου συνήθειες? να ανοίξεις ένα βιβλίο? να διαβάσεις? να φυλλομετρήσεις και να  μυρίσεις ένα τετράδιο? να γλιστρήσεις πάνω στα φύλλα του με την πένα σου? «Έχεις το νου σου» αλλά από την άλλη πάλι αισθάνεσαι πως κάποιος «σου τον πήρε». Δεν το κάνεις, δεν ξεκουνιέσαι πίσω από την οθόνη: το φυλλομέτρημα εκτοπίστηκε από τα ΚΛΙΚ του ποντικιού , το πληκτρολόγιο εξοβέλισε την πένα, η ταχύτητα ακύρωσε το χρονοβόρο διάβασμα, ενώ η αμεσότητα (?) του άλλου, αυτού του άλλου που Βρίσκεται απέναντι από σένα, πάνω στην οθόνη σου ως avatar και πίσω από το δικό του pc, έβαλε την αλληλογραφία με τα γραμματόσημα μέσω ΕΛΤΑ στο ντουλάπι (πάει και η συλλογή γραμματοσήμων πια!). Τι δύναμη?
        Η δύναμη των Μέσων! Παντοκρατορία και Κυριαρχία! Και συ ανήμπορος κάθεσαι μπροστά στο pc σου, με το ποντίκι στο χέρι, με το μάτι στην οθόνη, με το μυαλό στους διαδικτυακούς διαδρόμους κάνοντας ΚΛΙΚ ανά δευτερόλεπτο προκειμένου να μη σου ξεφύγει καμία πληροφορία, να γραπώσεις κάθε νέο, να καταπιείς κάθε είδηση από τα δίκτυα όπου είσαι συνδεμένος. Όμως δεν το ‘χεις καταλάβει πως τα «δίκτυα» γίναν «δίχτυα» που σε έπιασαν και σε έμπλεξαν  σε έναν κυκεώνα ειδήσεων, πληροφοριών ενίοτε άχρηστων, εύπεπτων που δε θα προλάβεις να αφομοιώσεις ποτέ. Έπιασαν εσένα που περνιέσαι για έξυπνος και θέλεις να θεωρείσαι μορφωμένος της εποχής. Που εκτός από ξύπνιος, θέλεις να λέγεσαι in αλλά δεν κατάλαβες πως βρέθηκες εγκλωβισμένος σ’ αυτά που πρέπει να ακολουθήσεις, σε όσα σου επιβάλλουν να παρακολουθήσεις, σε όσα σε αναγκάζουν να ενημερώνεσαι ακόμα κι όταν εξαγριώνεσαι, ακόμα κι όταν αρνείσαι να μάθεις το παρελθόν και το παρόν της κάθε tv-persona!!!(όρος κι αυτός!).
        Ευτυχώς κάποιοι αντιστέκονται! Επειδή είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως ή από θέση? Καταχρηστικά ή εκ πεποιθήσεως δεν έχει και σημασία πολλή. Αρνούνται ή αδυνατούν να δεχτούν την τεχνολογία και  προσπαθούν να διασώσουν ένα υπό εξαφάνιση είδος ενημέρωσης, το «ξεφύλλισμα της κυριακάτικης εφημερίδας». Άλλωστε και η λογική της εφημερίδας, στο στήσιμό της, στη σύνταξή της, στη διάδοσή της είναι ίδια με αυτή των άλλων μέσων: Άλλοι επέλεξαν για ποιο πράγμα θα ενημερωθείς σήμερα. «Το παιχνίδι είναι σικέ» και δυστυχώς αυτό το moto δεν είναι ποτέ ντεμοντέ!
        Γραφικοί φαντάζουν πια και όσοι δεν έχουν κινητό ή μια ηλεκτρονική ατζέντα, ένα i-pod, ένα i-pad, ένα i-phone, ένα mp3 player, ένα stick-άκι ένα gatzet-άκι τέλος πάντων! Τα πάντα σου επιβάλλουν να πατάς πλήκτρα. Να είσαι ρε παιδί μου -πώς το λένε?- Πληκτρόπληκτος, αν θες να θεωρείσαι προοδόπληκτος! Και εν πάση περιπτώσει το στυλό και το μπλοκάκι τι το θες? Δε σου χρειάζεται πια! Έχεις πάνω σου το κινητό σου που έχει σημειωματάριο, ημερολόγιο, υπενθύμιση, ξυπνητήρι, μουσική, πλοήγηση, τηλεφωνικό κατάλογο και όλα εκείνα για όσα θα χρειαζόσουνα μια τεράστια γυναικεία τσάντα (από αυτές που είναι τώρα της μοδός) για να βάλεις μέσα ό,τι έχεις στη βιβλιοθήκη, στο κομοδίνο, στο γραφείο και στο συρτάρι της «κουτσομπόλας», όπως χαρακτηριστικά λέγανε το επιπλάκι του σταθερού τηλεφώνου…
        Ίσως κάποτε να ήτανε πολύ περίεργος ο ήχος που ακούγονταν από τα πρώτα κινητά που χτυπούσαν στο διπλανό τραπεζάκι ενός γιάπη. Γυρνούσαμε το κεφάλι ωσάν στους επισήμους της παρέλασης και «υποκλινόμασταν» σ’ αυτό το νέο «μαραφέτι» που συνυποδήλωνε ένα κάποιο κύρος. Ωστόσο κι ευτυχώς όμως για κάποιους,  με περισσό prestige γεμίζει και ο γραβατοφορεμένος μετά τον κυριακάτικο εκκλησιασμό κυριούλης που πίνει έναν ελληνικότατο «γλυκύ βραστό και όχι» στην πλατεία της πόλης ξεφυλλίζοντας την κυριακάτικη φυλλάδα του, περνώντας βιαστικά και φευγαλέα τους ευφάνταστους τίτλους, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες και τις λεζάντες που τις πλαισιώνουν, διαβάζοντας εν τάχει τους προλόγους των άρθρων, διαγωνίως τις επιφυλλίδες, με ενδιαφέρον τα ευπώλητα βιβλία, αδιαφόρως τα κοινωνικά, ακροθιγώς τις αγγελίες, απεχθώς τα πολιτικά, εν θερμώ τα αθλητικά και βαρετώς αλλά και «βαρέως» τα οικονομικά! (Αναλόγως το εκπαιδευτικό υπόβαθρο του αναγνώστη, άλλαξε παρακαλώ τα επιρρήματα για κάθε είδους στήλη!). Εν κατακλείδι, η εφημερίς είναι αλλιώς! Αποτελεί είδος υπό εξαφάνισιν το φλερτάρισμα μαζί της! Είναι αντικέ, είναι passé, είναι κουλτουρέ και σε λίγο θα φιγουράρει δίπλα σε άλλα «πάλαι ποτέ»… Την κρατούν στο προσκήνιο τεχνάσματα και δολώματα, «καροτάκια», φιλοδωρήματα και προσφορές, προσπάθειες όμως μάλλον ατελέσφορες!
        Σας αφήνω τώρα γιατί είναι Κυριακή! Η εκκλησία σχόλασε και τρέχω να προλάβω την ‘εφημερίδα μου ΜΕ»… όπως χαρακτηριστικά λέγεται στη γλώσσα των περιπτεράδων, σε αντιδιαστολή με το «εφημερίδα ΧΩΡΙΣ». Δίνουνε δώρο ένα ενδιαφέρον dvd ποροοριζόμενο για το pc μου: ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι, να πατήσω το κομβίον, να βγει η θήκη, να τοποθετήσω το δισκίο, να το κλείσω και στη συνέχεια να κάνω διπλό δεξί ΚΛΙΚ με το ΠΟΝΤΙΚΙ! Τι θα έχει άραγε?
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η φάκα! Εμπρός στο δρόμο της Ποντικο-παγίδας!!!

18 σχόλια:

  1. 1)wraio xrwma grammatoseiras. 2)anti gia fb ,blog......endiaferon alla anamenomeno. ta upoloipa se mail p.s. egrapsa se greeklish gt gia agnwsto logo den mporesa na metatrepsw to pliktrologio sta ellinika. christos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ta "mice" pia,dn exoun oura alla kalwdio...
    3exaste to kratsanisma tn epiplwn...kai...
    afta pou enapothetoun apo to paxi entero...!!
    "o nwon nohto"...!!!!!!!tΕrma ola afta...
    o fovos mn se perpathsei to mikro pontikaki enw koimasai to bradi mazi me ton pappou s sto ntivani pou einai sthn avli tou pappou s sto xwrio...telos...
    twra exeis na kaneis me prizes,kalwdia,usb klp!
    ΕΛΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!
    ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΦΟΥ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΖΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΠΩΣ (ΔΝ κλπ)
    ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΙΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Fok Laz (αφού προτιμάς την ηλεκτρονική γραφή!!) ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου και πάνω από όλα σεβαστές αλλά αλλού συμφωνώ αλλού όχι, τουλάχιστον όχι απόλυτα...Το όλο θέμα είναι η χρήση της τεχνολογίας. Καλή ή κακή από μόνη της δεν είναι αλλά την καθιστά έτσι η χρήση της. Το υποκείμενο της χρήσης είσαι Εσύ. Όσο για την εφημερίδα ασφαλώς και δεν είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης (ούτε ανήκω και στη γενια του 1880 που ο κόσμος ενημερωνότανε μόνο από αυτήν...μη νομίζουν και οι άλλοι ότι είμαι 150 χρονών!!) απλά θέλω να τονίσω ότι η όλη φάση ειδικά της κυριακάτικης εφημερίδας είναι Στάση Ζωής, είναι τρόπος διασκέδασης, είναι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...που αν δεν το κάνεις, δεν μπορεις να το καταλάβεις. Τέλος, όσο για τον τρόπο γραφής, βλέπεις ότι ενώ προσπαθώ να χρησιοποιώ τα ηλεκτρ. μέσα, επιμένω να τα προσαρμόζω στην "ΚΛΑΣΙΚΟΤΡΟΠΙΑ" (βλ.μορφή γραμματοσειράς. Σου θυμίζει κάτι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. endaferon keimeno...psagmenos kai koultouriarikos titlos...fainontai entona oi provlhmatismoi sou...kai ksereis kati...?exeis dikio...!fainetai pws eisai maxhtikh mesa ap tn tropo pou grafeis...pws dn fovasai kai antimaxesai enantia sto katesthmeno pou epikratei...mpraco sou Ntina..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κατεστημένο εξ ορισμού γι' αυτό υπάρχει: για να το αντιμάχεσαι, Φένια μου!Ειδάλλως θα επικρατούσε μαζοποίηση εξ ολοκλήρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι έχουμε εγκλωβιστεί στην τεχνολογία... Παντού γύρω μας.. Οπου και να γυρίσουμε έχουν χαθει παραδοσιακοί τρόποι και τη θέση τους έχουν καταλάβει τα μηχανήματα(ρομπότ).. Είναι πιο οικονομικά, πιο γρήγορα, πιο ευχρηστα.. Και φυσικά όλοι έχουμε έναν υπολογιστή(pc).. Στην εποχή μας έχει δημιουργηθεί και ένα νέο είδος αναλφάβητου... Οι "σύχρονοι" αναλφάβητοι είναι αυτοί που δεν έχουν και δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν έναν Η/Υ... Είναι ανήκουστο στον καιρό που ζούμε να μην έχει κάποιος Η/Υ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύμφωνοι! Αλλά είναι εξίσου ανήκουστο να ασχολούμαστε μόνο με αυτό και με τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. polu wraio keimeno...pisteuw pos h texnologia exei ginei pleon ka9hmerinothta...kalo h kako...dn uparxei pleon tropos na gurisoume sto parel9on...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάλι πιστεύω στο ΜΕΤΡΟ και στον ΤΡΟΠΟ χρήσης της...δεν τίθεται θέμα επιστροφής στο παρελθόν ούτως ή άλλως...το θέμα είναι πώς θα εξασφαλίσουμε ένα υγιές μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ!!!!!!!
    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΚΑΙ "ΚΡΙΝΟΥΝ" ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ... ΓΛΥΚΙΑ ΝΟΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ...
    ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ..
    ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΥΛΗΔΩΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΓΙΑΤΙ Η "ΚΥΡΑ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΜΕΤΑ
    ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ.
    ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!!!!! ????????

    ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ ΜΑΣ????? ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ...
    ΣΤΙΣ "ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ....

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ" ΚΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΤΣΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ...


    ΣΕ ΦΙΛΩ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
    ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πες όλα...λες η επιρροή από τις ελληνικές ταινίες να οδήγησαν την πένα μου μοιραία και υποσυνείδητα σε αυτό το άρθρο?χαχα!βλέπω και πολλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ok! So just to make a difference or maybe just to piss off a little bit my lovely Friend Dina I will make my comments in English. She tents to get a little hostile with me every time I write something in Greek and the spelling is wrong SO here you go Dina figure this one out and try to find my spelling errors :). Back to the point now . It was a wonderful and quite amusing essay about how you feel that technology impacts our every day life. It is true the world has changed and everything is spinning around technology and this "Little Wonder" called the Internet. Some of you criticize it and wonder where the good old days have gone when no such thing like a cell phone was around. Really!!!! I bet that those of you who resent and feel aggrieved about the new High Tech Era have the latest model cell phone with all the bells and whistles possible to show off when they are among "Friends". I love and hate my PC . Love it because it makes my life so much easier. I have all the information I need with one click. I can even communicate with all my friends from far far away like now :)
    , I can even post my comments on this blog being 8.000 miles away from Greece. Go figure hah :) I also hate it though. Not because it reduces my personal contact with friends but because those machines tent to crash the minute you need them most :) . At the end of the day you can always turn your PC or cell phone off. I am pretty sure that those things have a button to accommodate that :) Just use it . And to go one step ahead I would say that actually technology saves me lots of time organizing things so I have more time to spent with my friends. So the point is embrace and use everything in good manner, do not abuse it and your life will be easier and more enjoyable.End last but not least just a little comment about the newspaper part. There is nothing better on a sunny Sunday morning than a nice cup of coffee while reading the Sunday newspaper early in the morning. After that I usually go for a long motorcycle ride with my friends. And Yes my PC and Cell Phone are off for the rest of the day :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Den boro na katalabo ti se epiase kai mou apantises me auto to ufos!To diko mou einai eironiko, leei auta akribos pou les esu me alla logia kai den apopoioumai se akmia periptosi ta uper tis texnologias...isa-isa, ti 8eoro anapofeukti kai den pisteuo episis pos ka8eti proodeutiko einai kai katastrofiko...apla diapistono pos einai ANAPOFEYKTO!ok?
    (paraklisi:se parakalo poly Chris, an den mporeis na grapseis ellinika kane mou ti xari na apantas me greeklish giati uparxoun ki autoi pou den einai aptaistoi omilites tis agglikis "AS YOU ARE"..THANX)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Chris (Canada) h Kitsos (Deskati)4 Οκτωβρίου 2010 στις 6:02 μ.μ.

    Filenada!!!! Mallon se petuxa stis duskoles meres tou mhna:) Ma fusika kai to ufos mou htan xioumoristiko me mia mikrh dosh eirwnias an oxi megalh:) To gegonos kai mono pws xrhshmopoihsa agglika dixnei pws eixa dia8esh na eimai ligaki eirwnikos (Mias kai einai mia istoselida afierwmenh ston plouto ths Ellhnikhs glwssas ) kai fusika na se kanw na tsatisths ligaki pragma pou apo oti blepw leitourgise:) Nomizw pws se 3erw arketa kala gia na katalabainw to yfos sou otan grafeis h les kati . Mallon esu 3exases thn dikh mou optikh gwnia me thn opoia blepw ta pragmata. And Just for the record :p den einai kai polu diaforetikh apo th dikh sou .
    Epishs euxaristw gia to ma8hma Savoir Vivre peri sumperiforas kai xrhsh agglikhs glwssas sto forum. Milas ek meros twn allwn apo oti blepw h bazeis kai ton eauto sou mesa stous mh aggloma8eis??
    I love you to Dina:)

    P.S to parapanw keimeno suntaxtike me polu kalh dia8esh kai arketh dwsh xioumor. Parakalw diabaste to me xamogelo :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να σου πρωτοαπαντήσω τώρα Chris-Chris?Ασφαλώς και σε ξέρω και με ξέρεις πάρα πολλλλλλλλά χρόνια. Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα απλά δεν ξέρω πολλές φορές πόσο κατανοητή γίνομαι! Δεν καταλαβαίνω βέβαια πού κολλάει η ειρωνία με τη χρήση της Αγγλικής. Με τη χρήση των greeklish θα το καταλάβαινα. Εκτός εάν θεωρείς συνώνυμο της τεχνολογίας την αποκλειστική χρήση της αγγλικής γλώσσας..Πάνε πακέτο αυτά τα δύο?
    Και παρεμπιπτόντως πολύ πετυχημένη η απορία σου! Είπα να "συγκαλυφθώ" πίσω από τους υπόλοιπους!Αφού το ξέρεις: τα αγγλικά δεν τα χωνεύω ιδιαίτερα. Ένα Lower της κακιάς ώρας με C έχω (του Cambridge βέβαια αλλά Χαμηλού επιπέδου, μην πω δαπέδου που θεωρείται επίπεδο ωστόσο)!!Χαχα.Αλλά έχε υπόψη σου ότι γράφεις σε ελληνικό μπλογκ και θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιούσατε καν τα greeklish.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Μπαμπαραμος του Δημητριου και της Βασιλικης4 Οκτωβρίου 2010 στις 7:58 μ.μ.

    Οκ Ελληνικα ιτ ισ φρομ ναου ον :) :) Νοου μορε γκρικλισσσ!!!! Ιζ δατ μπετερ???? Οπως βλεπεις χρησημοποιω αγγλικα επιπεδου Κειμπριτς για πτυχιουχους βαθμου σι(C).Οσον αφορα το ποσο κατανοητη γινεσε αυτο ειναι θεμα που περνει πολυ κουβεντα. Ελπιζω ολοι εμεις που εχουμε την τιμη να μοιραζομαστε τις σκεψεις σου και τα οσα λες να ειμαστε ικανοι να καταλαβαινουμε αν οχι ολα τουλαχιστον την κεντρικη ιδεα οπως μας μα8ανε στο σχολειο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή